WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda z solą albo inhalacje z soli fizjologicznej:-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na zadupiu i dopiero teraz przeczytałam zaległości.
    Tymianek dodałam Cię, zawsze warto czegoś nowego się dowiedzieć. Tak interesuje mnie bezpieczeństwo, czyli ilość donoszonych ciąż oraz porodów przedwczesnych w grupie gdzie podano szczepionki oraz grupie kontrolnej nieszczepionej. Miło by było też ilość chociażby hospitalizacji w 1 roku życia i opóźnień w rozwoju bez względu na przyczynę.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Flavia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Zuzia, dopiero przeczytałam i mam nadzieję, że to nic groźnego. Oczywiście kciukasy ściskam za Was mocno.

Ja nawet nie wiem ile przytyłam, ale w ostatnich dniach niczego sobie nie odmawiałam.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Wiem, że już parę razy ten temat się przewijał, ale nie mam siły przekopywać się przez te wszystkie strony :P

Co polecacie na ból gardła :(

-Isla
    - płukanie roztworem wody z woda utleniona
    - niektóre dziewczyny polecały tantum verde

Ja jesli miałabym porównywać do wagi przed ciąża to przytyłam poki co 2 kg tylko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 08:04

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynałam od 48-49kg, choć moja pierwsza waga z karty ciąży to 50kg, ale wydaje mi się, że przed ciążą miałam trochę mniej. Najśmieszniejsze jest to, że ja właśnie zawsze chciałam dobić o tej 50 lub 50 kilu nawet, a nie mogłam po prostu, a jadłam normalnie i nigdy sobie nie odmawiałam. A teraz jak trochę bardziej się pilnuje to moja waga idzie w górę jak torpeda, bo już ostatnio miałam chyba 56kg, a co dopiero dalej jak Mała teraz zaczyna najbardziej rosnąć :P Ale nie martwię się tym, póki co, zobaczę jak spadnie mi waga po porodzie i najwyżej jak będę niezadowolona z ostatecznego wyniku to po Nowym Roku będę myśleć :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was chudzinki przed ciążą ! Wpadne w kompleksy :)
    Mam nadzieje ze przynajmniej jestescie niskie bo ja mam 175cm.

Dzis moj M. sam zaproponowal ogladanie wozkow. Wiec jedziemy - musze korzystac;)
    Jestem nastawiona na Anex Sport ten bordowy model. Ale najpietw poogladamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:21

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez 5kg na plusie,nie narzekam i mysle ze jak nawet kolejne 5 jeszcze przytyje to nie bedzie zle.Naprawde nie rozumiem tych kobiet co tyja po 20kg a nawet ponad,a potem przez kolejne 10lat zwalaja wine na ciaze i ze to po dziecku...:)

1Malinka1, Megsss lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tego nie rozumiem. 20kg? 30kg? Ile ja bym musiala jesc :)
    A ja nawet nie mam wiekszego apetytu.

_magda87_ lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży przytyłam 17 kg i wcale nie jadłam dużo a nawet mniej niż przed ciążą. Najbardziej waga powędrowała w górę w 8-9 miesiącu. Po porodzie zostało 3kg a po 2-3 miesiącach wróciłam do starej wagi. Ponoć u mnie dużo wody się zatrzymało.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic mnie sienwydaje że to już inna przemiana materii jak ktoś tak tyle?moja siostra też tyle przytula w ciąży ale ona ciągle na tabletkach i na hormonach byla także to chyba nie od jedzenia tak się tuje..
    Ja mam 180 i jak słyszę że dziewczyny wiazycie po 50 kg to dla mnie waga niedoosiagniecia ja lepiej nie mówię ile ważą hehe
    Miłej słonecznej niedzieli ja jadę po synka bo za cicho i za tęskno za nim :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok 3 lat temu przytyłam można powiedzieć, że z powietrza i nic mi się nie udało z tym zrobić, tak jak się waga zatrzymała tak trwała do teraz. Wiele osób próbowało mi wmówić, że nA pewno zmieniłam dietę na gorsza i podjadam (w tym trener z siłowni), dopiero później wyszło mi hashimoto i Io, dlatego siłownia i fitness przynosiły tylko coraz to gorsze efekty, zamiast poprawy. W ciąży bałam się, że będę tyc w zastraszającym tempie i momentalnie będzie +20kg a tu się okazuje, że waga rośnie u mnie bardzo powoli.
    Więc ja bym się powstrzymala z komentarzami, że ile to trzeba jeść żeby tak tyc. Sama kiedyś tak myślałam i na własnym przykładzie doświadczyła tego, że wystarczy przejść obok półki że słodyczami i wyjść ze sklepu z waga +2kg.

Zuuziaaaa, Karo_Wi, NiecierpliwaKarolina, *SmoczycA*, neska7, Bajka111 lubią tę wiadomość

• Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kilogramy ponad 20 to bardzo często jest nabierana w ciąży woda... To trochę nieładnie tak pisac że ktoś musi dużo jeść żeby tyle przytyć... Ja w pierwszej ciąży +11 w tej mam +5. Ale nie wiem czy nagle mój organizm nie zacznie zatrzymywać wody, tak samo te dziewczyny które piszą nie wiedzą czy nagle nie zaczną przybierać po kilogramie , czy dwóch tygodniowo...

neska7 lubi tę wiadomość

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg, w tym 5 w ostatnim miesiącu, także wszystko zależy z jakiego bmi startujecie. Wiadomo, że dziewczyny szczuplejsze mogą spokojnie przytyć więcej, szczególnie jeżeli chcecie karmić piersią. Ja zawsze przy karmieniu piersią nie potrafię utrzymać wagi i szybko chudnę.

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Te kilogramy ponad 20 to bardzo często jest nabierana w ciąży woda... To trochę nieładnie tak pisac że ktoś musi dużo jeść żeby tyle przytyć... Ja w pierwszej ciąży +11 w tej mam +5. Ale nie wiem czy nagle mój organizm nie zacznie zatrzymywać wody, tak samo te dziewczyny które piszą nie wiedzą czy nagle nie zaczną przybierać po kilogramie , czy dwóch tygodniowo...

woda to jedno a obzarstwo to drugie,moje kolezanki tyly od jedzenia a nie od powietrza.Skoro jadly pizze o 23 na podwojnym ciescie,a obiady zajadaly snickersami to nie jest wina chorob i zaytrzymania wody.Tez mam czesto ochote na niezdrowe jedzenie,ale wlasnie teraz nie mam sumienia jesc smieci,bo nie jestem sama.Poza tym jak juz zjem zdrowe rzeczy,to nawet nie mam miejsca w zoladku na dodatkowe zachcianki.Nie jem idealnie,ale 70/80%jedzienia to tylko same zdrowe rzeczy jakie pakuje w siebie.Ja wiem ze sa wyjatki ale prawie kazda kobieta z gigantyczna nadwaga tlumaczy ze to woda lub leki.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    woda to jedno a obzarstwo to drugie,moje kolezanki tyly od jedzenia a nie od powietrza.Skoro jadly pizze o 23 na podwojnym ciescie,a obiady zajadaly snickersami to nie jest wina chorob i zaytrzymania wody.Tez mam czesto ochote na niezdrowe jedzenie,ale wlasnie teraz nie mam sumienia jesc smieci,bo nie jestem sama.Poza tym jak juz zjem zdrowe rzeczy,to nawet nie mam miejsca w zoladku na dodatkowe zachcianki.Nie jem idealnie,ale 70/80%jedzienia to tylko same zdrowe rzeczy jakie pakuje w siebie.Ja wiem ze sa wyjatki ale prawie kazda kobieta z gigantyczna nadwaga tlumaczy ze to woda lub leki.
    Nie zgodzę się z Toba. Ja przytylam swego czasu 8 kg z powietrza. Miałam 49 kg a pozniej nagle 57 w bardzo krótkim czasie. Jadlam zdrowo, mialam dietę pudelkowa, chodziłam 5 razy w tygodniu na siłownię, trenował podnoszenie ciężarów bo moja figura była do tego stworzona. Jednak nagle przytylam. Zrobiłam kompleksowe wyniki i wyszło że przewlekle choruje na tarczyce. Zastosowano leki, które będę jeść do końca życia i schudlaam z 57 do 50 kg w 2,5 miesiąca prowadząc ten sam tryb życia czyli ćwicząc i jedząc pudełka. Więc nie każdy skok wagi to snikersy czy woda.
    Ja nastawiam się że tego co nie zrzuce od razu po porodzie, zrzuce podczas karmienia piersią, bo jestem zdania że wtedy to już bardziej trzeba się pilnować z dieta niż w ciazy. W ciazy mamy z mezem umowę ze dwa lu trzy razy w miesiącu jak ma wolny weekend pozwalalmy sobie na jedzeniowa rozpuste i robimy sobie cheat meal na mieście lub coś zamawiamy. Nie popadan przecie w paranoje, że zrobię mlodemu krzywdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:37

Karo_Wi, neska7 lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie ma co się porównywać. Kazda z Nas jest inna. Ja patrzę tylko na siebie, i tez nie chciałabym przytyć 20, 30 kg, niezależnie od powodu. Ale tez myślę, że pewne choroby maja wpływ na tycie i niestety nie zawsze ma się na to wpływ.

Ale pogoda się zepsuła na ten weekend...cieszę się ze, ze tydzień już urlop!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:24

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Tez tego nie rozumiem. 20kg? 30kg? Ile ja bym musiala jesc :)
    A ja nawet nie mam wiekszego apetytu.
    Ja sie nastawiam na 20+ mimo że mam dopiero 6+. I nie obzeram się. Po prostu zdaje sobie sprawę jakue tempo wzrostu będzie miało dziecko na koniec ciazy :) oczywiście żadnej z nas nie życzę żebyśmy tyle przytyly, ale nie o samo "jedzenie" i obrzeranie się tu chodzi :)

Też zamówiłam anex sport, daj znać jakie będą twoje wrażenia! Masz już upayrzone nosidlo do niego? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:36

NiecierpliwaKarolina, neska7 lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:

Ale pogoda się zepsuła na ten weekend...cieszę się ze, ze tydzień już urlop!
    Urlop? A po urlopie na L4?
    Podziwiam jeśli jeszcze pracujecie, ja sie przyznaje, że trochę się rozleniwilam od maja :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Urlop? A po urlopie na L4?
    Podziwiam jeśli jeszcze pracujecie, ja sie przyznaje, że trochę się rozleniwilam od maja :)
    Cały czas nad tym myślę, ale chyba pójdę w połowie sierpnia na L4 bądź pod koniec. No chyba, ze będę się czuła gorzej to odrazu.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tez jestem chora na hashimoto i co miesiąc zwiększaną mam dawkę Letroxu. Gdy szlam rodzic pierwsze dziecko nie miałam problemów z tarczyca i miałam 12 kg na plusie a dziś mam 8kg w 6 miesiącu wiec staram się pilnować, jeść dużo warzyw i owoców i zatrzymać się w końcówce na max 15 kg dodatkowych ale jak to będzie to życie zweryfikuje. ;)

Czekamy na Hanie <3
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ