Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda Aniołku
Dziewczyny moja znajoma z listopadowek 2014 zaczęła rodzić .... 32tydz przedwczoraj według usg mała 1500g i 10 dni młodsza, proszę was wszystkie o kciuczki dla NiuniLimerikowo, Anoolka, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaggda wrote:Dziewczyny niestety wpadam sie pozegnac bo od nocy az do teraz krwawie z skurczami wiec wiem co sie dzieje ;( zycze wam spokojnych ciaz
Czekaj dziewczyno, zrób usg, może to tylko krwiak pękł... Ja też krwawiłam cały wieczór i pół nocy i na razie dzieciątko jest. Nie poddawaj się, pojedź na Izbę Przyjęć i zrób usg. Boże, mam nadzieję, że będzie dobrze.Limerikowo, Visenna lubią tę wiadomość
-
Maggda, ściskam :*
NiecierpliwaKarolina, witaj. Ja póki co nie mam ani karty ciąży ani terminu porodu ustalonego, także i tak jesteś krok do przodu
U mnie mulenie to stały element dnia. Niby bym coś zjadła, ale na nic ochoty nie mam
Jutro idę na badania. Robilyscie już?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:30
06.2015 - nasz aniołek:*
-
magda trzymam kciuki...
anglestw gratuluje... chcialabym aby i u mnie tak było. chociaz nie mam co narzekac bo mala idzie spac o 19,30 i spi do 7 czasami do 7.30 i jedna pobudka ok 3 na jedzonko i spi dalej.
na nic nie mam sily. poranne mdlosci sie rozkręcają... -
kalika wrote:U mnie mulenie to stały element dnia. Niby bym coś zjadła, ale na nic ochoty nie mam
Jutro idę na badania. Robilyscie już?
Czuję się identycznie.
Badań innych niż progesteron i beta nie robiłam. Jutro pierwsze USG - mam nadzieję, że bedzie wszystko dobrze i dostanę i skierowania i kartę ciążyLillaMy, kalika, Blu lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamuśki ..
Miło że wpadłaś Niecierpliwa przygarniemy każdą duszyczkę do Naszego Grona
Magda, mam nadzieję że to jednak nie czarny scenariusz, daj znać czy pojechałaś na IP.
Dzisiejszy dzień, to totalna pomyłka nie wiem czy nie zaliczę przytulenia z porcelaną
Wszystko Mi przeszkadza, Wszystko Mnie drażni i śmierdzi ..
Mi datę porodu wyznaczyła na podstawie USG bo owulacja była bardzo późna ..
Na karcie ciąży mam złą wpisaną - ale to już chyba pisałam Wam
Pierwsze badania mam do zrobienia dzień przed wizytą czyli 14 marca
Morfologia, mocz, glukoza
Wizyta będzie w 11tc, więc mam nadzieję że na USG pojawi się śliczny mały człowieczek z rączkami i nóżkami
Chodź zapomniałam o wizycie 29 lutego gdzie idę podglądnąć czy jestWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:29
-
LillaMy, też przeczuwam że dzień inicjacji zygowej zbliża się wielkimi krokami. Ostatnie dni są pod tym względem coraz cięższe
Ja też mam wizytę 29 II, ale to już z wynikami badań. U mnie cały pakiet z pierwszych tygodni ciąży+Tsh, Ft4.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny! znów nie nadrobię...
mam nadzieje że będę czytać same dobre wieści, a u mnie goście goście...
teraz same w domku + obiady dla większej ekipy, mam nadzieje że ogarnę i tez nie przytule porcelany
ehhh...
co do mulenia.. jeszcze 2 tygodnie (jak z Milenką) i minie! oby! -
Jacqueline wrote:Witaj
Przy regularnych cyklach takich w miarę książkowych termin porodu pierwszy wpisują z OM, a wg usg to chyba liczy się ten prenatalnego usg między 11-14 tygodniem, później dzieci różnie rosną i nie raz z usg pod koniec ciąży termin porodu może wychodzić nawet 2 tygodnie wcześniejszy, ale tym nie można się już sugerować.
nie sugierowałam się OM bo cykl mialam juz nie powiem jaki... owu dopiero w 27dc
wg usg 9 marca i tak bylo -
kalika wrote:Maggda, ściskam :*
NiecierpliwaKarolina, witaj. Ja póki co nie mam ani karty ciąży ani terminu porodu ustalonego, także i tak jesteś krok do przodu
U mnie mulenie to stały element dnia. Niby bym coś zjadła, ale na nic ochoty nie mam
Jutro idę na badania. Robilyscie już?
Ja robiłam badania wczoraj. Wszystko ok. Moze poza niskim cukrem, ale zawsze tak mialam. Jedyne co mnie troszkę martwi do bakterie w moczu i w cytologii a żadnych dolegliwości tego typu nie mam.
Co do mdłości to u mnie od dwóch tygodni jest tragedia. Od rana do wieczora mnie mdli. Czasamj budzę się w nocy. Niekiedy wymiotuje, ale nie wiecej niż dwa razy w ciagu dnia. No i też mam problem z jedzeniem. Ale cieszy mnie to, że nie mogę patrzeć na moją ukochaną czekoladę dzisiaj nawet miałam podejście do jednej kostki... wszystko wyplułam -
elficzka wrote:Kasia, ja w.pierwszej ciąży nie miałam w ogóle.objawów i urodziłam zdrowego syna w terminie teraz bolą mnie tylko piersi (przy dotyku), chociaż z tydzień temu też chwilowo przestały. I teraz znowu zaczęły. A poza tym zero mdłości, wymiotow, bólu głowy - nic. No czasami brzuch ciągnie bardziej... Nie martw się kochana, niejedna przyszła mama oddalaby Ci swoje objawy
-
Dziewczyny , Pobiłam dziś rekord , w nocy wstawałam 4 razy do toalety a w ciagu dnia średnio co półtorej h , i nie pije jakos strasznie dużo , czuje brzuch na dole taki napęczniały , czuje sie tak zmęczona tak wyczerpana tak niechętna ze nie wiem co to dalej bedzie , czuje sie jak flak nic a nic mi sie nie chce w środę mam usg liczę ze bedzie wszystko dobrze , chyba tez sie przejadam bo apetyt mam i sobie nie żałuje przez co boli mnie tez żołądek , chyba musze pofolgować bo to dopiero 7 tydzien a ja czuje sie jak bym była w 8 miesiącu16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!