Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunitari wrote:A jak tam wasze samopoczucie tuz przed drugim trymestrem? Nie dociera to do mnie w sumie ze prawie jedna trzecia za nami
Lunitari, *SmoczycA*, sald lubią tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Właśnie ja nie mam pojęcia co myśleć o tej krwi pepowinowej na dzień dzisiejszy stać mnie na to ale co będzie za 5 10 lat to nie mam pojęcia głupio było by po jakimś czasie rezygnować z tego bo już tyle kasy wydane z drugiej strony faktyczne odsetek ludzi którzy z tego skorzystają jest pewnie niewielki, u mojego ginekologa można umówić się na spotkanie z Panią która się tym zajmuje chyba tak zrobię niech przedstawi i wytłumaczy o co to chodzi i później podejmiemy decyzje. Ale to pewnie dopiero tak za 4 miesiące dopiero
-
Ja też zainteresowałam się tym tematem trochę wcześniej, ale tak, jak koleżanka wcześniej wspomniała. Jest to zobowiązanie na wiele lat,a ja nie wiem czy coś może nie zmieni się w moim życiu w przyszłości. Jest to dla mnie duża wada, która bardziej utwierdza mnie, że nie jest to najlepszy wybór.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:17
Basia -
Wlasniezglaszam ze u mnie dochodzą objawy z opóźnieniem mdłości jednak mnie nie ominęły ;( tylko występują wieczorem. Jest mi gorąco i zimno jednocześnie (nie wiem jak to możliwe) dzień bez drzemki dzień stracony ! Masakra mam nadzieje ze za długo to nie potrwa!
-
Smoczycza Ty skąd jesteś? u nas w LuxMedzie jest USG w gabinecie, ja się będę tam przenosiła, także na następna wizyte pójdę już do nowego lekarza (bo moja obecna prowadząca zawiesiła od kwietnia wizyty do października), szkoda mi kasy wydawać prywatnie, bo niezły wózek by za to był
mnie dalej bolała głowa, po spacerku i cepłym rosołku dalej nie przeszło, sen tez nie pomógl, ok 16:00 zdecydowałam że APAP wezmę i po 15 min przeszło, mąż mnie wziął do restauracji na nasze ulubione placki po węgierku, czuje się już lepiej
dziewczyny czy Wy też macie taki niesmak w buzi? dosłownie tramp jak na kacu, kilka razy dziennie musze myć zęby.. grrrr
no to trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! -
Witam się w 14 tygodniu
Mnie mdłości i wymioty nadal męczą tak samo mocno. Oprócz tego doszły bóle głowy i cieknący katar
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja mam tak obrzydliwy posmak w buzi... Guma, albo mycie zębów pomaga, albo jeszcze jakiś miętowy landrynek
ale ten posmak właśnie doprowadza mnie do wymiotów.
Co do krwi pępowinowej to pamiętam na szkołę rodzenia mówiła nam kobieta ze ona ratuje życie nie tylko dziecku które urodzimy, ale i innych naszych dzieci też. Tak samo nas rodziców i chyba dziadków ale nie pamiętam.dla innych użyć tej krwi nie można. Jeśli chodzi o pobranie tej krwi i przekazanie do banku za darmo, niestety nie ma w Polsce takiej opcji. Polska nie opłaca przetrzymywania krwi w banku więc jeśli sami za to nie zapłacimy to niestety nic z tego...
-
Mamusia_Ksawusia wrote:Smoczycza Ty skąd jesteś? u nas w LuxMedzie jest USG w gabinecie, ja się będę tam przenosiła, także na następna wizyte pójdę już do nowego lekarza (bo moja obecna prowadząca zawiesiła od kwietnia wizyty do października), szkoda mi kasy wydawać prywatnie, bo niezły wózek by za to był
mnie dalej bolała głowa, po spacerku i cepłym rosołku dalej nie przeszło, sen tez nie pomógl, ok 16:00 zdecydowałam że APAP wezmę i po 15 min przeszło, mąż mnie wziął do restauracji na nasze ulubione placki po węgierku, czuje się już lepiej
dziewczyny czy Wy też macie taki niesmak w buzi? dosłownie tramp jak na kacu, kilka razy dziennie musze myć zęby.. grrrr
no to trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!a moj lekarz prowadzący zawsze robi mi usg na wizycie;)
-
Mamusia_Ksawusia wrote:Smoczycza Ty skąd jesteś? u nas w LuxMedzie jest USG w gabinecie, ja się będę tam przenosiła, także na następna wizyte pójdę już do nowego lekarza (bo moja obecna prowadząca zawiesiła od kwietnia wizyty do października), szkoda mi kasy wydawać prywatnie, bo niezły wózek by za to był
no to trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!
Ja też mam taki dziwny gorzkawy posmak w buzi i ratuje się miętowym cukierkami -
Co do snów to ja tak bujnego zycia sennego jak teraz w ciazy to nigdy nie mialam...
Mdłości pooooowoli odpuszczaja, ale ten ból głowy jest nie do zniesieniaod 3 dni codziennie mnie boli głowa i to tak, że musze się położyć na ok. 30 min w ciemnym pokoju, w ciszy z czymś zimnym na czole abym mogła jakoś funkcjonowac. Nawet Apap mi nie pomaga
Nie wiem jak ja jutro przetrwam w pracy szczerze mowiac...
A na krwawiace dziasla dentystka kazala mi brac rutinoscorbin - 2 tabletki dziennie i po 4 dniach już nie krwawia👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Katiuszaaaa wrote:Wlasniezglaszam ze u mnie dochodzą objawy z opóźnieniem mdłości jednak mnie nie ominęły ;( tylko występują wieczorem. Jest mi gorąco i zimno jednocześnie (nie wiem jak to możliwe) dzień bez drzemki dzień stracony ! Masakra mam nadzieje ze za długo to nie potrwa!
www.zcukremalbowcale.com -
Cześć
Co do krwi pępowinowej to wierzę jak najbardziej w jej dobroczynne działanie, ale niestety uważam, że koszty są zbyt duże. Pewnie jakbyśmy się postarali to udało by się nam ją utrzymać, ale co w momencie, gdy urodzę drugie dziecko? Czułabym się zobowiązana zrobić to samo. A tu już koszty są dwukrotne. Ewelka_Elka napisała, że jedna krew może uratować inne dziecko, a jak to się ma przy różnych gr. krwi? Czy to ma znaczenie?
Poza tym któraś z Was napisała, że statystyki są niskie jeżeli chodzi o to jak często są wykorzystywane, według mnie to dobrze. Ja na swoim dziecku nigdy nie chciałabym sprawdzić, czy faktycznie ma tak dobre działanie. I taki jest zamysł. Mam nadzieję, że żaden rodziców wykupując pakiet nie będzie musiał z niego skorzystać.
Musiałabym się bardziej wgłębić w temat.
Co do snów to przez ciąże mam tak realistyczne sny science fiction, że aż sama w to nie wierzę.
Jak nigdy- bardzo się cieszę, że weekend się skończył. Byle do czwartku, bo złe myślenie płatają mi figle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 07:18
-
Dzień dobry!
Dziewczyny które robiły prenatalne u innego lekarza niż prowadzący - czy dawaliście mu kartę ciazy czy nic?
Malinka przy drugim dziecku o ile ojciec ten sam krew pępowinowa może być ta sama od pierwszego dziecka, nie trzeba pobierać jej drugi raz -
Nie wiem czy to prawda ale ja kiedyś oglądałam jakiś film. Było w nim że dziewczyna zaszla w ciążę a później okazało się że jej chłopak zachorował na raka. Wszyscy się cieszyli że wyszło tak że ona jest w ciąży bo krew dziecka może uratować teraz ojca. Pod koniec ciąży dziewczyna uciekla od chłopaka, okazało się że to nie było jego dziecko. Na koniec powiedzieli że nawet jeśli to nie było jego dziecko to ta krew pępowinowa i tak by mu mogła bardzo pomóc. Czyli chyba nie ma znaczenia jaka jest grupa krwi??? Chyba że to były jakieś bajki
-
Milano wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny które robiły prenatalne u innego lekarza niż prowadzący - czy dawaliście mu kartę ciazy czy nic?
Malinka przy drugim dziecku o ile ojciec ten sam krew pępowinowa może być ta sama od pierwszego dziecka, nie trzeba pobierać jej drugi raz
Dziewczyny od 3 dni mnie męczą zaparcia. Ledwo chodze mam wrazenie ze brzuch mam taki jak w 9 miesiacu. Nic naturalnego nie działa:/ podobno mozna cos kupic w aptece bezpiecznego w ciąży,wiecie co to za specyfik?