X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, u mnie słodkie też beee. Dziś mąż jadł czekoladę i sam zapach przyprawia mnie o mdłości :D Niestety żeby zminimalizować mdłości muszę często jeść, co niestety przekłada się na 1,5 kg plus mimo braku słodyczy w diecie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Na razie to jest tylko pomysł :)

myślę że można by taką listę stworzyć pod naszą z TP

tylko znowu więcej danych do aktualizacji :) no ale przecież mamy dużo czasu :)

Koniecznie wpisujcie dokładne dane, godziny badania i jeśli wiecie kiedy była owulacja to orientacyjnie który to dzień po owulacji jeśli chodzi o pierwsze badanie, wtedy wyniki będziemy miały najbardziej miarodajne :)

ja mogę zapoczątkować:

Średni dwudniowy przyrost HCG

Canario - 1 ciąża - 252% - córka, 2 ciąża - 148% - ???
    u mnie był 166% po 48h córka :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczatek i koniec to niestety czeste wizyty w wc ;/
    Evee w 8 m dochodzą bolące strasznie biodra itp bo kosci sie rozluzniają... marzysz o śnie... a tu nici :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hej dziewczyny dzisiejszy dzien zaczełam od sniadania z pysznym goralskim oscypkiem :) byłam na targu gdzie sprzedawali produkty takie i kupilam sobie jednego pycha jest i nie przeszkadzało mi ze słony :)
    ja to jem wszystko z ketchupem i pomidorami mniam! :D
    tez bym zjadła oscypka :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda <3 trzymam mocno kciuki zeby jednak to byl krwiak :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?
    przybijam piątkę... moj marzy o chłopcu, ale co "zrobił" to niech ma :P
    najwazniejsze zeby bylo zdrowe :)

Visenna, Sunflower, Limerikowo lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    szynszyl, anulka tak smakowicie pisalyscie o tych kielkach,ze chyba sama zakupie,w taki sam sposob sie sadzi nasionka jak np rzezuche, sorki zielona jestem, w sklepie ze zdrowa zywnoscia powinny byc??

Kasia_1988 gratulacje serduszka, widzisz , niepotrzebnie sie martwilas :)

Mizzelka, ja tez w poprzedniej ciazy przechodzilam rwe kulszowa i to juz od drugiego miesiaca ciazy....byla masakra do samego konca, problemem bylo zejscie z lozka, jakiekolwiek poruszanie sie..teraz zyje nadzieja,ze nie bedzie powtorki :D, u Ciebie tez cala ciaze trwala??
    ooo wspolczuje.. u mnie byla od okolo 20 tyg.. i męczylam sie na szczęście tylko 4 tygodnie.
    potem jakos samo przeszło nawet nie wiem kiedy.
    czytałam że ponoć jak dziecko naciska na nerwy to stąd sie bierze albo po prostu zapalenie mięśnia.. a mała wtedy miała położenie poprzeczne i może stąd ten ból? sama nie wiem, choć pamietam ze w poprzednim dniu strrrrasznie bylo mi gorąco i poszłam do roboty.. owiało mnie bo mialam za krótką bluzę i gotowe.
    ja to nie wiedzialam jak sie przekrecic na bok w łóżku hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej :) zobaczymy :)

Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
    ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
    dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
    lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba :D) a tu moze tylko kiecka w lato :)
    jeszcze wesele w czerwcu przede mną :) oby mała była zdrowa i bd super :) :)
    chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować :D

nadrobiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:01

angelstw, Jusstin, Limerikowo lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Angielestw i Justiin Gratuluje postępów! a ja chyba im dalej czekam tym bd gorzej :) zobaczymy :)

Anulka to juz pierwszy zakup ciążowych ubranek jest?
    ja juz musze zmienic spodnie na luzniejsze bo czuje sie mniej komfortowo w jeansach..
    dobrze ze mam 2 pary spodni ciążowych (choć moze jeszcze za duze będą)
    lekka rewolucja w szafie (tak marudzilam w poprzedniej ciąży ze musze sie warstwowo ubierać a jestem taka gruba :D) a tu moze tylko kiecka w lato :)
    jeszcze wesele w czerwcu przede mną :) oby mała była zdrowa i bd super :) :)
    chyba znow zakupy zrobie w happymum... aby jako tako sie prezentować :D

nadrobiłam :D
    Tak jest, tuniczkę zakupilam, ale mam juz pare luźniejszych bluzeczek na ciepłe dni... wiosnę głownie na sportowo przechodzę bo tak najwygodniej... lato pewnie też... a potem to juz z górki ;) jakies legginsy, bluzeczka i bedzie dobrze

MAGDA daj znac kochana co u Ciebie... byłaś na IP?

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta na NFZ... no zobaczymy jak to bedzie....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszego USG.
    A więc jest pęcherzyk 7mm w super miejscu i widać już ciałko żółte, nie wiem czy nazwy nie przekręcam, ale coś żółte :D za tydzień idę na wizytę serduszkową.

Dopiszcie mnie proszę na listę:) Tp 22.10.2016

LillaMy, kalika, angelstw, kehlana_miyu, mizzelka, Blu, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella, świetnie, że wszystko jest jak nalezy. Teraz czekamy na <3 :)

Mizzelka, u mnie w spodniach też już ciasno, zastanawiam się nad kupnem ciążowych, tylko nie wiem, czy nie będą jeszcze za luźne w brzuszku, bo przed ciąża brzuszka nie miałam wcale. Za to bluzek, swetrów i sukienek mam sporo-teraz w modzie takie oversizowe ciuszki, więc będą jak znalazł :) Podobnie jak Wy, latem (początek lipca) mamy wesele. Tak orientacyjnie przeglądałam sukienki happymum i podobają mi się, ale te dla panny młodej w ciąży ;D

Anulka1978, jak to jak będzie? Będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:54

vella, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że spodnie nie wchodzą już tak swobodnie, ale ogólnie raczej chodzę w sukienkach i spódniczkach więc nie jest źle, choć w przeciwieństwie do kaliki mam same dopasowane ubrania, więc raczej czeka mnie polowanie na nowe :)

Również idę na wesele w tym roku- w kwietniu, więc tak myślę, że jeszcze nie będę potrzebować typowo ciążowej sukienki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem sama , bo juz myślałam ze mam urojenia , ogólnie nosze ubrania xs s , a w dzinsach juz musze rozpinać guzik i suwak bo mi ciasno i niewygodnie na brzuchu , nie wiem jak to możliwe ale jak widac ....możliwe :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl ,evee u mnie podobnie ciasno mi w spodniach które nosiłam jeszcze miesiac temu a nie przytyłam. Brzuch sie zrobił duuuzy wzdety

mizzelka jak Ty mialas taki przyrost przy córce hmm to moze i ja nosze dziewczynke bo przyrost miałam 260 % :) :) Staram sie nie patrzec na takie wskazówki bo róznie z nimi bywa... Jem słodkie np.dzis miałam straszna ochote i kazdy mówi ooo to na chłopaka a w tygodniu miałam strasznie ochote na kwaśne i ostre....
    Kolezanka ostatnio powiedziała ze bede miała 3 synka bo w kalendarzu chinskim tak wypada a on podobno jest trafny hmmm. Nie wierze w to chociaz sprawdzałam 2 poprzednie ciaze i według kalendarza zgodziło się. Mam 2 synków

201610141756.png
    201802217352.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Jaś wg chińskiego kalendarza powinien być dziewczynką :-D także wiesz... ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię śpi, zobaczymy o której dzisiaj będzie pobudka... ;)

Piszecie, że ciasno wam w spodniach, niestety też tak mam... nie przytyłam jeszcze, ale brzuch jest bardziej wrażliwy i np w ciasnych legginsach juz długo nie wytrzymam. A ciążowe jeszcze za duże. .. jak żyć?! Co nosić?! :P

Ale wam zazdroszczę wizyt jutrzejszych, pooglądacie maluchy, ja ciągle czekam do piątku. Wtedy też pewnie dostane litanie badań do zrobienia.

Vella - gratuluje udanej wizyty :)

W planach na wieczór mamy film, o ile nie zasnę szybciej :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, moja Lila wg tego kalendarza wychodziła chłopcem. Teraz mam 50 % pewności że Groszek w brzuszku bedzoe chłopcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:21

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez dziewczyny zmieniłam spodnie dzinsy spakowane w szafie głeboko a nosze legginsy z tunikami nie jestem zbytnio gruba a teraz mam na minusie 1,5 kg

km5s8ribs34fnes6.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legginsy i luźne gatki górą! Dziś wyszłam w jeansach i bardzo żałowałam :) Też muszę pozamawiać nowe fatałaszki :)

Dzisiejszy dzień sponsorują u mnie ziemniaki - nic innego nie przechodzi mi przez gardło. Partner zjadł dwie porcje kurczaka :P

Vella - gratuluję udanej wizyty :)

vella lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ