X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zostaję. Po to istnieje to forum, piszemy tyle ile chcemy i tylko to, co dotyczy ciąży. Nie ma sensu ujawniania swoich danych osobowych, zdjęć, relacji rodzinnych (no chyba ze ktoś chce..). Poza tym jeszcze różnie może być, to dopiero początek ciąży. Jakbym <odpukać> musiała odpaść przed czasem, to po prostu przestanę uczestniczyć w bbf, a w przypadku fb i nowych znajomych, to już nie jest takie proste.

Milano, Pikapik, Kolorowapani, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednie ciąże mogłabym całe przespać i obudzić się na rozwiązanie. Teraz nie mogę spać, budzę się 10 razy w ciągu nocy. No i dzisiaj śniła mi się moja zmarła przyjaciółka, ktorą uświadomiłam, że nie żyje. No masakra...
    Ja nie piszę się na facebook, bo chcę pozostać anonimowa.

• Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie te wszystkie leki a ja nawet progesteronu nie zbadałam i biorę tylko ovarin bo brałam to przed zajściem w ciąże a kwas foliowy tam jest. No i teraz nie wiem czy powinnam coś brać czy nie, nie wiem..

Ja tez nie zamierzam opuszczać forum, zgadzam się w 100% z Miru i Edka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:56

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania to budzę się co chwile, ciagle mi nie wygodnie, nie mogę znaleźć sobie miejsca a sny to zawsze mam pokręcone :D tak to chyba musi być na początku, organizm szaleje.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, Edka, Flavia, Milano - super, to nie zostanę sama :D Mam nadzieję, że reszta dziewczyn też tu będzie zaglądać :)
    Milano nie martw się, mi nawet ginekolog ostatnio powiedziała, że badanie progesteronu nie jest wskazane w ciąży bo on tak się waha, że tylko się można zestresować. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów typu plamienia to nie masz co się przejmować :) Ja po prostu taka jestem, że muszę zbadać wszystko co się da a potem się stresować wynikiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:02

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dziewczyny bierzecie te wszystkie leki a ja nawet progesteronu nie zbadałam i biorę tylko ovarin bo brałam to przed zajściem w ciąże a kwas foliowy tam jest. No i teraz nie wiem czy powinnam coś brać czy nie, nie wiem..

Jak nic zlego się nie dzieje to nie trzeba brać żadnych leków tylko witaminki sie zaleca.

• Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jeszcze ktoś do nas dołączy :D terminy są dopiero na początek października :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam na tym forum na aniolkowych mamach kilka kobiet. Po bardzo długim czasie zaprosiliśmy się na fb, trwamy tak już 4 rok. Ale tylko my wiemy o naszych przebojach. To też kilka osób 5/6 każda ma już dziecko / dzieci. Ale nie grupa jednego miesiąca.
    Nie ciekawi mnie cudze życie, jego zdjęcia, to powinni być bliscy znajomi. Łączy nas ciąża i tu możemy być sobą.
    Fb to portal gdzie twarzą świecisz za swoje czyny i słowa. Tu możesz napisać że wkurza cię teściowa a męża byś wystawiła w skarpetkach za okno i nikt nie wie kim są... A tak zawsze znajdzie się (nie daj boże znajoma) i już uprzejmie donosze. A po co mąż ma być uprzedzony co go czeka jak przyjdzie burza hormonów a on się nie wpasuje z jedzeniem np :D

Kolorowapani, PAPAVER, Minie Black, freya, monikaa1990, Bajka111 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja robisz po to żeby się potem martwić :D no mistrzyni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:05

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam nadzieję ze macie milo spędzony poranek za sobą :) Ja też raczej tu zostaję na fb się nie przenoszę ,bo nie lubie tam przebywać. ;p
    U mnie trochę sniegu napadało i ponuro jak zwykle heh. Tęsknie za słońcem i wiosną kiedy wszystko się budzi do życia :)

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Alicja robisz po to żeby się potem martwić :D no mistrzyni..
    No, głupia baba :D Nie no, jak wyniki są dobre to się nie martwię :P
    I zgadzam się z Tobą, mi ta anonimowość forum bardzo odpowiada. Ale oczywiście rozumiem też dziewczyny, które chcą się bliżej poznać albo którym na fb jest po prostu wygodniej, wiadomo każdy lubi co innego :)

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    Witajcie! Mam nadzieję ze macie milo spędzony poranek za sobą :) Ja też raczej tu zostaję na fb się nie przenoszę ,bo nie lubie tam przebywać. ;p
    U mnie trochę sniegu napadało i ponuro jak zwykle heh. Tęsknie za słońcem i wiosną kiedy wszystko się budzi do życia :)
    U mnie śnieg sypie jak szalony! Już wolę to niż zwykłą zimową szaroburość ale też rozpaczliwie tęsknię za wiosną...

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wiem ze tak jest i czekam teraz tylko na wizytę u lekarza. DZIEWCZYNY które maja wizytę w tym tygodniu - czekam na każda i formacje z Waszej strony jak tam maluszki!

Miru mądrze gada! Polać jej.. wody z cytryną :D tez cenie sobie anonimowość i to co mówisz - będzie można ponarzekać, wygadać się :)

Ja tez tęsknie za wiosną, słońcem, zielenią :( mam nadzieje ze wiosna nadejdzie bardzo szybko :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:42

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano lej litrami :)

Ja miałam mieć w czwartek ale okazało się że dr nie ma miejsca i na 13. Tyle czasu jeszcze :(

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A ja zamiast bety hcg to zrobiłam samo hcg. To też może być prawda? Powiedzcie, że tak;)
    Jakoś nie zwrocilam na to uwagi co tam pan i w okienku mi wypisuje a w tej euforii po 2 kreseczkach to nawet nie wiem ile zaplacilam:p
    A hcg w 11dpo wyszło mi 88 a w 13dpo 324. Prog 17. Mam powtarzać badania i prosić o bete czy już wszystko jedno?

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

SmoczycA, ja Clexane mam 0,4. Ale Ty masz szalony progesteron, to w ogóle możliwe?! :D Zazdro![/QUOTE]

No jestem z niego dumna;) ale lekarz kazał zmniejszyć lutinus,wiec pewnie troche spadnie. Ja nie mam refundowanej heparyny bo tak naprawde nie mam stwierdzonej żadnej mutacji,a biore ją profilaktycznie po poronieniach. Ja jestem w klinice leczenia niepłodności więc tu z gory ciąża jest głaskana i bardzo delikatnie traktowana;) ja też zostaje tutaj z ostrożności;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:29

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

PAPAVER właśnie się zastanawiałam, czy można stosować zamiennie Clexane i Neoparin bo faktycznie ten pierwszy ciężko było dostać. Z drugiej strony podobno w Clexane jest najbardziej wartościowa i najczystsza heparyna ale może to tylko takie gadanie. Będę pytać ginki przy następnej wizycie :)
    Co do progesteronu to ja biorę Duphaston 3x dziennie. Ale też mi spadł progesteron przy drugiej becie, więc wolę brać jakby co. No i miałam jednorazowe plamienie.

W ogóle dziewczyny, czy Wy macie te heparyny refundowane? Bo zastanawiam się, czy gdyby ginekolog mi wypisała jakieś zaświadczenie to rodzinny mi przepisze ze zniżką. Jednak koszty są duże.

Dziewczyny Wasze sny są szalone :D U mnie dziwne sny to norma, więc nie traktuję ich jako objaw ;)

Nie przenoście się wszystkie na FB :( Ja nie bardzo lubię z niego korzystać a to forum jest przecież stworzone do ciążowych pogaduszek... :)

Mi ginekolożka powiedziala, że śmialo mogę Neoparine zamiast Clexane i Panie w aptekach kilku (kiedy poszukiwałam Cexane) mówiły, że to jest dokładnie to samo, tylko inny producent, że nie mogłyby sprzedać czegoś innego, więc się w końcu poddalam z szukaniem Clexane i kupiłam Neoparine. Ja mam na zniżkę, trzeba trafić na lekarza, który będzie umiał uargumentować przepisanie leku.

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania to też się ostatnio ciągle budzę;) ze 3 razy w nocy. I takie przerwy e śnie mam na 1-1.5h. Mój kot się cieszy, bo przynajmniej z nudów go poczochram, dam żreć..he:D

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Milano lej litrami :)

Ja miałam mieć w czwartek ale okazało się że dr nie ma miejsca i na 13. Tyle czasu jeszcze :(

Ja tez mam wizytę 13, po pracy dopiero wiec czekamy!
    Macie już jakiś plan kiedy powiedzieć w pracy? Ja mam dosyc skomplikowana sytuacje w pracy wiec sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:37

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ