Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest to normalne forum.Wymieniamy się poglądami. Nie odczuwam złej atmosfery. Jak dla mnie nic się wielkiego nie działo.Oby tak dalejak.
Ostatnio wyczytałam, ze kobiece podpaski są szkodliwe. Mogą prowadzić do np. utrudnienia zajścia w ciążę. Lepiej inwestować w eko.Dla mnie jest to ciekawy tematemat, chociaż nie dokońca dopasowany do naszej obecnej sytuacjiNatkaZ lubi tę wiadomość
Basia -
Basia82 wrote:Jest to normalne forum.Wymieniamy się poglądami. Nie odczuwam złej atmosfery. Jak dla mnie nic się wielkiego nie działo.Oby tak dalejak.
Ostatnio wyczytałam, ze kobiece podpaski są szkodliwe. Mogą prowadzić do np. utrudnienia zajścia w ciążę. Lepiej inwestować w eko.Dla mnie jest to ciekawy tematemat, chociaż nie dokońca dopasowany do naszej obecnej sytuacji
Ciekawy to fajkt.
Ale jest duzo takich rzeczy o których człowiek ne ma pojęcia a używa na codzień. -
Miru wrote:Napiszę Wam tak:
Jesli któraś myślała, że ciąża to okres slodko pierdzacy, bez zmartwień, bez zygania, bez srania, bez zaprac, puszczania bąków kiedy to dupa nie slucha rozsadku że nie teraz, bez zgagi co malo nie wyzera nam gardla, że ciąża to piekna cera, 7 kg na plusie, błogie lenistwo a porod to przeżycie nadlufzkie, ktore nie boli bo skurcze to jedno kichniecie to chyba nie ta bajka...
Jesli ja.miałabym brać do siebie kazde slowo napisane tu o objawach czy o czyims poronieniu to przy moich 5 stratach powinnam lezec i nawet drgnac
Mam 30 lat, swiadome dziecko w sumie teraz juz drugie, i swoj rozum. Jak każda.
Czasem przeczytam tu głupotę ale wynikajaca nie ze zlosliwoaci a po prostu z braku wprawy czy doświadczenia. Bo to np pierwsza ciąża.
Ale moj rozum potrafi to rozgraniczyc, nie wydaje się w dyskusje , oaoba ta miala prawo to powiedzieć, uwierzcie mi że.są lekarze co gadaja glupoty
Moj z nfz tez powiedzial że mdlosci to dobry objaw, ale mi weszło i wyszło.
Natomiast prywatny że lepiej im zapobiegac.
Jedni każą brać witaminy inni nie, jedni robia prenatalne inne nie.
Po co tu od razu tak się fukac na siebie bo ktos cos napisal
Co do bardzo wrazliwych , myślę że każda powinna dozowac swoją odpowiednią ilosc informacji z forum
A jak się nie jest pewnym zadzwonić do lekarza.
My na forum ani tu ani w innym swiecie nie jestesmy wyrocznia, ani lekarzem zeby udzielać rad, my moemy się wspierać, wymieniac poglady ale miejmy instynkt matki kobiety ktory malo kiedy zawodzi. Niech kazde slowo nie bedzie dla nas kula u nogi.
Jest fajna atmosfera nie psujmy tego. Ani nie piszmy w.swoja strone jak intruzi.
Ciąża powinna miec w pepku guzik ktory non stop się świeci na zielono co by oznaczalo że jest ok. Albo kazda powinna zaliczyc porzadne zyganie przez jeden dzień żeby nam glupoty wyszly z glowy.
Idzcie dzisiaj z forum, zajmijcie się chlopami, jutro się spotkamy w lepszym humorze.
Braawo! swiete slowa!Polac Ci!w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
Ok, to ja napiszę tak- przepraszam dziewczyny, które poczuly się urazone. Życzę Wam donoszonych ciąż, zdrowych dzieci i mniej zmartwień w życiu. I zakończmy ten głupi temat. Każda ciąża jest inna i każda z nas ma różne objawy.
Miru, jesteś świetna! Musi być z Ciebie super babka w "realu"Megsss, Katiuszaaaa, Basia82, Mamusia_Ksawusia, laylin lubią tę wiadomość
-
Dobra to zeby zakończyć glupi temat zrobmy coś smiesznego.
Niech kazda napisze najglupszy zabobon zwiazany z ciąża.
I mam nadzieję że podejdziecie do tego z usmiechem i dystansemBasia82 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy najgłupszy, ale przez całą ciążę z córką słyszałam od teściowej żebym nie owijała się szalkiem bo mała okreci sie pępowiną. Co sie okazało przy porodzie - pępowina była krótka i dziecko nie miało jak się nią okrecić. Aż lekarz się śmiał, że mała trzymał mamę na krótko
A w szaliku oczywiście chodziłam bo mrozy były wtedy naprawdę sporeMiru lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Miru wrote:Wiecie co jest przykre?
Że dziewczyny które miały, mają problemy z ciąża za chwilę znikną z naszego wątku bo będą się baly przyznać, że coś jest nie hallo albo co gorsza że poronily zeby bron Boże kogoś nie urazić czy nie nastraszyc.
A co z nimi, z ich stratą?
Kto im pomoże, najczesciej są same, jedyna osoba to partner, ale czy pn te nie byl rodzicem, czy on te nie przezywa? Musi wspierac partnerkę, ale kto ją lepiej zrozumie niz druga kobieta, czesto z podobnym kiedys doawiadczeniem...
Przeciez to że Tobie zdechl azorek nie znaczy ze moj pies tez odejdzie.
To że inna wymiotuje i traci ciążę, nie znaczy że ja bezobjawowa Bede miala lepiej.
To że komus się nie udalo zajsc w ciąże nie znaczy ze ja tez Bede się starala latami.
Szkoda, że nie mają w nas wsparcia ( bo szczerze mowiac gdybym napisala że u mnie cos.nie hallo a po 10 wiadomościach pocieszenia, kilka by napisalo że.znika z forum ) mialaby cholerne wyrzuty sumienia, a przeciez "ona" szuka w nas tylko wsparcia, nie zyczy nam tego samego....
Aż chce się powiedzieć „polać jej”
Myśle ze lepiej tęgo ująć nie można było
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Franowa mamula ja zygajaca w tej ciazy polac bym chciala ale.zygam nawet wodą
Ha! Mam to samo. Jedynie gazowana cisowianka mi wchodziMiru lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
To ja zaczynam :
Nie wolno podczas zmywania oblać ciezarnej brzucha bo dziecko będzie alkoholikiem
Od dzisiaj zmywa mąż, bo jak ja myje to wygladam jak mokra kuraNatkaZ, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś, jak byłam mała miałam koleżankę ze znamieniem - tzw. "myszką" na twarzy.
Ponoć wzięła się stąd, że jej mama będąc z nią w ciąży się czegoś przestraszyła, zlękła i dotknęła tego samego miejsca na twarzy, na którym ona miała po urodzeniu znamię2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Megsss wrote:z racji wykonywanego zawodu ... napisze wam tak ...
Niejwieksza głupota jaka słyszałam to ze w ciąży nie wolno brwi regulować
Tego nie słyszałamNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016