X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja też mam problem z jeansami :-P uciskaja juz i wpinają się w ten brzuch. Jak w nich chodzę to marzę tylko o tym, żeby rozpiąć guzik :-P
    Dlatego też przy okazji dzisiaj kupiłam mój pierwszy ciążowy ciuch :-) jeansy dla kobiet w ciąży. Trochę nie byłam pewna, bo mają dodatkowo ten wysoki elastyczny pas wszyty, ale mąż stwierdził, że nie bedzie mi po nerach wiało. Zwłaszcza, że same spodnie to takie mega biodrówki.
    Ale już się boję jak pomyślę o swoim wyglądzie za pół roku... moja mama ze mną przytyła 23 kg... oby to nie było dziedziczne :-)
    Kochana witaj <3
    Tez zakupilam 1 sztukę biodrówek, rurek, z wszytym panelem ciązowym - mega spodnie :) nie cisna, w brzuszek i plecy ciepło... a mój mąz powiedział dokladnie to samo :P i w sumie to nawet po ciąży na jakis jesienny czy zimowy spacer fajna sprawa bo faktycznie po nerkach nie wieje ;) a spodnie same w sobie leżą perfect :) w ogole nie jak ciązowe, po prostu mega jeansy ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..

Tak jak piszecie nie bede ryzykowac z "przytulaniem" :-)
    Pije kawe tak jak przed ciaza,1 kawe rozpuszczalna z mlekiem
    Dzis rano obudzilam sie z fatalnym samopoczuciem a tak narzekalam ze nie mam objawow za duzo ,mdlilo mnie i mialam takie gorace poty a tu lezec nie mozna bo dzieci do szkoly wyszykowac i zawiesc trzeba. i wiecznie mi sie chce spac

201610141756.png
    201802217352.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    hmm to ja mam już jakąs obsjesję. :-)

Palenie też rzuciłam na raz, a słyszałam ze nie powinno się odstawiac kategorycznie bo to bardziej szkodzi niz ograniczanie.Nie wiadomo. Eeeee wszystko dla groszka :) ! Dzisiaj mam tak kiepski dzień, boli mnie podbrzusze i juz cała spanikowana jestem. Co się dzieje hehe czy to moje hormony czy co ... Mdłości dalej brak...

Rozwiejcie prosze te czarne chmury z nad mojej głowy hehehe
    No papierosy to myslę ze trzeba odstawic koniecznie :) im szybciej tym lepiej :)
    Ja rzucilam pol roku przed zajściem w 2gą ciążę i do tej pory nie zapalilam ani jednej sztuki (12ty rok leci)
    Przy 1szej ciązy fajki odstawilam na czas ciązy i karmienia, potem wrociłam do tego syfu... na szczescie rozwiodłam się z mężem, poznalam obecnego męża ktory nie toleruje papierosow i jakoś po 3 latach planując drugą ciąże rzuciłam palenie...

Kawę piję "dziwną" ;) tzn kupuję teraz w Biedronce "O poranku" bo ona ma 80% kawy zbożowej a 20% tradycyjnej :) taki mały kompromis ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu... moja starsza córa zakupila sobie kolumny (500W) i wzmacniacz... właśnie wstała z łózka... chałupa mi sie trzesie...
    Została w domu bo katar straszny podłapała, podjedzie ze mna do miasta, ja skocze do gina a ona do przychodni

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze palilam zwykłe papierosy,w 1 i w 2 ciazy tez popalam. od dwoch lat popalam e-papierosa i oszczedzam do minimum ale...jeszcze czasami go dorwe w swoje rece :-(

201610141756.png
    201802217352.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fobię... boję sie raka a papierosy kojarzya mi się z nim dośc konkretnie... bardzo żałuję że przez pare lat paliłam... :/ wszystko teraz nafaszerowane chemią, powietrze, żarcie, soki... to jeszcze sobie fajki dokładałam do tego zestawu :/ na szczęście nie palę juz tyyyle lat ze organizm sie z tego syfu dawno oczyscil... zamiast chęci zapalenia pozostał wstręt :)

kasiaa.. lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja dzisiaj wstałam wyspana w dobrym nastroju o dziwo :)
    Ja pije rano zielona kawę i tyle :)

kasiaa.. lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZYNSZYL ja zielona herbatę uwielbiam ;)

Dziewczyny przyjechało moje masło shea i olej kokosowy (kokosowy ma konsystencję stałą) - o jenyyyyy, co za zapach.... jestem zachwycona :)
    Juz wiem ze to jest moj kosmetyk numer 1 :) za 11 zł mam calkiem sporą ilośc tej kokosowej rozkoszy :) a za drugie 11 zł ogrom masła shea :D cud miód i orzeszki :D

Visenna, kasiaa.., angelstw, marti_88, Dea28, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Dziś mam pierwsze USG. Ajj, aż nie mogę usiedzieć! :) Trzymajcie kciuki proszę :)

anulka1978 wrote:
    Dziewczyny przyjechało moje masło shea i olej kokosowy (kokosowy ma konsystencję stałą) - o jenyyyyy, co za zapach.... jestem zachwycona :) Juz wiem ze to jest moj kosmetyk numer 1 :) za 11 zł mam calkiem sporą ilośc tej kokosowej rozkoszy :) a za drugie 11 zł ogrom masła shea :D cud miód i orzeszki :D

Za Twoim poleceniem też zamówiłam :) Czekam na przesyłkę a... po takim poście to już doczekać się nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:16

kalika, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Widze,ze wiekszosci objawy sie nasilaja... Mi tez nudnosci daja w kosc, poki nic nie zjem, jest ok, ale jak tylko cos przegryze, to sie mecze, szkoda,ze nie moge tego zwrocic, bo moze by mi ulzylo ;)

Stresa mam, za trzy dni wracam do pracy...i juz sie troche boje co to bedzie,najbardziej martwie sie wlasnie,ze bedzie duzy stres dla mnie, no nic sprobuje, jak bedzie zle, to pojde na zwolnienie

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Podczytuje Was, ale nie daje rady pisac w takim tempie :)
    U mnie bez zmian poki co, caly czas mdlosci, choc wymiotow brak - musze caly czas cos jesc, bo na pusty zoladek jest najgorzej.
    Moje spodnie tez juz cisna w brzuszek, myslalam, ze to wczesnie, ale widze po Was, ze to raczej norma :)
    Moja wizyta w srode, nie moge juz sie doczekac potwierdzenia, ze sa 2 serduszka i mozna sie cieszyc na calego. Planujemy wtedy juz powiedziec rodzicom i rodzenstwu.
    Milego dnia :)

Visenna, Blu, kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Stresa mam, za trzy dni wracam do pracy...i juz sie troche boje co to bedzie,najbardziej martwie sie wlasnie,ze bedzie duzy stres dla mnie, no nic sprobuje, jak bedzie zle, to pojde na zwolnienie

Ja wracam w środę i też się boję, ale... damy radę! :)
    Zetzet wrote:
    Moja wizyta w srode, nie moge juz sie doczekac potwierdzenia, ze sa 2 serduszka i mozna sie cieszyc na calego. Planujemy wtedy juz powiedziec rodzicom i rodzenstwu.Milego dnia :)

<3 <3 :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:25

Ibiza, Zetzet lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna musimy, trzymam kciuki za nas !!

Visenna lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3 i za serduszka <3
    Sama dzisiaj idę... pierwszy raz do tego z NFZ ;)
    A w przyszły czwartek mam swojego prywatnego wiec znowu bedzie podglądanie bąbelka :)

U mnie dzisiaj jakby bez objawow.... ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VISENNA to czekam na reakcję po przesyłce :)
    Ja kokosowe bankowo bede stosowala u maluszka po kapieli :)
    Shea znam dobrze bo co roku kupuję jadać na urlop :) ono teraz ma posta stałą ale przy wyzszych temperaturach "płynie" :) w Chorwacji mam zawsze olejek zamiast masła :P
    Trzymamy wtedy w lodowce zeby bylo "stałe"
    Rewelacyjne jest maslo kakaowe... moj niezbednik na lato :) cudowny zapach i nieprzecietny kolor opalenizny <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, to powodzenia na dzisiejszej wizycie, oby fajny doktorek byl, nie stresuj sie :))

ja dzisiaj jestem na bleee na wszystko i nie moge ruszyc pupy z kanapy, no nie mam sil, mam nadzieje,ze to chwilowe, bo musze zakupy porobic i poogarniac w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:55

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IBIZA dzieki, ciekawa jestem czy bedzie usg robil i czy bez gadania da skierowanie na badania plus usg genetyczne... polecil mi go moj prywatny gin, powiedzial ze mam isc pokazac karte i powiedziec w czym rzecz, ot co :P
    Ja powiem ze chce ciaze prowadzic na nfz... i ze bylam prywatnie u mojego bo mialam plamienia.... pokaze kartki z 2 wizyt i tyle.... a on niech sie ustosunkowuje do tego jak tam chce....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Anulka, to powodzenia na dzisiejszej wizycie, oby fajny doktorek byl, nie stresuj sie :))

ja dzisiaj jestem na bleee na wszystko i nie moge ruszyc pupy z kanapy, no nie mam sil, mam nadzieje,ze to chwilowe, bo musze zakupy porobic i poogarniac w domu.
    Ja leze w lozku.... obok mnie stoi miseczka po musli, kubek po kawie i kubek po herbacie :P witam w klubie :P

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    IBIZA dzieki, ciekawa jestem czy bedzie usg robil i czy bez gadania da skierowanie na badania plus usg genetyczne... polecil mi go moj prywatny gin, powiedzial ze mam isc pokazac karte i powiedziec w czym rzecz, ot co :P
    Ja powiem ze chce ciaze prowadzic na nfz... i ze bylam prywatnie u mojego bo mialam plamienia.... pokaze kartki z 2 wizyt i tyle.... a on niech sie ustosunkowuje do tego jak tam chce....

Trzymam kciuki,zeby jakis konkretny i kumaty lekarz byl :).
    Na ktora masz wizyte?

Visenna a Ty na ktora ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:08

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mozesz opisać swoje plamienia? Co powiedział lekarz? U mnie dzisiaj pojawiły sie takie brązowe i sie denerwuje, mam dzwonić do swojego lekarza dopiero po 17

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ