X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Napewno moze :)

Myslisz? :) to jak wejdę na badanie, zapytam lekarza czy będzie mógł zawołać męża na USG :) byłoby miło :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż będzie napewno zachwycony :)
    Powodzenia.

• MOI Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po przeczytaniu waszych postow WOOOOWWW ale jestescie zaawansowane :-D Te smrody z lodowki, zachcianki... :-P Jeszcze moment i zacznie sie czas prenatalnych, potem polowkowych, potem wyprawka iiiii porod :-D :-D :-D

urocza, anulka1978, angelstw, Zetzet, kalika, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję porodu.... nie myślę o tym...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:46

• Blu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzdęcia dobre są otręby popite dużą ilością wody. ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty, serduszka, bety :-)

Ja mysle ze bez problemu mąż moze wejac do gabinetu na usg :-) my tak często robilismy z Jasiem ;-) nie bylo najmniejszego sprzeciwu :-) w koncu to Twoje prawo :-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Evelle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, ja pol nocy nie spalam. Takie mam wzdecia. Plakac mi sie chce. Mam po wszystkim. W zyciu takich wzdec nie mialam. Zaraz wybuchne. Pomocy!!!!!
    Mi pomaga herbata z melisy a na wzdecia i bezsennosc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:34

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny !! wczoraj zrobiłam bete 246,2, co myslicie o tym wyniku??? czy mogę do was dołączyć??. jestem po stymulacji udało się za pierwszym razem.

Blu, MMM2016, LillaMy, urocza, Dea28, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz bywał przy USG w poprzednich ciążach ale to juz był pozniejszy etap, USG przez powłoki brzuszne a nie dowcipne ;) dlatego się zastanawiałam czy "wypada" pytac lekarza na tym etapie o obecnosc męża :) ale zapytam :) a co :)

ELINA gratuluje :) rozgość się <3

Elina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co się mocno męczą <3
    Produkt na bazie imbiru :)

11d4c4c2baf689e2med.jpg

Elina, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Mąz bywał przy USG w poprzednich ciążach ale to juz był pozniejszy etap, USG przez powłoki brzuszne a nie dowcipne ;) dlatego się zastanawiałam czy "wypada" pytac lekarza na tym etapie o obecnosc męża :) ale zapytam :) a co :)

ELINA gratuluje :) rozgość się <3

kochana mój mąż chodzi ze mną na każdą wizyte do lekarza. teraz idziemy 24 lut potwierdzić ciąże na usg. mam pytanie czy ty też tak miałaś na początkui ciąży że nie mogłaś spać i jak dmuchałaś nos to leciała ci krew. ja już dzisiaj nie śpię od 5:00 masakra mam zatkany nos robiłam inchalacje i niby wszystko drożne a oddychać nie idzie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część, mogę nieśmiało dołączyć? Termin wg OM 03.10, wg USG 05.10. Miałam to zrobić wcześniej, ale strasznie się bałam, lezalam w szpitalu już. Teraz jest troszkę lepiej, nadal mam plamienia, ale kilku niezaleznych lekarzy nie wie skąd (a USG miałam już 7razy przez te komplikacje!!), bo w macicy nie widać nic niepokojącego, ani krwiakow, ani odwastwiania kosmowki, nic. Ciaża rozwija się prawidłowo i jest wysoko położona.

Ale mogłyby się skończyć te krwawienia, trochę bym się uspokoila.. no nic :) na razie siedzę na zwolnieniu, chociaż wcale nie chciałam, ale taki przykaz mam :/ i luteine biorę...

Asa to moja druga ciąża. Mam synka też z października (ma 7 lat) :)

inaa, Blu, Elina, MMM2016, Auro, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana mam pytanie jak ustawić suwaczek?? mam już zrobiony ale nie wiem jak go tu wstawić.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Cześć dziewczyny!

Zmogło mnie choróbsko strasznie :/ ale jestem juź o tyle mądrzejsza, żeby nie pić mleka z maślem przez dzień, tylko na noc :) Upociłam się jak mysz, sił brak, ale jest już lepiej :D

Mam taką luźną propozycje. Założycielka naszego wątku na razie nie daje nic znać, a fajnie by było uaktualnić listę. Podejrzewam, że a.badziak po prostu nie ma na to czasu, sama pisała, że jak zakładała wątek nie zdawała sobie sprawy, że spada na nią prowadzenie listu. I tak sobie myślę, że może któraś z dziewczyn na stronie drugiej chciałaby prowadzić listę? A.badziak edytował by tylko swojego pierwszego posta, że lista październikowe jest na drugiej stronie i wszyscy byliby zadowoleni :D

Co wy na to?

Za dzisiejsze bety, wizyty i patyki z dwoma kreska i trzymam kciuki!

Ja już od wczoraj o tym myślałam, co tu zrobić, aby uaktualnić tę listę.
    Blue tak jak napisałaś, któraś dziewczyna z drugiej strony mogłaby zamieścić listę w swoim poście, albo mogłybyśmy założyć nowy wątek i przekierować wszystkich ostatnim postem na tym wątku na nowy wątek. Co wy na to?

Blu, MMM2016, LillaMy, Auro, kalika lubią tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina, wchodzisz w ustawienia -> społeczność i Twój podpis na forum. Ja brałam suwaczek z jakiejś zewnetrznej strony i wklejam tam link :)

Ps. Nie dopisało mi się w poprzednim poście - wczoraj widziałam serduszko :) maluch ma 8mm i serducho pika ok 120-140/min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:04

Zetzet, inaa, Rutelka, Blu, MMM2016, LillaMy, Auro, kalika lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Produkcja na tym watku na calego, trudno nadazyc ;)

Ja tez sie budze o 5 i potem juz w takim polsnie dogorywam do 7. Mdli mnie caly czas :( Pytanie do tych z was, ktore jak ja musza chodzic do biura - jak sobie dajecie rade w pracy? Ja najchetniej lezalabym w domu plackiem... Ale poniewaz o ciazy jeszcze w pracy nie wiedza, wiec na razie musze zachowywac pozory...

Elina lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skopiować kod to " ustawienia- społeczność- opis"

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę się tym zająć, choć jeśli ktoś bardzo chce, to niekoniecznie ja. Trzeba by było uaktualnić tę listę co jest na tym wątku jeszcze, żeby od razu nie zaśmiecić nowego wątku kilkunastoma naszymi wpisami, a potem założyć nowy z listą na pierwszej stronie.

Chyba, że jeszcze poczekamy kilka dni na założycielkę tego wątku. :) To by było najlepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Elina, wchodzisz w ustawienia -> społeczność i Twój podpis na forum. Ja brałam suwaczek z jakiejś zewnetrznej strony i wklejam tam link :)

Ps. Nie dopisało mi się w poprzednim poście - wczoraj widziałam serduszko :) maluch ma 8mm i serducho pika ok 120-140/min.

Super, ale duża dzidzia. :D

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ