Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rutelka gratulacje serduszka !!!
Przykre z tym krwiakiem... a co lekarz mowil,te zastrzyki powinny go zmniejszac? Trzymam kciuki za Ciebie, nie denerwuj sie, wiem latwo sie mowi, moze dzis na wizycie cie bardziej uspokoja i tego Ci zycze!!Rutelka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
co do oleju kokosowego to wtrącę swoje 3 grosze
smarowałam nim brzuch całą ciążę z Jasiem nie mówię że to dzięki niemu ale nie mam ani jednego rozstępu na brzuszku a na pośladkach i udach już tak
od urodzenia stosuję oleju kokosowego dla Jasia zamiast oliwki
ja za swoje usg płaciłam 250zł więc cenowo podobnie. -
anulka1978 wrote:No mój to jeszcze zanim zaciążyłam juz mowic ze badania musze robic bo wiek jaki jest taki jest... on nie owija w bawełnę... jest bezposredni, nazywa rzeczy po imieniu... ja sie denerwuje przez to czasami bo moglby troszke delikatniej niekiedy a nie z grubej rury ale to nasz znajomy i on mi nie bedzie sciemnial ani nazywal pieknie , mowi co mysli i tyle
Heh
Takie bezpośrednie podejście może czasami być troszkę szorstkie...szczególnie w okresie ciąży.
A tak poza tematem, myślę, że za często piszesz o swoim wieku...co najmniej jakby był podeszły:) Rozumiem, że się martwisz bo oczywiście niby najlepiej byłoby urodzić wszystkie dzieci do 25 roku życia ale przecież wiele kobiet pierwsze dziecko rodzi po 40-tce i wszystko jest dobrze
Myślę, że najważniejsze, ze jest to Twoje kolejne dziecko
Bądź dobrej myśli (do usg prenatalnego oczywiście namawiam ale do pappa już niekoniecznie)
Nie myśl o wieku:) (mam nadzieję, ze sie na mnie nie pogniewasz )LillaMy lubi tę wiadomość
-
anulka 1978 ja najchetniej tez bym nie wykonywala zadnych badan prenatalnych, ja w prawie takim samym wieku, ja mam 35.
Plus tych badan jest chyba to,ze wszelkie jakis nieprawidlowosci, typu wada serca sa tez wychwytywane, czy sie myle, poprawcie mnie jesli to blad. Wiem,ze negatywny wynik dotyczacy badan genetycznych tylko by mnie bardziej nakrecil i o spokoju w ciazy moge zapomniec, a tak naprawde nic juz nie zmienie, zreszta slyszalam o wielu matkach, no i dziewczyny tez tu pisaly,ze mialy zle wyniki a dzieciatka rodzily sie zupelnie zdrowe a ile stresu sie najadly to nikt nie wie. Ja ide do szpitala w 12 tyg, wiec prawdopodobnie wykonaja mi to badanie, ale mysle,ze sama bym sie nie zglosila, bo wlasnie wychodze z zalozenia,ze co ma byc, to bedzie, co nie znaczy,ze sie w ogole nie stresuje, ale pewnie mniej niz gdybym wykonywala te wszystkie badania.https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
angelstw wrote:co do oleju kokosowego to wtrącę swoje 3 grosze
smarowałam nim brzuch całą ciążę z Jasiem nie mówię że to dzięki niemu ale nie mam ani jednego rozstępu na brzuszku a na pośladkach i udach już tak
od urodzenia stosuję oleju kokosowego dla Jasia zamiast oliwki
Zaleca się i shea i kokosowe dla niemowląt i na ciązowy brzuszek wiec zakupilam i będę stosowac zamiast tych sklepowych produktów
ANGELSTW czy olej kokosowy ktorego uzywasz pachnie tak bajecznie kokosowo? ja szukalam nierafinowanego bo to chyba rafinacja zabija aromat (?) i mam nadzieję że zapach powali mnie na kolana w zeszlym roku w drodze do Chorwacji zajechalam do sklepiki w Żywcu na południu Polski po masło kakaowe i shea i wlasnie tam pani uraczyla mnie kokosowym zapachem, o jeny, to był szał
Nie moge sie doczekac przesylki -
MMM2016 wrote:Takie bezpośrednie podejście może czasami być troszkę szorstkie...szczególnie w okresie ciąży.
A tak poza tematem, myślę, że za często piszesz o swoim wieku...co najmniej jakby był podeszły:) Rozumiem, że się martwisz bo oczywiście niby najlepiej byłoby urodzić wszystkie dzieci do 25 roku życia ale przecież wiele kobiet pierwsze dziecko rodzi po 40-tce i wszystko jest dobrze
Myślę, że najważniejsze, ze jest to Twoje kolejne dziecko
Bądź dobrej myśli (do usg prenatalnego oczywiście namawiam ale do pappa już niekoniecznie)
Nie myśl o wieku:) (mam nadzieję, ze sie na mnie nie pogniewasz )
Potem po badaniu dal zielone swiatło... ale w głowie jednak gdzie te słowa zostały...
Zreszta ja jestem panikara, nadwrazliwec, wszystkim sie przejmuje i martwie... -
anulka1978 wrote:No bo to cudowne kosmetyki są... naturalne, bez zbednych doodatków... my do opalania dla siebie bierzemy zawsze masło kakaowe, a dla dzieci na lato masło shea (naturalny filtr), chocby zamiast kremu czy balsamu...
Zaleca się i shea i kokosowe dla niemowląt i na ciązowy brzuszek wiec zakupilam i będę stosowac zamiast tych sklepowych produktów
ANGELSTW czy olej kokosowy ktorego uzywasz pachnie tak bajecznie kokosowo? ja szukalam nierafinowanego bo to chyba rafinacja zabija aromat (?) i mam nadzieję że zapach powali mnie na kolana w zeszlym roku w drodze do Chorwacji zajechalam do sklepiki w Żywcu na południu Polski po masło kakaowe i shea i wlasnie tam pani uraczyla mnie kokosowym zapachem, o jeny, to był szał
Nie moge sie doczekac przesylki
tak tak właśnie kupując kokosowy trzeba patrzeć aby był nierafinowany i tłoczony na zimno. Tylko taki olej kokosowy ma swoje właściwości i tak jak piszesz pachnie bajecznie kokosem można go dostać w każdym sklepie ze zdrową żywnością, a teraz już nawet w większych sklepach spożywczych lub na allegro -
anulka1978 - dokładnie Cię rozumiem. Lekarz chciał dobrze ale mu jednak nie wyszło
Ja zapragnęliście dziecka i jeszcze się udało bez problemu to nic tylko się cieszyć!
Moja Mama urodziła siostrę dokładnie w wieku 37 lat i zawsze mi powtarza "nic tak nie odmładza i nie daje powera jak dziecko przed 40-stką "
Kobieta wiedziała co mówi bo się nieźle trzyma
A siostra zdrowa:) teraz ma 21 latLillaMy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy takie usg ze statystyka robiliście w Warszawie? Może polecacie jakies miejsce? Ja w pierwszej ciąży robiłam usg u dr Zwolinskiego on ma ten certyfikat ale takiego wydruku nigdy nie dostawałam, byl opis bardzo szczegółowy ale bez opisu ryzyka trudami.
czy to trzeba lekarza zapytać? -
Ja smarowałam wszystkim... do 8miesiąca było ok. ale w 9 spuchłam jak bania, nogi jak kołki.przytyłam o 4ki więcej. niestety skóra tego nie wytrzymała... i własnie akobacje małej też pomogły:)
sorki znów nie nadrobię... za nami ciężka noc. mała nieźle kaszle i czekamy na syrop... mąż się coś nie spieszy... eeeh... -
Mnie się wydaje, że to i tak od skóry zależy. Jedne nie beda miec rozsetpow bo maja po prost elestyczniejsza skóre, a drugie nie wiadomo czym by sie smarowały to i tak wyskoczą predzej czy pozniej niestety. Ja już mam mnóstwo rozstępów na biodrach i pupie wiec czekam tylko na te na brzuchu