X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam więcej body na 68 niż 62 Haha to dopiero wyprzedzam i już w 2019 jestem :D a na 56 to nawet nie mówię bo tylko dwa body.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:51

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowym :) Mamy zdrową dziewczynkę, która w tej chwili ma już 396gram.

Co do wyprawki to mam już sporo ciuszków od brata i bratowej, ale to głównie rozmiar 50 i 56. Kupiliśmy też łóżeczko i materacyk. Wózek zamawiamy w połowie sierpnia. Aaa! Wzieliśmy też komode z przewijakiem do odnowienia i już nie mogę się doczekać efektu końcowego :D

Milano, mala_misia, Blu, monika30, 1Malinka1, tym_janek, akilegna♥, OlinkowA, Patka0205, Marsylia, Flavia, Mamusia_Ksawusia, Kathrine, Cukierniczka lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z Nas kupi i tak to, co uzna za stosowne i w jakiej ilości będzie chciała :) Ja np. już mam upatrzone body czy legginsy, które mi się podobają w KappAhl i skuszę się na nie, kilka ciuszków z Pinokio już wybrałam, zajrzę też do H&M, bo tam też mi się podobają. Ale nie będę szaleć z ilością, bo takie maleństwo szybko wyrasta. Mam też nadzieję, że choć trochę ciuszków dostanę, bo kilka osób się zadeklarowało, które na pewno posłużą na przebranie czy do szpitala. Będą w pogotowiu po prostu :) I skoro znam płeć to już stwierdziłam, że po najbliższej wypłacie robię pierwsze zakupy ciuchowe, coś też z wyprzedaży upoluję, by była połowa na początek, a resztę dokupię potem w międzyczasie kupując inne rzeczy, bo nie tylko ciuszki są ważne :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrocilam dzisiaj z sentymentem na pierwsze strony naszego forum gdy powstawalo. Jak kazds z nas, niesmialo sie witala, pelna obaw i szczescia jednoczesnie. Chciałabym powiedziec, ze ciesze sie ze spotykamy sie w podobnym skladzie, tym razem w polowie ciazy. Mam nadzieję to samo napisac za okolo 20 tygodni. Napawa mnie to optymizmem, mam nadzieje ze Was również :)

akilegna♥, OlinkowA, Flavia, Kathrine, Cukierniczka lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia byłam wczoraj w KappAhl i te ubranka dla dzieci są cudowne! Poszłam kupić dla siebie sukienkę na komunię i wesele, a nie mogłam się oderwać od tych małych wieszaczków ;) Szkoda, że takie drogie te ciuszki! Ale na bank jak będę miała trochę wolnej kasy i w końcu zliczę to, co kupiłam i dostałam od siostry, to udam się tam na łowy :)

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. wczoraj tak patrzy na te ciuszki i mówi "No ładne, ładne...i ile na nie wydałaś? " :D On tego nie rozumie, ale wie, że mnie to cieszy.
    Dobrze, że Wy tez tak macie, że ciężko Wam przejść obok takich ciuszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:24

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co skupiam się na wybieraniu gabarytów :) szukam płóżeczka, materaca do niego i fotelika, jak to wybiorę i zamówię to będę oglądać ciuszki

• Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam rozterki jaki wózek kupić, bo muszę podwójny, rok po roku. Nie ogarnę trójki w trzech wózkach :D najstarsza będzie miała prawie 3,5 roku, syn równo dwa jak urodzi się najmłodsze także wesoło :) nad łóżeczkiem też myślę, z tym że małe mam, muszę kupić dla synka większe.
    Przynajmniej podstawa jeśli chodzi o ubranka i akcesoria typu laktator, podgrzewacz jest.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowalam ciuszki z 5,10,15 I za ta cenę to nie są złe. Wiadomo że Pinokio to nie jest ale nie jest źle ;) ja nie mam po kim dostać ciuszkow więc trochę do kupienia mam,dlatego już zaczynam żeby aż tyle na raz nie wydać. Milano też już wydalam ok 500 zl A droga jeszcze daleka hehe ;)

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się wybrać do piwnicy po 3 worki ubranek i zobaczyć w jakim są stanie. Po przejrzeniu ewentualnie coś dokupię. Teraz po kieszeni daje zakup mleka dla Wiki (modyfikowane+wysokoenergetyczne to koszt 600-700zł miesięcznie o.O )

Byłam u lekarza rodzinnego z siniakami, po wywiadzie wyszło, że mam przewlekłą niewydolność żylną. Po porodzie czeka mnie badanie przepływów i po wynikach albo leki albo operacja.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    mala_misia byłam wczoraj w KappAhl i te ubranka dla dzieci są cudowne! Poszłam kupić dla siebie sukienkę na komunię i wesele, a nie mogłam się oderwać od tych małych wieszaczków ;) Szkoda, że takie drogie te ciuszki! Ale na bank jak będę miała trochę wolnej kasy i w końcu zliczę to, co kupiłam i dostałam od siostry, to udam się tam na łowy :)
    Ja jestem zakochana w ubrankach z kappahl ...;) już mam kilka i będę kompletować
    Jakoś tez jest super .. tylko ceny mordują :)

• kamkam Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja część ubranek dostałam, a resztę zamawiam mega pakę ubranek na olx:) za 200 zł cała wyprawka po zeszłorocznym dziecku, rozmiary od 62 do 72, część rzeczy ani raz nie założone, nowe z metkami:)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Ja muszę się wybrać do piwnicy po 3 worki ubranek i zobaczyć w jakim są stanie. Po przejrzeniu ewentualnie coś dokupię. Teraz po kieszeni daje zakup mleka dla Wiki (modyfikowane+wysokoenergetyczne to koszt 600-700zł miesięcznie o.O )

Byłam u lekarza rodzinnego z siniakami, po wywiadzie wyszło, że mam przewlekłą niewydolność żylną. Po porodzie czeka mnie badanie przepływów i po wynikach albo leki albo operacja.

Współczuję z tą niewydolnością żylna. Sama mam spory problem w ciąży z żylakami, po ciąży z synem jednego laserowo usuwałam, teraz też mnie to czeka :/ plus pajączki, a upały tylko pogarszają sprawę. Mam nadzieję że u Ciebie skończy się tylko na farmakologii. A bolą Cię też nogi albo puchną, czy tylko siniaki się pojawiają?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu nogi cały czas lekko opuchnięte, jak dłużej chodzę lub robi się upał to puchną okropnie. Do tego łapie mnie skurcz cały czas w jednym punkcie łydki i to tak mocny, że później cały dzień noga boli i chodzę lekko kulejąc.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! widzę że u Was wyprawki pełną parą, ja nawet o tym nie myślę :D 5 czerwca mam połówkowe a potem lot do NL, także pewnie tam w primarku sie obkupię ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowalam paczkę z 5-10-15 I ja jestem bardzo zadowolona i z jakości i formy przesyłki.
    Każda rzecz zapakowana oddzielnie w oryginalne folie.
    Ciuszki są takie malutkie i słodkie że aż się wzruszyłam.
    Teraz najadlam się truskawek po pracy i leżę

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w secondhandzie upolowałam tyle ciuszków za 60 zł ze szok. Niektóre nowe z zary, hm i inne dobre firmy, razem wszystkiego z 15 sztuk wiec się opłaca tym bardziej ze kupiłam jeden pół kombinezon na zimę, całkiem nowy. Muszę ewentualnie jakas kurtkę dokupić i jeden kombinezon na zmianę i będzie wsio :) chyba zacznę chodzić częściej bo tyle pięknych ciuszków aż nie mogę się napatrzeć :)

Zuuziaaaa, Blu, Flavia lubią tę wiadomość

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:08

Patka0205, Blu, Pikapik lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa o wow ale brzuszek !! :D ja mam dużo mniejszy...

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ale duży brzuszek! Ja mam dużo mniejszy :)

Ja coraz lepiej czuje ruchy, prawie za każdym razem jak się położę, usiądę. Czasem to jest takie nagle kopnięcie ze aż się cała wzdygam a mój mąż się śmieje ze mnie ze znowu Mel matkę straszy :D a ile spokojniej jak się czuje ruchy, masakra :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ