X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja też chętnie pomogę :)

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ogarniam :( gdzie znajdę ten wpis?

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weszlam na pamietniki i znalazlam chyba na 2 stronie. Ale nic nie wyczytalam o zadnej ewentualnej zbiorce..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrzutka już jest, tylko nie wiem czy mogę tak wrzucić tutaj ten link ?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, możesz.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie proszę: https://zrzutka.pl/gz9r3n

Megsss, orchidea33, NiecierpliwaKarolina, Ewel., katberry, monika30, Cukierniczka, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Wiem nawet co napisać :( człowiek się martwi głupotami, czasem denerwuje się na własne dziecko, bo płacze albo marudzi, a widząc taka sytuacje to wszystko jedt nieważne.
    Dzięki Malinka za link, to chociaż tyle można zrobić i jakoś wspomóc miru.

Kurcze mma problem, mojej małej robią się na nóżkach i pośladkach takie okrągłe ranki, wygląda jakby miała zdarty naskórek w tym miejscu, a ma już w sumie 6 takich okrągłych plackow. Najgorsze jest na nozce gdzie kończy się pieluszka i już nie mam pomysłu co z tym robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 08:24

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 11:06

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuje się dzisiaj jak wyrodna matka. Rozłożyła mnie grypa żołądkowa a do tego młody daje mi popalić. Dzisiaj pierwszy raz od urodzenia posadziłam go w bujaczku i włączyłam bajkę na 20 minut. Może to nic takiego ale czuje się z tym strasznie. Do tej pory tv prawie w ogóle nie było włączone w domu bo potrafiłam dziecko zająć, ale dzisiaj się poddałam.. :(

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna historia ale miejmy nadziej ze kiedyś skończy się szczęśliwie! Jak tylko dostanę przelew z ZUS to pomoge.
    Moja Jagoda miała podobnie przy porodzie ale na oddział specjalistyczny trafiła 15 min po porodzie. Miała bardzo wysokie crp i ledwo oddychała wspomagał ja ta machina do oddychania, 5 dni w inkubatorze, miała problemy z nerkami. Nie wiem czy to dzięki szybkiej pomocy czy poprostu zupełnie z innych przyczyn u nas wszytko skończyło się happy end.

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia dużo zdrówka i żeby jak najszybciej Ci przeszło. Większość matek czasami czuję się, że jest wyrodna ( ja napewno ) więc korzystaj z wolnej chwili i zdrowiej.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia to mnie możecie spalić na stosie, bo tv czasem używam żeby moc zrobić coś czego naprawdę nie mogę odłożyć na później. Ważne to pamiętać, że jesteśmy tylko ludźmi. Kuruj się, bo zdrowa mama jest najważniejsza.

Po maratonie weekendowym czas w końcu odpocząć. Dzis przyjaciółki synek skończył roczek, to mi uświadomiło jak ten czas szybko leci. Pamietam jak dokładnie rok temu powiedzieliśmy M rodzicom o naszej fasolce.
    Niestety mamy bunt w gondoli, trzeba młoda nosić bo wiadomo świat jest ciekawszy jak patrzenie ciagle na niebo czy drzewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:32

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza łącze się w bólu złego samopoczucia ... mnie taak boli głowa ze brak słów .. pogoda dobija .. wczoraj 18 s dziś 6 .. takie rzeczy tylko nad polskim morzem ;)
    Młody śpi w wózku a ja wegetuje na kanapie dziękując w duchu ze mam wolne i mąż pracuje zdalnie z domu ..
    Słuchajcie przez te gorne jedynki bidulek tak się meczy przy jedzeniu .. każda łyżeczka to skomlenie i płacz .. trochę lepiej jak
    przed posiłkiem posmaruje dziaselko żelem .. eh niech już wyjdę bo płakać mi się chce jak widzę jego cierpienie

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny to utwierdziluscie mnie tym ubieraniem ze ja to konkretnie mam coś z głowa, strasznie boje się przegrzania wole żeby było jej zimno 4 razy niż raz miała by się spocić i przegrzać.

Zdarzyło namsie już takie spacery

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3932c8f64bd8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:23

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, ja dziś wysłałam Kingę na spacer z prababcią. Ubrałam ją w body z długim rękawem + spodnie dresowe + bluzę, kurtkę wiatrówkę i czapkę. Prababcia jak ją zobaczyła, to o mało się stopą nie przeżegnała, bo tak zimno jest. I 10 razy powtórzyła, ze zmarznie zanim wyszły. 10 minut po tym poszłam myć okna- myłam w krótkim rękawku i upociłam się jak nie wiem... zero wiatru, 20 stopni w cieniu. Aż żałowałam, ze ją tak ciepło ubrałam :/

Moll lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mieliśmy noc. Normalnie ledwo chodzę. Kacpi się chyba budził Chyba z 10 razy. Dziś też obiadek jadl z płaczem,chyba dokuczaja mu te ząbki :( .
    Ja piosenki kundel bury i inne puszczam na 20 min dziennie żeby w tym czasie się wykąpać i zjeść. Na początku miałam wyrzuty sumienia,ale teraz już nie. Nic mu nie będzie ;)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna dajecie dzieciom avocado?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 7 miesisca można - ja mam zamiar sama tez jadam i bardzo lubię :)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, dlaczego od 7? W przypadku rozszerzania diety po 6 miesiącu można dawać wszystko. Oprocz miodu (po roku, ze względu na jad kiełbasiany), orzechów (w sensie małych, twardych, trudnych do gryzienia rzeczy- bo masło orzechowe można po 6 m.ż.), grzybów (hodowlane można po roku- a nawet jeszcze wczesniej, ale nie mają super składników odżywczych, dlatego lepiej później), podrobów (po 3 r.ż, ale nie wiem dlaczego), mleka krowiego- jako posiłek, można podać dopiero po skończonym roczku. No i surowych jajek ani mięsa tez się raczej nie daje. Jeśli dziecko jest zdrowe, to nie ma czegoś takiego, ze po 8 miesiącu mięso a po 9 cytrusy.

Jeśli chodzi o awokado, to słyszałam, ze lepiej podawać z czymś, bo lubi się przyklejać do podniebienia i dzieci sobie z tym nie radzą. Sama nigdy nie jadłam, to nie wiem ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies przeczytalam ze po 4 mozna i szczerze to ja podalam mu juz oczywiscie nie caly ale lyzeczke z bananem i zblendowalam i tez z jablkiem szczerze ro pyszne jest i zajadal..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ