X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Witam się w 26 tc ! Kiedy to zleciało, ja się pytam?

Wracam jak bumerang do pytania o twardnienia brzucha. W poprzednim tygodniu zaczęło się chyba i już kilka razy miałam takie odczucie. Brzuch nagle zaczął mi ciążyć i ciągnąć w dół. Nie bolało, ale uczucie było nieprzyjemne. Myślałam, że synek może tak napiera główką, bo czasami jak się wypręży to i u góry czuję to "ciążenie". Byłam dziś u ginki ale oczywiście zapomniałam zapytać co to może być. Usg dziś też nie miałam, tylko zbadała szyjkę, ph, mocz, krew. Kolejne podglądanie malucha za 4 tygodnie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co opisujesz prawie słowo w słowo opisała nam wczoraj położna w szkole rodzenia jako skurcze Braxtona-Hicksa, podręcznikowo występujące od 25tc.

43kth371haww2z0j.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Edka pociesze się, mnie co noc łapie skurcz, ale tylko w prawej lydce. Nigdy w lewej. Juz mam tego dosyć bo potem cały dzień chodzę jak kaleka a też biorę magnez.
    No to przynajmniej uzupełniamy się, ja kuleję na lewą, a ty na prawą. Symetria zachowana :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    To co opisujesz prawie słowo w słowo opisała nam wczoraj położna w szkole rodzenia jako skurcze Braxtona-Hicksa, podręcznikowo występujące od 25tc.

Czyli przepowiadajace? Czytałam na ten temat i najczęściej opisują jako skurcz z góry na dół i odwrotnie. U mnie jest to takie odczucie jakby nagle ktoś mi kilka kamieni do brzucha włożył, trwa chwilę i przechodzi. Jeju jak to ciężko mi jest opisać i zrozumieć swoje ciało ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje skurcze się nie przesuwają z góry na dół :) Bardziej czuję ucisk i rozpieranie w górze brzucha i ciężko mi się oddycha.

Edka, Zuzia - a badałyście magnez, potas i wapń? Moja gin mówiła, że to prawie zawsze od niedoboru magnezu, ale mi jest trochę lepiej jak pilnuję suplementowania wapnia. Magnez już mam brać 4 razy dziennie po 2 tabletki...

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczyna sie w dole i idzie do gory i mija. Ale dzis odnotowalam moze ze 2 przed poludniem. Zalezy od dnia.
    A z magnezu to chyba mam...biegunke. w zasadzie caly czas luzny stolec i obawiam sie ze za duzo go biore.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj intensywny dzień. Zdecydowaliśmy się w końcu na wozek! Nowość coto baby model Sydney. Powiem Wam ze na żywo jest świetny, gondola mała taka jak chciałam nie żadne ogromne wozki i gondole - wiem ze wielu osobom się podobają ale mi zależy jednak na mniejszym. Najlepsze jest to ze to gondola właśnie zamienia się w spacerówkę kubełkową w kilka sekund i wyglada na prawdę świetnie! Pierwszy raz spotkałam się z tym że dognodola zmienia się w spacerówkę - dla mnie bomba, nie muszę prosić teściów lub rodzicow o przetrzymanie na zimę spacerówki. Cena tez mnie zadowala a szczególnie mojego męża :) mi wizualnie się podoba bardzo, kupiliśmy tez fotelik z baza No i teraz czekamy na październik :)

Dzisiaj tez robimy dalej pokoik, pólki itp i będzie brakować nam tylko łóżeczka i fotela i zawiesić zasłony. Powiem Wam ze to zaczyna być mój ulubiony pokój w całym mieszkaniu.

Nie zdecydowanym na wozek polecam sprawdzic ten model Coto Baby Sydney - którzy chcą jednak wozek nie z tych większych pokroju Bebetto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 18:22

Zuuziaaaa, mala_misia lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano gratuluję wyboru, dla mnie wybór wozka był krokiem milowym wyprawkowa i i cieszę się że mam go za sobą. Nawet nie zastanawiam czy dobrze wybralam, staram się cieszyć że zostało tylko lozeczko (tak mi się wydaje) . Dorwalam też dzisiaj podgrzewacz tomme tippe czarny bo mamy ciemna kuchnie i chcialam żeby biały nie szpecil mi wystroju choć nie jestem wielka estetka :p była promocja, ze 119 na 79 więc jestem zadowolona a mieści każdy rodzaj butelek, avent, lovi czy NUK.

Maz masować ma mi łydki? Niestety nie za bardzo mogę na niego liczyć w takich kwestiach.

Twardnienia brzucha odczuwam jak sie nachodze albo najem w górnych partiach brzucha. Nieprzyjemne ale chwilowe. Są to niegrozne skurcze przepowiadajace.

Czy któreś w Was czują się ostatnio trochę jakby.. slabiej? Tzn pogoda pogodą, ale bardziej chodzi mi o zawroty głowy czy zaslabniecia, nawet w środku dnia czy z rana. Ja ostatnio miewam coraz częściej i mam spadki ciśnienia. Ponoc to normalne, dlatego trochę więcej poleguje w ciągu dnia.

Edka równowaga w naturze to podstawa. Umowmy sie ze porod też możemy tak przejść, ja troche za Ciebie Ty trochę za mnie i bedzie super :D

ChicChic, chybba zazdroszczę Ci biegunki. Ja mam takie zaparcia, że siedząc na toalecie modlę się o pomstę do nieba. Nie radze sobie z tym kompletnie podczas ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 18:43

edka85 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zakupiliśmy fotelik z bazą bo było -23%. Wzięliśmy z cybexa,który można rozłożyć na płasko po podpieciu do stelaża wózka. Super sprawa,bo jak pojadę np do rodziców na kawę to nie będę musiała brać gondoli tylko ten fotelik :) z wózkiem zrobię tak że wpłace zaliczkę A przed porodem odbiorę :) zdecydowaliśmy się na cybexa priam paradise. Cena nie mała ale Kacpi jest naszym wyczekanym dzidziusiem że nie będę oszczędzać :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziaa ja mam codziennie ciśnienie 90/60, czuje się średnio ale podobno lepiej niskie niż wysokie ;)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Zuziaa ja mam codziennie ciśnienie 90/60, czuje się średnio ale podobno lepiej niskie niż wysokie ;)
    Gratuluje wyboru wozka, czytalam chyba na sąsiednich wątkach że dziewczyny też się na niego zdecydowały. My też zdecydowaliśmy się na cybex ale aton 5 i mowie o nosidle.
    Przed ciaza moje normalne ciśnienie to było 80/50, teraz przy takim czuje ze zaraz zejdę. Wtedy czasami mąż podniesie mi czymś cisnienie i od razu lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 18:48

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziaaa ja tez ostatnie dni miałam w jakiejś takiej spadkowej formie :/ nie śpię zazwyczaj w południe ale po prostu nie mogłam wytrzymać :/ ani mi się sprzątać noe chciało ani obiadu ugotować, lezalalabym tylko. Na szczęście energia już mo wraca wiec uff może to tylko chwilowe.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, to może w takim razie to rzeczywiście taki czas, tym bardziej jesli ktoś jest homeopata i odczuwa każdą zmianę pogody w ciągu dnia. Ja już powoli czuje się jak wieloryb jeśli chodzi o brzuch.przytylam w sumie 6,5 kg, choć wszyscy wokół mówią, że widać po mnie jakbym polknela piłkę i nic więcej.
    Ale uwaga, mam 158 cm, zaczynałam z wagą 51,5 bo pofolgowalam sobie w święta przed zajściem. Zawsze miałam obfity biust. Wszystkie dziewczyny w szkole miały maly albo wcale, a ze mnie ze śmiali że najpierw wchodziły cycki a potem.. cycki i dopiero ja. Mam duży dystans do siebie więc nie brałam nigdy szydery na serio. Mała i cycata bylam zawsze. TERAZ JESTEM MAŁA NOSZĄCA DWA ARBUZY. Serio. Biust mnie nie boli, ale położył mi się na brzuchu. Przeraża mnie to co będzie jak pojawi się pokarm.
    Polozna ostatnio mówiła że dziecko powinno objąć buźka sutek i trochę brodawki. Mam mam sutek wielkości malego palca, nie wiem jak on to ogarnie, :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 18:58

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pytałam ale chyba nikt mi nie odp. Czy któreś z Was ginekolog zalecił badania na listerioze ?

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o takim badaniu.

Kurczę kusi mnie dziś żeby kupić jakieś ciuszki a aliexpress tak żeby sprawdzić czy one różnią się jakościowo czy nie, nie chodzi mi o zaoszczędzenie tylko bardziej o to ze tam są bardzo ładne wzory i kolorystyka. Zamawialyscie coś ? Jak tak dajcie linka

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest groźna bakteria która występuje w niepasteryzowanym mleku,niemytych owocach i warzywach,a także w mięsie.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki są na stronce patpat. Wpiszcie sobie na Facebook. Jeszcze nie zamawialam. Wysyłka zagraniczna. Czeka się ok 3 tyg,ale na pewno się skuszę. :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza wizyta ok. Mała dobrze rośnie na lekach, waży +/- 960g. Mam więcej odpoczywać, no cóż... odpoczywam tyle ile się da przy małym szkrabie. Blizna po cc mnie od 3 dni ciągle boli przy chodzeniu, skóra na brzuchu swędzi jakby rój komarów mnie napadł i w końcu brzuch zaczął rosnąć na boki a nie tylko w przód, zaczyna mi uciskać na przeponę i żebra, żołądek się skurczył i jak zjem za dużo na raz to zgaga do nocy męczy.

Milano, Kathrine, Blu, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wklejalam ciuszki z Aliexpress jakies 10 stron wczesniej... sa naprawde super. A jeden komplet wyjatkowo milutki w dotyku.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie...widzę, że wy jesteście już tak zaawansowane w zakupach. A ja w ciemnej d..e, oprócz jakiś-tam ubranek (co nawet nie można nazwać pełną wyprawką), nie mam praktycznie nic. O robieniu kącika, czy pokoiku dla małego, to nawet nie wspomnę...Od lipca idę na L4, to może się w końcu zmobilizuję.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ