X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Pikapik, ale ta cena powala.

• Milano Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włąśnie quinnychciałabym ze względu na spacerówkę więc zaczynam się zastanawiać czy kupić teraz wozek z gondolą a dopiero później spacerówkę, gdzieś w marcu jak już powoli będzie ciepło.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie już ruchy dzidziusia? Jeśli tak to jak je rozpoznać? :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to fajnie że tematy wyprawkowe na tapecie :p my wprawdzie nie kupujemy nowego wózka ale i tak miło pooglądać nowinki i powzdychac :) my mamy babydesign, super nam się sprawdziła zarówno gondola jak i spacerówka, w zasadzie spacerowkę używamy do tej pory, zamierzamy wymienić siedzisko, bo daszek trochę wypłowiał.

Co do ruchów, to ja jeszcze nic nie czuję, łożysko mam na przedniej ścianie więc pewnie jeszcze trochę poczekam. Myślę, że jak się pojawia, to ciężko je pomylić np z jelitami ;)

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    No ja właśnie nie wiem czy czuję faktycznie, czy sobie to wmawiam. Bo niby wiem co to za uczucie, gdy pracują mi po prostu jelita, ale nie chcę robić sobie nadziei, że to dzidzia, bo wydaje mi się, że to jednak za wcześnie.
    Raz miałam takie konkretne uczucie przepłynięcia z jednej na drugą stronę i nijak nie pasowało mi to do jelit.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać kiedy je poczuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję, ale też ma łożysko na przedniej ścianie, wiec cierpliwie czekam. Czasem jak kładę rękę na podbrzuszu to mam wrażenie, że coś się rusza, ale to pewnie w mojej głowie, a nie w brzuchu.
    Wg aplikacji preglife na 16 tc jest informacja, że dziecko się bardzo dużo rusza, ale ruchy tłumi płyn owodniowy, więc ciężko je poczuć.

• gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik wrote:
    Hej, czy łykacie Apap na sile bóle głowy ?
    Paracetamol, w szpitalu po cc też dawali go

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, mamy znajomego w ogromnym sklepie z wózkami, ostatnio szukalismy spacerówki i pokazywał nam fajne opcje, że spacerówki mozna uzywac zamiast gondoli , wystarczy podnożek zawinac do gory i robi sie a'la spacerowka, fajna opcja , bo gondola pewnie nie bedzie mocno uzywana- zalezy od dziecka.

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, moim zdaniem to uczucie jakby ktoś cię dotykał od środka. Jak położę rękę na brzuchu to ich nie czuję z kolei.

• gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy to uczucie jakby motylek skrzydelkami w brzuchu trzepal , albo rybka ogonem :P

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam cierpliwie,może w 16 tc poczuje :)

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W fajnym designie i też super funkconalność mają spacerówki Espiro, mam po córce (9 lat temu) i na prawdę sprawdzał się super
    tutaj link https://www.emag.pl/wozek-spacerowy-espiro-magic-pro-2017-09-bezowy-magicpro2017/pd/DWZ387BBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=pla_3p_device_desktop&cmpid=73886&gclid=Cj0KCQjwn-bWBRDGARIsAPS1svtO52g05m2bV6G-6O22AWBOSp5pNeXPKb6uSs3tX3UV32BmuAJVMD4aAle8EALw_wcB

kolorystyka bardzo bogata, wózek lekki, skrętny, i wygodny, jako spacerówkę bardzo polecam :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:

czuje lekkie muśnięcia ale wieczorem, jak leżę spokojnie, bo w ciągu dnia nie czuje nic :(

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    czuje lekkie muśnięcia ale wieczorem, jak leżę spokojnie, bo w ciągu dnia nie czuje nic :(

Ja tez w dzień nie czuję jak jestem w pracy. Dopiero jak odpoczywam.

• Milano Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję, może coś tam było jakieś muśnięcia ale czy to to? Nie wiem. Chciałabym już poczuć, może bym wewnętrznie jakaś spokojniejsza była. Nie mogę się już doczekać wizyty 30 :D

1Malinka1 lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Ja też nie czuję, może coś tam było jakieś muśnięcia ale czy to to? Nie wiem. Chciałabym już poczuć, może bym wewnętrznie jakaś spokojniejsza była. Nie mogę się już doczekać wizyty 30 :D
    Ja też właśnie dlatego uczucia spokoju, a tak to dumam czy wszystko dobrze. Ja już chcę żeby była środa. :D

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano,ja też właśnie jak poczuje to się uspokoje trochę. Ja mam wizytę dopiero 10 maja. Nie wiem jak wytrzymam. Też się tak stresujecie czy wszystko jest ok ? Czy tylko ja jestem taka przewrazliwiona.

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio stresuje od tygodnia bo mi sie wszystko pozmienialo ;) miałam zgage - teraz nie mam, od poczatku ciazy cere miałam jak dupvia niemowlaka,normalnie jak z reklamy a teraz dekold i buzi wygląda jak pizza :/ i ogolnie jakaś nieciążowa się czuje. Czekam do 26 kwietnia jak na zbawienie! Myslalam ze wytrzymam bez tego detektora, ale coraz bardziej czuję się prlewna ze go zaraz kupie;P

A co do ruchow to myslalam ze sie zaczynają,ale od 2 dni nic wiec to chyba nie bylo to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:10

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, a jak byś się chciała czuć "ciążowo"? Nie ma co panikować, tylko trzeba korzystać z życia póki można. Ja odkąd nie mam mdłości i mogę normalnie żyć to czuję jakby mi ktoś drugie życie podarował ;-) a od kuzynek z dziećmi tylko usłyszałam, że mam się cieszyć tym momentem póki mi nie przeszkadza brzuch i nie boli kręgosłup :-) także bez paniki!

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ