X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    MMM bo po badaniu Oni wysyłali wyniki do Anglii i tam były ponownie sprawdzane ;)
    Dotyczy do tylko lekarzy którzy posiadają Certyfikaty FMF ;)

Mój lekarz jest na liście i wiedziałam o tym (nazwisko CIACH) tylko nadal nie rozumiem czemu dostałam tylko wersje po angielsku? A Ty przesłałaś polska?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam kosmetyki dla brzuszka ;)
    Postawilam na naturalne, moje ulubione :)
    Masło Shea nierafinowane, surowe :) i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem :)
    I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję :) w ogole bardzo polecam to masełko ;)
    Kokos zamowilam taki:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
    a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej :)
    http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace :)

Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek ;)

Dzien dobry kochane <3
    Spalam do 9 :P
    I jeszcze w łózku jestem :P
    Oooo <3

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Bardzo Ci dziekuję <3
    Czyli co, robić USG i się nie stresować :)
    Ja mam 37 lat i dlatego tak bardzo się boję... tam u Ciebie też widzialam napis "na podstawie wieku matki"... no wlasnie... ale nic... trzeba zrobic to zrobię... tylko nie wiem czy moge samo USG? czy mam jakis wybor? nic nie wiem.. ooo...
    Papp-a to jest USG + krew. Potem mądre głowy biorą jedno i drugie i analizują. Efektem jest dokument, który wrzuciła LillaMy :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tak, wyliczają to na podstawie wieku matki oraz pomiarów ;)
    Przy skierowaniu na Badania Prenatalne jest również test Pappa, nie wiem czy jest możliwość odmowy ..

U Mnie to było na takiej zasadzie, że wynik jest " do 5 dni " , jeśli będzie coś nie tak to mam oczekiwać telefonu .
    Badanie robili w Diagnostyce, tak więc wynik na koncie miałam już bodajże po 2 dniach, same liczby nic nie mówiły ..
    Wpisywałam w internecie i tylko głupot się naczytałam a co się na stresowałam przy tym to moje ;) a telefonu ze złą informacją nie dostałam :)

Od tamtej pory nie czytałam i nie czytam nic na temat ciąży ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Bardzo Ci dziekuję <3
    Czyli co, robić USG i się nie stresować :)
    Ja mam 37 lat i dlatego tak bardzo się boję... tam u Ciebie też widzialam napis "na podstawie wieku matki"... no wlasnie... ale nic... trzeba zrobic to zrobię... tylko nie wiem czy moge samo USG? czy mam jakis wybor? nic nie wiem.. ooo...

Na wczorajszym usg rozmawiałam z p. doktor odnośnie badań prenatalnych.
    Powiedziała, że jeśli ja chcę to ona da mi skierowanie na pappa itd.
    Ale wg niej nie ma do tego wskazań a samo, szczegółowe, usg prenatalne (między 11 a 13 tc) to ona mi zrobi w pakiecie:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mój lekarz jest na liście i wiedziałam o tym (nazwisko CIACH) tylko nadal nie rozumiem czemu dostałam tylko wersje po angielsku? A Ty przesłałaś polska?

MMM dostałam od lekarza wersję po polsku razem ze zdjęciami usg
    Wersji angielskiej nie posiadam.

Wyniki badań przesyła lekarz :)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Oj tak! Wybór tego lekarza to zdecydowanie najlepsza możliwa decyzja. Trafiliśmy na niego w klinice leczenia niepłodności przed pierwszą ciążą. Niby mam abonament z pracy w Medicover i tam mam za darmo, ale jak porównuje sobie podejście mojego lekarza i tych z Medicover to choćbym miała się zadłużyć to z niego nie zrezygnuję. Wczoraj siedzieliśmy u niego ok. 40 minut i rozważaliśmy wszystkie możliwe tematy, jak podejść do tej ciąży, aby tfutfu zapobiec jakimkolwiek komplikacjom. Według lekarzy ze szpitala Olga zmarła z powodu uduszenia pępowiną. A mój lekarz na to tak: jasne, możemy założyć, że to pępowina i pewnie na 95% dokładnie tak było. Tyle tylko, że jeśli uczepimy się tylko jednego założenia to możemy przegapić te mało prawdopodobne 5%. Dlatego też obstawia mnie lekami i badaniami zapobiegającymi nawet tym schorzeniom / wadom genetycznym jakie u mnie nie zostały potwierdzone (ale i nie zaprzeczone, bo badań w ich kierunku nie zdąrzyłam zrobić).
    Dodatkowo, ten lekarz prowadził też ciążę mojej przyjaciółki, której uratował synka. Ona tak samo jak ja, chodziła do niego i do 'darmowego prywatnego'. Konował z Luxmedu u niej nie zauważył, że szyjka jej się skróciła i gdyby nie błyskawiczna interwencja naszego lekarza to najpewniej skończyłoby się poronieniem ok 20tc..
    Dobry specjalista to skarb... dobrze ze udało Ci się trafic na lekarz któremu mozna zaufac :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Zamawiam kosmetyki dla brzuszka ;)
    Postawilam na naturalne, moje ulubione :)
    Masło Shea nierafinowane, surowe :) i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem :)
    I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję :) w ogole bardzo polecam to masełko ;)
    Kokos zamowilam taki:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
    a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej :)
    http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace :)

Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek ;)

Dzien dobry kochane <3
    Spalam do 9 :P
    I jeszcze w łózku jestem :P
    Oooo <3

Sama natura :) tylko nie zdziw się jak ten piękny zapach kokosu stanie się dla Ciebie udręką i zostanie znienawidzony w czasie ciąży ! :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy - przepraszam, że tak Cię męczę tym tematem.
    Ja w każdym razie w tej ciąży daruje sobie to badanie i stres z nim związany....
    Uważam, że najważniejsze jest usg. I wówczas w tym 13 tc ciąży dowiedziałam się już, ze bezie syn:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Na wczorajszym usg rozmawiałam z p. doktor odnośnie badań prenatalnych.
    Powiedziała, że jeśli ja chcę to ona da mi skierowanie na pappa itd.
    Ale wg niej nie ma do tego wskazań a samo, szczegółowe, usg prenatalne (między 11 a 13 tc) to ona mi zrobi w pakiecie:)
    Muszę o tych PAPPA poczytac bo nie wiem czy koniecznie chce sie narazac na stresy jakies

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 - najlepiej porozmawiaj z lekarzem.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Sama natura :) tylko nie zdziw się jak ten piękny zapach kokosu stanie się dla Ciebie udręką i zostanie znienawidzony w czasie ciąży ! :D
    cholera mam nadzieję że nie! :P

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    anulka1978 - najlepiej porozmawiaj z lekarzem.
    No mój to jeszcze zanim zaciążyłam juz mowic ze badania musze robic bo wiek jaki jest taki jest... on nie owija w bawełnę... jest bezposredni, nazywa rzeczy po imieniu... ja sie denerwuje przez to czasami bo moglby troszke delikatniej niekiedy a nie z grubej rury :/ ale to nasz znajomy i on mi nie bedzie sciemnial ani nazywal pieknie , mowi co mysli i tyle
    Heh

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    LillaMy - przepraszam, że tak Cię męczę tym tematem.
    Ja w każdym razie w tej ciąży daruje sobie to badanie i stres z nim związany....
    Uważam, że najważniejsze jest usg. I wówczas w tym 13 tc ciąży dowiedziałam się już, ze bezie syn:)

MMM przestań ;) mam chwilę czasu ( kuzynka bawi Filipa ;) ) więc jeśli mogę i coś na temat wiem to odpisuję ;)
    Również dowiedziałam się na tym badaniu że będzie Syn i nic się do końca nie zmieniło ;)

Na samo usg być może się zdecyduje ale na test pappa nigdy więcej ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla dzięki za linka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale się cieszę, bo mój lekarz jest na liście :) a w ogóle myślałam, że to usg genetyczne jest "obowiązkowe".

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja mam wybór? :P moge się nie zdecydowac na pappa? :)

Jeny kochana chyba czas wstac i zamienic pizame na jakis ciuch :P

Sniadanie zjedzone, kawusia wypita....

Zaraz z psami trzeba isc!
    I obiad robic :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Lilla dzięki za linka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :) ale się cieszę, bo mój lekarz jest na liście :) a w ogóle myślałam, że to usg genetyczne jest "obowiązkowe".

Nie ma za co :)

Nie jest to obowiązkowe, jeśli byś nie poszła to Gin i tak zrobi Ci te badanie tylko bez dodatkowych szczegółów typu , wyliczenia ryzyka czy też test pappa ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    cholera mam nadzieję że nie! :P

W ciąży wszystko się zmienia :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam, że w tym szpitalu, gdzie przyjmuje mój lekarz robią to badanie, usg z oceną statystyczna 220 zł więc chyba całkiem spoko, ale muszę zadzwonić do nich bo mam wizytę w ok. 10tyg+2 dni i termin może sobie zarezerwuje na 13 tydzień.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Właśnie sprawdziłam, że w tym szpitalu, gdzie przyjmuje mój lekarz robią to badanie, usg z oceną statystyczna 220 zł więc chyba całkiem spoko, ale muszę zadzwonić do nich bo mam wizytę w ok. 10tyg+2 dni i termin może sobie zarezerwuje na 13 tydzień.

Cenowo w porządku, ja płaciłam za ostatnie 200 zł .

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ