Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Choklito, nie będziesz sama. Ja też tu zostaję. Najwyżej sobie we dwie pogadamy
Jakiś czas temu temat był już poruszany. Jak ktoś chce to ok, ale ja tutaj będę. Po to właśnie istnieje to forum, piszemy tyle ile chcemy i tylko to, co dotyczy ciąży. Nie ma sensu ujawniania swoich danych osobowych, zdjęć, relacji rodzinnych (no chyba ze ktoś chce..). Poza tym jeszcze różnie może być, to dopiero początek ciąży. Jakbym <odpukać> musiała odpaść przed czasem, to po prostu przestanę uczestniczyć w bbf, a w przypadku fb i nowych znajomych, to już nie jest takie proste. Poza tym - jak już inni pisali - mogą się pojawić konflikty światopoglądowe, kłótnie. Tu przynajmniej jest to anonimowe.
Kolorowapani, Milano, NatkaZ, PAPAVER, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Choklito, nie będziesz sama. Ja też tu zostaję. Najwyżej sobie we dwie pogadamy
Jakiś czas temu temat był już poruszany. Jak ktoś chce to ok, ale ja tutaj będę. Po to właśnie istnieje to forum, piszemy tyle ile chcemy i tylko to, co dotyczy ciąży. Nie ma sensu ujawniania swoich danych osobowych, zdjęć, relacji rodzinnych (no chyba ze ktoś chce..). Poza tym jeszcze różnie może być, to dopiero początek ciąży. Jakbym <odpukać> musiała odpaść przed czasem, to po prostu przestanę uczestniczyć w bbf, a w przypadku fb i nowych znajomych, to już nie jest takie proste. Poza tym - jak już inni pisali - mogą się pojawić konflikty światopoglądowe, kłótnie. Tu przynajmniej jest to anonimowe.
bu
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Kolorowapani wrote:A ja????
bu
Kolorowapani, NatkaZ, sald lubią tę wiadomość
-
BBF powstało właśnie z myślą o kobietach w ciąży. Jest tu dużo tematów dotyczących różnych komplikacji, odpowiedzi na pytania, artykułów, kalkulatorów. Można ustawiać suwaczki. To jest celem tego forum. Po zakończonej ciąży przestaje ono mieć znaczenie aż do następnej (ewentualnie po urodzeniu można przejść na forum Kidzfriend). A fb to w zasadzie odbicie całego życia, zdjęć z imprez, wyjazdów, lista naszych przyjaciół i inne szczegóły (np. co lajkuję, co lubię). No ja mam niestety takie podejście, ale wiem, że są ludzie, dla których jest to obojętne, przyjmują nawet zaproszenia do znajomych od ludzi, których kompletnie nie znają i tym samym pozwalają im poznać wszystkie szczegóły swojego profilu. Ja jestem taka dosyć neutralna w tych tematach, poza tym lubię to forum bbf.
Szyszka1, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:BBF powstało właśnie z myślą o kobietach w ciąży. Jest tu dużo tematów dotyczących różnych komplikacji, odpowiedzi na pytania, artykułów, kalkulatorów. Można ustawiać suwaczki. To jest celem tego forum. Po zakończonej ciąży przestaje ono mieć znaczenie aż do następnej (ewentualnie po urodzeniu można przejść na forum Kidzfriend). A fb to w zasadzie odbicie całego życia, zdjęć z imprez, wyjazdów, lista naszych przyjaciół i inne szczegóły (np. co lajkuję, co lubię). No ja mam niestety takie podejście, ale wiem, że są ludzie, dla których jest to obojętne, przyjmują nawet zaproszenia do znajomych od ludzi, których kompletnie nie znają i tym samym pozwalają im poznać wszystkie szczegóły swojego profilu. Ja jestem taka dosyć neutralna w tych tematach, poza tym lubię to forum bbf.
może i tak, jednakże uważam że jak ktoś chce być anonimowy to nie zakłada fb i już -
Spokojnie dziewczyny, ja też tu zostaje
Co do spania... dziś spałam bite 12 godzin!! gdzie normalnie 6 do 7 to max.
Chyba spowodowane to było wczorajszym obciążeniem organizmu... posprzątałam mieszkanko, zakupy, obiad, spotkanie z kumpelką i tak ciągle na nogach od rana. A wieczorem, co?
Plamienie! Przestraszyłam się trochę i zmartwiłam. Od razu - siup na łóżko i tak zasnęłamPrawy bok, lewy, plecy a i brzuch się załapał.
A co do tych moich plamień.. dziś już spokojniej tylko takie delikatne brudzenie. Myślicie, że mogę z tym poczekać do wizyty środowej? To moja pierwsza ciąża, ale nie chciałabym zbytnio panikować.NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Ja tez zostaje tutaj z wami
nie chciałabym zeby cos przypadkiem wyciekło do fb.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, ale oprócz mnie o ciąży wie tylko maz, a rodzicą chciałabym powiedziec dopiero w święta8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔