Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusia_Ksawusia wrote:dziewczyny czy Wy też się stresujecie tak bardzo przed wizytami? eh.... nie lubię tego uczucia...
a na następną lekarz powiedział żebym przyszła za 4 tygodnie (do tej pory ze względu na krwiak miałam co 2tyg), nie wiem jak tyle wytrzymam.
www.zcukremalbowcale.com -
Cześć dziewczyny. Ostatnio w ogóle nie wiem co się tutaj na forum dzieje, wraz z rozpoczęciem 4mc zniknęły mdłości ale pojawiły się wymioty. Nie po wszystkim, ale może dlatego właśnie takie uciążliwe bo nie wiem kiedy zaatakują
Czy któraś z Was tez tak ma, bądź miała w poprzedniej ciąży ze wymioty pojawiły się dopiero w drugim trymestrze ?? -
ams wrote:Dawno mnie u Was nie bylo !
Ja w dalszym ciagu nie znam terminu porodu (wizyta 29 marca) wiec skacze miedzy pazdziernikiem a listopadem
Jestem na zwolnieniu... Mam ponoc badzo niskie cisnienie i mam duzo lezec i odpoczywac
Czy Was tez boli/bolal brzuch tylko z jednej strony?
Mnie tak ciagnie az do miednicy i po boczkac (albo raczej w boczku) i sie troche martwie czy to normalne.... Sciskam !
Ja tak miałam i w sumie do tej pory nie raz mi się to zdarzaams lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Pikapik wrote:Cześć dziewczyny. Ostatnio w ogóle nie wiem co się tutaj na forum dzieje, wraz z rozpoczęciem 4mc zniknęły mdłości ale pojawiły się wymioty. Nie po wszystkim, ale może dlatego właśnie takie uciążliwe bo nie wiem kiedy zaatakują
Czy któraś z Was tez tak ma, bądź miała w poprzedniej ciąży ze wymioty pojawiły się dopiero w drugim trymestrze ??
U mnie w pierwszej ciąży wymioty pojawiły się w 8 tygodniu i utrzymywały do końca 16 tygodnia. W tej też nadal mnie męcząNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Avared, Marsylia ma rację, czesto głowa boli po prostu od zbyt malej ilości płynów. Ja biorę szczyptę soli na język, popijam szklanką wody i czekam 15 minut, jak nie przechodzi to do skutku. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale mnie pomaga.
Pikapik, bardzo Ci współczuję tych wymiotów, chciaż mnie nadal jeszcze ciąga z rana. Nie chcę Cię straszyć, ale w ciąży z synem wymiotowałam do porodu i to najczęściej po zupie.
Ja niespecjalnie denerwuję się przed wizytą, bo chyba nie mam kiedy przy mojej dwójce. Jednak jak wchodzę do gabinetu to chcę jak najszybciej kłaść się pod USG, żeby zobaczyc dzidziusia.
-
Może macie rację z tą wodą. Przyznaję się bez bicia, że bardzo mało piję, bo kompletnie nie mam na to ochoty. A jeszcze mam co parę dni biegunki. Chyba sobie będę pić 2 razy dziennie elektrolity z apteki - tam będzie i ta sól, i glukoza. Mam takie o całkiem niezłym smaku. I powiem wam, że po gorzkiej czekoladzie i kawie od razu ten ucisk w głowie zelżał.
AMS - ból z boku jest jak najbardziej normalny. Całą ciążę co chwilę bolą rozciągające się więzadła. Najgorzej jak się kichnie leżąc na plecach - rwie jak skurczybykams lubi tę wiadomość
-
Avarred wrote:
AMS - ból z boku jest jak najbardziej normalny. Całą ciążę co chwilę bolą rozciągające się więzadła. Najgorzej jak się kichnie leżąc na plecach - rwie jak skurczybyk
O to to ! wlasnie ! to kichanie jest okropne hahaha
to mnie uspokoilasdzieki :*
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
ja po wizycie, maleństwo ma 4,13cm serduszko 175 uderzeń na minutę, i na 90% będzie syn! także moje silne przeczucia na córcię się chyba nie sprawdziły, choć lekarka mówiła że czasami dziewczynki też tak wyglądają
Avarred, PAPAVER, Flavia, Katiuszaaaa, Basia82, ams, aga94, NatkaZ, Milano, Lunitari, NiecierpliwaKarolina, edka85, MP25, gosia1991, Ewelka Elka lubią tę wiadomość
-
Świetne wieści! Gratulacje
I jak szybko udało się płeć ustalić.
Dziewczyny, jeśli będziecie szukać smacznych elektrolitów dla siebie lub trochę starszych dzieci (od 3 r.ż.), to polecam Electrovit w tubce. Nie mają takiego obrzydliwego posmaku jak wszystkie elektrolity.Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
Ja tez słyszałam dużo dobrego na ten temat .. ale zupełnie nie orientuje się jakie to sa koszta .. czy któraś z was wie ? komórki macierzyste pobrane z krwi pepowinowej mogą być wykorzystywane w leczeniu wielu chorób ( w razie co oczywiście ) między innymi raka , mogą być tez wykorzystane przy przyczepach i są ponoć lepszej jakości niż te... ze szpiku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 17:43
-
Katiuszaaaa wrote:właśnie chciałam poruszyć jeszcze jeden temat mam nadzieję że nie dojdzie do żadnych kontrowersji z tej strony. Co myślicie na temat pobrania i przechowywania krwi pepowinowej ? Narazie nic na ten temat nie wiem, moze wy cos więcej wiecie ?
ostatnio obił mi się o uszy przypadek że ktoś tam potrzebował i okazało się za za mało pobrali a kasa zapłacona, również słyszałam dużo dobroci, ale raczej sie nie zdecyduję -
Podam Ci to co pamietam jak mi szwagierka mówiła: za samo wysłanie paczki około 1 tysiąca potem około 800 przy urodzeniu i co rok na urodziny maluszka 700 zł za to ze przechowują. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. I wiem ze to nie był ten największy pakiet ale o co chodzi z pakietami nie wiem.
-
Milano wrote:Tutaj są ceny: https://www.pbkm.pl/oferta/cennik/cennik-standardowy
Chyba nawet więcej niż pisałam wcześniej. Spory koszt, co uważacie?
Kurczę koszty faktycznie konkretne ... no i tak naprawdę ..to dopóki nic się nie stanie a wiadomo lepiej żeby dziecko nie zachorowało ... zawsze lepiej zakładać optymistyczny wariant ... to takie płacenie w próżnię ... warto nie warto ? .. hm ciekawy temat -
Cytuje :
„ Już teraz uważa się, że komórki macierzyste będą przyszłością medycyny, ponieważ znajdą zastosowanie w większości jej dziedzin. Obecnie stosowane są w hematologii, onkologii, okulistyce, ortopedii i kosmetologii. Pomagają leczyć choroby układu krwionośnego, takie jak białaczka, ale też nowotwory, takie jak guzy i chłoniaki. Regeneracyjne właściwości komórek macierzystych pozwalają też na wykorzystanie ich w eksperymentach nad produkcją leków na choroby takie, jak cukrzyca, choroba Parkinsona, stwardnienie rozsiane czy niewydolność serca "