X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa zasnela 21.30. Pozno jak na nia ale na razie spi i ani drgnie. Pamiętam ze rok temu w ogole sie nie obudzila ale teraz to zobaczymy..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sie obudził o 23.30 i zasnął teraz znowu 🤷‍♀️ w zeszłym roku ani drgnął

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzila sie, ale na szczescie juz spi dalej.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkroczyłam w nowy rok z Julka wtuloną we mnie, lepiej nie mogłam sobie wymarzyć. Mocno się mnie przytulila, bo huk petard powodował w niej niepokój, na szczęście już zasnęła.
    Piękne to uczucie.

Dziewczyny życzę Wam duzo szczęścia i zdrowia, przede wszystkim dla pociech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 01:08

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga poszła spać dopiero około 30 minut po polnocy. Zaczęła być tak naprawdę śpiąca o 23, ale ją przetrzymałam, bo i tak zaraz by ją obudziły fajerwerki. Oglądaliśmy je najpierw z podwórza, a później jeszcze z okien. Podobało jej się, nie bała się nawet, jak jej pradziadek odpalił kilka w pobliżu.

Edka, mało nas tu zostało i wątek czasem umiera. A ja bym chciała wiedzieć, jak tam się mają dziewczyny np u Marsylii.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Miru, wiecie cos?

Ewa jak zasnela 21.30, tak spi dalej. Zmienia tylko pozycje. Ma chyba bardzo mocny sen, bo bylo kolo nas dosyć glosno.
    Ja musialam wstac wyjac maslo z lodówki i zrobic jej świeżą herbate, bo ewa jak wstaje to idzie prostu do kuchni, ubiera sliniak i sie klepie po brzuszku. I jak matka ma spac tak dlugo jak dziecko? Nie da sie :)

Najlepsze zyczenia dla Was!

Ja sobie bym zyczyla początków ciazy tak za rok o tej porze. Ale ciii :)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek zasnął po 22, a hałas o północy go w ogóle nie wzruszył, spał jak złoto 😁

My Sylwester jak większość tutaj czyli Zakopane, Warszawa i Chorzów na zmianę 😂

Dwa lata temu w sylwestra miałam ostatni okres, a potem już byłam w ciąży. Może w przyszłym roku powtórzę scenariusz? 😜

Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Życzę nam wszystkim dużo ciekawych rozmów na forum 👍🎉🎆

ChicChic lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że co raz więcej z was myśli o kolejnym macierzyństwie w przyszły sylwester. Szkoda, że nie w ten. Byłoby nas więcej 😁

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, reszta po prostu wie, ze lepiej sie nie pchac w tzw. "Bunt dwulatka" z noworodkiem 😂 Do odwaznych (eee, szalonych) swiat nalezy czy jakos tak 😉

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego !!

Jagoda spała nie obudziła się ani na moment była tak zmęczona przez swoje starsze kuzynki.

Jeśli chodzi o choroby to Jagoda zdrowa jak ryba jedyne dolegliwości były spowodowane ząbkowaniem jak dotychczas.

Ja to bym już chciała bobasa za tok o tej porze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 22:13

• Odeta Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Ja to się także nie udzielałam całe wieki😉
    Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku☺️
    Dla mnie ubiegły rok był rokiem cudów, najpierw udało się nam wyleczyć bioderka małej samą ortezą, a w połowie roku dowiedziałam się o kolejnej ciąży.
    Gratuluję dziewczynom w ciąży i planującym podjęcia decyzji. My już niebawem przekonamy się jak to jest z dwójką dzieci w dodatku z niewielką różnicą wieku. Mały "Boguś" bo tak go póki co nazywamy ma już ponad dwa kilo, więc szykuje się spory chłopak.
    Przyznam, że tym razem ciąża jest dla mnie dużym wyzwaniem, głównie fizycznym.

Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrówka ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 01:21

ChicChic, tym_janek, Katiuszaaaa, AnnaManna lubią tę wiadomość

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeta, myślałam o tobie ostatnio. Pamiętałam, że jako pierwsza zaliczyłaś drugą ciążę i zastanawiałam się, co u ciebie słychać 😉

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, u Miru chyba dobrze (przynajmniej tak to wyglada na IG). Oczywiście jej dzieci ciagle mają problemy zdrowotne, ciagle się leczą, ale powoli wychodzą na prostą.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    ChicChic, u Miru chyba dobrze (przynajmniej tak to wyglada na IG). Oczywiście jej dzieci ciagle mają problemy zdrowotne, ciagle się leczą, ale powoli wychodzą na prostą.

Swietnie. WIADOMO ze od razu nie bedzie wszystko dobrze, ale liczy sie kazdy krok do przodu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prezent noworoczny 🍾🍾🍾 Widziałam 3 mm człowieka z bijącym sercem 😁

Flavia, Katiuszaaaa, monika30, 1Malinka1, Cukierniczka, Blondas_29, tym_janek, akilegna♥, Karo_Wi, Zuuziaaaa, Megsss lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam dziewczyny i dużo zdrówka życzę Wam i maleństwom w brzuszkach :). My nadal zastanawiamy się kiedy zacząć się starać o drugie. Z jednej strony pragnę rodzeństwa dla Julki i niewielkiej różnicy wieku, ale z drugiej strony przeraża mnie ten okres noworodkowy, a nie wspomnę, że sama ciąża była stresem.

Młoda cierpi troszkę bo zęby dają jej w kosc, wyczułam kolejną czwórkę, wiec w sumie 3 naraz jej się wyżynają, to tez miała 37 st i brak apetytu.

Siostra rodzi w marcu i to największe szczęście tego roku. Po ponad 3 latach starania będzie mogła przytulić swoją dzidzie. Już nje mogę się doczekać.

edka85, tym_janek lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos temperatury to jakie macie termometry i jakie polecacie? Mam tylko taki do pupy ale był dobry do leżącego dziecka a teraz nie dam rady nim zmierzyć.

km5si09kuaztknwb.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge powiedziec, ktorego nie polecam. Microlife. Za kazdym razem pokazywal inna temperature.
    Teraz mamy jakis taki co wyswietla sie temperatura na czole, ale nie pamientam nazwy firmy, a juz sje starla od uzywania :/

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym roku! Wszystkiego dobrego dla nas i dla naszych dzieciaczkow!

My po wyjazdach znów w domu, wszystko wyszło super ale wiadomo jak to jest, kiedy trzeba uspac dziecko w obcym, innym miejscu. Kiedy tyle atrakcji w postaci babć, dziadków, cioc i wujkow i całej reszty.
    Nowy rok ja przywitalam mega przeziębiona. Na szczęście Ben tylko katar i lekki kaszel. A to pewnie tylko dlatego, że od razu zaczęłam go inhalowac, żeby nie dopuścić do zapalenia oskrzeli.
    W sylwestra obudził się dopiero po około pół godziny od zakończenia strzelania petardami. Posiedzial z nami trochę i poszedł znów spać.

I znów docenilam chęć pomocy mojej mamy. Kiedy mały się budził rano, brała go od nas żebyśmy jeszcze chwilę dospali, coś pięknego ;) U teściów znów mogliśmy pozwolić sobie pójść na potancowke zaraz obok. Jedyny minus - nikt nam rano nie pomógł przy małym więc kolejny dzień był bardzo śpiący :/

Jedzenie czasem ląduje wszędzie ale nie w buzi. Czasem fajnie je widelcem i rękoma A czasem woli być nakarmiony z łyżeczki. Mleko z butelki znów jest be i zastanawiam się czy poprostu wtedy kiedy potrzebuje nie dac mu krowiego z kartonu. Muszę wypróbować. W Polsce kupowałam saszetki na jedną porcję i było ok, tu w de tego nie mam, chyba że wrócę do mleka początkowego.

Chyba pomału i ja bym chciała znów być w ciąży A najlepiej takiej bez starań, leków i lekarzy. Raczej tak się nie uda. Od czerwca się nie zabezpieczamy i jak narazie nic. Damy sobie jeszcze trochę czasu i pewnie wrócimy do kliniki.

No i ruszamy z budową domu. Tzn zaczynamy całą tą papierologie ale zawsze to już pierwszy krok ;)

Choroby zlobkowe i nas nie ominely, tylko że zaczęły się jeszcze przed zlobkiem. Teraz widzę poprawę, trochę się uspokoiło i nie każdy katar kończy się oskrzelami. Mam nadzieję że niedługo przyjdzie zima i wymrozi trochę nam dupki ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    Dziewczyny a propos temperatury to jakie macie termometry i jakie polecacie? Mam tylko taki do pupy ale był dobry do leżącego dziecka a teraz nie dam rady nim zmierzyć.

Mam termometr do ucha Braun i super się sprawdza

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ