Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zostaję tutaj, nie przenoszę się jeszcze, bo różnie może być...
Wizytę mam w środę, więc na pewno dam znać. Dzwoniłam do lekarza dziś rano, bo nie mogłam wytrzymać tej niepewności. Powiedział, że niepotrzebnie badałam przyrost, ponieważ HCG powyżej 6000 już nie jest miarodajny i to czy wszystko jest w porządku na tym etapie może tylko powiedzieć USG. A więc czekamy do wizyty i dam Wam znać co i jak...
Dodam, że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział, że ona może komplikować sprawy, ale narazie kazał być dobrej myśli, brać Eutyrox, luteine, kwas foliowy i czekać do środy.
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
Kolorowapani wrote:Dziewczyny. A ja zamiast bety hcg to zrobiłam samo hcg. To też może być prawda? Powiedzcie, że tak;)
Jakoś nie zwrocilam na to uwagi co tam pan i w okienku mi wypisuje a w tej euforii po 2 kreseczkach to nawet nie wiem ile zaplacilam:p
A hcg w 11dpo wyszło mi 88 a w 13dpo 324. Prog 17. Mam powtarzać badania i prosić o bete czy już wszystko jedno?
PAPAVER to super z tym Neoparinem bo z Clexane faktycznie jest problem, u mnie w mieście był w jednej aptece Pewnie też się przerzucę na Neoparin.
Ja mam wizytę 7 lutego ale obawiam się, że na serduszko to raczej za wcześnie bo to będzie dopiero 5 tydzień + 4 dzień. Ale i tak muszę iść żeby dowiedzieć się czy dalej muszę leżeć przez to moje plamienie - mam nadzieję, że nie!Kolorowapani, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Aga pociesze Cię, ja nigdy problemów nie miałam z tarczyca (nie wiem jak tam u Ciebie) a teraz tsh 4 wyszło 5.
Wiec pierwsze co zrobiłam to poszłam do endokrynologa i dostałam eutyrox. Koniec lutego powtórzyć badania.
Lekarz zapewnił że tak szybko przyjmowane leki sprzyjają powodzeniu ciąży.aga94 lubi tę wiadomość
-
aga94 wrote:Ja zostaję tutaj, nie przenoszę się jeszcze, bo różnie może być...
Wizytę mam w środę, więc na pewno dam znać. Dzwoniłam do lekarza dziś rano, bo nie mogłam wytrzymać tej niepewności. Powiedział, że niepotrzebnie badałam przyrost, ponieważ HCG powyżej 6000 już nie jest miarodajny i to czy wszystko jest w porządku na tym etapie może tylko powiedzieć USG. A więc czekamy do wizyty i dam Wam znać co i jak...
Dodam, że mam problemy z tarczycą i lekarz powiedział, że ona może komplikować sprawy, ale narazie kazał być dobrej myśli, brać Eutyrox, luteine, kwas foliowy i czekać do środy.aga94 lubi tę wiadomość
-
AlicjaJ tak on również podniósł mnie na duchu
Miru, to świetnie , ja już biorę od 6 miesięcy.
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
a powiedźcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży : miesiączke miałam 30 grudnia i raz mi wylicza że to już 6 tydzień a gdzie indziej, że 5, co jest prawidłowe? Są tu już mamusie więc oświećcie mnie proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:23
-
Milano wrote:a powiedźcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży : miesiączke miałam 30 grudnia i raz mi wylicza że to już 6 tydzień a gdzie indziej, że 5, co jest prawidłowe? Są tu już mamusie więc oświećcie mnie proszę
-
Milano wrote:a powiedźcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży : miesiączke miałam 30 grudnia i raz mi wylicza że to już 6 tydzień a gdzie indziej, że 5, co jest prawidłowe? Są tu już mamusie więc oświećcie mnie proszę
Z lejarzani i położnymi jest podobnie niektórzy mówiąc o tygodniu ciąży, biorą pod uwagę tylko skończone tygodnie, a inni tydzień trwający. Czyli np. 5t4d dla jednych będzie piątym tygodniem, a dla innych szóstym. Zawsze mnie to wkurzało w poprzedniej ciąży. -
Dzięki dziewczyny! Fatycznie jest to trochę pokręcone, że wszędzie inaczej na to patrzą. Belly też pokazuje, że to 6 tydzień. Mam tylko nadzieję że ten 13 luty to nie będzie za wcześnie na serduszko w moim przypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:30
-
Milano wrote:Dzięki dziewczyny! Fatycznie jest to trochę pokręcone, że wszędzie inaczej na to patrzą. Belly też pokazuje, że to 6 tydzień. Mam tylko nadzieję że ten 13 luty to nie będzie za wcześnie na serduszko w moim przypadku
-
nick nieaktualny*SmoczycA* wrote:Hej dziewczyny po cichu witam sie i ja,ale bardzo nieśmiało bo to 3 ciąża,a dzidziusia na swiecie jeszcze nie ma ;( teraz tez nie do konca jest tak jak powinno,ale obiecałam sobie ze jak na usg pasazer bedzie w macicy to się odezwe Dziewczyny ktore biorą clexane lub fraxi w jakiej dawce bierzecie? 0,4? Ja dodatkowo mam acard 75,prolutex,encorton,mag b6 i kwas foliowy
I również zostaję tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:33
-
AlicjaJ wrote:Dzień dobry wszystkim
Mamma-mia, ja Acard 75 biorę raz dziennie, ginka powiedziała, że w zupełności wystarczy. Biorę wieczorem bo gdzieś wyczytałam, że tak jest lepiej ale nie wiem czemu
W ogóle dziewczyny, czy Wy macie te heparyny refundowane? Bo zastanawiam się, czy gdyby ginekolog mi wypisała jakieś zaświadczenie to rodzinny mi przepisze ze zniżką. Jednak koszty są duże.
Dziewczyny Wasze sny są szalone U mnie dziwne sny to norma, więc nie traktuję ich jako objaw
Nie przenoście się wszystkie na FB Ja nie bardzo lubię z niego korzystać a to forum jest przecież stworzone do ciążowych pogaduszek...
Co do acardu, to pytałam z ciekawości mi zapisała 2x dziennie po polowce, wiec tak bede brała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:36