X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano ja też mam chyba na 19.
    Ja na szczęście jestem na dg więc się nikomu nie muszę tłumaczyć :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aga94 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaję tutaj, nie przenoszę się jeszcze, bo różnie może być...

Wizytę mam w środę, więc na pewno dam znać. Dzwoniłam do lekarza dziś rano, bo nie mogłam wytrzymać tej niepewności. Powiedział, że niepotrzebnie badałam przyrost, ponieważ HCG powyżej 6000 już nie jest miarodajny i to czy wszystko jest w porządku na tym etapie może tylko powiedzieć USG. A więc czekamy do wizyty i dam Wam znać co i jak...

Dodam, że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział, że ona może komplikować sprawy, ale narazie kazał być dobrej myśli, brać Eutyrox, luteine, kwas foliowy i czekać do środy.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani wrote:
    Dziewczyny. A ja zamiast bety hcg to zrobiłam samo hcg. To też może być prawda? Powiedzcie, że tak;)
    Jakoś nie zwrocilam na to uwagi co tam pan i w okienku mi wypisuje a w tej euforii po 2 kreseczkach to nawet nie wiem ile zaplacilam:p
    A hcg w 11dpo wyszło mi 88 a w 13dpo 324. Prog 17. Mam powtarzać badania i prosić o bete czy już wszystko jedno?
    Na pewno HCG potwierdza ciążę :) Tylko zawsze wychodzi wyższe niż Beta. Nie wiem dokładnie jak jest z przyrostami ale chyba podobie jak z betą, a Twój przyrost jest piękny :)

PAPAVER to super z tym Neoparinem bo z Clexane faktycznie jest problem, u mnie w mieście był w jednej aptece :/ Pewnie też się przerzucę na Neoparin.

Ja mam wizytę 7 lutego ale obawiam się, że na serduszko to raczej za wcześnie bo to będzie dopiero 5 tydzień + 4 dzień. Ale i tak muszę iść żeby dowiedzieć się czy dalej muszę leżeć przez to moje plamienie - mam nadzieję, że nie!

Kolorowapani, Mamma-mia lubią tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pociesze Cię, ja nigdy problemów nie miałam z tarczyca (nie wiem jak tam u Ciebie) a teraz tsh 4 wyszło 5.
    Wiec pierwsze co zrobiłam to poszłam do endokrynologa i dostałam eutyrox. Koniec lutego powtórzyć badania.
    Lekarz zapewnił że tak szybko przyjmowane leki sprzyjają powodzeniu ciąży.

aga94 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Ja zostaję tutaj, nie przenoszę się jeszcze, bo różnie może być...

Wizytę mam w środę, więc na pewno dam znać. Dzwoniłam do lekarza dziś rano, bo nie mogłam wytrzymać tej niepewności. Powiedział, że niepotrzebnie badałam przyrost, ponieważ HCG powyżej 6000 już nie jest miarodajny i to czy wszystko jest w porządku na tym etapie może tylko powiedzieć USG. A więc czekamy do wizyty i dam Wam znać co i jak...

Dodam, że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział, że ona może komplikować sprawy, ale narazie kazał być dobrej myśli, brać Eutyrox, luteine, kwas foliowy i czekać do środy.
    Czyli lekarz potwierdza to co wczoraj pisałyśmy i co sama wyszukałaś :) Mamy wizytę w ten sam dzień ale Ty masz parę dni starszą ciążę więc pewnie coś więcej zobaczysz :)

aga94 lubi tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży brałam fraxiparine za opakowanie płaciła 11 zł.
    Pierwsze opakowanie miałam clexan ale jak zjezdzilam polowe miast do około swojego to sobie odpuściłam.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aga94 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ tak on również podniósł mnie na duchu :)

Miru, to świetnie :), ja już biorę od 6 miesięcy.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Miru Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że teraz obędzie się bez takiego asortymentu :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedźcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży : miesiączke miałam 30 grudnia i raz mi wylicza że to już 6 tydzień a gdzie indziej, że 5, co jest prawidłowe? Są tu już mamusie więc oświećcie mnie proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:23

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nigdzie nie wybieram ;-)

Aga, spokojnie! Ja bez tarczycy urodziłam zdrowego synka i teraz druga ciąża :-)

aga94 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    a powiedźcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży : miesiączke miałam 30 grudnia i raz mi wylicza że to już 6 tydzień a gdzie indziej, że 5, co jest prawidłowe? Są tu już mamusie więc oświećcie mnie proszę :)
    Ja też miałam 30 grudnia i też tego nie rozumiem :D Ale tak sobie główkuję, że jak dzisiaj jest 5 tydzień i 1 dzień to tak jakby leci już 6 tydzień... Nie wiem jak to wyjaśnić :D

cb7w90bv95yvg0mo.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:

Z lejarzani i położnymi jest podobnie ;-) niektórzy mówiąc o tygodniu ciąży, biorą pod uwagę tylko skończone tygodnie, a inni tydzień trwający. Czyli np. 5t4d dla jednych będzie piątym tygodniem, a dla innych szóstym. Zawsze mnie to wkurzało w poprzedniej ciąży.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się każdy rozpoczynajacy się tydzień, więc jeżeli mineło od om 5 tygodni i 3 dni to jesteś w 6 tygodniu.

• Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Fatycznie jest to trochę pokręcone, że wszędzie inaczej na to patrzą. Belly też pokazuje, że to 6 tydzień. Mam tylko nadzieję że ten 13 luty to nie będzie za wcześnie na serduszko w moim przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:30

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarze w szpitalu mówili że liczy się zakończony tydzień dla nich. Czyli 5 tyg i 3 dni to 5 tydzień dla nich :p

Mamma-mia lubi tę wiadomość

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dzięki dziewczyny! Fatycznie jest to trochę pokręcone, że wszędzie inaczej na to patrzą. Belly też pokazuje, że to 6 tydzień. Mam tylko nadzieję że ten 13 luty to nie będzie za wcześnie na serduszko w moim przypadku :)
    Też idę 13 i chciałabym zobaczyć <3 ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to będzie 6t3d więc chyba przestanę się nastawiać, że na pewno coś zobaczę - <3 :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 14.02.. U mnie to będzie 7t+1 i mam nadzieję że wszystko będzie ok i zobaczę <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:45

Szimi lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Hej dziewczyny ;) po cichu witam sie i ja,ale bardzo nieśmiało bo to 3 ciąża,a dzidziusia na swiecie jeszcze nie ma ;( teraz tez nie do konca jest tak jak powinno,ale obiecałam sobie ze jak na usg pasazer bedzie w macicy to się odezwe ;) Dziewczyny ktore biorą clexane lub fraxi w jakiej dawce bierzecie? 0,4? Ja dodatkowo mam acard 75,prolutex,encorton,mag b6 i kwas foliowy ;)
    Witaj ;) na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

I również zostaję tutaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:33

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

Mamma-mia, ja Acard 75 biorę raz dziennie, ginka powiedziała, że w zupełności wystarczy. Biorę wieczorem bo gdzieś wyczytałam, że tak jest lepiej ale nie wiem czemu :)

W ogóle dziewczyny, czy Wy macie te heparyny refundowane? Bo zastanawiam się, czy gdyby ginekolog mi wypisała jakieś zaświadczenie to rodzinny mi przepisze ze zniżką. Jednak koszty są duże.

Dziewczyny Wasze sny są szalone :D U mnie dziwne sny to norma, więc nie traktuję ich jako objaw ;)

Nie przenoście się wszystkie na FB :( Ja nie bardzo lubię z niego korzystać a to forum jest przecież stworzone do ciążowych pogaduszek... :)
    ja mam znizke, bo mam mutacje i źle wyniki krzepnięcia. Biorę Fragmin. To to samo co clexane.
    Co do acardu, to pytałam z ciekawości :) mi zapisała 2x dziennie po polowce, wiec tak bede brała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:36

age.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ