Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolorowapani wrote:Mi lekarze w szpitalu mówili że liczy się zakończony tydzień dla nich. Czyli 5 tyg i 3 dni to 5 tydzień dla nich :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:38
Kolorowapani lubi tę wiadomość
-
Milano wrote:Ja tez mam wizytę 13, po pracy dopiero wiec czekamy!
Macie już jakiś plan kiedy powiedzieć w pracy? Ja mam dosyc skomplikowana sytuacje w pracy wiec sama nie wiem.
Ja już w pracy powiedziałam, głównie dlatego ze jestem na zwolnieniu ale również dlatego ze nie mam w związku z tym żadnego stresu. Powiedziałam ze jeżeli wrócę to będę potrzebowała zmniejszenia obowiązków itd. U mnie nie ma z tym problemów
-
Mamma-mia wrote:co do progesteronu, to ja robiłam badanie bez luteiny w 13 dpo i miałam 106,1 nmol/L czyli 33,34 gn/L ale i tak teraz musze brac dupka i luteinę przez krawienie.
-
Pikapik wrote:Ja już w pracy powiedziałam, głównie dlatego ze jestem na zwolnieniu ale również dlatego ze nie mam w związku z tym żadnego stresu. Powiedziałam ze jeżeli wrócę to będę potrzebowała zmniejszenia obowiązków itd. U mnie nie ma z tym problemów
Ja mam umowę do końca marca i nie wiem co robić. Chce być wobec nich fair bo na prawdę pracuje w fajnej firmie i chciałabym tam wrócić i wiem ze normalnie miałabym przedłużona umowę ale z drugiej strony co będzie jak nie będą chcieli mi przedłużyć z tego powodu. -
Cześć dziewczyny ja w piątek zobaczyłam dwie kreski! wedłum daty OM termin ma 15 październik
a co do pracy i umów, czy to jest istotne czy powiemy wcześniej czy później? Jeśli w momencie zwalniana z pracy (czy to przez siebie czy szefostwo) - pisze się wniosek o wycofanie wypowiedzenia i firma/dyrekcja/czy ktośtam ma prawny obowiązek przywrócić kobietę w ciąży do pracy.Kolorowapani, Du-Dulia lubią tę wiadomość
-
Milano wrote:Ja mam umowę do końca marca i nie wiem co robić. Chce być wobec nich fair bo na prawdę pracuje w fajnej firmie i chciałabym tam wrócić i wiem ze normalnie miałabym przedłużona umowę ale z drugiej strony co będzie jak nie będą chcieli mi przedłużyć z tego powodu.
Ja miałam właśnie taka sytuację w tamtym roku. Umowa mi się kończyła a byłam w 3 miesiącu. Przedłużyłi mi umowę bez wiedzy o ciąży. Nie chciałam mówić żeby nie myśleli że chce ich zmusić do przedłużenia. Powiedziałam ż tydzień po podpisaniu umowy zapewniając że chce pracować jeśli dzidziuś pozwoli. Było okej. Ale i tak niefajnie się skończyło bo zaraz szpital.. Teraz poczekam trochę dłużej z powiedzeniem w pracy, jak już ryzyko poronienia spadnie jak najbardziej. Koleżanka z mojego pokoju ukrywała ciążę 5 miesięcy! Właśnie poszła na zwolnienie w 7. -
Xxboo wrote:Cześć dziewczyny ja w piątek zobaczyłam dwie kreski! wedłum daty OM termin ma 15 październik
a co do pracy i umów, czy to jest istotne czy powiemy wcześniej czy później? Jeśli w momencie zwalniana z pracy (czy to przez siebie czy szefostwo) - pisze się wniosek o wycofanie wypowiedzenia i firma/dyrekcja/czy ktośtam ma prawny obowiązek przywrócić kobietę w ciąży do pracy. -
Kolorowapani wrote:Ja miałam właśnie taka sytuację w tamtym roku. Umowa mi się kończyła a byłam w 3 miesiącu. Przedłużyłi mi umowę bez wiedzy o ciąży. Nie chciałam mówić żeby nie myśleli że chce ich zmusić do przedłużenia. Powiedziałam ż tydzień po podpisaniu umowy zapewniając że chce pracować jeśli dzidziuś pozwoli. Było okej. Ale i tak niefajnie się skończyło bo zaraz szpital.. Teraz poczekam trochę dłużej z powiedzeniem w pracy, jak już ryzyko poronienia spadnie jak najbardziej. Koleżanka z mojego pokoju ukrywała ciążę 5 miesięcy! Właśnie poszła na zwolnienie w 7.
Ojej to teraz nie wiem serio jak to rozwiązać u mnie to jest niestety okres próbny. Muszę się na prawdę zastanowić jak to zrobić aby tez nie mieli pretensji ze mówię tak późno. -
Kolorowapani wrote:Gratuluję! Mamy termin na ten sam dzień! chociaż i tak obstawiam wrzesień i planowana cesarke ze względu na to, że jestem po operacji serca
Ja w pracy chce powiedziec po usg gdzie uslysze serduszko i byc moze dam im 2 tyg i pojde na l4 bo pracuje z dziecmi i ciagle od nich lapie choroby... -
Szimi wrote:A nie boicie się mówić w pracy tak wcześnie? W sensie że jeszcze różnie może być...
Szimi, Bajka111, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Milano wrote:Ojej to teraz nie wiem serio jak to rozwiązać u mnie to jest niestety okres próbny. Muszę się na prawdę zastanowić jak to zrobić aby tez nie mieli pretensji ze mówię tak późno.
U mnie też był próbny co prawda po stażu;)
Jeśli mogę coś poradzić to narazie się tym nie przejmuj. Jeszcze cały Luty i marzec. Jest czas. Narazie dbaj o siebie i dzidziusia, nie ma obowiązku w ogóle mówić . Wiadomo że chcesz być uczciwa wobec nich, ale nie muszą już wiedzieć chyba że masz jakieś trudne warunki w pracy? I chciałabyś iść wcześniej na zwolnienie? -
Szimi wrote:A nie boicie się mówić w pracy tak wcześnie? W sensie że jeszcze różnie może być...
Staram się myśleć pozytywnie, poza tym.... myślałam o tym i doszłam do wniosku ze bez względu na to kto będzie wiedział jeśli, odpukać, coś się stanie, będzie bolało tak samo.Aaeemm lubi tę wiadomość
-
Kathrine wrote:A co mam zrobic jeśli mam prace typowo fizyczna z dźwiganiem towaru po 15-20kg i ogolnie musze pracować szybko nie wolno.. Nie wiem czy to dobry pomysł ukrywać i pracować dalej
-
Kolorowapani wrote:O kurczę ja 13dpo miałam tylko 17. To mam zacząć brać dupka? Czy skontrolowac za parę dni prog?
-
AlicjaJ wrote:Jeśli masz w domu dupka to ja na Twoim miejscu bym brała, na pewno nie zaszkodzi a może dużo pomóc. I powtórzyłabym badanie żeby zobaczyć czy prog coś podskoczył. Przyjmuje się, że w ciąży bezpieczny poziom to powyżej 20 ng/mL ale wiadomo, że u każdej osoby to wygląda inaczej. Twój nie jest zły ale ja jednak bym brała dupka i skontrolowała ponownie poziom