X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:

Jola trzymaj się :* Moja przyjaciółka miała to samo w zeszłym roku, a teraz już połowa ciąży :) Z tego copamiętam to jej lekarze dawali proszki na wywołanie żeby samo zaczeło sie oczyszczać vo wtedy szybciej można z powrotem sie starać

Dzięki,ale ja już nie chcę przez to przechodzić kolejny raz, więc chyba zacznę układać sobie przyszłość bez maleństwa,wiem jak to brzmi ale już nie chcę cierpieć.

NatkaZ lubi tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Kochane dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wcześniejsze wsparcie,ale niestety muszę się z Wami pożegnać.Bardzo ciężko jest mi się z tym pogodzić i bardzo to mnie boli że znowu się mi nie udało,ale żyć trzeba dalej widocznie nie jest mi pisane zostać jeszcze matką.
    Okazało się że mam puste jajo,brak zarodka muszę się zgłosić do szpitala na usunięcie pęcherzyka ciążowego,bardzo się tego boję...

Z całego serca życzę Wam spokojnych ciąż i cieszcie się nawet tymi wstrętnymi mdłościami w nagrodę dostaniecie w pażdzierniku swoje dzieciątka.
    Ściskam Was mocno.Pa.
    Przykro mi:(

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Jolu79.wiem jako jest to ból. Być może obejdzie się bez zabiegu, mi w tamtym roku dali tabletki dopochwowe na wywołanie i tylko 1 dzień w szpitalu, też byłam w 9 tygodniu. Przez kilka dni byłam dosc słaba ale bardzo szybko do siebie doszłam. Trzymaj się i nie poddawaj.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eda94 wrote:
    Ja mam na dzisiaj wizytę na 18 i też już będę wszystko wiedziała
    Wiem że masz podobną sytuacje do mojej,ale bardzo mocno wierze że dziś zobaczysz fasolkę. Trzymam kciuki.

maj2018 lubi tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    dziewczyny jak długo czeka się na wyniki progesteronu? rano robiłam badania, wszystkie są prócz właśnie tego...

Ja miałam od razu ze wszystkimi.

Jolu bardzo mi przykro. :(

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Bardzo mi przykro Jolu79.wiem jako jest to ból. Być może obejdzie się bez zabiegu, mi w tamtym roku dali tabletki dopochwowe na wywołanie i tylko 1 dzień w szpitalu, też byłam w 9 tygodniu. Przez kilka dni byłam dosc słaba ale bardzo szybko do siebie doszłam. Trzymaj się i nie poddawaj.
    Dzięki,mam nadzieję że też się sama wyczyszczę. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

maj2018 lubi tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Dzięki,mam nadzieję że też się sama wyczyszczę. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

Nie podejmuj decyzji o staraniach w emocjach, teraz potrzebujesz wyciszenia.
    Strasznie długo Cię przeciągnęli z tym pustym jajem. To prawie koniec 9 tygodnia. Trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam robiona cytologie,i pamięć zaczęłam nie dużo naradzie.. Mam nadzieję że się nierozkreci

• Flavia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz weźmie cytologię dopiero na następnej wizycie.

Jolu bardzo mi przykro, byłyśmy ciążowymi rowieśniczkami.

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf... są wyniki !
    tak w skrócie

progesteron 26,50
    glukoza na czczo 87
    TSH 2,046

czy te wyniki są ok? zna się któraś? w normach się mieści także wydaje mi się że są dobre ;)

Kolorowapani lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo przykre Jolu, trzymam kciuki żeby wszystko poszło bardzo sprawnie,

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba i ja mam za swoje googlanie, właśnie nie byłam w stanie zjeść mojej ulubionej kalafiorowej nie ze mi niedobrze albo mnie mdli ale poczułam taki jakiś wstręt do tej zupy, mimo wszystko zjadłam ją bo jeść trzeba, ale teraz bardzo mi się odbija.

NatkaZ lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ciekawe jest to co piszesz - z tym ustalaniem wieku na podstawie USG. Może to od podejścia lekarza zależy, bo u mnie na pierwszym USG, jeszcze przed końcem 5 tygodnia, zarodek był 6 dni większy niż wskazywałby na to wiek ciąży z OM. Mimo to, termin porodu dalej mam ustalony z OM.

Potem na prenantalnych dziecko "wyrównało" i długość dziecka była idealna z normami dla wieku ciąży, a aktualnie, po połówkowych, wszystkie obwody dziecka (już się nie mierzy długości) są też właściwe dla wieku z OM, poza brzuszkiem który jest ponad tydzień "większy" niż wskazywałby OM.

Jak urodzę to dam znać, czy było bliżej daty OM czy OM - 6 DNI ;D

Ciekawy temat.
    z ustalaniem wieku ciąży z USG jest taka jedna ważna kwestia - raczej wiek sie "zaniża", niż "zawyża", czyli np. jeśli wg pierwsze max drugiego USG (bo liczą się tylko USG wykonane na początku, a te np. w 12 tc nie będzie już tak wiarygodne pod względem wieku ciąży), ciąża jest jak na jej wiek sporo młodsza (a "sporo" w np 5 tc to 4 dni), to lekarz często wpisuje wiek ciąży z USG. Natomiast jeśli ciąża jest starsza, a kobieta nie ma ultra długich cykli, tylko normalne, to nie ma zwyczaju "przyspieszania" TP - on i tak jest orientacyjny. A przynajmniej ja nie spotkałam się z czymś takim przez ostatnie 5 lat.

age.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    uf... są wyniki !
    tak w skrócie

progesteron 26,50
    glukoza na czczo 87
    TSH 2,046

czy te wyniki są ok? zna się któraś? w normach się mieści także wydaje mi się że są dobre ;)
    Bardzo dobre ;) tzn co do glukozy to sie nie znam ale pozostale 2 wyniki super

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu, bardzo mi przykro!

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam USG - pierwsza serduszkowa wizyta. Miałam różne myśli, często czarne, bo nie czuję brzucha w tej ciąży i myślałam, że nie rośnie nikt w środku...
    A tu cudowna niespodzianka: maluszek ma 2.45 cm, serduszko 176 bpm.
    Dostałam skierowanie na prenatalne ze względu na wiek i ze względu na infekcję, którą przechodziłam ok. tydzień temu (dostałam skierowanie na echo serduszka czy wszystko ok).

Od wczoraj z kolei biorę insulinę na noc - zastrzyki, dostałam od diabetologa.
    Teraz jestem spokojniejsza - ciekawe jak długo :)

Mamusia_Ksawusia, *SmoczycA*, Marsylia, Kolorowapani, edka85, Cukierniczka, Bajka111, Blu, Taliana85, Iwona27091991, Domi-mazurka lubią tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie- TSH w ciąży do 2.5 jest dobre? Ja się leczę na niedoczynnosc, bardzo długo mój organizm nie reagował na leki. Biorę euthyrox 125 od pon do pt i 112 w soboty i niedziele i byłam przerażona, że w ciąży mogło mi TSH skoczyć. Mam ogromny problem ze znalezieniem lekarza- na NFZ dopiero jutro ruszają zapisy na kwiecień- maj, a prywatnie zapisywałam się na początku lutego- pierwszy wolny termin, jaki znalazłam- dopiero na 21 marca.
    Wczoraj odebrałam wynik i wyszło mi 2.27, to chyba nie ma tragedii?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Annus Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży MUSZĄ znaleźć ci termin w ciągu 7dni do specjalisty, musisz tylko okazać zaświadczenie że jesteś w ciąży.

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola bardzo mi przykro, ściskam mocno :*

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie 1.5 miesiaca sie u Ciebie czeka? Nie wyobrazam sobie. A nie ma jakiegos innego lekarza, przychodzi w okolicy? Ew w miescie obok

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ