Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina, u mnie słodkie też beee. Dziś mąż jadł czekoladę i sam zapach przyprawia mnie o mdłości Niestety żeby zminimalizować mdłości muszę często jeść, co niestety przekłada się na 1,5 kg plus mimo braku słodyczy w diecie.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Canario wrote:Na razie to jest tylko pomysł
myślę że można by taką listę stworzyć pod naszą z TP
tylko znowu więcej danych do aktualizacji no ale przecież mamy dużo czasu
Koniecznie wpisujcie dokładne dane, godziny badania i jeśli wiecie kiedy była owulacja to orientacyjnie który to dzień po owulacji jeśli chodzi o pierwsze badanie, wtedy wyniki będziemy miały najbardziej miarodajne
ja mogę zapoczątkować:
Średni dwudniowy przyrost HCG
Canario - 1 ciąża - 252% - córka, 2 ciąża - 148% - ??? -
Ola_85 wrote:hej dziewczyny dzisiejszy dzien zaczełam od sniadania z pysznym goralskim oscypkiem byłam na targu gdzie sprzedawali produkty takie i kupilam sobie jednego pycha jest i nie przeszkadzało mi ze słony
tez bym zjadła oscypka -
Limerikowo wrote:Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?
najwazniejsze zeby bylo zdroweVisenna, Sunflower, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ibiza wrote:szynszyl, anulka tak smakowicie pisalyscie o tych kielkach,ze chyba sama zakupie,w taki sam sposob sie sadzi nasionka jak np rzezuche, sorki zielona jestem, w sklepie ze zdrowa zywnoscia powinny byc??
Kasia_1988 gratulacje serduszka, widzisz , niepotrzebnie sie martwilas
Mizzelka, ja tez w poprzedniej ciazy przechodzilam rwe kulszowa i to juz od drugiego miesiaca ciazy....byla masakra do samego konca, problemem bylo zejscie z lozka, jakiekolwiek poruszanie sie..teraz zyje nadzieja,ze nie bedzie powtorki , u Ciebie tez cala ciaze trwala??
potem jakos samo przeszło nawet nie wiem kiedy.
czytałam że ponoć jak dziecko naciska na nerwy to stąd sie bierze albo po prostu zapalenie mięśnia.. a mała wtedy miała położenie poprzeczne i może stąd ten ból? sama nie wiem, choć pamietam ze w poprzednim dniu strrrrasznie bylo mi gorąco i poszłam do roboty.. owiało mnie bo mialam za krótką bluzę i gotowe.
ja to nie wiedzialam jak sie przekrecic na bok w łóżku hahah -
Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej zobaczymy
Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba ) a tu moze tylko kiecka w lato
jeszcze wesele w czerwcu przede mną oby mała była zdrowa i bd super
chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować
nadrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:01
angelstw, Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej zobaczymy
Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba ) a tu moze tylko kiecka w lato
jeszcze wesele w czerwcu przede mną oby mała była zdrowa i bd super
chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować
nadrobiłam
MAGDA daj znac kochana co u Ciebie... byłaś na IP?mizzelka lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z pierwszego USG.
A więc jest pęcherzyk 7mm w super miejscu i widać już ciałko żółte, nie wiem czy nazwy nie przekręcam, ale coś żółte za tydzień idę na wizytę serduszkową.
Dopiszcie mnie proszę na listę Tp 22.10.2016LillaMy, kalika, angelstw, kehlana_miyu, mizzelka, Blu, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Vella, świetnie, że wszystko jest jak nalezy. Teraz czekamy na
Mizzelka, u mnie w spodniach też już ciasno, zastanawiam się nad kupnem ciążowych, tylko nie wiem, czy nie będą jeszcze za luźne w brzuszku, bo przed ciąża brzuszka nie miałam wcale. Za to bluzek, swetrów i sukienek mam sporo-teraz w modzie takie oversizowe ciuszki, więc będą jak znalazł Podobnie jak Wy, latem (początek lipca) mamy wesele. Tak orientacyjnie przeglądałam sukienki happymum i podobają mi się, ale te dla panny młodej w ciąży
Anulka1978, jak to jak będzie? Będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:54
vella, mizzelka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja czuję, że spodnie nie wchodzą już tak swobodnie, ale ogólnie raczej chodzę w sukienkach i spódniczkach więc nie jest źle, choć w przeciwieństwie do kaliki mam same dopasowane ubrania, więc raczej czeka mnie polowanie na nowe
Również idę na wesele w tym roku- w kwietniu, więc tak myślę, że jeszcze nie będę potrzebować typowo ciążowej sukienki -
To nie jestem sama , bo juz myślałam ze mam urojenia , ogólnie nosze ubrania xs s , a w dzinsach juz musze rozpinać guzik i suwak bo mi ciasno i niewygodnie na brzuchu , nie wiem jak to możliwe ale jak widac ....możliwe16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
szynszyl ,evee u mnie podobnie ciasno mi w spodniach które nosiłam jeszcze miesiac temu a nie przytyłam. Brzuch sie zrobił duuuzy wzdety
mizzelka jak Ty mialas taki przyrost przy córce hmm to moze i ja nosze dziewczynke bo przyrost miałam 260 % Staram sie nie patrzec na takie wskazówki bo róznie z nimi bywa... Jem słodkie np.dzis miałam straszna ochote i kazdy mówi ooo to na chłopaka a w tygodniu miałam strasznie ochote na kwaśne i ostre....
Kolezanka ostatnio powiedziała ze bede miała 3 synka bo w kalendarzu chinskim tak wypada a on podobno jest trafny hmmm. Nie wierze w to chociaz sprawdzałam 2 poprzednie ciaze i według kalendarza zgodziło się. Mam 2 synkówmizzelka lubi tę wiadomość
-
Dziecię śpi, zobaczymy o której dzisiaj będzie pobudka...
Piszecie, że ciasno wam w spodniach, niestety też tak mam... nie przytyłam jeszcze, ale brzuch jest bardziej wrażliwy i np w ciasnych legginsach juz długo nie wytrzymam. A ciążowe jeszcze za duże. .. jak żyć?! Co nosić?!
Ale wam zazdroszczę wizyt jutrzejszych, pooglądacie maluchy, ja ciągle czekam do piątku. Wtedy też pewnie dostane litanie badań do zrobienia.
Vella - gratuluje udanej wizyty
W planach na wieczór mamy film, o ile nie zasnę szybciej -
Legginsy i luźne gatki górą! Dziś wyszłam w jeansach i bardzo żałowałam Też muszę pozamawiać nowe fatałaszki
Dzisiejszy dzień sponsorują u mnie ziemniaki - nic innego nie przechodzi mi przez gardło. Partner zjadł dwie porcje kurczaka
Vella - gratuluję udanej wizytyvella lubi tę wiadomość