Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolorowapani wrote:Ale kwas foliowy wit d i magnez sa w mama dha to nie za duzo?
Ja biorę kwas foliowy 5mg + Prenatal uno (też ma kwas) + duohaston 2 razy dziennie
Prenatal uno polecił mi gin ze względu na cholineWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:22
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny strasznie zazdroszcze wam tych fasolek i serduszek. Na wizycie w 4,6 tc było widać jedynie malutki pęcherzyk. Kolejny termin usg na 9.03 ciągle się stresuję aby nie okazało się to jedynie piste jajo płodowe. Krwawień brak, kłucia w macicy i bóle podbrzusza obecne. Beta 12.02.- 208, 14.02.-438 16.02.- 938, 22.02.- 5726. Biore liteine 100mg 2xdziennie, pregna plus, letrox 50mg,vigantol. Mam torbiel na jajniku i za wysokie tsh 2,8. Bardzo wam zazdroszcze tych fasolek i serduszek, mam nadzieje, że i u mnie wkrótce się pojawią.Domcia88
-
Domcia beta ładnie rośnie, nie ma powodu do obaw. Na TSH się nie znam, ale na pewno Twój lekarz ustawi ci odpowiednio leki. Łatwo się mówi, ale musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać
torbielą się nie martw na zapas, czesto się same wchłaniają.
Z witamin mam falvit i pregna dha. Znając mojego doktorka to po pierwszej wizycie włączy jeszcze magnez. -
Domcia88 wrote:Dziewczyny strasznie zazdroszcze wam tych fasolek i serduszek. Na wizycie w 4,6 tc było widać jedynie malutki pęcherzyk. Kolejny termin usg na 9.03 ciągle się stresuję aby nie okazało się to jedynie piste jajo płodowe. Krwawień brak, kłucia w macicy i bóle podbrzusza obecne. Beta 12.02.- 208, 14.02.-438 16.02.- 938, 22.02.- 5726. Biore liteine 100mg 2xdziennie, pregna plus, letrox 50mg,vigantol. Mam torbiel na jajniku i za wysokie tsh 2,8. Bardzo wam zazdroszcze tych fasolek i serduszek, mam nadzieje, że i u mnie wkrótce się pojawią.
Skąd masz takie myśli że to puste jajo płodowe?
Jesteś we wczesnej ciąży i ważne jest żebyś teraz myślała pozytywnie,więc odepchnij złe myśli,wypoczywaj i ciesz się ciążą.
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
czesc dziewczyny zapytam was bo na swiezo jeszcze pamietacie jak to bylo gdy tylko dowiiedzialyscie sie o ciazy. Wczoraj w 11 dpo wyszla mi beta pozytywna, termin @ jutro, a mnie dziisiaj caly wieczor bola plecy, miednica i brzuch miesiaczkowo, czy to normalne czy martwic sie? do tego piersi tylko czasami mie klują ale wogole nie sa zmienione, powiekszone, boje sie... jutro mam powtorke bety
Du-Dulia lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny zapytam was bo na swiezo jeszcze pamietacie jak to bylo gdy tylko dowiiedzialyscie sie o ciazy. Wczoraj w 11 dpo wyszla mi beta pozytywna, termin @ jutro, a mnie dziisiaj caly wieczor bola plecy, miednica i brzuch miesiaczkowo, czy to normalne czy martwic sie? do tego piersi tylko czasami mie klują ale wogole nie sa zmienione, powiekszone, boje sie... jutro mam powtorke bety
To normalne .. ja tez czułam ból brzucha jakbym miała dostać okres
Co więcej do tej pory mam dni kiedy mam takie wrażenie
Co do piersi z tego co tu dziewczyny piszą tez nie każda odczuwa ból
Każda ciąża jest inna ..objawy mogą się powielać ale tez nie musza
Także spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 22:51
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny zapytam was bo na swiezo jeszcze pamietacie jak to bylo gdy tylko dowiiedzialyscie sie o ciazy. Wczoraj w 11 dpo wyszla mi beta pozytywna, termin @ jutro, a mnie dziisiaj caly wieczor bola plecy, miednica i brzuch miesiaczkowo, czy to normalne czy martwic sie? do tego piersi tylko czasami mie klują ale wogole nie sa zmienione, powiekszone, boje sie... jutro mam powtorke bety
Czesto do trzeciego miesiaca boli w okolicy spodziewanej @Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 22:51
-
Domcia88 wrote:Dziewczyny strasznie zazdroszcze wam tych fasolek i serduszek. Na wizycie w 4,6 tc było widać jedynie malutki pęcherzyk. Kolejny termin usg na 9.03 ciągle się stresuję aby nie okazało się to jedynie piste jajo płodowe. Krwawień brak, kłucia w macicy i bóle podbrzusza obecne. Beta 12.02.- 208, 14.02.-438 16.02.- 938, 22.02.- 5726. Biore liteine 100mg 2xdziennie, pregna plus, letrox 50mg,vigantol. Mam torbiel na jajniku i za wysokie tsh 2,8. Bardzo wam zazdroszcze tych fasolek i serduszek, mam nadzieje, że i u mnie wkrótce się pojawią.
U mnie w pierwszej ciąży samo jajo było widać w 7 tygodniu. Za wcześnie na takie cuda. Za tydzień zobaczysz zarodek w jaju, a za 2-3 tygodnie zobaczysz serduszko w zarodku -
nick nieaktualnyplemniczka wrote:czesc dziewczyny zapytam was bo na swiezo jeszcze pamietacie jak to bylo gdy tylko dowiiedzialyscie sie o ciazy. Wczoraj w 11 dpo wyszla mi beta pozytywna, termin @ jutro, a mnie dziisiaj caly wieczor bola plecy, miednica i brzuch miesiaczkowo, czy to normalne czy martwic sie? do tego piersi tylko czasami mie klują ale wogole nie sa zmienione, powiekszone, boje sie... jutro mam powtorke bety
na którego masz termin porodu? Ja też odczuwałam bóle jak na @ więc bez obaw
-
Mnie tez bolal brzuch i plecy na początku, zaczelam brac luteine bo miałam niski progesteron i od razu było mi lepiej.
Wizyte mam w środę i marzę o serduszkuKolorowapani lubi tę wiadomość
03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
nick nieaktualny
-
Też mam wizytę w środę o 18:40, już się nie mogę doczekać
Co do leków to póki co nic poza kwasem nie przyjmuje, choć tez myśle o mama DHA. Lekarz u którego leczy się siostra polecał te leki i wspominał, że są lepsze od femibion. Ale zobaczę co powie ginekolog
-
nick nieaktualnyJa miałam brać tylko kasvfoliowy a ze wyszły mi te akfy to musiałam sięgnąć po jakieś witaminy bo to świadczy o tym ze jest jakiś niedobór znaczy się groszek zabiera i dlatego są w ciąży ale już dzisiaj lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 10:11