Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie ogarnęło nieziemskie zmęczenie dziś i kolacja, która wczoraj była pyszna dzisiaj już jest czymś nie do zjedzenia, wczoraj mieliśmy gości i mąż pił piwo i nie wiem jakim cudem mógł je pić, ja siedząc obok nie mogłam wytrzymać tego zapachu, ale nic nie dałam po sobie poznać hehe jaki ten świat dziwny z innej perspektywy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:03
Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny i zjawiam sie również ja
Ile wpisów doszło nie ogarniam narazie aby wszytsko przeczytać
Jestem po wizycie 4 tydz płodu ,widziałam pęcherzyk ciążowy i uwidoczniono echo zarodka.Dzidziuś ma wielkośc 1,5 mm malenstwo ... za tydzien nastepna wizyta narazie jest ok
Na plamienia powiedział,że nie widzi nic co mogłoby go niepokoic ale dostałam duphaston i zwolnienie l4.
Zapytałam go o serduszko kiedy możemy usłyszec,powiedział,że nie słucha serduszka wczesniej niz w 10-11 tyg bo podobno jest to szkodliwe .
Dziewczyny czy spotkałyście się z taką opinią,że nie powinno się słuchać serduszka do 10 tyg ???
urocza, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:mnie ogarnęło nieziemskie zmęczenie dziś i kolacja, która wczoraj była pyszna dzisiaj już jest czymś nie do zjedzenia, wczoraj mieliśmy gości i mąż pił piwo i nie wiem jakim cudem mógł je pić, ja siedząc obok nie mogłam wytrzymać tego zapachu, ale nic nie dałam po sobie poznać hehe jaki ten świat dziwny z innej perspektywy
też nie pomyślałabym nigdy, że piwo może śmierdzieć a jednak -
kasiaa.. wrote:Zapytałam go o serduszko kiedy możemy usłyszec,powiedział,że nie słucha serduszka wczesniej niz w 10-11 tyg bo podobno jest to szkodliwe .
Dziewczyny czy spotkałyście się z taką opinią,że nie powinno się słuchać serduszka do 10 tyg ???
Owszem, nie raz słyszałam takie opinie
Nie musicie słuchać bicia serduszka wystarczy że na USG przybliży Ci obraz i zobaczysz jak pulsuje
Jusstin lubi tę wiadomość
-
kasiaa.. wrote:Zapytałam go o serduszko kiedy możemy usłyszec,powiedział,że nie słucha serduszka wczesniej niz w 10-11 tyg bo podobno jest to szkodliwe .
Kasiu gratulacje.
ja tez nie słuchałam serduszka do okolic 10 tc. bp moj ginekolog był tego zdania. jednak zawsze przybliżał obrazi widziałam migotanie
LillaMy lubi tę wiadomość
-
Też byłam dzisiaj na wizycie i widziałam pęcherzyk, ale właściwie to nic mi lekarz nie powiedział, ile ma mm itp... A o sercu nic nie wspomniał,ale 7 tydz idzie to może jeszcze za wcześnie było. Ale najważniejsze, że ponoć jak na ten etap wszystko jest ok. Następnym razem dopytam chyba o szczegóły . A co do apetytu to ja też nie mogę patrzeć na to samo danie następnego dnia... Kiedyś mogłam jeść obiad ten sam dwa dni pod rząd, a teraz mnie odrzuca.
urocza, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
U mnie w obu wcześniejszych ciążach słuchanie serduszka było dopiero na pierwszych prenatalnych ok 13 tc. a do tego czasu tylko USG ale i tak widok pikającego wyciska łzy wzruszenia
jutro powtarzam test z samego rana, mam nadzieję że pochwalę się ładnym wynikiemLillaMy, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Eryka wrote:LillaMy zauważyłam, że jesteśmy prawie na tym samym etapie, ja 6 tydź i 2 dzień
Cieszę się bardzo
Taki termin porodu wyznaczyło USG bo według @ to powinien być 9 tc
angelstw wrote:U mnie w obu wcześniejszych ciążach słuchanie serduszka było dopiero na pierwszych prenatalnych ok 13 tc. a do tego czasu tylko USG ale i tak widok pikającego wyciska łzy wzruszenia
jutro powtarzam test z samego rana, mam nadzieję że pochwalę się ładnym wynikiem
Po zobaczeniu z Gabinetu wychodzi się jak Dumny Paw
Angielstw przecież inaczej być nie może
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:32
angelstw lubi tę wiadomość
-
Witam nowe Mamusie
Gratuluję wzrastających wyników bety i bijących serduszek
Cieszę się, że jest nas coraz więcej.
Ja dzisiaj miałam ciężki dzień. Od rana strasznie mnie mdli. Nie nadążam już wymyślać rzeczy, które ewentualnie mogłabym zjeść.... Nie jest łatwo.
Ja swoje małe serduszko marzę zobaczyć w środę
Godziny się dłużą a ja siedzę jak na szpilkach
-
Dziewczynki, ja po usg. Dzidziuś ma 0,51 cm i serduszko bije Byliśmy razem z mężem, on widział serduszko, ja nie bo gin nie chciała przedłużać badania, ale to nic. Uśmiech na twarzy męża bezcenny Mam skierowanie na badania, następna wizyta za 2 tygodnie. Jestem szczęśliwa
Ruletka, mam tak jak Ty. Ruskie bym zjadła, mmmmm...
Witam nowe koleżanki
Kasiaa, gratuluję wizyty i cieszę się że gin stwierdził że wszystko ok.Asia_08, urocza, LillaMy, Jusstin, Auro, Jacqueline, Blu, kasia_1988, mizzelka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Dziewczynki, ja po usg. Dzidziuś ma 0,51 cm i serduszko bije Byliśmy razem z mężem, on widział serduszko, ja nie bo gin nie chciała przedłużać badania, ale to nic. Uśmiech na twarzy męża bezcenny Mam skierowanie na badania, następna wizyta za 2 tygodnie. Jestem szczęśliwa
Ruletka, mam tak jak Ty. Ruskie bym zjadła, mmmmm...
Witam nowe koleżanki
Kasiaa, gratuluję wizyty i cieszę się że gin stwierdził że wszystko ok.