X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przytulam mocno. Trzymaj się..

3Ecdp1.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda <3 Aniołku <3

Dziewczyny moja znajoma z listopadowek 2014 zaczęła rodzić .... 32tydz przedwczoraj według usg mała 1500g i 10 dni młodsza, proszę was wszystkie o kciuczki dla Niuni

Limerikowo, Anoolka, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina oczywiście witamy :) Miło, że dołączasz, z tego co kojarzę to raczej niewiele z nas ma już kartę ciąży.

Sylwia trzymam kciuki!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny niestety wpadam sie pozegnac bo od nocy az do teraz krwawie z skurczami wiec wiem co sie dzieje ;( zycze wam spokojnych ciaz

Czekaj dziewczyno, zrób usg, może to tylko krwiak pękł... Ja też krwawiłam cały wieczór i pół nocy i na razie dzieciątko jest. Nie poddawaj się, pojedź na Izbę Przyjęć i zrób usg. Boże, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Limerikowo, Visenna lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda, tak strasznie mi przykro.. Może pojedź na IP tak jak sugeruje Rutelka, może jeszcze jest nadzieja. Ściskam z całych sił!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, bardzo mi przykro, przytulam mocno. Jednak... dla tak jak pisze Rutelka, podjechałabym na IP, by się upewnić. Trzymaj się dzielnie!

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, ściskam :*

NiecierpliwaKarolina, witaj. Ja póki co nie mam ani karty ciąży ani terminu porodu ustalonego, także i tak jesteś krok do przodu :)

U mnie mulenie to stały element dnia. Niby bym coś zjadła, ale na nic ochoty nie mam :/
    Jutro idę na badania. Robilyscie już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:30

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda trzymam kciuki...

anglestw gratuluje... chcialabym aby i u mnie tak było. chociaz nie mam co narzekac bo mala idzie spac o 19,30 i spi do 7 czasami do 7.30 i jedna pobudka ok 3 na jedzonko i spi dalej.

na nic nie mam sily. poranne mdlosci sie rozkręcają...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    U mnie mulenie to stały element dnia. Niby bym coś zjadła, ale na nic ochoty nie mam :/

Czuję się identycznie.
    Badań innych niż progesteron i beta nie robiłam. Jutro pierwsze USG - mam nadzieję, że bedzie wszystko dobrze i dostanę i skierowania i kartę ciąży :)

LillaMy, kalika, Blu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( maggda trzymaj sie! i zgadzam sie z diewczynami jedz na iP.

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na badania za tydzień, półtora. Dziewczyny też się tak szybko męczycie? Byłam na spacerze potem wspinaczka na 4 piętro i zasapana strasznie jestem.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki ..

Miło że wpadłaś Niecierpliwa ;) przygarniemy każdą duszyczkę do Naszego Grona :D
    Magda, mam nadzieję że to jednak nie czarny scenariusz, daj znać czy pojechałaś na IP.

Dzisiejszy dzień, to totalna pomyłka :/ nie wiem czy nie zaliczę przytulenia z porcelaną o.O
    Wszystko Mi przeszkadza, Wszystko Mnie drażni i śmierdzi ..

Mi datę porodu wyznaczyła na podstawie USG bo owulacja była bardzo późna ..
    Na karcie ciąży mam złą wpisaną - ale to już chyba pisałam Wam ;)

Pierwsze badania mam do zrobienia dzień przed wizytą czyli 14 marca
    Morfologia, mocz, glukoza :)

Wizyta będzie w 11tc, więc mam nadzieję że na USG pojawi się śliczny mały człowieczek z rączkami i nóżkami :)
    Chodź zapomniałam o wizycie 29 lutego ;) gdzie idę podglądnąć czy jest <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:29

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy, też przeczuwam że dzień inicjacji zygowej zbliża się wielkimi krokami. Ostatnie dni są pod tym względem coraz cięższe :/
    Ja też mam wizytę 29 II, ale to już z wynikami badań. U mnie cały pakiet z pierwszych tygodni ciąży+Tsh, Ft4.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zleciła badania I trymestru na 1 wizycie. Kartę ciąży mam od 4 tygodnia. 2.03 mam USG, na którym mam nadzieje zobaczyć zarodek i serce.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! znów nie nadrobię...
    mam nadzieje że będę czytać same dobre wieści, a u mnie goście goście...
    teraz same w domku + obiady dla większej ekipy, mam nadzieje że ogarnę i tez nie przytule porcelany :)
    ehhh...

co do mulenia.. jeszcze 2 tygodnie (jak z Milenką) i minie! oby!

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Witaj :)

Przy regularnych cyklach takich w miarę książkowych termin porodu pierwszy wpisują z OM, a wg usg to chyba liczy się ten prenatalnego usg między 11-14 tygodniem, później dzieci różnie rosną i nie raz z usg pod koniec ciąży termin porodu może wychodzić nawet 2 tygodnie wcześniejszy, ale tym nie można się już sugerować.
    u mnie tp wpisał na pierwszej wizycie wg usg, do 11 tyg masz dokladniejszy tp
    nie sugierowałam się OM bo cykl mialam juz nie powiem jaki... owu dopiero w 27dc
    wg usg 9 marca i tak bylo ;)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Maggda, ściskam :*

NiecierpliwaKarolina, witaj. Ja póki co nie mam ani karty ciąży ani terminu porodu ustalonego, także i tak jesteś krok do przodu :)

:-)
    Ja robiłam badania wczoraj. Wszystko ok. Moze poza niskim cukrem, ale zawsze tak mialam. Jedyne co mnie troszkę martwi do bakterie w moczu i w cytologii :-/ a żadnych dolegliwości tego typu nie mam.
    Co do mdłości to u mnie od dwóch tygodni jest tragedia. Od rana do wieczora mnie mdli. Czasamj budzę się w nocy. Niekiedy wymiotuje, ale nie wiecej niż dwa razy w ciagu dnia. No i też mam problem z jedzeniem. Ale cieszy mnie to, że nie mogę patrzeć na moją ukochaną czekoladę :-P dzisiaj nawet miałam podejście do jednej kostki... wszystko wyplułam :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower z tego co pamiętam to przyrost bety jest różny w ciągu dnia i może trafiłaś na spadek? tak jak z progesteronem... najwazniejsze że jest serduszko i gratuluje :)
    co do lekarza najwazniejsze zebys czula sie komfortowo :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Kasia, ja w.pierwszej ciąży nie miałam w ogóle.objawów i urodziłam zdrowego syna w terminie :) teraz bolą mnie tylko piersi (przy dotyku), chociaż z tydzień temu też chwilowo przestały. I teraz znowu zaczęły. A poza tym zero mdłości, wymiotow, bólu głowy - nic. No czasami brzuch ciągnie bardziej... Nie martw się kochana, niejedna przyszła mama oddalaby Ci swoje objawy :)
    zazdroszczę! tez bym tak chciala :)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , Pobiłam dziś rekord , w nocy wstawałam 4 razy do toalety a w ciagu dnia średnio co półtorej h , i nie pije jakos strasznie dużo , czuje brzuch na dole taki napęczniały , czuje sie tak zmęczona tak wyczerpana tak niechętna ze nie wiem co to dalej bedzie , czuje sie jak flak nic a nic mi sie nie chce :( w środę mam usg liczę ze bedzie wszystko dobrze , chyba tez sie przejadam bo apetyt mam i sobie nie żałuje przez co boli mnie tez żołądek , chyba musze pofolgować bo to dopiero 7 tydzien a ja czuje sie jak bym była w 8 miesiącu :/

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ