Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaManna, my mamy Maxi Cosi Adorra, wiec bardzo podobny🙂 Gondola niewielka, już ledwo starcza, ale kupiłam go ze wzgłedu wlaśnie na spacerowkę, która mi się bardzo spodobała.
W piatym dniu rozszerzania diety nastąpił u nas przełom, ziemniaczek został zjedzony ze smakiem, musiałam od razu po nim podać mleczko, bo dziecko domagalo sie jeszcze, a nie chciałam dawać za dużo na początek😃
ChicChic u nas też przewroty tylko na jedną stronę🙂 ja na spacerze jak nie spi, to wyciagam z wózeczka i noszę na chwilę na rękach, podoba mu się to🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:25
1Malinka1, Buko lubią tę wiadomość
-
Póki fizjoterapeuta nie szkodzi lepiej wszystko sprawdzać i być przewrażliwionym, niż potem mieć do siebie pretensje. Kiedyś było inaczej, nie ma co porównywać. A bóle kręgosłupa mogą, nie muszą wynikać z lat dziecięcych.
AnnaManna my też w poniedziałek ostatnie szczepienie przed 1 rokiem, na szczęście tylko jedno wkłucie. Strasznie mnie to stresuje, ale wierzę, że dobrze to zniesie.
Mam takie pytanie, czy wasze maleństwa jak leżą na brzuchu też tak podnoszą dupkę do góry? Co to może oznaczać? Może wiecie
Mamy etap krzyku ile sił w płucach, arie na całe mieszkanie.
Nasza gondola Mutsy i2 też jest malutka i zastanawiam kiedy będzie odpowiedni moment na spacerówkę.
Już nie mogę się doczekać rozszerzania diety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:30
AnnaManna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas również brak obrotów z brzucha na plecy. Dwa razy mu się zdarzyło sadze ze przypadkowo. Za to włączył tryb pełzanie, ale nie podnosi dupki do góry. Częściej robi jeszcze samolot.
Nocki standardowo - masakra i śpi jak zająć pod miedzą. Mam ochotę przez to otruć sąsiadkę z góry która jest na wpół głucha i cały blok słyszy jak ogląda tv, tłucze kotlety o 6 rano, albo krzyczy na psa który chyba krzyczy na nią bo non stop szczeka. No cóż. Pozostało mi ponarzekać na życie w bloku.
Jedno mogę ostatnio pochwalić. Otóż mimo ze u nas kp, unormowalo nam się jedzenie w ciągu dnia.
Zaczynamy dzień koło 6:30 bo jak w zegarku idzie kupa.
Pozniej tak: cyc-kaszka-cyc-obiadek-cyc-podwieczorek-butla mm (180 lub 210). Nocy nie liczę i się nie chwale bo nie ma czym niestety :p mam nadzieje ze do czasu.AnnaManna lubi tę wiadomość
-
My mamy jeszcze miejsce w gondoli, mimo że Ben jest wielki. Ale i tak przed wyjazdem na święta chcę kupić spacerowke która bez większego problemu zmieści mi się do auta. Ben w gondoli też już się podnosi i marudzi bo nic nie widzi
Mój intensywnie trenuje podnoszenie pupy i stawanie na czterech. Na macie kiepsko bo się slizga, lepiej mu to wychodzi na dywanie
U nas dziś dzień buczenia i marudzenia. Ciekawe co tym razem; brzuch, zęby, skok? -
Monika, ja kupiłam kaszkę z helpy. Wcina tylko z owocami, ale my na kp, więc nie widzę sensu podawać mieszanki. Tam jest wiele rodzajów z różnych zbóż.
Dzisiaj pytam córkę z kim bawi się w przedszkolu, z chłopcami czy dziewczynami? Mówi, że tylko i wyłącznie z dziewczynami, z chłopcami nigdy. No to pytam, jak nazywają się jej koleżanki - Stasiek i Michał. Padłam
Megsss, 1Malinka1, iga, monika30 lubią tę wiadomość
-
Ja już zapomniałam , ze jeździłam gondola my już od miesiąca korzystamy ze spacerówki
Ja podaje kaszkę taka na gęsto rano na pierwsze śniadanie
Obecnie kukurydziana z tapioka z Holle i robię ja na mleku mm
Jutro ostatni dzień (5ty)i zmieniam na inny rodzaj żeby urozmaicać i podawać różne zboża:)
Natomiast wieczorem dodaje kleik ryżowy lub kaszkę ryżowa do mleka ale jako zagęstnik tylo do butelkWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:19
monika30 lubi tę wiadomość
-
Ja podaje rano na gesto bobovite. Najpiere mialam bezmleczna a teraz zaczelam manne mleczna smakowa. Ale chyba 1 raz zjadla cala porcje w opakowania czyli 5 lyzek. Zazwyczaj robie z 3 lyzek.
A wieczorem do mleka nic nie moge dodac bo nie tknie. Zaden kleik nie przejdzie niestety.
-
Ja będę zamawiała kaszki z helpy. Mam obawy przed kaszą jęczmienną, bo mój M jest uczulony i się dusi jak ją zje, wiec chyba narazie małej nie podam. Poza tym znowu małej wyszły plamki tym razem na brzuszku, wiec albo jakaś alergia (stawiam na kakao), albo nie służą jej w ogole kosmetyki do kąpieli, ostatnio spróbowałam znowu zastosować żel (derma).
Odkąd opanowała przewrot na brzuch to ciagle się przekręca, nawet jak już nie ma siły. Poki co tylko z prawej strony.
A wracając do tematu porównywania dzieci, pisze z przyjaciółka i pochwalilam się, że Julka opanowała obrót i że akurat w dzień kiedy skończyła 5 miesięcy. Na co ona, że super, a czy siedzi już z podparciem, bo znajomych 5cio miesięczna córeczka już tak. I niby wiem, że nie miała nic złego na myśli, ale po co i na co takie porównywanie dzieci to ja nie wiem. To rodzi frustracje w rodzicach. Ja się cieszę z małych kroków, nie porównuje, daje Julce wszystko w swoim tempie robic. Poza tym musiałam wygooglować co to znaczy siad z podparciem- jestem w tyle z terminologią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 08:18
-
Dziewczyny ,mały ma na jednym policzku dwie szorstkie czerwone plamki .Czy tak może objawiać się uczulenie na marchewkę?🤔
Pierwszy raz gdy jadl sama marchewkę mial tak właśnie szorstko przy uszkach. Później jadl inne warzywa a ta plamka wyjasniala i zniknela a wczoraj dostal marchewkę z ziemniakiem i dzis znowu takie coś 🙄.
Mam przestać mu podawać marchewkę na jakiś czas ?
-
U mnie Alergia wyszły po brokułach po mango i po brzoskwini ale nie w postaci suchych plam tylko po prostku drobnej wysypki .
Upewniłam się jeszcze raz ze faktycznie to to .. i nie podjade ale to nie są główne składniki rozszerzania diety a przy marchewce ciężko ... ja bym jeszcze sprawdziła to ma Twoim miejscu bo marchew bardzo rzadko uczula dlatego jest podstawowym składaniem w diecie niemowlaka . Może mały ulał otarł się o to jak nie zauważyłaś ? U nas po czymś takim pojawiała się sucha szorstka skóra na policzkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 08:27
iga lubi tę wiadomość