Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja po genetycznym, maluszek zdrowy no i mamy siusiaka
a więc przeczucia się nie sprawdziły
będzie zatem drugi syn
maluszek jest zdrowy i wychodzi tydzień starszy (czyli jak z pierwszego USG) ma 69,5cm serduszko 161 uderzeń na minutę, NT 1,6mm, kość nosowa widoczna, wszystkie inne narządy również, ryzyko jakichkolwiek chorób są na szczęście niski, także PAPPY nie robię
mały się wiercił na badaniu i ciągle zasłaniał buźkę rączkami, przez co badanie trwało 35min, na szczęście złapał w końcu profilmam piękne foto, ale zasłania buźkę
Avarred, Lunitari, Milano, Patka0205, Cukierniczka, Blu, Basia82, edka85, Marsylia, Megsss, sald, Ewelka Elka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
laylin wrote:Magda87 ja z synkiem używałam anex sport i byłam (a w sumie cały czas jestem) zadowolona
a w ogóle to mam na sprzedaż jakby co
Ja wczoraj byłam na wizycie, maluchy podejrzane - plumkały uroczo. Wszystko jest ok, luteinę mam odstawić.
No i czuje się już nieeebo lepiej, nawet dziś umyłam dwa okna
Trzymam kciuki za wizyty!
dzieki,ale kupimy nowy wozek,bo to nasz pierworodny i maz mowi,ze nie czeka potem dlugo i "dzialamy"z nastepnym:)
I nie myj okien!!!pani dr na prenatalnych powiedziala,ze nie wolno nic dzwigac i zebym czasami nie myla okien na swieta,nie wolno trzymac rak w gorze[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
_magda87_ wrote:I nie myj okien!!!pani dr na prenatalnych powiedziala,ze nie wolno nic dzwigac i zebym czasami nie myla okien na swieta,nie wolno trzymac rak w gorze
Zgadza się. Trzymanie długo rąk w górze może wywołać skurcze. Nie bez powodu mycie okien jest popularnym sposobem na wywołanie porodu po 40 tygodniu. Ja miałam problem przez to, że przez sen dawałam ręce do góry. Potem bóle brzucha przez parę godzin murowane. -
Dziewczyny czy smarujecie sie jakimis specyfikami,oliwkami?ja przyznam szczerze,ze nieregularnie bo mam lenia.Czytalam kiedys tutaj na forum,ze smarowanie nic nie daje i ze,jesli kobieta ma miec rozstepy to bedzie je miala mimo smarowania.chyba lepiej cos aplikowac i zalezy pewnie ile kg przytyjemy.Ja juz wiem,ze bede musiala pilnowac wagi,poniewaz apetyt mi dopisuje od samego poczatku,oraz moj lekarz zwraca uwage czy pacjentka nie przybiera za duzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 20:57
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Magda - ja smarowałam się od 4 miesiąca 2 razy dziennie, a w 9 miesiącu 5 razy dziennie i nic to nie dało. Mam milion rozstępów na brzuchu. I tylko tam, bo nie przytyłam dużo - sam brzuch mi urósł. Można stwierdzić, że gdybym się nie smarowała, to byłoby ich więcej, ale więcej już się nie da, nie ma wolnego miejsca na brzuchu
-
Ja po wizycie dziś u giną prowadzącego małe ma 6 cm wszystko ok pobrali mi krew żeby powtórzyć tsh po stosowaniu leków. To teraz odliczam tylko do 12 kwietnia ma prenatarne
Marsylia, Mamusia_Ksawusia, Avarred, Cukierniczka, Lunitari, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Ja niczym brzucha nue smaruję. Robiłabym to ale przeszkadza mi zapach tych kosmetyków.
My się zbieramy do szpitala. Wikusia obudziła się chora. Nigdy takich objawów nie miała i nie za bardzo wiem co robić. -
Marsylia wrote:Ja niczym brzucha nue smaruję. Robiłabym to ale przeszkadza mi zapach tych kosmetyków.
My się zbieramy do szpitala. Wikusia obudziła się chora. Nigdy takich objawów nie miała i nie za bardzo wiem co robić. -
marysia7812 wrote:No to razem sie mozemy stresowac. Tez mam genetyczne i juz siedze pod gabinetem... trzymajcie kciuki....
Ps. Mnie strasznie zeby bola i odrazu ucho i glowa.... zastrzelcie mnie. Bede sie dowiadywac czy moge juz znieczujenie u dentysty... inaczej nie pojde... taka panikara ze mnie...
daj znać co po wizycie! -
Marsylia dużo zdrówka dla Wikusi!
Avarred wrote:Magda - ja smarowałam się od 4 miesiąca 2 razy dziennie, a w 9 miesiącu 5 razy dziennie i nic to nie dało. Mam milion rozstępów na brzuchu. I tylko tam, bo nie przytyłam dużo - sam brzuch mi urósł. Można stwierdzić, że gdybym się nie smarowała, to byłoby ich więcej, ale więcej już się nie da, nie ma wolnego miejsca na brzuchu
No to chyba będę miała przerąbane... Od zawsze mam skłonności do blizn. Po każdej krostce mam ślady na długo długotrzeba będzie i te pokochać
-
A jeśli chodzi o zakupy dla Maleństwa to jeszcze w ogóle nie myśleliśmy. Jakoś wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu. Że to tak po 20 tygodniu zaczniemy... Ale skoro Wy w większości macie już powybierane wózki itp. To może i my powinniśmy zacząć się rozglądać. Tylko ciągle mi się nic nie chce
Aj.