X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Bo ból może przyspieszyć poród .. ;) z takimi informacjami do mnie klientki przychodzą :D

O dżizyssss :D
    Dobre. Zobaczymy która przebije.

Megsss lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero sexow 2 msc przed urodzeniem bo dzoecku beda ropialy oczka

Megsss, Szimi lubią tę wiadomość

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście najbardziej lubię stwierdzenie ,ze kobiecie w ciąży się nie odmawia bo jak ktoś odmówi to go myszy zjedzą :)

Cukierniczka, Katiuszaaaa, NatkaZ, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:

Haha to jest mocne .. :D

• Miru Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    :D świetne.

Co do myszy to jest dobre, to trzeba wykorzystywać :D

Megsss, NatkaZ lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kobieta ma zgagę to dziecko będzie miało bujna czuprynę :) a jak kobieta zobaczy coś brzydkiego to urodzi brzydkie dziecko ?.. wtf .... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 22:00

NatkaZ lubi tę wiadomość

• Flavia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się smiejcie z tych włosków. U mnie pielegniarka w szpitalu zobaczyła córkę i powiedziała, że musiała mnie mocna zgaga męczyć w ciąży.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam kiedyś Seks w wielkim mieście i tam mówili, że od seksu w ciąży robią się dziecku dołeczki w policzkach ;)

A przed chwilą usłyszałam od babci męża, że nie wolno mi zaglądać w dziurki, przez dziurki od klucza, judasza itp, bo dziecko urodzi się zezowate. I nie mogę przechodzić obok sznurków rozciagnietych (np na pranie), bo będzie owinięte pępowiną.

O myszach też słyszałam. Mój mąż miał kolegę, który był bardzo niedobry dla swojej ciężarnej żony, wszystkiego jej odmawiał. I jego teściowa mu ciągle powtarzała, że go myszy zjedzą. I pewnego dnia mój przerażony mąż wraca ze spotkania z tym kolegą- okazało się, że jakieś gryzonie zjadły mu sprzęt wedkarski za kilkanaście tysięcy. Mega się z tego uśmiałam i teraz też mojego straszę myszami :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 22:24

Katiuszaaaa, Cukierniczka, Szimi lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi myszami to jest ubaw. 15 lat temu ja jeszcze smarkula, moja przyszywana kuzynka była w ciąży , matka mojego ojczymy była strasznie samolubna, wydzielala nawet ciastka do kawy. I ta kuzynka chciala kawalek czekolady zjeść,a babcia jej że zjadla juz swoja i tej nie moze, oczywiscie dziadek jej dowalil że ja mysze zjedza :D
    Na drugi dzien babacia wstaje i przed kawa zawsze o 15 drze się, ze myszy jej zezarly ciastka, że to klarwa ( myszy od lat miala w domu wiec nic nadzwyczajnego) i jedna zdechla chyba z przezaecia w.tych ciastkach. Oczywiście dziadek ja straszyl że to przez to ze ciezarnej zabronila. Wszyscy w domu ja straszyli że w.nocy jej pieniądze zjedzą spod poduszki. Tydzien w nocy siedziala na fotelu ze slomiana miotłą. :D
    Cudownie miec wspomnienia :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań

Wysłany: 3 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na internecie znalazłam kwiatka "nie patrzysz na faceta innej rasy bo dziecko urodzi sie z innym kolorem skory niz Twój partner" hahaha i tlumaczenia porz porodzie... "kochanie ja tylko spojrzałam na tego Murzyna"

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...

Wysłany: 3 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Z tymi myszami to jest ubaw. 15 lat temu ja jeszcze smarkula, moja przyszywana kuzynka była w ciąży , matka mojego ojczymy była strasznie samolubna, wydzielala nawet ciastka do kawy. I ta kuzynka chciala kawalek czekolady zjeść,a babcia jej że zjadla juz swoja i tej nie moze, oczywiscie dziadek jej dowalil że ja mysze zjedza :D
    Na drugi dzien babacia wstaje i przed kawa zawsze o 15 drze się, ze myszy jej zezarly ciastka, że to klarwa ( myszy od lat miala w domu wiec nic nadzwyczajnego) i jedna zdechla chyba z przezaecia w.tych ciastkach. Oczywiście dziadek ja straszyl że to przez to ze ciezarnej zabronila. Wszyscy w domu ja straszyli że w.nocy jej pieniądze zjedzą spod poduszki. Tydzien w nocy siedziala na fotelu ze slomiana miotłą. :D
    Cudownie miec wspomnienia :D

Haha co za historia!❤❤
    Ja tak "wykorzystywalam" moja mame zeby mi pierogi ruskie lepila na ktore mialam ciagle zachcianki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 22:43

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
  • Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale się uśmiałam.Ja niestety nic nie znam.

Opiję z Wami wodą albo mlekiem

Basia
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani wrote:
    Dziewczyny tak sobie lazilam po forum i naczytalam sie o nacinaniu krocza... dla niektorych to wieksza trauma chyba niz sam porod :p
    Mi mowila zawsze gin, ze cesarka, ze wzgledu na wade serca pooperacjna zreszta. Nowy gin wyslal mnie do kardiologa na kontrole ale nic o cesarce nie wspomina i zaczelam myslec czy mozliwy jest u mnie porod naturalny, chyba chcialabym to przezyc razem z mezem mimo bolu.. bo cesarka to taka..operacja. tna, wyjmuja i juz i siostra mowila, ze ja uspili i polozyli pozniej dziecko i nie czula ze to jej..

A wy jak planujecie rodzic naturalnie czy cesarka?

Moja siostra miała operację na serce jak była dzieckiem, pierwsza udana w Polsce. I kardiolog pozwolił i urodziła naturalnie. :)

Wasze zabobony są cudowne! Osobiście znałam tylko z tym odmawianiem ciężarnej. :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    Ja kiedyś, jak byłam mała miałam koleżankę ze znamieniem - tzw. "myszką" na twarzy.
    Ponoć wzięła się stąd, że jej mama będąc z nią w ciąży się czegoś przestraszyła, zlękła i dotknęła tego samego miejsca na twarzy, na którym ona miała po urodzeniu znamię :D

z tym że to akurat prawda :D znam mnóstwo osób które mają znamię bo matka w ciąży coś tam się wystraszyła, a w tym mój mąż ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    z tym że to akurat prawda :D znam mnóstwo osób które mają znamię bo matka w ciąży coś tam się wystraszyła, a w tym mój mąż ;)

No tak, tylko jak to racjonalnie wytłumaczyć? :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Na internecie znalazłam kwiatka "nie patrzysz na faceta innej rasy bo dziecko urodzi sie z innym kolorem skory niz Twój partner" hahaha i tlumaczenia porz porodzie... "kochanie ja tylko spojrzałam na tego Murzyna"
    Matko kochana, to ja jutro nie idę do pracy! Mam b. dużo osób różnych narodowości i kolorów skóry w pracy, to wg tego przesądu powinnam chyba dziecko w tęczę urodzić :-) :-) :-)

A historia o myszach i teściowej cudna - to się nazywa karma! ;-)

Basia82, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam "myszkę" po wewnętrznej stronie na lewym udzie. Nie wiem, czego moja mama musiała się wystraszyć, że się za udo złapała ;) ;) ;)

Edit: jeszcze wczoraj od teściowej usłyszałam, że powinnam od 4 miesiąca dużo spacerować. Twierdzi, że to rozluźnia miednicę i przygotowuje do porodu (jeszcze byłabym w stanie uwierzyć, że jakaś tam aktywność fizyczna może pomóc w porodzie SN) oraz... że wtedy coś tam się dzieje z uchem dziecka- nie do końca chyba zrozumiałam, ale chodziło o to, że jest podczas ruchu jakiś przepływ wód w uszach dziecka, co wpływa pozytywnie na jego rozwój. I od razu pragnę powiedzieć (szczególnie dziewczynom, które leżakują od początku), że nie ma to na nic wpływu- moja siostra przeleżała połowę ciąży, koleżanka calutką. I obie mają zdrowe dzieciaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 09:20

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    No tak, tylko jak to racjonalnie wytłumaczyć? :)

tego nie wiem :D teściowa w ciąży z mężem w piwnicy myszy się wystraszyła i złapała się na rękę, a właściwie za kciuk - mąż ma w tym miejscu myszkę, koleżanki mama tez miała taką sytuację i złapała się za głowę, a właściwie za brew, koleżanka miała okropna myszkę, którą jako dziecko usuwała operacyjnie...

PAPAVER lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tezvdodam coś od siebie
    Krążą zabobony ze matką chrzestna nie może być w ciazy bo na swoje dziecko ściganie nieszczęście....albo na to chrzczone

W niektórych pewnie są zabiegi okoliczności....U nasw rodzinie była taka sytuacja ze sis mojego męża gdy była w ciazy była chrzestna oni ta chrzczona ma aspergera ale nie dlatego dlatego ze mamusia z tatuażem dali dziecku komputer od roku by mieć święty spokoj

• Miru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tym, że nie wolno golic nog bo dziecko będzie łyse? :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ