Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio wzięłam apap ale nic mi nie pomógł. od miesiaca mam bóle głowy i migreny codziennie. czasami nie wyrabiam. smaruje amolem, pije dużo wody, czasem kawę ale nic nie pomaga.
A co do l4 to tak mi się zdarzyło że 2 tyg temu sìe strułam i dostalam dość długie zwolnienie, które zaraz się kończy i w pn wracam do pracy i przyznam że boję się że nie dam rady przy moim poziomie zmęczenia, migrenach i dość stresującej pracy. obawiam się że dlugo nie wytrzymam a już rozmawiałam z ginem i mówił ze jak chcę odpocząc to mi wypisze l4. niestety w pracy mam jeszcze sporo do nadrobienia.. -
Wzięłam i okazało się to wybawieniem. Rzadko miewam tak mocne bóle, i nawet przed ciaza unikałam leków przeciwbólowych. Ale dzisiejsza pogoda dała się we znaki. Co to będzie jak się prawdziwe upały zaczną
Z przyjemnych rzeczy, polecam bardzo kolekcje wiosenna w h&m, nie mówię o kolekcji ciążowej. W tej normalnej jest dużo sukienek, tunik, które idealnie się nadają -
Ja biorę apap jak czuję, że ból głowy jest migrenowy (cierpię na coś migrenopodobngo).
Czy poza szkołą rodzenia zamierzacie wziąć udział w jakimś kursie pierwszej pomocy dla niemowląt? Mnie szkolili przy Wiki na oddziale, poza masażem serca i sztucznym oddychaniem, z całej pozostałej wiedzy już korzystałam. Dzisiaj myślałam, że już karetkę będę na spacerze wzywać. Cały dzień bolał ją brzuszek, ostatecznie na spacerze zwymiotowała mi ustami i noskiem i dobrą minutę oddechu nie mogła złapaćI jak na złość gruszka w domu została!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:13
-
katberry wrote:Ja ostatnio wzięłam apap ale nic mi nie pomógł. od miesiaca mam bóle głowy i migreny codziennie. czasami nie wyrabiam. smaruje amolem, pije dużo wody, czasem kawę ale nic nie pomaga.
A co do l4 to tak mi się zdarzyło że 2 tyg temu sìe strułam i dostalam dość długie zwolnienie, które zaraz się kończy i w pn wracam do pracy i przyznam że boję się że nie dam rady przy moim poziomie zmęczenia, migrenach i dość stresującej pracy. obawiam się że dlugo nie wytrzymam a już rozmawiałam z ginem i mówił ze jak chcę odpocząc to mi wypisze l4. niestety w pracy mam jeszcze sporo do nadrobienia..
Także wczuj siew potrzeby swojego organizmu, zapewne nikt ci laurki nie wystawi ze zostałaś dłużej i nie poszłaś na l4. Ja jestem na zwolnieniu od 30 stycznia a dopiero od dwóch tygodniu czuje ze w końcu doszłam psychicznie o fizycznie do siebie. Dzięki temu mniej stresuje się o dzieciątko ( mam na myśli taki irracjonalny strach, bo wiadomo ze pilnuje się i unikam narażających sytuacji) -
nick nieaktualnyMarsylia, ja zastanawiałam się nad warsztatami bezpieczny maluch, wiele osób chwali je, mam nadzieję, że niedługo będą kolejne warsztaty, na które się zapiszę.
Co do h&m wczoraj trochę się rozczarowałam odnośnie kolekcji ciążowej, byłam wczoraj chyba w największym w Warszawie, 3 poziomy, jedno piętro podpisane "odzież dziecięca, odzież ciążowa" a tam praktycznie całe piętro ubranek dziecięcych, a ciążowe schowane gdzieś w rogu na powierzchni kilku m2. W zwykłych ubraniach ja tam w ogóle nic nie potrafię znaleźć.
Ciekawszym doświadczeniem byłą wizyta w dziale ciążowym w c&a, który ograniczył się do dwóch wieszaków, a rzeczy było w rozmiarze >48. Liczyłam na jakieś fajne zakupy, a tu zupełnie nic. -
Tez uderzyłam dzisiaj do c&a, chciałam kupić krótkie spodenki. Jedyne jakie znalazłam kosztowały 130zl. Raczej nie żałuje sobie na ciuchy- ku niezadowoleniu mego przyszłego męża, ale ta cena to lekka przesada. Doliczają 50% ceny za ten kawałek pasa elastycznego ?
-
Dla mnie ubrań ciążowych raczej nikt nie znajdzie. Noszę rozmiar 32-34 i często niestety muszę kupować na dziale młodzieżowym
Nigdzie nie widziałam kolekcji "nastolatka w ciąży"
Pozostają mi letnie sukienki odcinane pod biustem.
-
nick nieaktualnyTo bluzki ciążowe w h&m takie w dwupaku kosztują 59 zł, kiedy takie zwykłe prawie identyczne kosztują 39 zł. Stwierdziłam że sprawdzę tylko jaki rozmiar i cos wylicytuje na allegro, pierwszy zakup letnich spodni zrobiłam dzisiaj. Szkoda mi trochę wydawać sporo kasy na spodnie w których pochodzę kilka miesiecy.
-
Marsylia wrote:Czy poza szkołą rodzenia zamierzacie wziąć udział w jakimś kursie pierwszej pomocy dla niemowląt?
Ja raczej nie będę brała udziału, bo z racji wykonywanej pracy mam szkolenie z pierwszej pomocy dla niemowląt, dzieci i dorosłych średnio raz w roku. I uważam, że całkiem nieźle ogarniam temat. Być może wybiorę się na jakiś kurs przypominający na koniec wakacji- sierpień/wrzesień, ale raczej razem z mężem, żeby w razie co też potrafił dziecko ogarnąć.
Buko o którym H&M piszesz? Poza tym jeśli jesteś z Warszawy- może wiesz, ale w Świecie Dziecka na ul. Towarowej trwa od dzisiaj do soboty festiwal wózków i fotelików samochodowych, sporo z tych rzeczy jest przecenione około 15%.
I w związku z promocją dziś właśnie zakupiliśmy upatrzony od dawna wózek 15% taniej (dużo taniej niż w sklepach internetowych czy na allegro)- Espiro Next Manhattan oraz fotelik z bazą isofix.
Napaliliśmy się na Maxi Cosi Pebble Plus z bazą 2wayFix, ale po 1. nie mieli tego sprzętu w ogóle na stanie, a po 2. okazało się, że jest jakiś problem z adapterami do tego fotelika i kupionego przez nas wózka- standardowe niby pasują, ale bardzo ciężko się je montuje i bardzo ciężko wyjmuje. W związku z tym zaczęliśmy rozglądać się za innymi, w sumie to bez zamiaru kupna. Przymierzaliśmy do naszego auta fotelik BeSafe Izi Go, ale się okazało, że baza nie współpracuje z naszą tylną kanapą i dziecko zamiast leżeć pod kątem 30-40 stopni, to leżałoby pod kątem około 50 stopni... Powiem szczerze, że się trochę wystraszyłam, bo mamy jednak problematyczną kanapę na tylnym siedzeniu i jeśli baza z BeSafe nie pasowała, to baza 2wayFix z MaxiCosi też raczej nie będzie... I zaczęliśmy przymierzać inne bazy i w końcu trafiliśmyKupiliśmy fotelik Cybex Aton M z bazą M, do której w przyszłości dokupimy większy fotelik z możliwością montowania przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
Sprzęty zamówione, teraz pozostaje tylko czekać
-
Marsylia wrote:Dla mnie ubrań ciążowych raczej nikt nie znajdzie. Noszę rozmiar 32-34 i często niestety muszę kupować na dziale młodzieżowym
Nigdzie nie widziałam kolekcji "nastolatka w ciąży"
Pozostają mi letnie sukienki odcinane pod biustem.
Mam taki sam problem. Przy rozmiarae 32-34 trudno coś znaleźć.
Ja póki co bagatelizowałam sprawę, ale faktycznie będę musiała pomyśleć o zmianie garderoby.Przestawię się głównie na sukienki, nie będę kupowała specjalych ubrań ciążowych poza jakimiś legginsami dla wygody.
W szkole rodzenia mam w programie coś o intewencjach medycznych, więc mam nadzieję, że wspomną o pierwszej pomocy, jak nie to sama zapytam lekarza, bądź położnej.
-
nick nieaktualnyKaro_Wi pisałam o złotych tarasach.
Chyab przejdę się dziś na towarowa, ale tylko pooglądaćwózek gondole mamy od brata, więc nie planujemy kupować, zreszta nam odradza bo jest potrzebna dość krótko, szczególnie że to będzie zima, a w dobra spacerowke zainwestuejmy później. Natomiast odnośnie fotelika to planujemy zmienić samochód, więc najpierw samochód, a później fotelik, bo czytałam właśnie, że lepiej jednak go przymierzyć, a i jeszcze muszę poczytać o fotelikach. Ja póki co zostawiam wszystko na drugą połowę ciąży
-
Ja też noszę rozmiar 32-34, ale jakoś do tej pory bezproblemowo udawało mi się coś znaleźć w sklepach
. Teraz stoję przed dylematem, ponieważ w maju idziemy na komunię - na początku i na końcu miesiąca, więc mój brzuch urośnie w międzyczasie, ale że nie chce kupować nadmiarowo to chcę obskoczyć obie imprezy w jednym stroju. Ale zupełnie nie mam pomysłu, co ubrać. Niby ostatnio widziałam spodnie na gumce a'la cygaretki, ale z drugiej strony sukienka ładnie eksponowałaby brzuszek
Muszę się przejść po sklepach i coś pomierzyć, bo to już coraz bliżej. Jedynie buty mam gotowe
-
Karo ale fajnie że macie już wózek. My byliśmy ostatnio tylko oglądać i te wózki które mi się podobają całkowicie odpadają.. Anex jest taki wielki, ta gondola ogromna, to nie dla mnie ja raczej chciałabym mniejszy wózek nie taki masywny i ogromny. Quinny za to spacerówka super ale gondola.. wygląda na szmacianą imega tanią, taka co może się rozwalic w miesiąc - odpada. Spodobał mi się za to wózek marki Mutse, piękny jest do tego był w kolorze butelkowej zieleni, nie za duży, nie mały idealny
Na razie mój faworyt.
Ojej dziewczyny jakie my tu mamy same chudzinkiNiestety nie zaliczam się do Was jato bardziej 36-38
ale nie kupuje typowo ciążowych a staram się wybierać takie które i po ciąży będą nadawać się do noszenia
-
Kurde dziewczyny, co wy takie na rozmiar minus zero. Ja to wieloryb przy was jestem
Wchodzę w 40, jak nie więcej...
-
edka85 wrote:Kurde dziewczyny, co wy takie na rozmiar minus zero. Ja to wieloryb przy was jestem
Wchodzę w 40, jak nie więcej...
Edka to jesteśmy dwa wielorybkiJa noszę rozmiar 40-42
Nie mam zamiaru kupować ubrań stricte ciążowych. Kilka par legginsów i szersze bluzkiczyli to co w czym od dawna czuję się najlepiej
edka85 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja co prawda znalazłam krótkie spodenki w h&m (cudne - wygoda pierwsza klasa), ale fakt faktem za wiele tych ciążowych rzeczy tam nie było, a sklep dwupoziomowy...
Apap zdarzyło mi się chyba ze 2 razy wziąć po 1 tabletce, ale szczerze mówiąc on mi pomaga na krótko, tzn ten ból potem albo tak ćmi, albo wraca po 2-3h. Mam też amol w razie czego, ale na silniejszy ból niestety za bardzo nie pomoże.
A co do wózków to myślicie, że przydadzą nam się te gondole? Ja nie mam doświadczenia, ale jak tak myślę o spacerach w październiku i potem zimą to jakoś to średnio widzę. Ale może się po prostu nie znam
www.zcukremalbowcale.com