X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ja też nie planowałam robić pappa. Ale lekarz mnie tak jak jakoś namówił. Zaraz była już przy mnie jego pielęgniarka ze strzykawką.
    U nas to samo ;-) z tym że w zasadzie lekarz nas nie namawiał tylko powiedział, że ma obowiązek nas poinformować o tym teście, a my się dopytaliśmy co i jak i podjęliśmy decyzję, że robimy.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    No to powiem ci ze mnie to nie pocieszyło za bardzo.
    Spokojnie, bo w dupsko będzie lanie! Nie ma co porównywać między sobą wymiarów dzieci!!! Każda ciąża i każda dzidzia jest inna. U mnie w pierwszej ciąży synek na początku był o 6 dni "większy", a w 36 tc wychodziło już na 39+2 (dlatego trochę nie rozumiem tego Waszego szaleństwa z suwaczkami, i tak większość lekarzy będzie patrzeć na termin OM). A teraz dzidzia jest mniejsza o jakies 2-3 dni. Nie porównuj, bo się tylko zastresujesz niepotrzebnie ;-)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Katiusza - na etapie kiedy dzieci są jeszcze takie maleńkie bardzo łatwo jest rąbnąć się 2-3 mm w pomiarach. Nawet moja ginekolog, która jest super dokładna, mówiła że bardzo łatwo można ciut krzywo wymierzyć, kliknąć ociupinkę zbyt w lewo lub w prawo i już wychodzi inny wynik.

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Spokojnie, bo w dupsko będzie lanie! Nie ma co porównywać między sobą wymiarów dzieci!!! Każda ciąża i każda dzidzia jest inna. U mnie w pierwszej ciąży synek na początku był o 6 dni "większy", a w 36 tc wychodziło już na 39+2 (dlatego trochę nie rozumiem tego Waszego szaleństwa z suwaczkami, i tak większość lekarzy będzie patrzeć na termin OM). A teraz dzidzia jest mniejsza o jakies 2-3 dni. Nie porównuj, bo się tylko zastresujesz niepotrzebnie ;-)

nie każda kobieta ma termin z OM tak jak ja ;) mam po prostu pytajnik w tym miejscu na obu kartach ciąży ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    nie każda kobieta ma termin z OM tak jak ja ;) mam po prostu pytajnik w tym miejscu na obu kartach ciąży ;)
    No tak, ale u Ciebie to wyjątkowa sytuacja ;-)
    Większość z nas będzie "sprawdzana" po terminie om, a nie tym jakie wymiary miało dziecko na ostatnim usg, bo one rosną różnie. Stąd jedne rodzą się w okolicach 3kg, a inne jak mój klocek grubo ponad 4kg.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No tak, ale u Ciebie to wyjątkowa sytuacja ;-)
    Większość z nas będzie "sprawdzana" po terminie om, a nie tym jakie wymiary miało dziecko na ostatnim usg, bo one rosną różnie. Stąd jedne rodzą się w okolicach 3kg, a inne jak mój klocek grubo ponad 4kg.

nie no pewnie, zgadzam się z Tobą w 100%

a ja witam się w 11tc <3

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wspaniałe wieści z wczorajszych wizyt! Gratuluje dziewczyny pięknych dzieciaczków i tym które już znają płeć :D

Ja wczoraj odebrałam wyniki cytologii: gr II a komentarz: "niespecyficzna flora bakteryjna. W rozmazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków" wiecie co to może znaczyć. Niespecyficzna czyli Ok? Dostałam tez fluomizin. Kurczę sama nie wiem co myśleć? Myślicie ze to coś groźnego dla maluszka?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano w cytologii w ciąży zawsze dziwne rzeczy wychodzą, mi w pierwszej ciąży wyszedł stan zapalny to brałam jakieś tabletki dopochwowe, ale lekarz nie kazał się tym zbytnio przejmować, mówił że to normalne w ciąży i że cytologia w tym stanie nie jest w 100% miarodajna.
    Dziewczyny jak się czujecie? Powiem Wam, że mi nudności już minęły, teraz bardziej zmęczenie mnie dopada po całym dniu w pracy a potem wiadomo trzeba coś ogarnąć w domu, obiad ugotować i takie tam.
    Z typowo ciążowych objawów mam nadal bolące piersi po bokach no i zauważyłam ciemniejszą kreseczkę na brzuchu idącą od lini pępka w dół :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po genetycznym, czekam na pappa, no i wszystko ok. U mnie prawdopodobnie dziewczyna.

*SmoczycA*, edka85, NiecierpliwaKarolina, Milano, Kathrine, Patka0205, Lunitari, Blu, tym_janek, Ewelka Elka, Mamusia_Ksawusia, Marsylia, MP25 lubią tę wiadomość

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    Dziewczyny jestem po genetycznym, czekam na pappa, no i wszystko ok. U mnie prawdopodobnie dziewczyna.
    Flavia super wieści! Gratuluję dziewczynki! <3

qdkkk6nllsldr26a.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano najlepiej zapytać lekarza, czy wszystko ok. Ale tak jak pisze OlinkowA nie panikowalabym. Pewnie będzie musiała mieć dalsza kontrolę. Mi za to w smsie ginekolog napisała „Cytologia prawidlowa: Kontrola za 12 miesiecy. Pozdrawiam!”, ale chce odebrać wyniki, żeby szczegółowo zobaczyć co i jak.

Ja objawow jako tako nie mam, na pewno nie są uciążliwe i ciagle. Piersi większe, ale niebolesne, większy apetyt czuje, ale popołudniu już uczucie jakby coś mi stało na gardle, boli mnie kość z tylu (chyba ogonowa) ale tylko jak się schylam, no i zmęczona się czuje bardziej. Jakbym nie wiedziała o ciąży to pomyślałabym o jakimś przesileniu.

Gratuluje dziewczyny po wizytach !!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 09:15

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się od poniedziałku do dziś do 8 rano cieszyłam, że to już chyba koniec z mdłościami i tym, że robi mi się słabo, ale teraz siedzę w pracy i nie wiem co mam ze sobą zrobić, boję się nawet zjeść cokolwiek, nie za dobrze się czuję.

A tak poza tym - witam w 13 tygodniu :-) zaczynamy II trymestr! :-)

*SmoczycA*, OlinkowA, tym_janek lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak ja ta ciążę przeżyje serio ! kłębek nerwów jestem. teraz się przestraszyłem tego tsh puki nic nie przeczytałam to było ok teraz dr Google juz mnie zmartwil.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    :) A lekarz już stwierdził, że dziewczyna? Bo u mnie wczoraj też gadał, że nie widzi siusiaka, więc duże prawdopodobieństwo dziewczynki. Jednak nie kazał się nastawiać na 100%, bo zdarza się, że może się jeszcze ujawnić siur na późniejszym etapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 09:37

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    ja nie wiem jak ja ta ciążę przeżyje serio ! kłębek nerwów jestem. teraz się przestraszyłem tego tsh puki nic nie przeczytałam to było ok teraz dr Google juz mnie zmartwil.
    Wg Google jak masz kaszel to umierasz na złośliwą odmianę nowotworu płuc, a katar to objaw groźnego wirusa z Afryki, także bardzo proszę się tu uspokoić i skonsultować się po prostu z lekarzem. Nie stresować się! :-)

NiecierpliwaKarolina, tym_janek lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:

Przypomnij mi jaki masz wynik TSH?

Dzięki dziewczyny. Lek zapisała mi moja ginekolog wiec chyba wie co robi, mam wątpliwości co do tych tabletek ale kobieta chyba wie co robi skoro mi je zapisała.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwić się TSH ,ale kontrolować. Nie czytać wujka Google!

Basia
  • Nat129 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i super wiadomości!:)
    Ja od kilku dni walcze z przeziębieniem i katarem. Macie jakieś domowe sposoby na katar?
    W poniedziałek miałam jeszcze jedno USG bo byłam i tak na cytologii i młody w tydzien urósł 2cm:)
    Powodzenia i życzę aby chłopaki i dziewczyny na badaniach się już pokazały tak jak u mnie :)

3jgx43r8c44bfndq.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co radzicie na zapalenie pecherza? Coraz bardziej odczuwam ból..

Eva31
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    :) A lekarz już stwierdził, że dziewczyna? Bo u mnie wczoraj też gadał, że nie widzi siusiaka, więc duże prawdopodobieństwo dziewczynki. Jednak nie kazał się nastawiać na 100%, bo zdarza się, że może się jeszcze ujawnić siur na późniejszym etapie.

Ogólnie powiedział, że na tak wczesnym etapie ciąży można się pomylić i że moze się okazać coś innego. Chociaż był taki przypadek u znajomych, że dopiero w 9 miesiącu siusiak się pokazał. Także oczywiście przyjmuję tę wiadomość z przymrużeniem oka ;) Tylko ogólnie to mi wszystko jedno co będzie, bo u mnie już syn i córka jest, więc mnie pewnie rozumiecie, że nie mam ciśnienia na płeć. Ale bardzo się cieszę, że wszystko ok, bo ciąża nie planowana była i miałam spore obawy.
    Teraz pocisnę po mężu, który trzeci raz obstawiał inną płeć niż ma być. A najlepsze, ze za każdym razem był taki pewny - co to nie on haha.
    U nas przezierność 2.3, kosć nosowa obecna , bylo wszystko widać rece, nogi, cały kręgosłup i wydaje mi się, ze miedzy nóżkami był faktycznie ten hamburger.
    Wybaczcie dziewczyny, że się rozpisalam bez ladu i składu, ale jestem niezmiernie szczęśliwa.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ