X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem bardzo ciekawa skąd te informacje?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Kochane <3 piękne słoneczny dzień u mnie :) spacer zaliczę z przyjemnością :)

Muszę zmienić sobie termin na belly bo liczy mi od OM a lekarz mowil ze przy cyklach dluzszych niz 28 liczyc mam od owulacji a nie @
    I faktycznie zgadzałoby się wszystko... na kazdym USG wychodza mi 4 dni roznicy miedzy ciążą wg OM a wg USG
    Martwilam sie ze moze dziecko za male... ale to nie w tym rzecz ponoć :)
    Terminy wg OM sa dla cykli mega ksiązkowych, 28 dniowych z owulacja w 14 dniu :) a ja mialam owulację w 17/18 dniu cyklu wiec idealnie 3/4 dni opoznienia mam

Dzisiaj weszlam na wagę... na minusie mam 2 kg

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ja też jestem bardzo ciekawa skąd te informacje?
    no właśnie, skąd ta pewność... to ze gdzies jest bałagan to nie znaczy ze u nas tez musi byc

chyba za stara jestem na takie "sensacje"

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam jakie łóżeczko nabyłam, celowo mobilne z kółkami zeby moc np na taras spokojnie je wytargac bo takie drewniane to ciężko ;) No i moje dziewczyny się mocno poobijały w drewnianym łóżeczku (mimo ze mialam łóżeczko porzadne, Vox'a) - starsza rozwaliła usta, bo stojąc w łóżeczku podskakiwala i strzeliła brodą w barierkę przygryzając usta... młodsza walnęła nosem :/ a jak byla maleńka wlozyla nózke miedzy szczebelki i przewrocila sie na brzuszek wykrecajac nóżkę w kolanie :/ ja juz podziekuję za drewniany mebel ;) musialabym chyba z kazdej strony poduchami wszystko oblozyc bo sam ochraniacz nie daje rady ;)

Dokupię jakis super materac do tego łózeczka i bedzie mega :)
    2 poziomy są, jest bezpieczne, mobline, ma przewijak i nne pierdoły no i kolor... z kolorem bylo ciężko mnie zadowolic :) a tu idealnie :) choc mogloby byc w szarosciach ale juz nie wybrzydzam :)

d85b2c32da994ac1med.jpg

c30b36a436953b68med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:14

angelstw, LillaMy, Lusia8998, Auro, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, Może trzeba zdemaskowac trolla?

Ale naprodukowałyscie wieczorem :) jeszcze ja coś powiem o kp, bo bardzo podobnie również córkę odstawiłam stopniowo i ostatecznie jak dowiedziałam się o ciąży, czyli jak mała miała 7 i pół miesiąca. Strasznie walczyłam o kp najpierw ściągałam pokarm przez 3 miesiące, później mała jadła przez nakładki, po 4 miesiącach nauczyła się ssać pierś :) teraz już mam doświadczenie wiec mam nadzieje ze pójdzie łatwiej :) a wydawałoby się ze karmienie piersią przychodzi tak łatwo i naturalnie, przecież to biologia.... heh

Pozdrawiam koleżanki z południa Polski, ja pochodzę z małopolski :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie cz y jest jakiś trol czy nie.... nie znam się na tym i w sumie dla mnie nie robi to różnicy. Przecież nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie?
    Ja, póki co, jak mam jakieś wątpliwości czy po prostu chce się czymś podzielić - to piszę. Dostaję odpowiedź i wsparcie...czyli to na czym mi zależy...
    Mam nadzieję, ze zwrotnie też potrafię coś komuś odpisać (na ile mam doświadczenie i możliwość)
    Czyli jest ok. Na ludzi chorych i oszustów - nie mam wpływu.

Dziewczyny, dziś o 18.00 mam usg (pisze to z trzeci raz :) )
    Denerwuję się...

Blu, angelstw, LillaMy, kkkaaarrr, Auro, Zetzet, Ibiza lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1978, fajne to łóżeczko. Tez mam turystyczne, ale służy nam jako drugie, w drewnianym mała śpi, w takim się bawi.

Gratuluję serduszka!

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i spieprzylam kalendarz... usunął się po zmianie daty :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM 2016, trzymam kciuki za wizytę!

Osobiście wolę wiedzieć kto oszukuje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:47

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Tak się zastanawiam czy dobrze z mężem zrobiliśmy.
    Oczywiście namówiła mnie siostra. Wyjazd nad nasze morze, pod koniec czerwca.
    Wyjdzie 6 mc. Chyba tego nie przemyślałam, tyle godzin jechania. Kurcze, zaliczka wpłacona. Na początku roku oglądałam wycieczki do Grecji, fajną znalazłam. Mój mąż powiedział, żeby się wstrzymać z zaliczkami bo może w końcu się uda. Miał przeczucie :D
    a Wy macie jakieś plany urlopowo-zwolnieniowe?
    Jakbyśmy jednak dopisywały miasta to ja Wwa.

Druga połowa czerwca Chorwacja... samochodem w dodatku :P i z 3 dzieci (bo biorę jedno nie swoje) i psem :P

angelstw, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka łóżeczko mega! Jasiek tez spi w turystycznym :-P drewniane z racji tego ze bylo stare trzeszczalo mocno jak sie przekrecal i czesto sie wybudzal. A teraz w turystycznym nie mam obawy ze wlozy,noge w szczebelki a wiem ze robilby to nagminnie ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    MMM 2016, trzymam kciuki za wizytę!

Osobiście wolę wiedzieć kto oszukuje....
    ja rozumiem na jakiej podstawie rzuca się text "mamy trola" bo to sieje tylko niepotrzebny zamęt :/ skoro mamy na pewno to kto nim jest? a nie tylko "mamy"
    Bez sensu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Tak się zastanawiam czy dobrze z mężem zrobiliśmy.
    Oczywiście namówiła mnie siostra. Wyjazd nad nasze morze, pod koniec czerwca.
    Wyjdzie 6 mc. Chyba tego nie przemyślałam, tyle godzin jechania. Kurcze, zaliczka wpłacona. Na początku roku oglądałam wycieczki do Grecji, fajną znalazłam. Mój mąż powiedział, żeby się wstrzymać z zaliczkami bo może w końcu się uda. Miał przeczucie :D
    a Wy macie jakieś plany urlopowo-zwolnieniowe?
    Jakbyśmy jednak dopisywały miasta to ja Wwa.

Ja bym jechala jesli wszystko bedzie wporzadku ;-) z Jaskiem w 33tc jechalam 350km do rodzicow na swieta ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja napisze cos o sobie. Staraliśmy sie 3 i pol roku. W klinice niepłodności 2 lata . Jesteśmy z Podlasia :) mam 26 lat

LillaMy, Lusia8998, Auro, Rutelka lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zarezerwowaną Chorwację od 15 sierpnia, ale u mnie odpada bo niewiadomo czy nie bede juz w szpitalu... ehhhh trudno - mój bąbelek najważniejszy <3. Wybierzemy sie pewnie gdzies tutaj niedaleko w lipcu hehe może wstąpimy do Wisły anelstw :)

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ja też miałam zarezerwowaną Chorwację od 15 sierpnia, ale u mnie odpada bo niewiadomo czy nie bede juz w szpitalu... ehhhh trudno - mój bąbelek najważniejszy <3. Wybierzemy sie pewnie gdzies tutaj niedaleko w lipcu hehe może wstąpimy do Wisły anelstw :)

Zapraszam :-) zorganizujemy spotkanie brzuszkow przy soczku ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Anulka łóżeczko mega! Jasiek tez spi w turystycznym :-P drewniane z racji tego ze bylo stare trzeszczalo mocno jak sie przekrecal i czesto sie wybudzal. A teraz w turystycznym nie mam obawy ze wlozy,noge w szczebelki a wiem ze robilby to nagminnie ;-)
    No wlasnie o to nagminne wkladanie nózek miedzy szczeble mi chodzilo :P masakra...
    Poki dziecko male to łóżeczko bedzie u nas na dole a tu mamy wyjscie do ogrodu wiec z łóżeczkiem z kółkach moge sobie spokojnie wyjechac na taras i dzieciaka polozyc spac na swiezym powietrzu na czym bardzo mi zalezy

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo trolli ;-) to zależy kim dla was jest trol. Ja jestem z założycielką takiego wątku na ovu bo miałam dość jak niektóre wyśmiewały się z dziewczyn które pytały o cos ... itp itd. Mamy tam świetną grupkę, dziewczyny są super.

LillaMy, antylopaa lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuszczam Was na trochę, muszę mieszkanie ogarnąć. Miłego dnia

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ