Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolorowapani wrote:Gratuluję 2 kreseczek!
A co na tej siłowni robisz?
Bo ja też chodzę ale chyba hantle i sztangi już nie dla nas. Będę chodziła na pilates
Dziś zrobiłam normalny trening (plecy + brzuch),tak jak zwykle ściąganie drążka, martwy ciąg itd. Obciążenia nie będę już zwiększać, więcej odpoczywam między seriami. Dla mnie wszelkie fitnessy typu pilates odpadają, nudzą mnie bardzo... -
Ja tez przed chodziłam regularnie na treningi siłowe i zajęcia intensywne cardio ale do czasu wizyty u lekarza odpuszczam ile się da, dzisiaj np 50 minut na bierzni ale tylko chodzenie spokojne nawet moje trenerki z siłowni które są w ciazy wróciły do prowadzenia zajęć dopiero przy drugim trymestrze wiec może coś w tym jest, dopóki nie usłyszę ze mam zielone światło - odpoczywam
-
Malgonia wrote:Kalkulator na belly to tylko maszyna. Nie uwzglednia zaawansowania ciazy itd. Oczywiscie super by bylo miec cala ciaze wszystkie wyniki ksiazkowe, ale czasem zdarza sie taki psikus. Wazne zeby sie nie poddawac
Badzcie dobrej mysli
Ja w poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu już w 4 tc i poznałam dziewczyne, która wtedy była w 5tc, które właśnie beta na chwilę rosła za wolno i okazało się, że sa 2 pęcherzyki ciążowe, ale jeden zapadnięty. Jak ten jeden sie wchłonął, to już normalnie jej rosło. Miałam z nią kontakt przez fb jeszcze długo i wiem,że urdziła zdrowe dzieciątko. Czasami tak się zdarza, że przez jakiś czas idzie wolniej. Trzeba być mimo wszystko dobrej myśli -
Czytam sobie różne fora i znalazłam wpisy dziewczyn, które miały tak samo jak ja, a jednak nic złego się nie działo. Więc nie tracę nadziei... Podobno rzeczywiście powyżej 6000 już nie przyrasta tak szybko jak na początku.
Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
aga94 wrote:Czytam sobie różne fora i znalazłam wpisy dziewczyn, które miały tak samo jak ja, a jednak nic złego się nie działo. Więc nie tracę nadziei... Podobno rzeczywiście powyżej 6000 już nie przyrasta tak szybko jak na początku.
Ja co prawda nie z tego wątku, ale dodam cos od siebie.
Powyżej 6000 beta HCG ma prawo podwoic się w czasie nawet dluzszym niż 96 godzin.
Druga sprawa, nie ma obowiązku wzrastac jak prosta linia cały czas, zdażają się FLUKTUACJE i to jest normalne.
Mnie ginekolog przy becie 7000 zabronił sprawdzać przyrostow, bo czesto nijak mają sie do USG- a na tym etapie to USG jest ważniejsze.
Głowa do góry, w internecie ludzie lubią straszyć innych. Zobavzysz, będzie dobrze. Trzymam kciuki :*
aga94 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Dzięki, nie będę się martwić na zapas. I teraz mam wątpliwości czy robić badanie w poniedziałek, chyba nie ma sensu już.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie ma co sobie wrozyc lekarzami nie jestesmy.
Przypadków jest tak dużo jak ludzi na tym forum.
Nie ma co się nakrecac ani straszyć.
Trzeba się wspierać po to tu jestesmy.
Na tym etapue ciąży nic nie zrobimy wszystko w rekach natury, ale nie wystawiajmy sobie diagnozy.
Aga wierzę że będzie dobrze :*
Minie black nie strasz Agi dość jej wyobraźnia chodzi, dziewczyny mają rację przy takich wartosciach bety ma prawo rosnąć inaczej. Dlatego najlepiej nie badać bety. I wierzyć.Milano, aga94, Pikapik lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Nieśmiało zaglądam na forum...
To mój pierwszy pozytywny test. Zaczął nam się 5 tydzień. BBF pokazuje termin na 8.10. a kalendarz na 11.10 Wspaniałe uczucie, jednak ciągle czuje malutki strach.
Testowałam w środę 16dpo, a w czwartek miałam umówiona od dawna wizytę Pani ginekolog powiedziała, że widzi coś Malutkiego i tyle. Kazała zrobić TSH i FT4 oraz anty TPO. TSH wyszło poniżej normy. Dziś miałam wizytę u endokrynologa i powiedział, że tego badania nie robi się w I trymestrze, bo może być mylące. Przepisał luteinę 2x1 po 100 oraz Neovaginal Synergio.
Ginekolog kazała mi przyjść dopiero 26 stycznia to będzie koniec 8 tygodnia, czy to nie za późno? Jak myślicie?
Mam jeszcze jedno pytanie do Was... niektóre z Was są już bardziej doświadczone lekarka powiedziała, że nie trzeba robić Bety. Jak to w końcu jest trzeba ja robić czy nie? I ewentualnie jakie badania polecacie zrobić przed ta wizytą?? :*Du-Dulia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny znalazłam coś takiego:
W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy
czyli tak jak pisałyście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 18:35
Starania od lipca 2017.
-
Witam się z Wami i ja
Po pięciu miesiącach starań 25 stycznia zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Termin wypada mi na 5.10.2018.
Powiem Wam, że tak bardzo boję się, że coś będzie nie tak, że prawie nie umiem się cieszyć... Ale staram się powoli skończyć z tą paniką i uwierzyć, że będzie dobrze
Dodam, że mam mutacje MTHFR i PAI i codziennie przyjmuję zastrzyki z heparyny. Z tego co widziałam kilka innych dziewczyn tutaj jest w podobnej sytuacji.
Aha, mam 26 latDu-Dulia lubi tę wiadomość
-
Minie Black przy takich wartościach jak mi rosla Ci wolno?
Minie Black lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
-
aga94 wrote:Dziewczyny znalazłam coś takiego:
W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy
czyli tak jak pisałyście.
Chyba że to literówka i za pierwszym razem też badałaś betęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:18
Mamma-mia lubi tę wiadomość