SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, u mnie słodkie też beee. Dziś mąż jadł czekoladę i sam zapach przyprawia mnie o mdłości :D Niestety żeby zminimalizować mdłości muszę często jeść, co niestety przekłada się na 1,5 kg plus mimo braku słodyczy w diecie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Na razie to jest tylko pomysł :)

myślę że można by taką listę stworzyć pod naszą z TP

tylko znowu więcej danych do aktualizacji :) no ale przecież mamy dużo czasu :)

Koniecznie wpisujcie dokładne dane, godziny badania i jeśli wiecie kiedy była owulacja to orientacyjnie który to dzień po owulacji jeśli chodzi o pierwsze badanie, wtedy wyniki będziemy miały najbardziej miarodajne :)

ja mogę zapoczątkować:

Średni dwudniowy przyrost HCG

Canario - 1 ciąża - 252% - córka, 2 ciąża - 148% - ???
    u mnie był 166% po 48h córka :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczatek i koniec to niestety czeste wizyty w wc ;/
    Evee w 8 m dochodzą bolące strasznie biodra itp bo kosci sie rozluzniają... marzysz o śnie... a tu nici :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hej dziewczyny dzisiejszy dzien zaczełam od sniadania z pysznym goralskim oscypkiem :) byłam na targu gdzie sprzedawali produkty takie i kupilam sobie jednego pycha jest i nie przeszkadzało mi ze słony :)
    ja to jem wszystko z ketchupem i pomidorami mniam! :D
    tez bym zjadła oscypka :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda <3 trzymam mocno kciuki zeby jednak to byl krwiak :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?
    przybijam piątkę... moj marzy o chłopcu, ale co "zrobił" to niech ma :P
    najwazniejsze zeby bylo zdrowe :)

Visenna, Sunflower, Limerikowo lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    szynszyl, anulka tak smakowicie pisalyscie o tych kielkach,ze chyba sama zakupie,w taki sam sposob sie sadzi nasionka jak np rzezuche, sorki zielona jestem, w sklepie ze zdrowa zywnoscia powinny byc??

Kasia_1988 gratulacje serduszka, widzisz , niepotrzebnie sie martwilas :)

Mizzelka, ja tez w poprzedniej ciazy przechodzilam rwe kulszowa i to juz od drugiego miesiaca ciazy....byla masakra do samego konca, problemem bylo zejscie z lozka, jakiekolwiek poruszanie sie..teraz zyje nadzieja,ze nie bedzie powtorki :D, u Ciebie tez cala ciaze trwala??
    ooo wspolczuje.. u mnie byla od okolo 20 tyg.. i męczylam sie na szczęście tylko 4 tygodnie.
    potem jakos samo przeszło nawet nie wiem kiedy.
    czytałam że ponoć jak dziecko naciska na nerwy to stąd sie bierze albo po prostu zapalenie mięśnia.. a mała wtedy miała położenie poprzeczne i może stąd ten ból? sama nie wiem, choć pamietam ze w poprzednim dniu strrrrasznie bylo mi gorąco i poszłam do roboty.. owiało mnie bo mialam za krótką bluzę i gotowe.
    ja to nie wiedzialam jak sie przekrecic na bok w łóżku hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej :) zobaczymy :)

Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
    ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
    dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
    lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba :D) a tu moze tylko kiecka w lato :)
    jeszcze wesele w czerwcu przede mną :) oby mała była zdrowa i bd super :) :)
    chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować :D

nadrobiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:01

angelstw, Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej :) zobaczymy :)

Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
    ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
    dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
    lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba :D) a tu moze tylko kiecka w lato :)
    jeszcze wesele w czerwcu przede mną :) oby mała była zdrowa i bd super :) :)
    chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować :D

nadrobiłam :D
    Tak jest, tuniczkę zakupilam, ale mam juz pare luźniejszych bluzeczek na ciepłe dni... wiosnę głownie na sportowo przechodzę bo tak najwygodniej... lato pewnie też... a potem to juz z górki ;) jakies legginsy, bluzeczka i bedzie dobrze

MAGDA daj znac kochana co u Ciebie... byłaś na IP?

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta na NFZ... no zobaczymy jak to bedzie....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszego USG.
    A więc jest pęcherzyk 7mm w super miejscu i widać już ciałko żółte, nie wiem czy nazwy nie przekręcam, ale coś żółte :D za tydzień idę na wizytę serduszkową.

Dopiszcie mnie proszę na listę:) Tp 22.10.2016

LillaMy, kalika, angelstw, kehlana_miyu, mizzelka, Blu, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella, świetnie, że wszystko jest jak nalezy. Teraz czekamy na <3 :)

Mizzelka, u mnie w spodniach też już ciasno, zastanawiam się nad kupnem ciążowych, tylko nie wiem, czy nie będą jeszcze za luźne w brzuszku, bo przed ciąża brzuszka nie miałam wcale. Za to bluzek, swetrów i sukienek mam sporo-teraz w modzie takie oversizowe ciuszki, więc będą jak znalazł :) Podobnie jak Wy, latem (początek lipca) mamy wesele. Tak orientacyjnie przeglądałam sukienki happymum i podobają mi się, ale te dla panny młodej w ciąży ;D

Anulka1978, jak to jak będzie? Będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:54

vella, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że spodnie nie wchodzą już tak swobodnie, ale ogólnie raczej chodzę w sukienkach i spódniczkach więc nie jest źle, choć w przeciwieństwie do kaliki mam same dopasowane ubrania, więc raczej czeka mnie polowanie na nowe :)

Również idę na wesele w tym roku- w kwietniu, więc tak myślę, że jeszcze nie będę potrzebować typowo ciążowej sukienki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem sama , bo juz myślałam ze mam urojenia , ogólnie nosze ubrania xs s , a w dzinsach juz musze rozpinać guzik i suwak bo mi ciasno i niewygodnie na brzuchu , nie wiem jak to możliwe ale jak widac ....możliwe :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl ,evee u mnie podobnie ciasno mi w spodniach które nosiłam jeszcze miesiac temu a nie przytyłam. Brzuch sie zrobił duuuzy wzdety

mizzelka jak Ty mialas taki przyrost przy córce hmm to moze i ja nosze dziewczynke bo przyrost miałam 260 % :) :) Staram sie nie patrzec na takie wskazówki bo róznie z nimi bywa... Jem słodkie np.dzis miałam straszna ochote i kazdy mówi ooo to na chłopaka a w tygodniu miałam strasznie ochote na kwaśne i ostre....
    Kolezanka ostatnio powiedziała ze bede miała 3 synka bo w kalendarzu chinskim tak wypada a on podobno jest trafny hmmm. Nie wierze w to chociaz sprawdzałam 2 poprzednie ciaze i według kalendarza zgodziło się. Mam 2 synków

201610141756.png
    201802217352.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Jaś wg chińskiego kalendarza powinien być dziewczynką :-D także wiesz... ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię śpi, zobaczymy o której dzisiaj będzie pobudka... ;)

Piszecie, że ciasno wam w spodniach, niestety też tak mam... nie przytyłam jeszcze, ale brzuch jest bardziej wrażliwy i np w ciasnych legginsach juz długo nie wytrzymam. A ciążowe jeszcze za duże. .. jak żyć?! Co nosić?! :P

Ale wam zazdroszczę wizyt jutrzejszych, pooglądacie maluchy, ja ciągle czekam do piątku. Wtedy też pewnie dostane litanie badań do zrobienia.

Vella - gratuluje udanej wizyty :)

W planach na wieczór mamy film, o ile nie zasnę szybciej :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, moja Lila wg tego kalendarza wychodziła chłopcem. Teraz mam 50 % pewności że Groszek w brzuszku bedzoe chłopcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:21

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez dziewczyny zmieniłam spodnie dzinsy spakowane w szafie głeboko a nosze legginsy z tunikami nie jestem zbytnio gruba a teraz mam na minusie 1,5 kg

km5s8ribs34fnes6.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legginsy i luźne gatki górą! Dziś wyszłam w jeansach i bardzo żałowałam :) Też muszę pozamawiać nowe fatałaszki :)

Dzisiejszy dzień sponsorują u mnie ziemniaki - nic innego nie przechodzi mi przez gardło. Partner zjadł dwie porcje kurczaka :P

Vella - gratuluję udanej wizyty :)

vella lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ