Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patpat ma kiepskie opinie , poczytajcie sobie żeby się nie wpakować na minę .. kobiety skarżą
się ze albo przesyłki nie dochodzą albo przychodzą po bardzooooo długim czasie ... albo nie te rozmiary co zamawiały ... ja z nich zrezygnowałam przez to i zamowilam trochę na alli .. z nimi nie miałam problemów nigdy a ciuszki tak samo ładne na fotach jak patpat -
nick nieaktualnyChicChic, też mam ten sam problem z biegunka. Zastanawiałam się czy to od magnezu czy witamin ciążowych, ale obstawiam witaminy,bo wtedy się zaczęło. Na początku brałam Pregne plus i to była masakra, teraz biorę symvital i jest trochę lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Gin kazała mi zmieniać aż znajdę dobre, byleby miały wszystkie składniki potrzebne, a endo zasugerował kupienie bezlaktozowych. Jak skończę symvital zaczynam doppelherz mama premium i oby to było to.
Odnośnie formy to moja też spada. Zauważyłam, że Męczy mnie dłuższe stanie w miejscu, więc nawet jak czekam w kolejce to szukam miejsca żeby usiasc.
Natomiast odnośnie brzucha, to u mnie takie skurcze chyba nie występują. Nawet jak czuje taka ciężkość w dole brzucha, to Góra mi się nie spina i jest luźna. Chociaż jak coś robię, to później czuje takie ciazenie.
Ja mam znowu inny problem. Mam niskie ciśnienie, ale za to tętno blisko 100, a jak się trochę zmecze to wyższe. Ostatnio u położnej miałam 125, a praktycznie nic nie robiłam, tylko przeszłam do niej z rejestracji. -
Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki ... w środę zalogowałam się na swoim pue .. bo czekam właśnie na wypłatę pierwszego zasiłku ... i ku mojemu zdziwieniu ... zasiłek został przygotowany do wypłaty ale... kompletnie nie zgadzały mi się kwoty ... zadzwoniłam do księgowej ... która skontaktowała się z Zusem i okazało się , ze ZUS wszczął jakieś postępowanie wyjaśniające dotyczące zmiany mojego etatu , Naliczył poki co zasiłek na podstawie starego wymiaru godzin mimo ze zmiana nastąpiła w grudniu 2017 roku zanim w ogóle pomyślałam o ciąży i teraz niby wyślę pismo żeby składać jakieś wyjaśnienia . Wybrałam się nawet wczoraj osobiście do zusu ale nie dowiedziałam się nic więcej niż księgowa ... trzeba czekać to mi powiedziała Pani w zusie ....
A ja jestem kłębkiem nerwowo od 3 dni ... przeczytałam już cały internet ...i mnie zmroziło ze
sprawa może nawet skończyć się w sądzie a teraz mogę pożegnać się z pieniędzmi nawet na kilka miesięcy bo ZUS ma
na wszystko czas ... jestem załamana . Wiadomo biedy nie klepie ..mąż pracuje ale ... nie wyobrażam sobie zostać bez pieniędzy swoich na tyle czasu ... zwłaszcza ze wyprawka tania nie jest ...a ja uczciwie pracowałam .. i wszystkie składki były płacone ...co więcej jak okazało się , ze jestem w ciąży to nie odpuściłam i dalej chodziłam do pracy mimo mdlosci i zawrotów głowy ... i teraz spotyka mnie coś takiego ?
Najadłam się już tyle stresu od środy przez to .. nie mogę spać i strasznie martwię się jak to się skończy . Czy któraś z was przerabiala/ przerabia podobny probkem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 21:25
-
Megs moja znajoma miała identyczny problem. Rodziła w listopadzie 2016. Przez całą ciążę nie dostała nic i później jeszcze długo też nic. Sprawa oczywiście trafiła do sądu. Jak się z nią ostatnio widziałam w lipcu tamtego roku (bo się przeprowadzili) to sprawa była nadal w toku. Nie wiem jak się zakończyło i czy w ogóle. Mogę podpytać.
-
Ojej współczuję takiej sytuacji i tyle stresu ale nie ma co się denerwowac na zapas może nie będzie aż tak źle z tym ZUSEM ale o własne pieniądze się sądzić to już tak nie powinno być.trzymam kciuki żeby jak najszybciej wszystko się wyjaśniło.
A ja biorę żelazo i po nim dopiero ma się problem z toaletą a do tego muszę sok pomarańczowy pic to znowu zgaga mnie męczy ale to jeszcze nic jak miałam pod koniec ciąży że nie mogłam nawet wody się napić i spałam na siedząco oby teraz aż tak źle nie bylo.
Ja skurczów nie mam ale brzuch mi się napina i mam jakiś ucisk w krzyzu że nie mogę na lewą nogę stanac ..
Ostatnio przeczytalam o witaminach i okazuje się że za dużo witamin jest nie dobrze brać dlatego przezucilam się na 3 podstawowe witaminy i jakoś "lzej mi"
-
Buko wrote:ChicChic, też mam ten sam problem z biegunka. Zastanawiałam się czy to od magnezu czy witamin ciążowych, ale obstawiam witaminy,bo wtedy się zaczęło. Na początku brałam Pregne plus i to była masakra, teraz biorę symvital i jest trochę lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Gin kazała mi zmieniać aż znajdę dobre, byleby miały wszystkie składniki potrzebne, a endo zasugerował kupienie bezlaktozowych. Jak skończę symvital zaczynam doppelherz mama premium i oby to było to.
Odnośnie formy to moja też spada. Zauważyłam, że Męczy mnie dłuższe stanie w miejscu, więc nawet jak czekam w kolejce to szukam miejsca żeby usiasc.
Natomiast odnośnie brzucha, to u mnie takie skurcze chyba nie występują. Nawet jak czuje taka ciężkość w dole brzucha, to Góra mi się nie spina i jest luźna. Chociaż jak coś robię, to później czuje takie ciazenie.
Ja mam znowu inny problem. Mam niskie ciśnienie, ale za to tętno blisko 100, a jak się trochę zmecze to wyższe. Ostatnio u położnej miałam 125, a praktycznie nic nie robiłam, tylko przeszłam do niej z rejestracji.
Biore doppelhertz mama i jestem b.zadowolona. pprownywalam mnostwo preparatow i ten ma najlepsze dawki DHA i wit.D. nic nie musze brac osobno.
A co do Zusu to tez sie obawiam. Bo w lutym zaczelam prace (pierwsza w zyciu bo wczesniej bylam na dzialalnosci) i zaraz zaszlam w ciaze.. Oby sie nie przyczepili ze chcialam kogos naciagnac czy cos..
-
Megss możesz mi napisać gdzie dokładnie w pie mogę sprawdzic te środki na zasiłek? Mam tez pytanie skoro kilka dni w czerwcu jeszcze pracowałam to wypłatę teraz dostanę od ZUSU czy jeszcze od mojego pracodawcy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 08:19
-
Powinnaś mieć taka zakładkę świadczeniobiorca ...u góry w lewym rogu po zalogowaniu .. jeśli jej nie masz ( ja na początku nie miałam ) to musisz zadzwonić do zusu na ich infolinie i poprosić o stworzenie .. jak w nią wejdziesz to po prawej stronie rozwija Ci się lista podzakladek .. i tam jedna z nich to zasiłki .. wchodzisz w nią i powinnaś tam mieć informacje ... od kiedy zwolenienie .. itp... za pierwsze 33 płaci pracodawca od 34 dnia przejmuje Cię ZUS .. wiec musisz policzyć na ile dni dostałaś zwolnienie od lekarza .. wtedy będziesz wiedziała od którego dnia jesteś już pod opieka Zusu . Jeśli pierwsze zwolnienie było na 33 dni lub mniej np 30 .. to dopeiro jego kontynuacja uprawnia Cię do zasiłku .. a ZUS po otrzymaniu drugiego zwolnienia ma 30 dni na rozpatrzenie i wypłatę pieniędzy ale te 30 dni liczy się nie daty wystawienia tego zwolnienie tylko data wpłynięcie dokumentów od księgowej do zusu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 08:30
-
Megss współczuję ale może ZUS sam zacznie Ci wypłacać po tym jak skończą postępowanie, może nie będzie tak źle, bądź dobrej myśli. Na Twoim miejscu pisałbym im co tydzień listy o tym że jestem w trudnej sytuacji w ciąży i żeby nie wstrzymywali wypłaty. Twój zakład pewnie zatrudnia poniżej 20 osób i dlatego ZUS sam nalicza zasiłek?
-
Z tego co księgowa się dowiedziała to oni nie podważają mojego zatrudnienia tylko chcą widzieć dlaczego dostałam pełny etat ...
Firma jest mała ...poniżej 20 osób . Ja przez wiele lat prowadziłam swoją działalność .. a potem w marcu 2017 roku weszłam we współpracę z ta spółka ...
Oczywiscie nie odpuszczę tego tematu .. ale stres jest ogromny ..poki co czekamy na oficjalna informacje bo do tej pory tylko wiem , ze ma być postępowanie wyjaśniające tak to nazywają w Zusie ... pewnie przyjdzie pismo
Księgowa doradza spokój bo wszystko jest dobrze w papierach ale ciężko zachować spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 08:53
-
Hej,mnie również twardnieje brzuch pare razy w ciągu dnia,ale nie jest to ani bolesne ani nie przyjemne.Natomast jak dluzej pochodzę to czuje takie kłucie w kroku...,na ostatniej wizycie szyjka bylavwysiko,natomiast łożysko dość nisko.I teraz nie wiem,czy te ukłucia są normalne czy mam się jeszcze bardziej oszczędzać,wizyta dopiero 2 lipca a nie chce dzwonić i panikować.
Co do fotelika to tez mam cybexa cloud q-ciężki jest.Nie możemy zdecydować się na wozek,quinny czy espiro next.Chyba zostawię ten dylemat ojcu.Ja sie skupie na urządzeniu pokoika.Mialam robić tylko kącik w sypialni,ale po obejrzeniu na yt jak ma zorganizowany przewijak itd multi mommy,to stwierdziłam ze będę miała wszystko w osobnym pokoju.Rowniz przez pierwszej tyg będę kapać dziecko w tym pokoiku[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Moll wrote:Dziewczyny dziś w Lidlu wyprzedaż tych ciuszkow dziecięcych co były ostatnio, dotrwałam kilka body kopertowy z biobawelny z krótkim 2 pak za 10 zł, spodenki 2 pak za 10 zł, dużo tego jest i tanio bardzo, kupiłam kilka kompletów
Dorwalas tylko kilka bo moja mama wykupila doslownie wszystko ! Szalona babcia bedzie
-
ChicChic wrote:Dorwalas tylko kilka bo moja mama wykupila doslownie wszystko ! Szalona babcia bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 12:27
-
_magda87_ wrote:Natomast jak dluzej pochodzę to czuje takie kłucie w kroku...,na ostatniej wizycie szyjka bylavwysiko,natomiast łożysko dość nisko.I teraz nie wiem,czy te ukłucia są normalne czy mam się jeszcze bardziej oszczędzać,wizyta dopiero 2 lipca a nie chce dzwonić i panikować.
-
edka85 wrote:Te ukłucia są normalne, prawdopodobnie dziecko w danym momencie kopie akurat dosyć nisko i ty odczuwasz to jako kłucia w szyjce. Ja miewam takie momenty i szyjka absolutnie się nie skróciła.
Dzięki,bo ja już panikowałam.Nie miałam takich momentów przez cała ciaze,faktycznie dzuecko już trochę wazy i może uwierać
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️