X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam więcej body na 68 niż 62 Haha to dopiero wyprzedzam i już w 2019 jestem :D a na 56 to nawet nie mówię bo tylko dwa body.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:51

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowym :) Mamy zdrową dziewczynkę, która w tej chwili ma już 396gram.

Co do wyprawki to mam już sporo ciuszków od brata i bratowej, ale to głównie rozmiar 50 i 56. Kupiliśmy też łóżeczko i materacyk. Wózek zamawiamy w połowie sierpnia. Aaa! Wzieliśmy też komode z przewijakiem do odnowienia i już nie mogę się doczekać efektu końcowego :D

Milano, mala_misia, Blu, monika30, 1Malinka1, tym_janek, akilegna♥, OlinkowA, Patka0205, Marsylia, Flavia, Mamusia_Ksawusia, Kathrine, Cukierniczka lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z Nas kupi i tak to, co uzna za stosowne i w jakiej ilości będzie chciała :) Ja np. już mam upatrzone body czy legginsy, które mi się podobają w KappAhl i skuszę się na nie, kilka ciuszków z Pinokio już wybrałam, zajrzę też do H&M, bo tam też mi się podobają. Ale nie będę szaleć z ilością, bo takie maleństwo szybko wyrasta. Mam też nadzieję, że choć trochę ciuszków dostanę, bo kilka osób się zadeklarowało, które na pewno posłużą na przebranie czy do szpitala. Będą w pogotowiu po prostu :) I skoro znam płeć to już stwierdziłam, że po najbliższej wypłacie robię pierwsze zakupy ciuchowe, coś też z wyprzedaży upoluję, by była połowa na początek, a resztę dokupię potem w międzyczasie kupując inne rzeczy, bo nie tylko ciuszki są ważne :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrocilam dzisiaj z sentymentem na pierwsze strony naszego forum gdy powstawalo. Jak kazds z nas, niesmialo sie witala, pelna obaw i szczescia jednoczesnie. Chciałabym powiedziec, ze ciesze sie ze spotykamy sie w podobnym skladzie, tym razem w polowie ciazy. Mam nadzieję to samo napisac za okolo 20 tygodni. Napawa mnie to optymizmem, mam nadzieje ze Was również :)

akilegna♥, OlinkowA, Flavia, Kathrine, Cukierniczka lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia byłam wczoraj w KappAhl i te ubranka dla dzieci są cudowne! Poszłam kupić dla siebie sukienkę na komunię i wesele, a nie mogłam się oderwać od tych małych wieszaczków ;) Szkoda, że takie drogie te ciuszki! Ale na bank jak będę miała trochę wolnej kasy i w końcu zliczę to, co kupiłam i dostałam od siostry, to udam się tam na łowy :)

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. wczoraj tak patrzy na te ciuszki i mówi "No ładne, ładne...i ile na nie wydałaś? " :D On tego nie rozumie, ale wie, że mnie to cieszy.
    Dobrze, że Wy tez tak macie, że ciężko Wam przejść obok takich ciuszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:24

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co skupiam się na wybieraniu gabarytów :) szukam płóżeczka, materaca do niego i fotelika, jak to wybiorę i zamówię to będę oglądać ciuszki

• Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam rozterki jaki wózek kupić, bo muszę podwójny, rok po roku. Nie ogarnę trójki w trzech wózkach :D najstarsza będzie miała prawie 3,5 roku, syn równo dwa jak urodzi się najmłodsze także wesoło :) nad łóżeczkiem też myślę, z tym że małe mam, muszę kupić dla synka większe.
    Przynajmniej podstawa jeśli chodzi o ubranka i akcesoria typu laktator, podgrzewacz jest.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowalam ciuszki z 5,10,15 I za ta cenę to nie są złe. Wiadomo że Pinokio to nie jest ale nie jest źle ;) ja nie mam po kim dostać ciuszkow więc trochę do kupienia mam,dlatego już zaczynam żeby aż tyle na raz nie wydać. Milano też już wydalam ok 500 zl A droga jeszcze daleka hehe ;)

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się wybrać do piwnicy po 3 worki ubranek i zobaczyć w jakim są stanie. Po przejrzeniu ewentualnie coś dokupię. Teraz po kieszeni daje zakup mleka dla Wiki (modyfikowane+wysokoenergetyczne to koszt 600-700zł miesięcznie o.O )

Byłam u lekarza rodzinnego z siniakami, po wywiadzie wyszło, że mam przewlekłą niewydolność żylną. Po porodzie czeka mnie badanie przepływów i po wynikach albo leki albo operacja.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    mala_misia byłam wczoraj w KappAhl i te ubranka dla dzieci są cudowne! Poszłam kupić dla siebie sukienkę na komunię i wesele, a nie mogłam się oderwać od tych małych wieszaczków ;) Szkoda, że takie drogie te ciuszki! Ale na bank jak będę miała trochę wolnej kasy i w końcu zliczę to, co kupiłam i dostałam od siostry, to udam się tam na łowy :)
    Ja jestem zakochana w ubrankach z kappahl ...;) już mam kilka i będę kompletować
    Jakoś tez jest super .. tylko ceny mordują :)

• kamkam Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja część ubranek dostałam, a resztę zamawiam mega pakę ubranek na olx:) za 200 zł cała wyprawka po zeszłorocznym dziecku, rozmiary od 62 do 72, część rzeczy ani raz nie założone, nowe z metkami:)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Ja muszę się wybrać do piwnicy po 3 worki ubranek i zobaczyć w jakim są stanie. Po przejrzeniu ewentualnie coś dokupię. Teraz po kieszeni daje zakup mleka dla Wiki (modyfikowane+wysokoenergetyczne to koszt 600-700zł miesięcznie o.O )

Byłam u lekarza rodzinnego z siniakami, po wywiadzie wyszło, że mam przewlekłą niewydolność żylną. Po porodzie czeka mnie badanie przepływów i po wynikach albo leki albo operacja.

Współczuję z tą niewydolnością żylna. Sama mam spory problem w ciąży z żylakami, po ciąży z synem jednego laserowo usuwałam, teraz też mnie to czeka :/ plus pajączki, a upały tylko pogarszają sprawę. Mam nadzieję że u Ciebie skończy się tylko na farmakologii. A bolą Cię też nogi albo puchną, czy tylko siniaki się pojawiają?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu nogi cały czas lekko opuchnięte, jak dłużej chodzę lub robi się upał to puchną okropnie. Do tego łapie mnie skurcz cały czas w jednym punkcie łydki i to tak mocny, że później cały dzień noga boli i chodzę lekko kulejąc.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! widzę że u Was wyprawki pełną parą, ja nawet o tym nie myślę :D 5 czerwca mam połówkowe a potem lot do NL, także pewnie tam w primarku sie obkupię ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowalam paczkę z 5-10-15 I ja jestem bardzo zadowolona i z jakości i formy przesyłki.
    Każda rzecz zapakowana oddzielnie w oryginalne folie.
    Ciuszki są takie malutkie i słodkie że aż się wzruszyłam.
    Teraz najadlam się truskawek po pracy i leżę

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w secondhandzie upolowałam tyle ciuszków za 60 zł ze szok. Niektóre nowe z zary, hm i inne dobre firmy, razem wszystkiego z 15 sztuk wiec się opłaca tym bardziej ze kupiłam jeden pół kombinezon na zimę, całkiem nowy. Muszę ewentualnie jakas kurtkę dokupić i jeden kombinezon na zmianę i będzie wsio :) chyba zacznę chodzić częściej bo tyle pięknych ciuszków aż nie mogę się napatrzeć :)

Zuuziaaaa, Blu, Flavia lubią tę wiadomość

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:08

Patka0205, Blu, Pikapik lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa o wow ale brzuszek !! :D ja mam dużo mniejszy...

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ale duży brzuszek! Ja mam dużo mniejszy :)

Ja coraz lepiej czuje ruchy, prawie za każdym razem jak się położę, usiądę. Czasem to jest takie nagle kopnięcie ze aż się cała wzdygam a mój mąż się śmieje ze mnie ze znowu Mel matkę straszy :D a ile spokojniej jak się czuje ruchy, masakra :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ