Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie AFI dzisiaj już 7 ale powiedzieli ze nadal chcą kontrolować. Do tego mam wysokie tętno, ale na nic moje tłumaczenia ze taka moja uroda. Mam już dosyć tego szpitalnego życia. Zaraz ktg- wczoraj męczyli mnie nim 2 h bo się nic nie pisało
-
Justynuszek, tak mam. Dali nam na szkole rodzenia. Zrobie fotke jutro i wrzuce.
Polozne sa fajne, sam oddział kameralny - na 10 lozek. Jest sala porodów rodzinnych z pokojem dla taty i lazienka wiec wyglada wszystko niezle.
Jedyne co mnie martwi to ze przyjmuja porody od 36 tygodnia. Jesli wczesniej to do kliniki.
Dziewczyny aplikujace luteine: czy czujecie palcem swoja szyjke przy aplikacji?
Ja dzisiaj poczulam 1 raz i troche nie wystraszylam.
-
Zuza, też mi zrób aktualizację 32t+2 waga 2336 gram (pisałam w poprzednim poście, ale chyba go nie odczytałaś
).
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi. Już mi się przypomniało, że najbardziej dzidziuś mi jednak odpowiadał do prania. Nie pamiętam dlaczego.
Ja też mam niezłego nerwa niestety. To pewnie przez hormony. Jutro idę zrobić wyniki z dziećmi. Trzymajcie kciuki żebym wytrzymała nerwowo.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Ja z praniem jestem w czarnej d... Wszystko już praktycznie mam więc trzeba się wziąć do pracy. Byłam dziś na Usg sprawdzic Afi i póki co trzyma się na podobnym poziomie 19-21. Antoś postanowił zrobic mi psikusa i z położenia glówkowego sprzed 2 tygodni postanowił się ułożyć poprzecznie z głowa w jednej pachwinie i nogami w drugiej. Szyjka prawie 5cm a młody wg pomiarów w 2 tyg. przybrał tylko 100g ale obstawiam granice błędu. Zuzia dopisz prosze 32t0d 1850g.Czekamy na Antosia
-
MalowankiAnki wrote:młody wg pomiarów w 2 tyg. przybrał tylko 100g ale obstawiam granice błędu
Bez obaw, jeszcze ma czas, żeby się opamiętać i powrócić na poprzednie ułożenie.
-
Edka jak tylko wyszliśmy z gabinetu to zaczełam go opierniczać, że takich żartow sie mamie nie robi ma być grzeczny słuchać matki i wracać na swoje miejsce. Moj M i córka szli za mna słuchali i pukali sie w głowy, że ja tak poważnie do brzucha gadam i ze zaraz dam Antkowi kare i każe stać w kącie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 23:44
edka85 lubi tę wiadomość
Czekamy na Antosia
-
edka85 wrote:Zuza, też mi zrób aktualizację 32t+2 waga 2336 gram (pisałam w poprzednim poście, ale chyba go nie odczytałaś
).
Edka ładnie waży już twoje maleństwo! Rzeczywiście pomiar sprzed tygodnia nie różnił się zbyt mocno.
A masz informacje od swojego lekarza jakie są jego późniejsze zalecenia dotyczące porodu, jeśli dziecko jest dość duże lub przybiera w jakimś zawrotnym tempie? Moja lekarka mówiła dotychczas, że jeśli np w 38 tyg. okaże się, że waży już ponad 4 kg, będziemy rozwiązywać ciąże już w 38 t przez CC.
No właśnie jak to jest z tym przyrostem - 100g tygodniowo? 200 g tygodniowo? Jest jakaś reguła czy norma? Czy to raczej wyssane z palca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 06:22
-
Zuziaaaa to chyba nie jest reguła. Ja czytałam, że malec przybiera teraz znacznie więcej, ale jest podana waga od do, wiec jeden może przybrać 100 g, a druga dzidzia 200 g. Lekarz na pewno wyłapie jakąś anomalie w wadze jakby coś było nie tak
Wczoraj wieczór szukam kota, zaangażowałam M. Nigdzie go nie było i nagle krzyczy partner, że mam przyjść zobaczyć.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59aa160a6971.jpg
Smialam się jak nie wiem co. Co ciekawe to łóżko stoi już ponad miesiąc, zero zainteresowania. Dobrze, że wszystko zafoliowane. Potem wyskoczył poszedł na do naszej sypialni położył się na moim miejscu, a ja chyba w nogach ewentualnie mogłabym się zmieścić. On chyba stara się mi coś przekazaćZuuziaaaa, edka85, neska7, Kathrine, Katiuszaaaa, Lunitari, OlinkowA, Blu, tym_janek lubią tę wiadomość