X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    taaak i kręgosłup...
    o to ! to ! to!
    i biedne drzwi od wc.. non stop.. a wątroba? jak nie kopniak to meeega zgaga :D

ale bedziemy marudzić niedlugo :D
    jeszcze w lato na spuchniete nogi :D i ze goraco :D :D :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    SZYNSZYL ja zielona herbatę uwielbiam ;)

Dziewczyny przyjechało moje masło shea i olej kokosowy (kokosowy ma konsystencję stałą) - o jenyyyyy, co za zapach.... jestem zachwycona :)
    Juz wiem ze to jest moj kosmetyk numer 1 :) za 11 zł mam calkiem sporą ilośc tej kokosowej rozkoszy :) a za drugie 11 zł ogrom masła shea :D cud miód i orzeszki :D
    mogłabym prosić link? bo mam kokosowe ale bez zapachu.. :) a masło shea tez mnie zainteresowało :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    hej dziewczyny

Widze,ze wiekszosci objawy sie nasilaja... Mi tez nudnosci daja w kosc, poki nic nie zjem, jest ok, ale jak tylko cos przegryze, to sie mecze, szkoda,ze nie moge tego zwrocic, bo moze by mi ulzylo ;)

Stresa mam, za trzy dni wracam do pracy...i juz sie troche boje co to bedzie,najbardziej martwie sie wlasnie,ze bedzie duzy stres dla mnie, no nic sprobuje, jak bedzie zle, to pojde na zwolnienie
    pamiętaj o fasolce, musi być dobrze :) nie zamartwiaj sie, zawsze musi byc jakieś rozwiązanie :)

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 biorę duphaston, po telefonie do lekarza mam zwiększoną dawkę

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Dziewczyny dzis od południa plamie...nie jest tego duzo ale jest. Nie zywoczerwona krew tylko na różowo... Bylam na ip ale tu kur*** maja jakies dziwne zasady i lekarz moze mnie zbadac w momencie kiedy przyjmie mnie na oddział :-/ innej opcji nie ma a ja mam małego Jasia i rodziców ktorzy nie wiedzą jeszcze o pozytywnym teście wiec na pewno nie zostane w szpitalu. Szczerze mowiac to nie wiem nawet co mam robić. Czy sprawdzic bete czy isc prywatnie do gina ktory i tak pewnie nic nie zobaczy na USG :-( ehh jakos posmutniałam totalnie
    Kochana na tym etapie plamienia sa rzecza normalną... bierzesz luteine? jesli nie to umow sie na szybka konsultację, niech przepisze luteinkę a w 6 tyg zrob usg... wszystko jest w porzadku.... spokojnie <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore lutke od początku. Jak do jutra nie bedzie gorzej to robie bete

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VISENNA super!!! radocha niesamowita co? :) <3

Ja tez po wizycie... mile zaskoczona w dodatku :) facet super, miły, cichy, spokojny, na kazde pytanie odpowiada, zero pospiechu.... założył kartę ciąży... zważył mnie, zmierzył ciśnienie (prywatny się nie wysilał, nie byłam ani zważona ani nic)
    Dołączył wynik usg od prywatnego...
    Dał skierowanie na badania krwi i moczu i na prenatalne... powiedzial ze moge przyjsc nawet za 2 tygodnie jesli mnie to uspokoi i ucieszy :) Zrobił USG.... jeny... kochane.... dzidzia ma od głowy do pupy aż 2cm :) rączki, nóżki, bijące serduszko <3 jestem uradowana na maxa <3
    Kolejna wizyta na NFZ 14 marca a 3 marca mam prywatną wizyte u swojego

Aaa i krwiaczek.... juz w zasadzie niewidoczny :)

mizzelka, LillaMy, Visenna, Auro, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, NiecierpliwaKarolina, Blu, Jusstin, kalika, kasia_1988, vella, Limerikowo, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Dziewczyny dzis od południa plamie...nie jest tego duzo ale jest. Nie zywoczerwona krew tylko na różowo... Bylam na ip ale tu kur*** maja jakies dziwne zasady i lekarz moze mnie zbadac w momencie kiedy przyjmie mnie na oddział :-/ innej opcji nie ma a ja mam małego Jasia i rodziców ktorzy nie wiedzą jeszcze o pozytywnym teście wiec na pewno nie zostane w szpitalu. Szczerze mowiac to nie wiem nawet co mam robić. Czy sprawdzic bete czy isc prywatnie do gina ktory i tak pewnie nic nie zobaczy na USG :-( ehh jakos posmutniałam totalnie
    bryknij moze do gina prywatnie

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna gratulacje serduszka! :)

Rutelka jak dobrze że chociaz ty ogarniasz listę :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelestw to moze uszkodzenie mechaniczne podczas aplikacji? czy pod język?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Gratki :) fajnie że ci sie trafil w porządku lekarz :)

a u mnie jeszcze ponad tydzien do pierwszej wizyty... ale juz niedlugo :)

• angelstw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka dopochwowa lutka. W ciazy z Jasiem bardzo długo ja aplikowalam i nigdy nie mialam takiej akcji. A czy na USG bedzie juz widac pecherzyk? Nie kest za wczesnie?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bd widać... u mnie juz bylo, ale bryknij na bete najwyzej jak bd powyzej 2000 tys to musi byc juz mniej wiecej widoczny, ja na podobnym etapie bylam na wizycie jesli to cie uspokoi :)
    i wtedy jak mnie badał to mowil ze moze byc uszkodzenie mechaniczne (cytologia) i moge nawet do 3 dni miec plamienia.
    moze tym razem jest lepsze ukrwienie?
    dopiero niedawno Jaś śpi sam.. jeszcze stres z tym związany mogł sie odbić na tym wlasnie plamieniu. nie martw sie kochana :*

• angelstw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie jak cholera. Ja wiem ze mam juz Jasia ale sie boje..

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mogłabym prosić link? bo mam kokosowe ale bez zapachu.. :) a masło shea tez mnie zainteresowało :)
    Bardzo proszę :)

http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html

http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Boje sie jak cholera. Ja wiem ze mam juz Jasia ale sie boje..
    nie stresuj sie kochana bo to działa na fasolinkę, musi byc dobrze :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Bardzo proszę :)

http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html

http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html
    dziękuje, zapisałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Rutelka tak, tydzien temu byłam na usg wszystko było pęcherzyk płodowy, żółciowy (czy jakis) :p nie było widać dzidzi i serducha i dostałam dupka bo ten pęcherzyk był lekko niesymetryczny a powinien byc symetryczny i miałam wzdęcia i cały czas mi tak w brzuchu jeździło, niby jelita nie dawały rady i to znaczy ze moze byc mało progesteronu, biore dupka rano i wieczorem po 1 tabl

Aha. No to dobrze. To znaczy, że ciąża na pewno jest w macicy (a nie pozamaciczna), co sprawia, że mama jest bezpieczna. A co do zarodka, to możesz zrobić usg, żeby skontrolować, ale poza oszczędzaniem się, braniem dupka, to zostaje nam tylko być dobrej myśli i czekać - więcej nic się nie da zrobić. Jak dzidzia ma żyć to będzie żyć. Na pewno jest wszystko ok, a plamienia oznaczają, że coś tam się oczyszcza jeszcze. Dla świętego spokoju zrobiłabym usg na twoim miejscu.

lu.iza lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie również złapało zakupowe szaleństwo :) kupiłam olejek kokosowy i masełko shea i olej z migdałów (ponoć świetny na rozstępy ) i kilka innych, ale się chyba wyposażyłam na całą ciążę :)

anulka Twój dzieciaczek to już gigant ^^ super, że już go mogłaś tak pooglądać i że trafił Ci się taki fajny lekarz :)

Xaxa tzrymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, może faktycznie trafiłaś na dzienny spadek.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowił ze podczas implantacji może powstac wynaczynienie i mały krwiaczek ktory potrzebuje czasu zeby zniknąć... stad plamienia...
    Nie ma co się nakręcać, trzeba byc dobrej mysli <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ