Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aga94 wrote:nie, oba HCG całkowite
-
nick nieaktualnyaga94 wrote:Minie Black przy takich wartościach jak mi rosla Ci wolno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:48
-
AlicjaJ wrote:Witam się z Wami i ja
Po pięciu miesiącach starań 25 stycznia zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Termin wypada mi na 5.10.2018.
Powiem Wam, że tak bardzo boję się, że coś będzie nie tak, że prawie nie umiem się cieszyć... Ale staram się powoli skończyć z tą paniką i uwierzyć, że będzie dobrze
Dodam, że mam mutacje MTHFR i PAI i codziennie przyjmuję zastrzyki z heparyny. Z tego co widziałam kilka innych dziewczyn tutaj jest w podobnej sytuacji.
Aha, mam 26 lat
Ja też na heparynce, także możemy sie wspierać Ty od pozytywnego testu czy wczesniej?2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/959ce6f33ac1.jpg
Wrzucam fotke z dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:51
PAPAVER, Pikapik, AlicjaJ, Iwona27091991, edka85, Miru, freya, Milano, Niespodzianka 29, Kathrine, Mamma-mia, Bajka111, Aaeemm, Du-Dulia, monikaa1990 lubią tę wiadomość
-
PAPAVER wrote:Ja też na heparynce, także możemy sie wspierać Ty od pozytywnego testu czy wczesniej?
-
Minie Black wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/959ce6f33ac1.jpg
Wrzucam fotke z dzisiajMinie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AlicjaJ wrote:O, to piąteczka Ja zaczęłam dopiero 5 dni po pozytywnym teście bo wcześniej nie udało mi się znaleźć gina, który by mi ją przepisał... I tak cud, że w moim małym mieście znalazłam kogoś ogarniętego w temacie. A Ty jakie masz mutacje? Kłujesz się rano czy wieczorem? Ja się właśnie szykuję
Póki co wykryto u mnie mutację MTFHR, na wyniki PAI -1 czekam zleciła mi je dr Jerzak, ja pierwszy raz o nich usłyszałam na wizycie u niej. Ona też poleciła, żeby kłuć się po 18-tej, nie wiem dlaczego
Biorę do tego Acard, i Kwas Foliowy 5mg, i witaminy B6 i B12, no i zobaczymy2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
A to nawet nie wiedziałam, że wskazane jest kłucie wieczorem, uznałam, że tak będzie wygodniej Ale dobrze wiedzieć Acard też łykam. A witaminy bierzesz metylowane?
-
aga94 wrote:Mam pytanie do tych co już mają swoje pociechy. Czy wy w poprzednich ciążach wszystko normalnie robilyscie? Najbardziej mi chodzi o takie rzeczy jak sprzątanie, mycie podłóg, noszenie prania (mokre nie jest takie lekkie), odkurzacza itp.. Ja nie mogę funkcjonować w domu jak mam nie posprzątane, ale z drugiej strony boję się cokolwiek robić. Chociaz do przed wczoraj nie wiedziałam że jestem w ciąży i normalnie wszystko robiłam i niby nic się nie stało, ale nie wiem...
-
Miru wrote:A która ile ma lat?
Ja w tym roku 30 :o
Pierwszy poród w wieku 27 lat
drugi porod w wieku 28 lat...
Teraz mam 29 lat, ale porod bedzie w wieku 30lat
Raz za razemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 22:14
Du-Dulia lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Niespodzianka29 - tak patrzę na Twoją stopkę i widze, że mamy podobnąs sytuację Tez mam w domu 3-latka.
Ja mam 3 latka, a drugie dziecko dzis skonczylo roczek )) w paždziernimu moje 3ecie będzie..z wpadki )
Jak przewiniesz stopke w dół to jest tam ukryte jeszcze jedno dziecko heheWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 22:06
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
4 strony nadrabialam... udalo sie
Ja sie czuje swietnie... male dusznosci... ciagle glodna i spragniona... jest okey..najlepsza jak na razie ciąża w porownaniu do 2 poprzednich... tylko spac mi sie chce.... ale ja od roku nie spalam wiecej niz 3h z rzedu.. bo drugi syn ma roczek... od tygodnia dopiero przesypia noce... i odrzucil cyca... czyzby ciąże wyczul..smak mojego mleka sie zmienil..hmmm
Gina mam umowionego 21 luty...
Prywatnie, a na nfz sie umowie tez zeby skierowania dostawac na badania....
Kto jest z Poznania i okolic ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 22:16
-
AlicjaJ wrote:Witam się z Wami i ja
Po pięciu miesiącach starań 25 stycznia zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Termin wypada mi na 5.10.2018.
Powiem Wam, że tak bardzo boję się, że coś będzie nie tak, że prawie nie umiem się cieszyć... Ale staram się powoli skończyć z tą paniką i uwierzyć, że będzie dobrze
Dodam, że mam mutacje MTHFR i PAI i codziennie przyjmuję zastrzyki z heparyny. Z tego co widziałam kilka innych dziewczyn tutaj jest w podobnej sytuacji.
Aha, mam 26 lat
Ja też z heparyną (i acardem), mam złe APTT. MTHFR nie mam, ale mam PAI-1 i VR2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 23:48
-
AlicjaJ wrote:Aga, w Twojej stopce widzę, że za pierwszym razem badałaś poziom HCG - to jest inne badanie niż betaHCG. Może za drugim razem zbadali Ci betaHCG i stąd mały przyrost? Bo Beta zawsze wychodzi niższa niż HCG całkowite.
Chyba że to literówka i za pierwszym razem też badałaś betę -
Niespodzianka 29 wrote:Jestem jeszcze na drugim forum ktore zalozylam mamus październikowych...
Moze by polaczyc sily na fb zrobilam grupe zamknieta
Mamusie październikowe 2018
Kto ma ochotę...
ZAPRASZAMKolorowapani lubi tę wiadomość