X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo bezalkoholwe serio tylko nie typu karmi bo ono ma 0.05% niby nic ale jednak po co ryzykować a np Lech free ma totalne 0 % ja się nim napoilam w końcu, tylko problem ze po gazowanym masakrycznie mi się odbija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 21:33

Megsss lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie u mnie cukier na pewno nie .. Pamietam ze moje dwie przyjaciółki tez na to narzekały i mówiły ze najlepiej pragienie w ciąży gasiła im cola .. ale ja nie jestem fanka .. poza tym to sam cukier .. szkoda dziecka .. i siebie samej z reszta tez ;) może wy macie jakieś sprawdzone sposoby ale zdrowsze na gaszenie pragnienia :D

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnienie od dawna gasi u mnie wyłącznie ciepła herbata. Woda, soki, napoje powodują jeszcze większe pragnienie.

Megsss lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Tymjanek i co Ci lekarz powiedział na te dziąsła ? Bo mnie też mega bolą,podraznilam podczas jedzenia orzechów i jest masakra. Smaruje to teraz żelem na ząbkowanie dla dzieci. Zobaczymy może pomoże:)

Z ginem nie rozmawiałam na ten temat jeszcze, ale w akcie desperacji zadzwoniłam do dentystki. Kazała mi brać rutinoscorbin 2x2 i po każdym myciu zębów i ciepłym posiłku przepłukać zęby zimną wodą lub wypić coś zimnego na obkurczenie naczyń i na razie mam unikać twardych rzeczy do jedzenia, które mogłyby pogorszyć stan. 24 maja zapisała mnie na wizytę i wtedy sprawdzi sama jak to tam wygląda wszystko i będziemy decydować co dalej. To dam znać po wizycie :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pragnienia, to pierwszą myślą jest cukrzyca. Jak z cukrem jest ok i pijecie po 2-3 l wody dziennie, to uwaga! Może to wcale nie być pragnienie tylko głód :) Dlatego cola i inne napoje słodzone tak świetnie "gaszą to pragnienie" bo dostarczają dużo cukru. Polecam zjeść jabłko, pomarańczę albo inny owoc. Jak pomoże to super :) Jak nie pomoże to już nie mam pomysłu z czego to uczucie pragnienia mogłoby wynikać.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek, to może być także niedobór wit. C. Poczytaj o tym, może warto w twoim przypadku brać większe dawki. Dodatkowo wit. C działa przeciwzapalnie.

Dziewczyny, zazdroszczę Wam błogiego lenistwa po pracy, bo moja dwójka daje mi niezły wycisk. No i obiad być musi, żeby głodne nie chodziły, bo wtedy zupełnie są nieznośne.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Kathrine Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko napisać u nas po połówkowym wszystko dobrze ;) Jedyne co to malutka jest młodsza o 4d ale p.ginekolog uspokoiła żeby się nie martwić. Piszę malutka bo wygląda na to że mała kobietka sobie w brzuszku u mnie szaleje na całego hehehe ;) Mega się zdziwiłam bo miałam przeczucie na chłopaka :D

tym_janek, Flavia, Ewelka Elka, Milano, mala_misia, Lunitari, Megsss, edka85, Cukierniczka, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Dziewczyny ... czy któraś z was tez tak ma...ze niczym nie może się napić ? ... kurczę nie ma napoju który mi dobrze gasi pragnienie .. przed ciąża piłam bardzo dużo wody .. nadal pije ale woda nie gasi mi pragnienia .. ani herbata .. ani soki .. już próbowałam robić domowa lemoniadę nie za słodka zimna z mięta .. ale jak za dużo jej wypije to wchodzi mi zgaga ... nie chce się faszerować słodkimi napojami ze sklepów .. typy cola czy ice tea ... jestem bezsilna :) i ciagle niedopita :) ..i to na pewno nic z cukrzyce .. bo to na bieżąco sprawdzane ...

Mam to samo i mogę powiedzieć, że lepiej sobie darować te wszystkie napoje. Po nich jest jeszcze gorzej i z pragnieniem i ze zgagą :/ Normalnie masakra :(

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie to nie o ilość chodzi .. tak jak w cukrzycy ze pije się pije i nigdy dość tylko bardziej o to ze picie nie gasi pragnienia :)
    Spróbuje z woda gazowana i herbata chociaż ciepła przy tej pogodzie .. to może być wyzwanie :)

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poczatku ciazy tez sie nie moge napic, ale chce mi sie gazowanej wody, typu Muszynianka, - tylko ona mi smakowala do 13 tygodnia. Teraz juz jem normalnie, ale ta wode dalej liubie.

Bylam na USG, 17 tydzien, Pani doktor pitwierdzila plec - chlopczyk. 2 tygodni temu mowila ze stawi na dziewczynke, a tu prosze, zaskoczenie) no coz, bedzie synek miec przyjaciela ;)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poczatku ciazy tez sie nie moge napic, ale chce mi sie gazowanej wody, typu Muszynianka, - tylko ona mi smakowala do 13 tygodnia. Teraz juz jem normalnie, ale ta wode dalej liubie.

Bylam na USG, 17 tydzien, Pani doktor pitwierdzila plec - chlopczyk. 2 tygodni temu mowila ze stawi na dziewczynke, a tu prosze, zaskoczenie) no coz, bedzie synek miec przyjaciela ;)

tym_janek, Flavia, Avarred, Ewelka Elka, Cukierniczka, Kathrine, Blu lubią tę wiadomość

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w ogóle nie chce pić i boję się o stan swoich nerek... A jak miewałam kiedyś jednak duże pragnienie, to pomagały mi zawsze elektrolity :) ElectroVit ma dobry smak.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:

Ja to mam stracha, że powie nam, że to jednak chłopiec. Oczywiście grunt, że zdrowe, ale nastawiłam się na dziewczynkę i tak też kupowałam ciuszki.
    W ogóle miałam wrażenie, że mała kopała jak byłam w autobusie. Chyba jazda tym transportem ją denerwuje.

Z tym piciem to może też zależy jak pijecie ? Ja nie czuję pragnienia, bo ciągle mam przy sobie wodę i popijam małymi łyczkami. Stale się nawadniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 07:35

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ma skurcze łydek. Ostatnio jak mnie w nocy trafiło to aż obudziłam męża, bo mnie mogłam wytrzymać i on mi się kazał do siebie przytulić mocno, by mi ulżyło. Potem się ze mnie śmiał, że mówił tylko o przytuleniu, a nie o wbijaniu paznokci dodatkowo :P No ale tak mnie bolało po prostu :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie mnie bo ja tez mam nadzieje ze moja córka na połówkowych dalej zostanie córka :D
    Kath gratuluje wizyty, cieszę się ze wszystko dobrze :) u mnie tez cały czas wychodzi młodsza ale zobaczymy jak policzy na połówkowych :)
    Boże jak mi się dzisiaj nie chciało wstać! Ledwo wywloklam się z łóżka.. Wtorki dla mnie najgorsze

1Malinka1, Kathrine lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w domu na urlopie i zaraz wybieram się na zakupy. W czwartek mam połówkowe i mam nadzieję, że córka nie okaże się synem. Przyzwyczaiłam się do tej myśli, że będzie dziewczynka. Nie chcę straszyć, ale u kolegi w 9 miesiącu okazało się, że chłopak jednak. Dla mnie to by była masakra, bo już mam trochę ubranek, a w 9 miesiącu to będę mieć już pewnie do rozm 80.
    Milano trzymam kciuki za rozmowę z pracodawcą.

Milano lubi tę wiadomość

• Milano Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu ja tak samo, pokój pewnie bardziej przygotuje na dziewczynkę a tu taka miałaby być informacja Haha psikus. Dobrze ze chociaż wozek mam uniwersalny.
    Dzięki Flavia, właśnie czekam aż prezesowa przyjdzie do pracy i od razu jej powiem. Mam nadzieje ze w ogóle będzie w pracy :/ Dam znać jak będę wiedzieć więcej

Flavia, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano powodzenia, mi ulżyło bardzo :)

Aplikacja mi pokazuje, że upłynęło 44,9 % ciąży, kiedy? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:39

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano trzymam kciuki za ta wiekopomna chwile!

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Kathrine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano trzymam kciukasy za rozmowę. Flavia nie strasz xD Też bym nie chciała żeby w 9 miesiącu okazało się że to jednak chłopczyk hehe Ja Wam zazdroszczę dziewczyny że już macie część rzeczy ogarniętych bo ja nie mam jeszcze nic :/ Ogólnie to nie wiem jak to będzie bo jak patrzę na ceny tych wózków to masakra nie mówiąc już o reszcie. Jeszcze gdzieś pod koniec sierpnia mamy duży wydatek bo remontujemy kuchnie całkowicie yhh Nie wiem jak znajdę pieniądze na to wszystko.

Flavia lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ