X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem bardzo ciekawa skąd te informacje?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Kochane <3 piękne słoneczny dzień u mnie :) spacer zaliczę z przyjemnością :)

Muszę zmienić sobie termin na belly bo liczy mi od OM a lekarz mowil ze przy cyklach dluzszych niz 28 liczyc mam od owulacji a nie @
    I faktycznie zgadzałoby się wszystko... na kazdym USG wychodza mi 4 dni roznicy miedzy ciążą wg OM a wg USG
    Martwilam sie ze moze dziecko za male... ale to nie w tym rzecz ponoć :)
    Terminy wg OM sa dla cykli mega ksiązkowych, 28 dniowych z owulacja w 14 dniu :) a ja mialam owulację w 17/18 dniu cyklu wiec idealnie 3/4 dni opoznienia mam

Dzisiaj weszlam na wagę... na minusie mam 2 kg

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ja też jestem bardzo ciekawa skąd te informacje?
    no właśnie, skąd ta pewność... to ze gdzies jest bałagan to nie znaczy ze u nas tez musi byc

chyba za stara jestem na takie "sensacje"

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam jakie łóżeczko nabyłam, celowo mobilne z kółkami zeby moc np na taras spokojnie je wytargac bo takie drewniane to ciężko ;) No i moje dziewczyny się mocno poobijały w drewnianym łóżeczku (mimo ze mialam łóżeczko porzadne, Vox'a) - starsza rozwaliła usta, bo stojąc w łóżeczku podskakiwala i strzeliła brodą w barierkę przygryzając usta... młodsza walnęła nosem :/ a jak byla maleńka wlozyla nózke miedzy szczebelki i przewrocila sie na brzuszek wykrecajac nóżkę w kolanie :/ ja juz podziekuję za drewniany mebel ;) musialabym chyba z kazdej strony poduchami wszystko oblozyc bo sam ochraniacz nie daje rady ;)

Dokupię jakis super materac do tego łózeczka i bedzie mega :)
    2 poziomy są, jest bezpieczne, mobline, ma przewijak i nne pierdoły no i kolor... z kolorem bylo ciężko mnie zadowolic :) a tu idealnie :) choc mogloby byc w szarosciach ale juz nie wybrzydzam :)

d85b2c32da994ac1med.jpg

c30b36a436953b68med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:14

angelstw, LillaMy, Lusia8998, Auro, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, Może trzeba zdemaskowac trolla?

Ale naprodukowałyscie wieczorem :) jeszcze ja coś powiem o kp, bo bardzo podobnie również córkę odstawiłam stopniowo i ostatecznie jak dowiedziałam się o ciąży, czyli jak mała miała 7 i pół miesiąca. Strasznie walczyłam o kp najpierw ściągałam pokarm przez 3 miesiące, później mała jadła przez nakładki, po 4 miesiącach nauczyła się ssać pierś :) teraz już mam doświadczenie wiec mam nadzieje ze pójdzie łatwiej :) a wydawałoby się ze karmienie piersią przychodzi tak łatwo i naturalnie, przecież to biologia.... heh

Pozdrawiam koleżanki z południa Polski, ja pochodzę z małopolski :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie cz y jest jakiś trol czy nie.... nie znam się na tym i w sumie dla mnie nie robi to różnicy. Przecież nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie?
    Ja, póki co, jak mam jakieś wątpliwości czy po prostu chce się czymś podzielić - to piszę. Dostaję odpowiedź i wsparcie...czyli to na czym mi zależy...
    Mam nadzieję, ze zwrotnie też potrafię coś komuś odpisać (na ile mam doświadczenie i możliwość)
    Czyli jest ok. Na ludzi chorych i oszustów - nie mam wpływu.

Dziewczyny, dziś o 18.00 mam usg (pisze to z trzeci raz :) )
    Denerwuję się...

Blu, angelstw, LillaMy, kkkaaarrr, Auro, Zetzet, Ibiza lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1978, fajne to łóżeczko. Tez mam turystyczne, ale służy nam jako drugie, w drewnianym mała śpi, w takim się bawi.

Gratuluję serduszka!

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i spieprzylam kalendarz... usunął się po zmianie daty :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM 2016, trzymam kciuki za wizytę!

Osobiście wolę wiedzieć kto oszukuje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:47

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Tak się zastanawiam czy dobrze z mężem zrobiliśmy.
    Oczywiście namówiła mnie siostra. Wyjazd nad nasze morze, pod koniec czerwca.
    Wyjdzie 6 mc. Chyba tego nie przemyślałam, tyle godzin jechania. Kurcze, zaliczka wpłacona. Na początku roku oglądałam wycieczki do Grecji, fajną znalazłam. Mój mąż powiedział, żeby się wstrzymać z zaliczkami bo może w końcu się uda. Miał przeczucie :D
    a Wy macie jakieś plany urlopowo-zwolnieniowe?
    Jakbyśmy jednak dopisywały miasta to ja Wwa.

Druga połowa czerwca Chorwacja... samochodem w dodatku :P i z 3 dzieci (bo biorę jedno nie swoje) i psem :P

angelstw, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka łóżeczko mega! Jasiek tez spi w turystycznym :-P drewniane z racji tego ze bylo stare trzeszczalo mocno jak sie przekrecal i czesto sie wybudzal. A teraz w turystycznym nie mam obawy ze wlozy,noge w szczebelki a wiem ze robilby to nagminnie ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    MMM 2016, trzymam kciuki za wizytę!

Osobiście wolę wiedzieć kto oszukuje....
    ja rozumiem na jakiej podstawie rzuca się text "mamy trola" bo to sieje tylko niepotrzebny zamęt :/ skoro mamy na pewno to kto nim jest? a nie tylko "mamy"
    Bez sensu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Tak się zastanawiam czy dobrze z mężem zrobiliśmy.
    Oczywiście namówiła mnie siostra. Wyjazd nad nasze morze, pod koniec czerwca.
    Wyjdzie 6 mc. Chyba tego nie przemyślałam, tyle godzin jechania. Kurcze, zaliczka wpłacona. Na początku roku oglądałam wycieczki do Grecji, fajną znalazłam. Mój mąż powiedział, żeby się wstrzymać z zaliczkami bo może w końcu się uda. Miał przeczucie :D
    a Wy macie jakieś plany urlopowo-zwolnieniowe?
    Jakbyśmy jednak dopisywały miasta to ja Wwa.

Ja bym jechala jesli wszystko bedzie wporzadku ;-) z Jaskiem w 33tc jechalam 350km do rodzicow na swieta ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja napisze cos o sobie. Staraliśmy sie 3 i pol roku. W klinice niepłodności 2 lata . Jesteśmy z Podlasia :) mam 26 lat

LillaMy, Lusia8998, Auro, Rutelka lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zarezerwowaną Chorwację od 15 sierpnia, ale u mnie odpada bo niewiadomo czy nie bede juz w szpitalu... ehhhh trudno - mój bąbelek najważniejszy <3. Wybierzemy sie pewnie gdzies tutaj niedaleko w lipcu hehe może wstąpimy do Wisły anelstw :)

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ja też miałam zarezerwowaną Chorwację od 15 sierpnia, ale u mnie odpada bo niewiadomo czy nie bede juz w szpitalu... ehhhh trudno - mój bąbelek najważniejszy <3. Wybierzemy sie pewnie gdzies tutaj niedaleko w lipcu hehe może wstąpimy do Wisły anelstw :)

Zapraszam :-) zorganizujemy spotkanie brzuszkow przy soczku ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Anulka łóżeczko mega! Jasiek tez spi w turystycznym :-P drewniane z racji tego ze bylo stare trzeszczalo mocno jak sie przekrecal i czesto sie wybudzal. A teraz w turystycznym nie mam obawy ze wlozy,noge w szczebelki a wiem ze robilby to nagminnie ;-)
    No wlasnie o to nagminne wkladanie nózek miedzy szczeble mi chodzilo :P masakra...
    Poki dziecko male to łóżeczko bedzie u nas na dole a tu mamy wyjscie do ogrodu wiec z łóżeczkiem z kółkach moge sobie spokojnie wyjechac na taras i dzieciaka polozyc spac na swiezym powietrzu na czym bardzo mi zalezy

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo trolli ;-) to zależy kim dla was jest trol. Ja jestem z założycielką takiego wątku na ovu bo miałam dość jak niektóre wyśmiewały się z dziewczyn które pytały o cos ... itp itd. Mamy tam świetną grupkę, dziewczyny są super.

LillaMy, antylopaa lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuszczam Was na trochę, muszę mieszkanie ogarnąć. Miłego dnia

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ