WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie 3 lyzki kaszki i 90 ml mleka.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robię kaszkę, to daję 2,5 łyżki na 60 ml. Jest gęsta, ale małemu to odpowiada. Zresztą łyżeczką lepiej się taką karmi.

Iga, także uważam, że to nie alergia na marchew. U mojego takie pojedyncze krostki występują właśnie po jakimś otarciu twarzy o podłoże albo kontakcie z innym czynnikiem, który wywołuje alergię kontaktową (uwaga - u nas to mleko modyfikowane :) )

iga lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Was zapytać - jesteście za stosowaniem chodzików? Oczywiście nie teraz! Pytam przyszłościowo ze względu na zbliżające się chrzciny, zapytano mnie o prezenty dla syna. Padło pytanie o chodzik i skoczek (cokolwiek to jest). Co myślicie?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój grubas je na snadanie 150 mlek plus 3 ,5 łyżki kaszy ;)
    Ja się nasłuchałam ze chodziki to jedno wielkie zło
    Skoczki moje koleżanki maja dla dzieci ale nie dopytywałam czy to dobre czy nie

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny muszę Was zapytać - jesteście za stosowaniem chodzików? Oczywiście nie teraz! Pytam przyszłościowo ze względu na zbliżające się chrzciny, zapytano mnie o prezenty dla syna. Padło pytanie o chodzik i skoczek (cokolwiek to jest). Co myślicie?
    Ani chodzik ani skoczek jesli już to pchacz chodziki niepotrzebnie zupełnie przyspieszają naukę chodzenia są mocno inwazyjne, Osobiście znam 2 przypadki dzieci które używały chodzików i teraz maja problem z chodzeniem dokładniej nie mogą nauczyć się chodzić używając całej stopy,obie chodzą tylko na palcach, nie wiemczy to przypadek ale wydaje mi się ze nie.

A tu artykuł mamy fizjoterapeutki

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/11/05/czy-chodzik-rzeczywiscie-szkodzi/

• iga Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😙
    W takim razie będę obserwować dalej z czym jeszcze moze miec to związek.

Też słyszałam że chodziki to zło największe.
    Ale skoczek wydaje mi się fajny i sama mysle nad zakupem dla małego.
    Syn koleżanki mial wielka frajdę z niego .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tez ma krostki ale myślę ze ze sliny. Strasznie sie slini, wklada rączki do buzi i ma taki liszaj, wlasnie na tym jednym policzku. A posmarowac nie moge bo zaraz krem bedzie w buzi..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie fb mamafizjoterapeuta+ prostujemy dzieciaki+ często pojawia się temat czy kupić chodzik, pchacz lub skoczek. Z tego co przeczytałam to wszystkie te "urządzenia" zaburzają prawidłowy rozwój dziecka. W jednej z dyskusji pojawiły się odniesienia do artykulow (może komuś się przyda):
    http://stymulowanie-rozwoju-dziecka.blogspot.com/2015/10/chodziki-pchacze-skoczki-i-inne-gadzety.html
    Https://stymulowanie-rozwoju-dziecka.blogspot.com/2015/11/chodziki-pchacze-skoczki-i-inne-gadzety.html?m=1

Stwierdzam, że w ogóle trzeba bardzo uważać żeby nie narobić więcej szkody pomagwjwc dziecku i przyspieszając jego rozwój. Bratanica mojego m. Niedawno skończyła rok, ale jak tylko zobaczyli, że próbuje chodzić przy meblach (miała wtedy może 9 miesięcy) to szybko zaczęli ja prowadzac za rączki (czytałam, że nie powinno się tego robić). I teraz chodzi już sama, ale robi to w bardzo nienaturalny sposób wg mnie, trochę na palcach, na usztywnionych nogach i leci szybko jakby się miała zaraz przewrócić.

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to ze pchacze tez złe to nie wiedziałam. Skoczki tez wydaje mi się ze są duża frajda dla dziecka ale wsadziła bym ja tam jak już umiała by stabilnie sama stac. Ja póki co planuje zakup zwykłego hamaka nawet nie huśtawki hamak wydaje mi się poręczniejszym w mocowaniu bo mogę zawiązać wszędzie czy na balkonie czy gdzies na ogrodzie czy w lesie widziałam nawet zawiązane w łóżeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 12:41

• iga Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy używał pchacza. Uczył się przy nim stawać, chodzić a pozniej biegał z nim po calym domu .dlugo sie z nim bawił.
    My mamy huśtawke hybrydowa i jest moim wybawieniem gdy musze zostawić małego na dłużej i zrobic cos w domu .
    Ale taki hamak tez wydaje się ciekawy .
    Muszę obczaić na necie..moze w lecie by się przydał 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:05

• Avarred Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy starszej córce nawet nie odczułam potrzeby zakupienia pchacza, bo jak postawiła pierwsze kroki przy meblach, to po paru dniach już ładnie sama próbowała chodzić. Może to też kwestia małego mieszkania, bo od mebla do mebla mógła się łatwo przemieszczać. A jak tylko załapała samodzielnie stawianie kroków, to chciała to robić całkiem samodzielnie. Może przy innym dziecku wygląda to inaczej.
    Synek córki ucząc się chodzić dorwał jakiś pusty karton od pampersów chyba i chodził przestawiając lub pchając go przed sobą.

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki mały na aliexpress za 20 pare złotych hamaczek chyba kupie bo takiej kasy nawet nie szkoda jak okaże się ze lipa

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się,zarezerwowalismy majówkę. Jedziemy na Rodos. Ciekawe jak to ogarniemy. Mam nadzieje ze małemu się spodoba ;)

Katiuszaaaa, Flavia, Cukierniczka, 1Malinka1, AnnaManna, neska7, iga, Megsss lubią tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszcze. My tylko w Pieniny. W tym roku Polska, ale mam nadzieje, ze za rok juz zagranica.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę pierwszym samodzielnym obrotem na brzuch :) :) :) Przypomniało mu się nagle kiedy trzeba było iść spać ;) ciekawe czy jutro dalej będzie ćwiczył tak chętnie ;)

neska7, Flavia, monika30 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Pochwalę się,zarezerwowalismy majówkę. Jedziemy na Rodos. Ciekawe jak to ogarniemy. Mam nadzieje ze małemu się spodoba ;)
    Super...
    My właśnie 15 maja lecimy do Turci i mam wielkie obawy jak to będzie, bo mój brzdąc w aucie płacze. Boję się że całą podróż będzie jeden wielki ryk , ale pocieszam się że to jeszcze niecałe 2 msc i dużo mu się może zmienić ;)

erj7q7y.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj kolejna choroba, bo dopiero co wyszliśmy z ospy. Mała miała cały dzień podwyższoną temperaturę i była mega marudna. Kolejny weekend w domu, totalna załamka.

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Flavia przybijmy dlon sobie..
    Od dwoch dni straszy kaszel znowu bez kataru a mlodszy kicha , poprostu super jeszcze najlepsze to ze nigdzie nie wychodzimy nawet starszego boje sie do przedszkola.. wirus za wiruaami.
    Super macie dziewczyny wyjazdy ja wybieram sie w czerwcu do polski i hmmm az sie boje jaka reakcja bedzie na zmiane klimaru i otoczenia.
    A moj maly dzis zobaczyl mbie w rozpuszonych wlosach i zaczal sie przygladac i plakac .. boi sie mnie a ja sie boje ze jutro mu nie przejdzie :-(

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też biją się jak ruszają energicznie rękami ? Mój mały Ciągle się uderza. Nie wiem czy to normalne ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska też się boję że będzie ryk w samolocie,bo kiedyś podróże autem uwielbiał A teraz nie cierpi. Jakoś chyba damy radę hehe ;)

neska7 lubi tę wiadomość

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ