X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka gratulacje serduszka !!!

Przykre z tym krwiakiem... a co lekarz mowil,te zastrzyki powinny go zmniejszac? Trzymam kciuki za Ciebie, nie denerwuj sie, wiem latwo sie mowi, moze dzis na wizycie cie bardziej uspokoja i tego Ci zycze!!

Rutelka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do oleju kokosowego to wtrącę swoje 3 grosze :P
    smarowałam nim brzuch całą ciążę z Jasiem ;) nie mówię że to dzięki niemu ale nie mam ani jednego rozstępu na brzuszku :) a na pośladkach i udach już tak ;)

od urodzenia stosuję oleju kokosowego dla Jasia zamiast oliwki :)

ja za swoje usg płaciłam 250zł więc cenowo podobnie.

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze plamienie ustalo?, moze to tylko chwilowe po wizycie.
    Trzymam kciuki za was!

MMM 2016 gratulacje serduszka !!

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angielstw, do 34tc nie miałam żadnego rozstępu, pomijając piersi ..
    Jak zaczął stawiać Mi piramidy i testować elastyczność mojej skóry to myślałam że się popłaczę po porodzie .. ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martii tez mysle,ze najlepiej byloby skonsultowac branie leku z innym lekarzem.

marti_88 lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    No mój to jeszcze zanim zaciążyłam juz mowic ze badania musze robic bo wiek jaki jest taki jest... on nie owija w bawełnę... jest bezposredni, nazywa rzeczy po imieniu... ja sie denerwuje przez to czasami bo moglby troszke delikatniej niekiedy a nie z grubej rury :/ ale to nasz znajomy i on mi nie bedzie sciemnial ani nazywal pieknie , mowi co mysli i tyle
    Heh

Takie bezpośrednie podejście może czasami być troszkę szorstkie...szczególnie w okresie ciąży.
    A tak poza tematem, myślę, że za często piszesz o swoim wieku...co najmniej jakby był podeszły:) Rozumiem, że się martwisz bo oczywiście niby najlepiej byłoby urodzić wszystkie dzieci do 25 roku życia :) ale przecież wiele kobiet pierwsze dziecko rodzi po 40-tce i wszystko jest dobrze :)
    Myślę, że najważniejsze, ze jest to Twoje kolejne dziecko :)
    Bądź dobrej myśli (do usg prenatalnego oczywiście namawiam ale do pappa już niekoniecznie)
    Nie myśl o wieku:) (mam nadzieję, ze sie na mnie nie pogniewasz :) )

LillaMy lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do olejków to mam nadzieję, że smarowanie m.in właśnie kokosowych uchroni mnie przed rozstępami:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka 1978 ja najchetniej tez bym nie wykonywala zadnych badan prenatalnych, ja w prawie takim samym wieku, ja mam 35.

Plus tych badan jest chyba to,ze wszelkie jakis nieprawidlowosci, typu wada serca sa tez wychwytywane, czy sie myle, poprawcie mnie jesli to blad. Wiem,ze negatywny wynik dotyczacy badan genetycznych tylko by mnie bardziej nakrecil i o spokoju w ciazy moge zapomniec, a tak naprawde nic juz nie zmienie, zreszta slyszalam o wielu matkach, no i dziewczyny tez tu pisaly,ze mialy zle wyniki a dzieciatka rodzily sie zupelnie zdrowe a ile stresu sie najadly to nikt nie wie. Ja ide do szpitala w 12 tyg, wiec prawdopodobnie wykonaja mi to badanie, ale mysle,ze sama bym sie nie zglosila, bo wlasnie wychodze z zalozenia,ze co ma byc, to bedzie, co nie znaczy,ze sie w ogole nie stresuje, ale pewnie mniej niz gdybym wykonywala te wszystkie badania.

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    co do oleju kokosowego to wtrącę swoje 3 grosze :P
    smarowałam nim brzuch całą ciążę z Jasiem ;) nie mówię że to dzięki niemu ale nie mam ani jednego rozstępu na brzuszku :) a na pośladkach i udach już tak ;)

od urodzenia stosuję oleju kokosowego dla Jasia zamiast oliwki :)
    No bo to cudowne kosmetyki są... naturalne, bez zbednych doodatków... my do opalania dla siebie bierzemy zawsze masło kakaowe, a dla dzieci na lato masło shea (naturalny filtr), chocby zamiast kremu czy balsamu...
    Zaleca się i shea i kokosowe dla niemowląt i na ciązowy brzuszek wiec zakupilam i będę stosowac zamiast tych sklepowych produktów :)
    ANGELSTW czy olej kokosowy ktorego uzywasz pachnie tak bajecznie kokosowo? ja szukalam nierafinowanego bo to chyba rafinacja zabija aromat (?) i mam nadzieję że zapach powali mnie na kolana :) w zeszlym roku w drodze do Chorwacji zajechalam do sklepiki w Żywcu na południu Polski po masło kakaowe i shea i wlasnie tam pani uraczyla mnie kokosowym zapachem, o jeny, to był szał :)
    Nie moge sie doczekac przesylki :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza tak masz rację, we wczesnej ciąży można wykryć nieprawidłowości ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Takie bezpośrednie podejście może czasami być troszkę szorstkie...szczególnie w okresie ciąży.
    A tak poza tematem, myślę, że za często piszesz o swoim wieku...co najmniej jakby był podeszły:) Rozumiem, że się martwisz bo oczywiście niby najlepiej byłoby urodzić wszystkie dzieci do 25 roku życia :) ale przecież wiele kobiet pierwsze dziecko rodzi po 40-tce i wszystko jest dobrze :)
    Myślę, że najważniejsze, ze jest to Twoje kolejne dziecko :)
    Bądź dobrej myśli (do usg prenatalnego oczywiście namawiam ale do pappa już niekoniecznie)
    Nie myśl o wieku:) (mam nadzieję, ze sie na mnie nie pogniewasz :) )
    Kochana to chyba zasługa mojego gina :/ z tym wiekiem :/ bylam u niego z zapytaniem o ewentualną ciążę w sierpniu... najpierw kręcił nosem, bo po co, na co, wiek nie ten, zwariowałam.... pogadał o tych prenatalnych, o ryzyku wad... slowa dobierał mało subtelnie :/ przestraszył mnie...
    Potem po badaniu dal zielone swiatło... ale w głowie jednak gdzie te słowa zostały...
    Zreszta ja jestem panikara, nadwrazliwec, wszystkim sie przejmuje i martwie...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    No bo to cudowne kosmetyki są... naturalne, bez zbednych doodatków... my do opalania dla siebie bierzemy zawsze masło kakaowe, a dla dzieci na lato masło shea (naturalny filtr), chocby zamiast kremu czy balsamu...
    Zaleca się i shea i kokosowe dla niemowląt i na ciązowy brzuszek wiec zakupilam i będę stosowac zamiast tych sklepowych produktów :)
    ANGELSTW czy olej kokosowy ktorego uzywasz pachnie tak bajecznie kokosowo? ja szukalam nierafinowanego bo to chyba rafinacja zabija aromat (?) i mam nadzieję że zapach powali mnie na kolana :) w zeszlym roku w drodze do Chorwacji zajechalam do sklepiki w Żywcu na południu Polski po masło kakaowe i shea i wlasnie tam pani uraczyla mnie kokosowym zapachem, o jeny, to był szał :)
    Nie moge sie doczekac przesylki :)

tak tak właśnie kupując kokosowy trzeba patrzeć aby był nierafinowany i tłoczony na zimno. Tylko taki olej kokosowy ma swoje właściwości i tak jak piszesz pachnie bajecznie kokosem :) można go dostać w każdym sklepie ze zdrową żywnością, a teraz już nawet w większych sklepach spożywczych lub na allegro ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 - dokładnie Cię rozumiem. Lekarz chciał dobrze ale mu jednak nie wyszło :)
    Ja zapragnęliście dziecka i jeszcze się udało bez problemu to nic tylko się cieszyć! :)
    Moja Mama urodziła siostrę dokładnie w wieku 37 lat i zawsze mi powtarza "nic tak nie odmładza i nie daje powera jak dziecko przed 40-stką :) "

Kobieta wiedziała co mówi bo się nieźle trzyma :)
    A siostra zdrowa:) teraz ma 21 lat :)

LillaMy lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie kupuję żadnych specyfików ;) Na mój brzuch nic nie pomoże :D

Anoolka lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie usg ze statystyka robiliście w Warszawie? Może polecacie jakies miejsce? Ja w pierwszej ciąży robiłam usg u dr Zwolinskiego on ma ten certyfikat ale takiego wydruku nigdy nie dostawałam, byl opis bardzo szczegółowy ale bez opisu ryzyka trudami.
    czy to trzeba lekarza zapytać?

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam wszystkim... do 8miesiąca było ok. ale w 9 spuchłam jak bania, nogi jak kołki.przytyłam o 4ki więcej. niestety skóra tego nie wytrzymała... i własnie akobacje małej też pomogły:)

sorki znów nie nadrobię... za nami ciężka noc. mała nieźle kaszle i czekamy na syrop... mąż się coś nie spieszy... eeeh...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pappa chciał mi dać gin skierowanie ale odmówiłam.
    Było wszystko ok :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti też brałam urofurahine w pierwszym trymestrze. mała cała i zdrowa:)
    lepiej zapobiec większej infekcji i szybko działać niż to miałoby wejść ci na nerki... jeszcze gorsze antybiotyki itd. nie martw się:)o

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula stoi mi w gardle. najchętniej nic bym nie jadła... znów będzie z trzy tyg jakbym miała grypę żołądkową uuughh :(

• inaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że to i tak od skóry zależy. Jedne nie beda miec rozsetpow bo maja po prost elestyczniejsza skóre, a drugie nie wiadomo czym by sie smarowały to i tak wyskoczą predzej czy pozniej :) niestety. Ja już mam mnóstwo rozstępów na biodrach i pupie wiec czekam tylko na te na brzuchu :(

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ