Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem załamana... odebrałam właśnie wyniki badań i się przeraziłam... progesteron tylko 12,7!!!! ;/ a 2 tyg temu wynosił jeszcze 34... totalne załamanie, obawiam się, że nie wróży to niczego dobrego
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Zetzet wrote:Visenna - wspanialeRutelka wrote:Bardzo się cieszę. Niech maluszek rośnie, a mamusia już spokojniejsza odpoczywa.szynszyl wrote:Visenna gratuluję serduszka
Dziękuję dziewczyny! Oficjalnie uwierzyłam
Xaxa wrote:Dziewczyny, jestem załamana... odebrałam właśnie wyniki badań i się przeraziłam... progesteron tylko 12,7!!!! ;/ a 2 tyg temu wynosił jeszcze 34... totalne załamanie, obawiam się, że nie wróży to niczego dobrego
Xaxa a bierzesz coś na podtrzymanie? Luteina, duphaston? Może warto podejść do lekarza i poprosić o receptę. Trzymam kciuki, by Kropek mocno się trzymał!
-
Biorę duphaston, dzwoniłam do lekarza mam już dzisiaj zwiększyć dawkę a jutro i tak idę na wizytę...
Jednak jestem przerażona, boję się najgorszego, taki spadek nie jest normalny ;(
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
nick nieaktualnyXaxa oby wszystko było dobrze. Zerknij na mój kalendarz ja od początku ciąży mam problem z progesteronem (badałam 3 razy0. Ostatni wynik to 18 przy Duphastonie2x1 i Luteinie 1x1. Moja gin twierdzi, że mój wynik ok i mam nic nie zwiększać, bo Duphastonu nie widać w krwi, a jest. Powiedziała, że wynik 18 jest dobry jeśli bierze się Duphaston do tego (tzn. że naprawdę jest wyższy). 2 tygodnie temu miałam progesteron na poziomie 11, a dzidzia się pięknie rozwija.
Bierz Duphaston i luteinę i będzie dobrze. Trzymam kciuki. -
Xaxa wrote:Biorę duphaston, dzwoniłam do lekarza mam już dzisiaj zwiększyć dawkę a jutro i tak idę na wizytę...
Jednak jestem przerażona, boję się najgorszego, taki spadek nie jest normalny ;(Rutelka wrote:Xaxa oby wszystko było dobrze. Zerknij na mój kalendarz ja od początku ciąży mam problem z progesteronem (badałam 3 razy0. Ostatni wynik to 18 przy Duphastonie2x1 i Luteinie 1x1. Moja gin twierdzi, że mój wynik ok i mam nic nie zwiększać, bo Duphastonu nie widać w krwi, a jest. Powiedziała, że wynik 18 jest dobry jeśli bierze się Duphaston do tego (tzn. że naprawdę jest wyższy). 2 tygodnie temu miałam progesteron na poziomie 11, a dzidzia się pięknie rozwija. Bierz Duphaston i luteinę i będzie dobrze. Trzymam kciuki.
Dokładnie tak, jak pisze Rutelka Masz wyższy progesteron, tylko tego nie zobaczysz na wyniku. Duphaston jako syntetyczny progesteron nie wpływa na wynik. Luteina tak. Zwiększysz dawkę i będzie dobrze. Trzymaj się ciepło, nie denerwuj za dużo
-
nick nieaktualny
-
Ja się najbardziej martwię tym spadkiem niż samym poziomem progesteronu ;( raczej nie wydaje mi się normalne, że tak nagle spadł w 9tc... rok temu ciąża obumarła w 8tc ;(
objawów ciąży nie miałam jakoś za specjalnie dużych i uciążliwych ale teraz nie mam żadnych
-
Xaxa, wyczytałam co następuje:
"Kiedy i jak badać poziom progesteronu?
Nie jest to takie proste, ponieważ progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia. Jedno badanie nie jest zatem w stanie dać miarodajnych wyników. - „Badanie tego hormonu z krwi tylko raz może dać fałszywy wynik. Zalecane jest, aby badania były wykonane w ciągu 3 dni z rzędu, aby mieć prawidłowy obraz poziomu tego hormonu u danej kobiety.”"
"Poziom progesteronu - normy
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży"
http://babyonline.pl/progesteron-normy-progesteronu-badania,badania-artykul,11567,r1p1.html
podsumowując, jeden wynik nie wyrok ponadto, twój wynik jest w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:08
Visenna, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylu.iza a miałaś usg? Może to krwiaczek, który się wydala. Na pewno w ciąży lepsze są brązowe plamienia niż żywa krew, ale i to i to trzeba sprawdzić na usg. Jeśli masz kartę ciąży, to może warto pojechać na IP, powinni zrobić usg i sprawdzić. A ty już oglądałaś pęcherzyk płodowy na usg, bo nie pamiętam?
-
kkkaaarrr ja właśnie wyczytałam, że są wahania dobowe ale nie takie duże, tu spadek jest ogromny a i z każdym tygodniem prog powinien wzrastać :<
lekarz przez telefon nie ukrywał, że raczej w porządku nie jest
-
nick nieaktualny
-
Rutelka tak, tydzien temu byłam na usg wszystko było pęcherzyk płodowy, żółciowy (czy jakis) :p nie było widać dzidzi i serducha i dostałam dupka bo ten pęcherzyk był lekko niesymetryczny a powinien byc symetryczny i miałam wzdęcia i cały czas mi tak w brzuchu jeździło, niby jelita nie dawały rady i to znaczy ze moze byc mało progesteronu, biore dupka rano i wieczorem po 1 tabl
-
Dziewczyny dzis od południa plamie...nie jest tego duzo ale jest. Nie zywoczerwona krew tylko na różowo... Bylam na ip ale tu kur*** maja jakies dziwne zasady i lekarz moze mnie zbadac w momencie kiedy przyjmie mnie na oddział innej opcji nie ma a ja mam małego Jasia i rodziców ktorzy nie wiedzą jeszcze o pozytywnym teście wiec na pewno nie zostane w szpitalu. Szczerze mowiac to nie wiem nawet co mam robić. Czy sprawdzic bete czy isc prywatnie do gina ktory i tak pewnie nic nie zobaczy na USG ehh jakos posmutniałam totalnie
-
Xaxa spokojnie będzie wszystko ok, nerwy Ci nie pomogą
Visenna gratuluję
ja jednak dziś byłam na becie jutro dopiero wyniki, a wizytę mam dopiero 18.3!!! nosz coś mnie trafi....takie kolejki...
10.03 idę prywatnie na usg do mojego giną
Ja prowadzę ciążę na nfz, mój lekarz zleca wszystkie badania które się da ale niestety nie on robi w tej przychodni usg na nfz; wiec chodzę jeszcze do niego prywatnie do kliniki z super sprzętem na samo usg te do 12 tyg i połowkowe )
-
kalika wrote:Vella, świetnie, że wszystko jest jak nalezy. Teraz czekamy na
Mizzelka, u mnie w spodniach też już ciasno, zastanawiam się nad kupnem ciążowych, tylko nie wiem, czy nie będą jeszcze za luźne w brzuszku, bo przed ciąża brzuszka nie miałam wcale. Za to bluzek, swetrów i sukienek mam sporo-teraz w modzie takie oversizowe ciuszki, więc będą jak znalazł Podobnie jak Wy, latem (początek lipca) mamy wesele. Tak orientacyjnie przeglądałam sukienki happymum i podobają mi się, ale te dla panny młodej w ciąży
Anulka1978, jak to jak będzie? Będzie dobrze!
no wlasnie z happymum spodnie trzeba mierzyc.. na brzuszku moga byc jeszcze luzne, dlatego najlepsze legginsy
tez lubie oversize i z tego korzystam bo tak mnie wydęło za przeproszeniem... że wyglądam jakbym miaja juz 20 tydzien.. ale z córeczką tak samo mialam... zaraz bylo widac ze cos jest na rzeczy a tu chce sie jeszcze ukryc do wizyty