X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam i üisza ze od 4 avocado a od 6 mozna pomaranczowy sok takze juz wiecej nie czytam daje na intuicje ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś podałam jedną łyżeczkę zblendowanej jagody kamczackiej, ( z ogrodu moich rodziców, bez nawozów). Nawet nie czytałam, czy można, czy nie. Bardzo jej smakowała, następnym razem dam jej kilka łyżeczek. Co do avokado, to pewnie podam swojemu dziecku, chociaż sama nie znoszę tego smaku, tak samo jak kalafiora. Od dziecka nie jem tego warzywa. Obrzydza mnie strasznie :-)

A robicie już dzieciom domowe obiadki, czy podajcie tylko słoiczki? Ja muszę usiąść, pomyśleć i rozpisać menu dla Ani na cały przyszły tydzień i zastanawiam się, co by jej smakowało. Czy podajecie ryż, jakieś kasze?

Ps. Za 3 tygodnie nasz ślub, a ja jeszcze połowy rzeczy nie ogarnęłam, odczuwam niepokojący luz :-)

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuje jakies 3 razy w tygodniu obiadki. Glownie warzywka rozne, dodaje zoltko, a planuje mieso..
    Dodaje czasami ziemniaka, czasami kasze jaglana zblendowana albo manne. 1 lyzke na 1 obiad daje.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam wszystko do szybkowaru dosypuje ryz zeby geste bylo blenduje wszystko na oko i zamrazam w sloiczkach mam tak na tydzien ,2 razy dodalam mieso kupne z hipp ale zmienia smak i mi smierdzi wiec darowalam sobie.
    A ile wam dzieci zjadaja obiadku ?

AnnaManna to widze ze beztesowo podchodzisz i tak powonno byc :-)
    Kto jeszcze bierze q tym roku slub?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe po skończonym 6 czyli od rozpoczętego 7 :) o to mi chodziło :)
    Ja koncze właśnie zapas słoiczków i zaczynam przygodę z gotowaniem w termomixie .. mój mały zjadła codziennie duży słoik obiadowy i pół dużego słoika owoców :) i szczerze to są duże koszta wiec wole kupić dobre warzywa i mając termomixa porobić mu obiadki sama już teraz . Rozszerzyłem dietę na maxa dlatego stawiałam na sloczki żeby dostał dużo różnych rzeczy - wiem już na co ma alergie i czego unikać także zakasam rękawy i mysle ,ze od weekendu już będzie jadł domowe a słoiczki zostawię na dni kiedy mam sajgon :)

Wrzucę wam z ciekawostek :) takie słoiczki można kupić we Włoszech :) dorwałam w markecie jak byliśmy na nartach .
    Dziś podałam małemu :) ale wcinał :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8a4ff949155.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:46

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss a no jak tak patrzeć, to tak :D masz rację!

Ja nie daję jeszcze obiadków. Zacznę gotować jak Kinga zacznie siadać i będzie mogła sama jeść. Póki co tylko słoiczki. Jutro wjeżdżają owoce! :)

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o awokado, bo właśnie się zastanawiałam od kiedy można. Ja sama go nie lubię, ale chcę podawać Kindze jak najbardziej kaloryczne potrawy, a awokado ma ich bardzo dużo. Dużo kalorii ma też banan, ale po nim ma całkiem twardą kupkę...

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam pytac ile zjadaja. U mnie sloik 125g zawsze zejdzie. A jak dam 190g to tez zje. Czasami wiec daje duzy obiadek a male owoce, a następnego dnia odwrotnie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z tego słoika 190 g to coś tam zawsze zostawi ;) dwie łyżeczki :p ale 125 to dla niego za mało :) wiec reszte wyjada tatuś :p
    Z bananem to kolejna ciekawostka bo mam samodzielny słoiczek z hummany i tam jest napisane ze po 6 .. a większość firm ma go w składzie po 4 miesiącu .. chyba , ze chodzi o samodzielnego banana a w mixie gdzie jest jako dodatek to szybciej można ..
    Czasem zagadka sa dla mnie te ich wybory i opisy ;) i tak lece na czuja :)
    Avarred może jak dajesz banana i ja zatwardza to więcej dopajaj woda ? Mój się zatwardza po kaszy orkiszowej .. ale od kiedy podaje więcej wody jak ma ja w jadłospisie to kupy okej .

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już tak daleko z rozszerzaniem, a to wszystko przede mną. Dziś przyszły różne kaszki z Helpy i Holle. Jestem podekscytowana, ale mam tez obawy.

Orchidea ja w lipcu ślubuje :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak tez myslalam ze ty ,czyli z ta pamiecia po ciazy chyba nie jest zle chociaz dzis rozmawiam z moim m i slucham go i on cos spytal a ja oczy wywalilam i spytalam a o co ty mnie pytasz bo nie wiem o czym rozmawialismy poprostu nagle pustka w glowie totalnie nic ;-)

Ja samego Avocado tez nienlubie bo dla mnie mdly ale to co dzis malemu wytworzylam z banankiem to bylo pyszne przepyszne lekko orzechowy smak :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia a ty jak sie czujesz lepiej cos?

Megss u mnie tez taki spadek temp ale slonko jest taki uroki morza zawsze zimniej a widze ze u mojej mamy na poludniu polski w piatek ma byc snieg z deszczem takze nie nazekam ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas na stół wjechała pomidorowa z ryżem mojej roboty narazie wegańska bez śmietany i na wywarze z jarzyn gotowałam dla nas postanowiłam doprawić na końcu a wcześniej odlać dla dzidziorexa sukces bo smakowała :) pierwszy raz podałam ryż jutro dodam mannę do jabłka, faktycznie dziewczyny monotonne te słoiczki cały czas tylko jabłko z czyms plus marchew z czyms, chyba zacznę mieszac z te słoiczki z jakimś warzywem z mrożonki może np marchew zmieszam ze szpinakiem zobaczymy co z tego wyjdzie ale na jutro jeszcze ma pomidorowa.

I po 2 ciężkich nocach z piersią w buzi pojawił się 2 ząbek, mam nadzieje ze górne jedynki dadzą nam chwile odpoczynku i nie będą wyżynac się odrazu tylko tak gdzies za miesiąc może dwa.

• Avarred Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss - problem w tym, że wody w ogóle nie chce... Dostaje pierś, więc coś się tam napije.

Katiusza - u nas po dolnych dwóch ząbkach kolejne górne pokazały się po dwóch miesiącach.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od słoiczków z pojedynczymi smakami, wczoraj pierwszy raz owoc - opierdzielił pół słoiczka jabłka na raz :P normalnie daję na razie po kilka łyżeczek, ale na jabłko to aż mu się oczy świeciły, wiadomo - słodkie ;-) teraz jak mi się skończą słoiczki to zacznę gotować, też mi się monotonne trochę wydają, a tym z mięsem jakoś nie ufam, mamy już zamówione dobre mięso ze wsi, kurę i królika ;-)
    Nakupiłam słoików z owocami jak głupia, jakieś połączenia jabłko+coś, ale tak sobie myślę, że może do kaszy to będę dodawać i jakiś deserek wyjdzie fajny z tego.
    A ile razy dziennie podajecie coś innego niż mleko?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje owocki do kaszy na drugie śniadanie i pyszne to jest :D
    U mnie mleko jest dwa razy dziennie, dwa razy dziennie kasza jedna na jego mleku jedna mleczna gotowa i obiadek .

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez będę dodawać owoce ze słoiczka do kaszek. Ja co prawda kupiłam kilka słoiczków z mięsem, ale i tak mam zamiar zmolestować tesciow o dobre mięso- hodują króliki, a w dodatku teść ma gołębie. Podobno mięsko z gołębia jest super dla dziecka. Kurczaka będę kupować z SuperDrobiu- jest sprzedawany w całości, zagrodowy, 10 zł za kg. Mam człowieka pracującego w tej firmie i potwierdza, ze te kurczaki są super. A ryby w lidlu- z certyfikatem.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pokażcie jakie macie kurtki przejściowe dla swoich córeczek. Szukam czegoś, co mogłabym założyć tez w lato, jak będzie zimno. Teraz mam kurtkę tak do 10-11 stopni, a kolejna to wiatrówka i wydaje mi się, ze może być jej za zimno pomimo kilku warstw ciuchów pod spodem.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 11:06

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam do Was pytanie o gluten. Czy wprowadzacie go stopniowo czy od razu? Czy czekacie do ktoregos miesiaca?

Jesli chodzi o kaszki z owocami, to dodajecie olej/oliwe? Taki jest przepis na kaszce Hipp i zastanawiam sie czy to jest niezbedne czy moge po prostu dodac zqykla oliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 09:53

Aaggaa02
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ