X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbym rodziła ostatnia ? :D

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana... odebrałam właśnie wyniki badań i się przeraziłam... progesteron tylko 12,7!!!! ;/ a 2 tyg temu wynosił jeszcze 34... totalne załamanie, obawiam się, że nie wróży to niczego dobrego

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Visenna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Visenna - wspaniale :)
    Rutelka wrote:
    Bardzo się cieszę. :) Niech maluszek rośnie, a mamusia już spokojniejsza odpoczywa. :)
    szynszyl wrote:
    Visenna gratuluję serduszka :)

Dziękuję dziewczyny! Oficjalnie uwierzyłam :)
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny, jestem załamana... odebrałam właśnie wyniki badań i się przeraziłam... progesteron tylko 12,7!!!! ;/ a 2 tyg temu wynosił jeszcze 34... totalne załamanie, obawiam się, że nie wróży to niczego dobrego

Xaxa a bierzesz coś na podtrzymanie? Luteina, duphaston? Może warto podejść do lekarza i poprosić o receptę. Trzymam kciuki, by Kropek mocno się trzymał!

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston, dzwoniłam do lekarza mam już dzisiaj zwiększyć dawkę a jutro i tak idę na wizytę...
    Jednak jestem przerażona, boję się najgorszego, taki spadek nie jest normalny ;(

km5sf71xff50fx7u.png
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa oby wszystko było dobrze. Zerknij na mój kalendarz ja od początku ciąży mam problem z progesteronem (badałam 3 razy0. Ostatni wynik to 18 przy Duphastonie2x1 i Luteinie 1x1. Moja gin twierdzi, że mój wynik ok i mam nic nie zwiększać, bo Duphastonu nie widać w krwi, a jest. Powiedziała, że wynik 18 jest dobry jeśli bierze się Duphaston do tego (tzn. że naprawdę jest wyższy). 2 tygodnie temu miałam progesteron na poziomie 11, a dzidzia się pięknie rozwija.
    Bierz Duphaston i luteinę i będzie dobrze. Trzymam kciuki.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Biorę duphaston, dzwoniłam do lekarza mam już dzisiaj zwiększyć dawkę a jutro i tak idę na wizytę...
    Jednak jestem przerażona, boję się najgorszego, taki spadek nie jest normalny ;(
    Rutelka wrote:
    Xaxa oby wszystko było dobrze. Zerknij na mój kalendarz ja od początku ciąży mam problem z progesteronem (badałam 3 razy0. Ostatni wynik to 18 przy Duphastonie2x1 i Luteinie 1x1. Moja gin twierdzi, że mój wynik ok i mam nic nie zwiększać, bo Duphastonu nie widać w krwi, a jest. Powiedziała, że wynik 18 jest dobry jeśli bierze się Duphaston do tego (tzn. że naprawdę jest wyższy). 2 tygodnie temu miałam progesteron na poziomie 11, a dzidzia się pięknie rozwija. Bierz Duphaston i luteinę i będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Dokładnie tak, jak pisze Rutelka :) Masz wyższy progesteron, tylko tego nie zobaczysz na wyniku. Duphaston jako syntetyczny progesteron nie wpływa na wynik. Luteina tak. Zwiększysz dawkę i będzie dobrze. Trzymaj się ciepło, nie denerwuj za dużo :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Czyżbym rodziła ostatnia ? :D

Pewnie jeszcze kilka babek dołączy. :D
    Ale wiesz przewidywany termin porodu, a termin porodu to często dwie różne daty. :D

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Pewnie jeszcze kilka babek dołączy. :D
    Ale wiesz przewidywany termin porodu, a termin porodu to często dwie różne daty. :D
    Jasne :D
    Oby tylko nie 1 listopada.

Rutelka lubi tę wiadomość

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się najbardziej martwię tym spadkiem niż samym poziomem progesteronu ;( raczej nie wydaje mi się normalne, że tak nagle spadł w 9tc... rok temu ciąża obumarła w 8tc ;(
    objawów ciąży nie miałam jakoś za specjalnie dużych i uciążliwych ale teraz nie mam żadnych :(

km5sf71xff50fx7u.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, wyczytałam co następuje:

"Kiedy i jak badać poziom progesteronu?
    Nie jest to takie proste, ponieważ progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia. Jedno badanie nie jest zatem w stanie dać miarodajnych wyników. - „Badanie tego hormonu z krwi tylko raz może dać fałszywy wynik. Zalecane jest, aby badania były wykonane w ciągu 3 dni z rzędu, aby mieć prawidłowy obraz poziomu tego hormonu u danej kobiety.”"

"Poziom progesteronu - normy
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży"

http://babyonline.pl/progesteron-normy-progesteronu-badania,badania-artykul,11567,r1p1.html

podsumowując, jeden wynik nie wyrok :) ponadto, twój wynik jest w normie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:08

Visenna, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka na pewno? Wczoraj miałam słabe dzisiaj troche mocniejsze ale tak jak mówisz sa brązowe, wręcz czekoladowe... Biore dupka rano i wieczorem i dzisiaj wzielam dwie dodatkowe tabletki na wszelki wypadek

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza a miałaś usg? Może to krwiaczek, który się wydala. Na pewno w ciąży lepsze są brązowe plamienia niż żywa krew, ale i to i to trzeba sprawdzić na usg. Jeśli masz kartę ciąży, to może warto pojechać na IP, powinni zrobić usg i sprawdzić. A ty już oglądałaś pęcherzyk płodowy na usg, bo nie pamiętam?

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ja właśnie wyczytałam, że są wahania dobowe ale nie takie duże, tu spadek jest ogromny a i z każdym tygodniem prog powinien wzrastać :<
    lekarz przez telefon nie ukrywał, że raczej w porządku nie jest :(

km5sf71xff50fx7u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa to ja mocno trzymam kciuki kochana. Jutro wizyta, więc się wszystko wyjaśni.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    a bierzesz cos??

km5s8ribs34fnes6.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka tak, tydzien temu byłam na usg wszystko było pęcherzyk płodowy, żółciowy (czy jakis) :p nie było widać dzidzi i serducha i dostałam dupka bo ten pęcherzyk był lekko niesymetryczny a powinien byc symetryczny i miałam wzdęcia i cały czas mi tak w brzuchu jeździło, niby jelita nie dawały rady i to znaczy ze moze byc mało progesteronu, biore dupka rano i wieczorem po 1 tabl

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis od południa plamie...nie jest tego duzo ale jest. Nie zywoczerwona krew tylko na różowo... Bylam na ip ale tu kur*** maja jakies dziwne zasady i lekarz moze mnie zbadac w momencie kiedy przyjmie mnie na oddział :-/ innej opcji nie ma a ja mam małego Jasia i rodziców ktorzy nie wiedzą jeszcze o pozytywnym teście wiec na pewno nie zostane w szpitalu. Szczerze mowiac to nie wiem nawet co mam robić. Czy sprawdzic bete czy isc prywatnie do gina ktory i tak pewnie nic nie zobaczy na USG :-( ehh jakos posmutniałam totalnie

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa spokojnie będzie wszystko ok, nerwy Ci nie pomogą :)

Visenna gratuluję <3

ja jednak dziś byłam na becie jutro dopiero wyniki, a wizytę mam dopiero 18.3!!! nosz coś mnie trafi....takie kolejki...
    10.03 idę prywatnie na usg do mojego giną

Ja prowadzę ciążę na nfz, mój lekarz zleca wszystkie badania które się da :) ale niestety nie on robi w tej przychodni usg na nfz; wiec chodzę jeszcze do niego prywatnie do kliniki z super sprzętem na samo usg te do 12 tyg i połowkowe :))

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Vella, świetnie, że wszystko jest jak nalezy. Teraz czekamy na <3 :)

Mizzelka, u mnie w spodniach też już ciasno, zastanawiam się nad kupnem ciążowych, tylko nie wiem, czy nie będą jeszcze za luźne w brzuszku, bo przed ciąża brzuszka nie miałam wcale. Za to bluzek, swetrów i sukienek mam sporo-teraz w modzie takie oversizowe ciuszki, więc będą jak znalazł :) Podobnie jak Wy, latem (początek lipca) mamy wesele. Tak orientacyjnie przeglądałam sukienki happymum i podobają mi się, ale te dla panny młodej w ciąży ;D

Anulka1978, jak to jak będzie? Będzie dobrze! :)
    heheh ciezki wybor bd z kiecką :D ale moze cos nowego jeszcze bd? :)
    no wlasnie z happymum spodnie trzeba mierzyc.. na brzuszku moga byc jeszcze luzne, dlatego najlepsze legginsy :)
    tez lubie oversize i z tego korzystam bo tak mnie wydęło za przeproszeniem... że wyglądam jakbym miaja juz 20 tydzien.. ale z córeczką tak samo mialam... zaraz bylo widac ze cos jest na rzeczy :D a tu chce sie jeszcze ukryc do wizyty :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    no ja tez dziewczyny zmieniłam spodnie dzinsy spakowane w szafie głeboko a nosze legginsy z tunikami nie jestem zbytnio gruba a teraz mam na minusie 1,5 kg
    ja to na wagę nie wchodzę, boje sie hahah :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ