Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LillaMy wrote:MMM bo po badaniu Oni wysyłali wyniki do Anglii i tam były ponownie sprawdzane
Dotyczy do tylko lekarzy którzy posiadają Certyfikaty FMF
Mój lekarz jest na liście i wiedziałam o tym (nazwisko CIACH) tylko nadal nie rozumiem czemu dostałam tylko wersje po angielsku? A Ty przesłałaś polska?
-
Zamawiam kosmetyki dla brzuszka
Postawilam na naturalne, moje ulubione
Masło Shea nierafinowane, surowe i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem
I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję w ogole bardzo polecam to masełko
Kokos zamowilam taki:
http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej
http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html
U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace
Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek
Dzien dobry kochane
Spalam do 9
I jeszcze w łózku jestem
Oooo
LillaMy lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Bardzo Ci dziekuję
Czyli co, robić USG i się nie stresować
Ja mam 37 lat i dlatego tak bardzo się boję... tam u Ciebie też widzialam napis "na podstawie wieku matki"... no wlasnie... ale nic... trzeba zrobic to zrobię... tylko nie wiem czy moge samo USG? czy mam jakis wybor? nic nie wiem.. ooo... -
Anulka tak, wyliczają to na podstawie wieku matki oraz pomiarów
Przy skierowaniu na Badania Prenatalne jest również test Pappa, nie wiem czy jest możliwość odmowy ..
U Mnie to było na takiej zasadzie, że wynik jest " do 5 dni " , jeśli będzie coś nie tak to mam oczekiwać telefonu .
Badanie robili w Diagnostyce, tak więc wynik na koncie miałam już bodajże po 2 dniach, same liczby nic nie mówiły ..
Wpisywałam w internecie i tylko głupot się naczytałam a co się na stresowałam przy tym to moje a telefonu ze złą informacją nie dostałam
Od tamtej pory nie czytałam i nie czytam nic na temat ciąży -
anulka1978 wrote:Bardzo Ci dziekuję
Czyli co, robić USG i się nie stresować
Ja mam 37 lat i dlatego tak bardzo się boję... tam u Ciebie też widzialam napis "na podstawie wieku matki"... no wlasnie... ale nic... trzeba zrobic to zrobię... tylko nie wiem czy moge samo USG? czy mam jakis wybor? nic nie wiem.. ooo...
Na wczorajszym usg rozmawiałam z p. doktor odnośnie badań prenatalnych.
Powiedziała, że jeśli ja chcę to ona da mi skierowanie na pappa itd.
Ale wg niej nie ma do tego wskazań a samo, szczegółowe, usg prenatalne (między 11 a 13 tc) to ona mi zrobi w pakiecie:)
LillaMy lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Mój lekarz jest na liście i wiedziałam o tym (nazwisko CIACH) tylko nadal nie rozumiem czemu dostałam tylko wersje po angielsku? A Ty przesłałaś polska?
MMM dostałam od lekarza wersję po polsku razem ze zdjęciami usg
Wersji angielskiej nie posiadam.
Wyniki badań przesyła lekarz -
kkkaaarrr wrote:Oj tak! Wybór tego lekarza to zdecydowanie najlepsza możliwa decyzja. Trafiliśmy na niego w klinice leczenia niepłodności przed pierwszą ciążą. Niby mam abonament z pracy w Medicover i tam mam za darmo, ale jak porównuje sobie podejście mojego lekarza i tych z Medicover to choćbym miała się zadłużyć to z niego nie zrezygnuję. Wczoraj siedzieliśmy u niego ok. 40 minut i rozważaliśmy wszystkie możliwe tematy, jak podejść do tej ciąży, aby tfutfu zapobiec jakimkolwiek komplikacjom. Według lekarzy ze szpitala Olga zmarła z powodu uduszenia pępowiną. A mój lekarz na to tak: jasne, możemy założyć, że to pępowina i pewnie na 95% dokładnie tak było. Tyle tylko, że jeśli uczepimy się tylko jednego założenia to możemy przegapić te mało prawdopodobne 5%. Dlatego też obstawia mnie lekami i badaniami zapobiegającymi nawet tym schorzeniom / wadom genetycznym jakie u mnie nie zostały potwierdzone (ale i nie zaprzeczone, bo badań w ich kierunku nie zdąrzyłam zrobić).
Dodatkowo, ten lekarz prowadził też ciążę mojej przyjaciółki, której uratował synka. Ona tak samo jak ja, chodziła do niego i do 'darmowego prywatnego'. Konował z Luxmedu u niej nie zauważył, że szyjka jej się skróciła i gdyby nie błyskawiczna interwencja naszego lekarza to najpewniej skończyłoby się poronieniem ok 20tc..LillaMy lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Zamawiam kosmetyki dla brzuszka
Postawilam na naturalne, moje ulubione
Masło Shea nierafinowane, surowe i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem
I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję w ogole bardzo polecam to masełko
Kokos zamowilam taki:
http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej
http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html
U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace
Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek
Dzien dobry kochane
Spalam do 9
I jeszcze w łózku jestem
Oooo
Sama natura tylko nie zdziw się jak ten piękny zapach kokosu stanie się dla Ciebie udręką i zostanie znienawidzony w czasie ciąży ! -
MMM2016 wrote:Na wczorajszym usg rozmawiałam z p. doktor odnośnie badań prenatalnych.
Powiedziała, że jeśli ja chcę to ona da mi skierowanie na pappa itd.
Ale wg niej nie ma do tego wskazań a samo, szczegółowe, usg prenatalne (między 11 a 13 tc) to ona mi zrobi w pakiecie:) -
MMM2016 wrote:anulka1978 - najlepiej porozmawiaj z lekarzem.
Heh -
MMM2016 wrote:LillaMy - przepraszam, że tak Cię męczę tym tematem.
Ja w każdym razie w tej ciąży daruje sobie to badanie i stres z nim związany....
Uważam, że najważniejsze jest usg. I wówczas w tym 13 tc ciąży dowiedziałam się już, ze bezie syn:)
MMM przestań mam chwilę czasu ( kuzynka bawi Filipa ) więc jeśli mogę i coś na temat wiem to odpisuję
Również dowiedziałam się na tym badaniu że będzie Syn i nic się do końca nie zmieniło
Na samo usg być może się zdecyduje ale na test pappa nigdy więcej .. -
szynszyl wrote:Lilla dzięki za linka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego ale się cieszę, bo mój lekarz jest na liście a w ogóle myślałam, że to usg genetyczne jest "obowiązkowe".
Nie ma za co
Nie jest to obowiązkowe, jeśli byś nie poszła to Gin i tak zrobi Ci te badanie tylko bez dodatkowych szczegółów typu , wyliczenia ryzyka czy też test pappa .. -
Właśnie sprawdziłam, że w tym szpitalu, gdzie przyjmuje mój lekarz robią to badanie, usg z oceną statystyczna 220 zł więc chyba całkiem spoko, ale muszę zadzwonić do nich bo mam wizytę w ok. 10tyg+2 dni i termin może sobie zarezerwuje na 13 tydzień.
-
szynszyl wrote:Właśnie sprawdziłam, że w tym szpitalu, gdzie przyjmuje mój lekarz robią to badanie, usg z oceną statystyczna 220 zł więc chyba całkiem spoko, ale muszę zadzwonić do nich bo mam wizytę w ok. 10tyg+2 dni i termin może sobie zarezerwuje na 13 tydzień.
Cenowo w porządku, ja płaciłam za ostatnie 200 zł .