X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam lekarza o serduszkowanie i powiedział, że jeśli nie boli, nie ma plamienia to nie widzi przeciwwskazań :)

Kurcze strasznie mi łzawią oczy dzisiaj w pracy przed kompem :/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Sunflower też jestem z Gdańska.
    Wiem kochana - wysłałam Ci zaproszenie:*

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

U nas pobudka taka jak zwykle wiec nie będę się rozpisywać ;)

Ale wstałam z tragicznym bólem głowy, nie wiem czy to nie przez wiatr, w ogóle nie mogłam spać... zażyłam 2 apap i jest lepiej choć nie wiem czy nie bardziej pomógł mi rosół. Ostatnio słyszałam że bardzo wiele ludzi robi go dodając cebulę opalona na ogniu. I tak sobie pomyślałam dlaczego by nie spróbować. Niestety nie mam kuchenki gazowej tylko na prąd. Wiec cebulę opalałam na świeczkę. o.O Mąż miał niezły polew jak zobaczył mnie w kuchni z cebula na długiej wykałaczce :D zapytał tylko co to za czary, ale rosół zjadł :P

NiecierpliwaKarolina, Zetzet, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu widze idziemy łeb w łeb :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Blu widze idziemy łeb w łeb :p

Dokładnie tak ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najnowsza lista na str 140

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina i tajemniczazolza – wpisałam Was na naszą listę. :) Spokojnej ciąży kochane.

Angelstw gratuluję nocnego przestawienia synka. Długo Ci to nie zajęło. :) Fajnie, że teraz będziesz mogła spokojnie spać w nocy. :)

maggda jeśli to jednak poronienie, to bardzo mi przykro… wczoraj przepłakałam cały wieczór, bo tak bardzo Ci współczuję. Również wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka z bbf, która nie zapisała się jeszcze do nas na forum miała właśnie usuniętą ciążę jajowodową z jajowodem (była w 8tc). Straszne. Te dwie wiadomości wczoraj mnie powaliły. Maggda, a może powinnać zdiagnozować przyczynę poronień. Może u Ciebie jest coś w rodzaju trombofilii i musisz przez ciążę brać zastrzyki z Clexane'u tak jak ja biorę.

Anulka1978 i visenna – jak tak dzisiejsze wizyty?

Vella – wpisałam Cię na listę. :) Super, że widać już pęcherzyk płodowy,a w nim pęcherzyk żółtkowy. Dobrze napisałaś: żółtkowy. :) Nim zarodek się na początku odżywia, zanim uruchomione zostanie łożysko. Także jedzenko jest, czekamy na „żarłoczka”. :)

Dziewczyny od 1.02. schudłam 4kg, co cieszy, bo ja otyła jestem. Akurat moje spodnie są luźniejsze niż były – dziś byłam w przychodni na zastrzyku z No-spy i spodnie jeansowe wiszą na mnie, a jeszcze tak nie dawno były mocno dopasowane.

Inaa ja nie piję kawy odkąd wiem, że jestem w ciąży. Wcześniej piłam po 3-4 filiżanki dziennie. Teraz mam motywację, żeby nie pić. A przy okazji mam kawo-wstęt.
    Przerzuciłam się na inkę lub kakao, ale też mi za bardzo nie wchodzi, bo cały czas mam mdłości. Co bym nie zjadła, to mnie mdli, a jak nie zjem nic, to też mdli. A co do bóli podbrzusza. Może weź sobie 1 tabletkę nospy, w ciąży można brać. Ja od kilku dni biorę (zastrzyki albo tabletki), żeby właśnie brzuch mnie nie bolał, bo mnie boli codziennie.

lu.iza brązowe plamienia w ciąży są ok, nie takie straszne… Ja miałam brązowe przez 5 dni taka gęsta maź brązowa. U mnie akurat to było z krwiaka, ale to nie zawsze oznacza, że to z krwiaka. Generalnie brązowe w ciąży ok, gorzej jak jest żywa krew.

vella, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, myślę, że można "ściągnąć" coś z innych wątków. Na lutówkach pod listą podstawową była lista "Pamiętamy o Aniołkach" z obrazkiem Aniołka, a pod tym nicki dziewczyn + świeczka + tc

MMM2016 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Hej:)

U nas pobudka taka jak zwykle wiec nie będę się rozpisywać ;)

Ale wstałam z tragicznym bólem głowy, nie wiem czy to nie przez wiatr, w ogóle nie mogłam spać... zażyłam 2 apap i jest lepiej choć nie wiem czy nie bardziej pomógł mi rosół. Ostatnio słyszałam że bardzo wiele ludzi robi go dodając cebulę opalona na ogniu. I tak sobie pomyślałam dlaczego by nie spróbować. Niestety nie mam kuchenki gazowej tylko na prąd. Wiec cebulę opalałam na świeczkę. o.O Mąż miał niezły polew jak zobaczył mnie w kuchni z cebula na długiej wykałaczce :D zapytał tylko co to za czary, ale rosół zjadł :P
    Nie trzeba nad świeczką, jak się nie ma gazu to można przeciąć cebulę na pół i chwilę prażyć na gorącej patelni bez tłuszczu albo w piekarniku ;)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    SZYNSZYL ja zielona herbatę uwielbiam ;)

Dziewczyny przyjechało moje masło shea i olej kokosowy (kokosowy ma konsystencję stałą) - o jenyyyyy, co za zapach.... jestem zachwycona :)
    Juz wiem ze to jest moj kosmetyk numer 1 :) za 11 zł mam calkiem sporą ilośc tej kokosowej rozkoszy :) a za drugie 11 zł ogrom masła shea :D cud miód i orzeszki :D

Anulka, mogę zapytać gdzie zamawiasz? Chętnie bym się skusiła!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dopiero szykuje, za pol godzinki wyjezdzam z domu

Apetyt znowu zerowy, o 7 sniadanie i do tej pory nic (ja zawsze co 2,5 godziny jadlam... mało ale czesto)
    Wmusilam w siebie 2 kanapki z zoltym serem i ogorkiem kiszonym... przeciez nie pojade bez jedzenia, strach jechac bo zawroty glowy u mnie juz na porzadku dziennym...

RUTELKA ja z tych bez tkanki tłuszczowej a waga w dół... przez to kiepsko sie czuje, słabo... ale pocieszam sie ze juz niedlugo... skonczy sie I trymestr i bedzie ok

Lece sie szykowac kochane... dam znac po wizycie!!

PS. u mnie leje jak z cebra :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Rutelka, myślę, że można "ściągnąć" coś z innych wątków. Na lutówkach pod listą podstawową była lista "Pamiętamy o Aniołkach" z obrazkiem Aniołka, a pod tym nicki dziewczyn + świeczka + tc

Ten pomysł do mnie trafia.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Anulka, mogę zapytać gdzie zamawiasz? Chętnie bym się skusiła!

ja zamowilam to:

http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html

http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

:)

Visenna, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie... :) Dało się odczuć, że jest to wizyta dodatkowa - szybko, szybko, szybkie odpowiedzi na pytania, ale... najważniejsze jest! Widziałam pikający piksel <3 :)! Aż dopytywałam kilka razy, czy na 100% to nie może być nic innego. Serduszko bije! :) CRL 0,33 cm. Za dwa tyg. kolejna wizyta, żeby zobaczyć postępy. Dostałam też listę badań do zrobienia i mam podejść z wynikami do położnej i dostanę kartę ciąży.

UF! No to trochę lżej mi :)

Zetzet, MMM2016, Limerikowo, kkkaaarrr, vella, Blu, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, kehlana_miyu, Dea28, kalika, kasia_1988 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka:

"maggda jeśli to jednak poronienie, to bardzo mi przykro… wczoraj przepłakałam cały wieczór, bo tak bardzo Ci współczuję. Również wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka z bbf, która nie zapisała się jeszcze do nas na forum miała właśnie usuniętą ciążę jajowodową z jajowodem (była w 8tc). Straszne. Te dwie wiadomości wczoraj mnie powaliły. Maggda, a może powinnać zdiagnozować przyczynę poronień. Może u Ciebie jest coś w rodzaju trombofilii i musisz przez ciążę brać zastrzyki z Clexane'u tak jak ja biorę. "

Też spojrzałam na długą listę Aniołków w poście maggdy.......
    Podpisuję się pod wypowiedzią Rutelka.... może coś niedobrego się dzieję, tym bardziej, ze te starty u maggda są coraz wcześniejsze, w sensie tygodnia ciąży.....
    Maggda -trzymam kciuki za trafną diagnozę i jak najszybszą, zdrową i donoszoną ciążę...
    Z całego serca.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:21

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna - wspaniale :)

Rutelka, Visenna lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    I po wizycie... :) Dało się odczuć, że jest to wizyta dodatkowa - szybko, szybko, szybkie odpowiedzi na pytania, ale... najważniejsze jest! Widziałam pikający piksel <3 :)! Aż dopytywałam kilka razy, czy na 100% to nie może być nic innego. Serduszko bije! :) CRL 0,33 cm. Za dwa tyg. kolejna wizyta, żeby zobaczyć postępy. Dostałam też listę badań do zrobienia i mam podejść z wynikami do położnej i dostanę kartę ciąży.

UF! No to trochę lżej mi :)

Bardzo się cieszę. :) Niech maluszek rośnie, a mamusia już spokojniejsza odpoczywa. :)

Visenna lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa jesli nie masz jeszcze mdlosci to sie ciesz, szczesciary ciazowe nie maja w ogole

u mnie prawie dzis jak w zegarku, 44dc i bieg do toalety rano na glodnego po herbacie, ja haftowalam a corka musiala mi towarzyszyc i smiala sie...mnie nie bylo do smiechu
    co ja haft to ona dziki smiech, no komedia poranna

z corka w ciazy mdlosci zaczely mi sie w 45tc, wiec leb w leb idzie ten nowy zarodek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:56

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lista na str 140

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:14

adrenalina, MMM2016, kkkaaarrr, mizzelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratuluję serduszka :)
    Blu z tą cebulką pełniejszy smak, też tak robię, tylko nad kuchenką :)

Blu, Visenna lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ