X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    No wlasnie o to nagminne wkladanie nózek miedzy szczeble mi chodzilo :P masakra...
    Poki dziecko male to łóżeczko bedzie u nas na dole a tu mamy wyjscie do ogrodu wiec z łóżeczkiem z kółkach moge sobie spokojnie wyjechac na taras i dzieciaka polozyc spac na swiezym powietrzu na czym bardzo mi zalezy

:-) ja dla Malenstwa teraz bede chciala kosz mojzesza nabyc ;-) zeby mozna bylo bujac i tez nim wyjechać gdzie się da :-) a pozniej pewnie przejmie lozeczko turystyczne od Jasia ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    :-) ja dla Malenstwa teraz bede chciala kosz mojzesza nabyc ;-) zeby mozna bylo bujac i tez nim wyjechać gdzie się da :-) a pozniej pewnie przejmie lozeczko turystyczne od Jasia ;-)
    Kosz mojżesza piękna sprawa <3

angelstw lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam to samo zdanie co MMM2016 właściwie to mam to gdzieś... trzeba mieć porządnie z głową żeby się w to bawić, albo mieć bardzo ubogie życie :) trudno nie mamy na to wpływu. I co nam niby da nowe forum z hasłem skoro i tak ten tzw "Trol" dostanie to hasło... nie czaje.

Anulka dałaś do myślenia z tym łóżeczkiem. Drewniane wg mnie mają taki urok w sobie, ale widzę że to co wrzuciłaś takie bardziej praktyczne i całkiem ładne jest. Nie jest przypadkiem większe niż takie drewniane? rozumiem, że ten przewijak jest do ściągnięcia z czasem nie?

ja za chwile mykam auto odstawić do mechanika bo nie działają nam spryskiwacze i nie tykają kierunkowskazy, chyba coś z elektryką. Wrócę sobie spokojnie do domku i doczytam co w międzyczasie doskrobałyście ;) jutro wracam do pracy. Przynajmniej szybciej zleci do usg a nie tak będę siedzieć w domu i się zamartwiać. Jak wczoraj wieczorem kichnęłam to aż się z bólu skręcałam tak dół brzucha poczułam...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wyjazdów wakacyjnych- wszystko zależy od samopoczucia.
    My planujemy mazury na początku sierpnia. Zakładam oczywiście, że z ciążą będzie wszystko dobrze :)

LillaMy lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeszcze mnie proszę dopisać do listy na 12.10 :)

LillaMy, Rutelka, Sunflower lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To i ja napisze cos o sobie. Staraliśmy sie 3 i pol roku. W klinice niepłodności 2 lata . Jesteśmy z Podlasia :) mam 26 lat

Adrenalina ja też z podlasia :) no i skończone w styczniu 27 lat :D

adrenalina lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymy
    Dopiero tu wlazłam, sorki, nie chciałam siać zamętu tylko uczulić przed dodawaniem prywatnych zdjęć, podawaniem danych. Jeśli chodzi o trola,mogę się mylić, mam podejrzenie, ale jak ktoś się żali, że nie może zmusić partnera do sexu,pisze na ten temat wypracowania i nagle zachodzi w ciążę, to jest to dziwne. Ja też lubię to forum, bo nie raz znalazłam tu dużo podpowiedzi.
    Po prostu pamiętajmy, że forum jest otwarte i każdy może wykorzystać informacje,które tu znajdzie.

Blu, Ibiza lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    dziewczyny ja mam to samo zdanie co MMM2016 właściwie to mam to gdzieś... trzeba mieć porządnie z głową żeby się w to bawić, albo mieć bardzo ubogie życie :) trudno nie mamy na to wpływu. I co nam niby da nowe forum z hasłem skoro i tak ten tzw "Trol" dostanie to hasło... nie czaje.

Anulka dałaś do myślenia z tym łóżeczkiem. Drewniane wg mnie mają taki urok w sobie, ale widzę że to co wrzuciłaś takie bardziej praktyczne i całkiem ładne jest. Nie jest przypadkiem większe niż takie drewniane? rozumiem, że ten przewijak jest do ściągnięcia z czasem nie?

ja za chwile mykam auto odstawić do mechanika bo nie działają nam spryskiwacze i nie tykają kierunkowskazy, chyba coś z elektryką. Wrócę sobie spokojnie do domku i doczytam co w międzyczasie doskrobałyście ;) jutro wracam do pracy. Przynajmniej szybciej zleci do usg a nie tak będę siedzieć w domu i się zamartwiać. Jak wczoraj wieczorem kichnęłam to aż się z bólu skręcałam tak dół brzucha poczułam...

No ja za stara na takie cyrki i zabawy z trolami chyba jestem
    Nie bawi mnie to... w zasadzie mam to w nosie

Tak przewijak mozna zdjac :) i materaz potem opuscic nisko jak dziecko podrosnie... ja lubię wersje turystyczną, sprawdzila sie u nas przy 2 dziecku, jak zamienilismy drewniane wlasnie na takie bezpieczniejsze

Udalo mi sie trafic fajny model wiec kupilam bo naprawde trudno kupic cos co jest gustowne, nie pstrokate i ma "to coś"
    Wiekszosc modeli jest taka "dzieciowa" mocno a ja chcialam łóżeczko stonowane kolorystycznie, pasujace do wnetrza... przy tym wazny był baldachim ktory jest mega rzadkością w przypadku łóżeczek turystycznych... oczywiscie organizer tez byl tym czyms na co zwracalam uwage bo dobrze miec taki podreczny organizek w ktorym mozna miec podstawowe drobiazgi typu krem czy 3 pampersy, jakies chusteczki

LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Aż się przestraszyłam urocza. My na kwietniowych miałyśmy forum z hasłem i było super.
    Co do wózka auro to ja bym najchętniej nie zmieniała, może jakaś dostawka mała, chciałabym żeby starsza nie wymagała już wożenia

To chyba zmieniłaś konto na belly, bo na "Kwietniówkach 2015:)" Cię nie ma?

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Hej dziewczymy
    Dopiero tu wlazłam, sorki, nie chciałam siać zamętu tylko uczulić przed dodawaniem prywatnych zdjęć, podawaniem danych. Jeśli chodzi o trola,mogę się mylić, mam podejrzenie, ale jak ktoś się żali, że nie może zmusić partnera do sexu,pisze na ten temat wypracowania i nagle zachodzi w ciążę, to jest to dziwne. Ja też lubię to forum, bo nie raz znalazłam tu dużo podpowiedzi.
    Po prostu pamiętajmy, że forum jest otwarte i każdy może wykorzystać informacje,które tu znajdzie.
    ale tu nie ma zadnych "informacji ktore mozna wykorzystac"
    nikt tu PINu do karty kredytowej nie podaje, spokojnie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    ale tu nie ma zadnych "informacji ktore mozna wykorzystac"
    nikt tu PINu do karty kredytowej nie podaje, spokojnie ;)

Uśmiałam się :) haha
    Dokładnie. Zgadzam się.

LillaMy lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Pokażę Wam jakie łóżeczko nabyłam, celowo mobilne z kółkami zeby moc np na taras spokojnie je wytargac bo takie drewniane to ciężko ;) No i moje dziewczyny się mocno poobijały w drewnianym łóżeczku (mimo ze mialam łóżeczko porzadne, Vox'a) - starsza rozwaliła usta, bo stojąc w łóżeczku podskakiwala i strzeliła brodą w barierkę przygryzając usta... młodsza walnęła nosem :/ a jak byla maleńka wlozyla nózke miedzy szczebelki i przewrocila sie na brzuszek wykrecajac nóżkę w kolanie :/ ja juz podziekuję za drewniany mebel ;) musialabym chyba z kazdej strony poduchami wszystko oblozyc bo sam ochraniacz nie daje rady ;)

Dokupię jakis super materac do tego łózeczka i bedzie mega :)
    2 poziomy są, jest bezpieczne, mobline, ma przewijak i nne pierdoły no i kolor... z kolorem bylo ciężko mnie zadowolic :) a tu idealnie :) choc mogloby byc w szarosciach ale juz nie wybrzydzam :)

d85b2c32da994ac1med.jpg

c30b36a436953b68med.jpg
    Takie łóżeczko miałam z poprzednim synkiem z racji tego ,że czesto do tesciowej jezdzimy na weekendy i łózeczko łatwo się składało i do bagażnika :) I mały zawsze czuł się jak u siebie w domu bo miał swoje łózeczko . Swietna sprawa (na wakacje tez z nami jechało

201610141756.png
    201802217352.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na usg 5 mm szczęścia z bijącym serduszkiem :)

urocza, LillaMy, Blu, Jusstin, kasia_1988, Jacqueline, angelstw, Auro, adrenalina, Zetzet, marti_88, Rutelka, Lusia8998, Dea28, MagicM, vella lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Gratulacje, oby tak dalej.

Asia_08 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 3 dni boli mnie głowa :( masakra . Apap brałam i niestety nie pomaga :(

201610141756.png
    201802217352.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:

Gratuluję :)
    Pewnie kamień spadł Ci z..serca :)
    Super, że wszystko dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Gratulacje !!!!! <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok co do trolla. Jak dla mnie to osoba, która cieszy się i ma ubaw z ludzi których wkręca w swoje wymyślone życie. I być może teraz nie miałoby to większego znaczenia, jesteśmy na początku ciąży itd.
    Ale być może, gdybyśmy się o tym dowiedziały po rozwiązaniu, kiedy zżyłbyśmy się ze sobą byłoby co najmniej nieprzyjemnie. Każdy trochę koloryzuje, kiedy opisuje swoje życie itd jak dla mnie to jest ok. Ale wkręcanie koleżanek podczas badan prenatalnych, ze jest duże prawdopodobieństwo wad genetycznych, pisanie o czekania na wynik Nifty , w końcu wszystko dobrze, nie przejęły byście się chociaż trochę losem tej dziewczyny? Tak zrobiła Kourtney założycielka czerwcówek-trol. Ja osobiście nie pisze żeby sobie popisać i mam w nosie co piszecie wy. Myślę kto ma kiedy wizytę, zobaczył serduszko itd. Czuła bym się bardzo oszukana, gdyby taka historia miała u nas miejsce. Amen :)

kasia_1988, urocza, angelstw, Ibiza lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY A mNIE TROLOWANIE WKURZA. nie podajemy zadnych informacji które można wykorzystać i sposób krzywdzący drugą osobę, ale jednak się w jakiś spob z soba zżywamy. ja wkurzyłabym się okrutnie , gdyby miała tutaj miejsce sytuacja jak na grudniowkach. bo jenak rok dziewczyny się wspierają a tutaj ktos postanowił ukras czyjas tożsamość i byc jedna z nich.
    wiec urocza jezeli masz jakieś podejrzenia to powiedz , bo moim zdaniem warto takie sprawy wyjaśniać.

łózeczko bardzo fajne my mamy podnobne jako drugie. do 6 miesaca miałam rozstawione na dole bo pokoik Lila na na piętrze.

Blu, Ibiza lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Tak się zastanawiam czy dobrze z mężem zrobiliśmy.
    Oczywiście namówiła mnie siostra. Wyjazd nad nasze morze, pod koniec czerwca.
    Wyjdzie 6 mc. Chyba tego nie przemyślałam, tyle godzin jechania. Kurcze, zaliczka wpłacona. Na początku roku oglądałam wycieczki do Grecji, fajną znalazłam. Mój mąż powiedział, żeby się wstrzymać z zaliczkami bo może w końcu się uda. Miał przeczucie :D
    a Wy macie jakieś plany urlopowo-zwolnieniowe?
    Jakbyśmy jednak dopisywały miasta to ja Wwa.

Jeśli będziesz się dobrze czuła to czemu nie ;) Ja ciąże z córką miałam praktycznie bezproblemową poza 1 incydentem w 11 tygodniu, jechałam pare razy pociągiem z Mazowsza na Śląsk i z powrotem ;) Przedostatnim razem jak jechaliśmy, w 6 miesiącu byłam właśnie, siedziałam w przejściu między wagonami na torbie podróżnej, bo tak było upchane w pociągu, jak sardynki ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ