Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tu zostaję. Po to istnieje to forum, piszemy tyle ile chcemy i tylko to, co dotyczy ciąży. Nie ma sensu ujawniania swoich danych osobowych, zdjęć, relacji rodzinnych (no chyba ze ktoś chce..). Poza tym jeszcze różnie może być, to dopiero początek ciąży. Jakbym <odpukać> musiała odpaść przed czasem, to po prostu przestanę uczestniczyć w bbf, a w przypadku fb i nowych znajomych, to już nie jest takie proste.
Milano, Pikapik, Kolorowapani, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Poprzednie ciąże mogłabym całe przespać i obudzić się na rozwiązanie. Teraz nie mogę spać, budzę się 10 razy w ciągu nocy. No i dzisiaj śniła mi się moja zmarła przyjaciółka, ktorą uświadomiłam, że nie żyje. No masakra...
Ja nie piszę się na facebook, bo chcę pozostać anonimowa. -
Dziewczyny bierzecie te wszystkie leki a ja nawet progesteronu nie zbadałam i biorę tylko ovarin bo brałam to przed zajściem w ciąże a kwas foliowy tam jest. No i teraz nie wiem czy powinnam coś brać czy nie, nie wiem..
Ja tez nie zamierzam opuszczać forum, zgadzam się w 100% z Miru i EdkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:56
-
Miru, Edka, Flavia, Milano - super, to nie zostanę sama Mam nadzieję, że reszta dziewczyn też tu będzie zaglądać
Milano nie martw się, mi nawet ginekolog ostatnio powiedziała, że badanie progesteronu nie jest wskazane w ciąży bo on tak się waha, że tylko się można zestresować. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów typu plamienia to nie masz co się przejmować Ja po prostu taka jestem, że muszę zbadać wszystko co się da a potem się stresować wynikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:02
-
Milano wrote:Dziewczyny bierzecie te wszystkie leki a ja nawet progesteronu nie zbadałam i biorę tylko ovarin bo brałam to przed zajściem w ciąże a kwas foliowy tam jest. No i teraz nie wiem czy powinnam coś brać czy nie, nie wiem..
Jak nic zlego się nie dzieje to nie trzeba brać żadnych leków tylko witaminki sie zaleca. -
Ja poznałam na tym forum na aniolkowych mamach kilka kobiet. Po bardzo długim czasie zaprosiliśmy się na fb, trwamy tak już 4 rok. Ale tylko my wiemy o naszych przebojach. To też kilka osób 5/6 każda ma już dziecko / dzieci. Ale nie grupa jednego miesiąca.
Nie ciekawi mnie cudze życie, jego zdjęcia, to powinni być bliscy znajomi. Łączy nas ciąża i tu możemy być sobą.
Fb to portal gdzie twarzą świecisz za swoje czyny i słowa. Tu możesz napisać że wkurza cię teściowa a męża byś wystawiła w skarpetkach za okno i nikt nie wie kim są... A tak zawsze znajdzie się (nie daj boże znajoma) i już uprzejmie donosze. A po co mąż ma być uprzedzony co go czeka jak przyjdzie burza hormonów a on się nie wpasuje z jedzeniem npKolorowapani, PAPAVER, Minie Black, freya, monikaa1990, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Mam nadzieję ze macie milo spędzony poranek za sobą Ja też raczej tu zostaję na fb się nie przenoszę ,bo nie lubie tam przebywać. ;p
U mnie trochę sniegu napadało i ponuro jak zwykle heh. Tęsknie za słońcem i wiosną kiedy wszystko się budzi do życia
-
Miru wrote:Alicja robisz po to żeby się potem martwić no mistrzyni..
I zgadzam się z Tobą, mi ta anonimowość forum bardzo odpowiada. Ale oczywiście rozumiem też dziewczyny, które chcą się bliżej poznać albo którym na fb jest po prostu wygodniej, wiadomo każdy lubi co innego -
Kathrine wrote:Witajcie! Mam nadzieję ze macie milo spędzony poranek za sobą Ja też raczej tu zostaję na fb się nie przenoszę ,bo nie lubie tam przebywać. ;p
U mnie trochę sniegu napadało i ponuro jak zwykle heh. Tęsknie za słońcem i wiosną kiedy wszystko się budzi do życia -
Alicja wiem ze tak jest i czekam teraz tylko na wizytę u lekarza. DZIEWCZYNY które maja wizytę w tym tygodniu - czekam na każda i formacje z Waszej strony jak tam maluszki!
Miru mądrze gada! Polać jej.. wody z cytryną tez cenie sobie anonimowość i to co mówisz - będzie można ponarzekać, wygadać się
Ja tez tęsknie za wiosną, słońcem, zielenią mam nadzieje ze wiosna nadejdzie bardzo szybko -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:42
03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
Dziewczyny. A ja zamiast bety hcg to zrobiłam samo hcg. To też może być prawda? Powiedzcie, że tak;)
Jakoś nie zwrocilam na to uwagi co tam pan i w okienku mi wypisuje a w tej euforii po 2 kreseczkach to nawet nie wiem ile zaplacilam:p
A hcg w 11dpo wyszło mi 88 a w 13dpo 324. Prog 17. Mam powtarzać badania i prosić o bete czy już wszystko jedno? -
SmoczycA, ja Clexane mam 0,4. Ale Ty masz szalony progesteron, to w ogóle możliwe?! Zazdro![/QUOTE]
No jestem z niego dumna;) ale lekarz kazał zmniejszyć lutinus,wiec pewnie troche spadnie. Ja nie mam refundowanej heparyny bo tak naprawde nie mam stwierdzonej żadnej mutacji,a biore ją profilaktycznie po poronieniach. Ja jestem w klinice leczenia niepłodności więc tu z gory ciąża jest głaskana i bardzo delikatnie traktowana;) ja też zostaje tutaj z ostrożności;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:29
-
AlicjaJ wrote:Dzień dobry wszystkim
PAPAVER właśnie się zastanawiałam, czy można stosować zamiennie Clexane i Neoparin bo faktycznie ten pierwszy ciężko było dostać. Z drugiej strony podobno w Clexane jest najbardziej wartościowa i najczystsza heparyna ale może to tylko takie gadanie. Będę pytać ginki przy następnej wizycie
Co do progesteronu to ja biorę Duphaston 3x dziennie. Ale też mi spadł progesteron przy drugiej becie, więc wolę brać jakby co. No i miałam jednorazowe plamienie.
W ogóle dziewczyny, czy Wy macie te heparyny refundowane? Bo zastanawiam się, czy gdyby ginekolog mi wypisała jakieś zaświadczenie to rodzinny mi przepisze ze zniżką. Jednak koszty są duże.
Dziewczyny Wasze sny są szalone U mnie dziwne sny to norma, więc nie traktuję ich jako objaw
Nie przenoście się wszystkie na FB Ja nie bardzo lubię z niego korzystać a to forum jest przecież stworzone do ciążowych pogaduszek...
Mi ginekolożka powiedziala, że śmialo mogę Neoparine zamiast Clexane i Panie w aptekach kilku (kiedy poszukiwałam Cexane) mówiły, że to jest dokładnie to samo, tylko inny producent, że nie mogłyby sprzedać czegoś innego, więc się w końcu poddalam z szukaniem Clexane i kupiłam Neoparine. Ja mam na zniżkę, trzeba trafić na lekarza, który będzie umiał uargumentować przepisanie leku.
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Miru wrote:Milano lej litrami
Ja miałam mieć w czwartek ale okazało się że dr nie ma miejsca i na 13. Tyle czasu jeszcze
Ja tez mam wizytę 13, po pracy dopiero wiec czekamy!
Macie już jakiś plan kiedy powiedzieć w pracy? Ja mam dosyc skomplikowana sytuacje w pracy wiec sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:37