Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie po ciezkim weekendzie, w niedzielę mieliśmy chrzciny. Nie mogłam wysiedziec na imprezie poł godziny bo tak mnie plecy bolały i cały czas spacerowalam. Noc jeszcze gorsza była bo nie przespana. Dziś wybrałam się na spacer po górach z rodziną i niestety teraz się to odbija potwornym bólem brzucha oraz pleców jak na okres. Jutro lekarz więc się nie stresuje
-
nick nieaktualnyTermometr mam taki: https://www.ceneo.pl/16793043#tab=spec
Służy nam już 2 lata i jest ok.
Ja ubranka dzieliłam na białe, jasne, kolorowe i bardzo kolorowe (tu miałam kilka czerwonych rzeczy i myślę, że mogły farbowac, bo szmatką wylapujaca kolory wyjelam bardzo zabarwiona na czerwono.
Torbę dla siebie już prawie spaowalam, a dla małej jestem w połowie. I myślałam, że wszystko zamieszczę w jednej torbie, ale za rzykladem wielu z Was pakuję oddzielna torbę dla małej.
Powiedzcie jakie ubranka pakujecie do szpitala i w jakiej ilości? -
Buko ja mam naszykowane trzy komplety body z krótkim i z długim rękawem + pajacyki na 50 i 56. Muszę jeszcze tylko podpisać odpowiednie woreczki żeby mąż się nie pogubił
Wszystko zależy od tego jak długa urodzi się Tosia i jaka będzie pogoda
Buko lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Buko, mam zamiar wziąć ze sobą 3 komplety ubranek dla maluszka, wszystkie w rozmiarze 56. Nawet, jeśli dziecko urodzi się większe (do 60 cm), to przez pierwsze dni jest tak pokurczone, że spokojnie wejdzie w ten rozmiar. Poza tym nie okłamujmy się, te pierwsze pomiary szpitalne nie są dość dokładne
Popakuję je w woreczki strunowe, takie jak ma do mrożenia np. IKEA. W każdym będzie:
- body z długim rękawem,
- śpiochy,
- pajacyk,
- czapeczka,
- skarpetki.
Nie kupowałam w ogóle niedrapek, jeśli będą potrzebne, to użyję skarpetekWięcej nie biorę, mąż i tak będzie u nas codziennie, więc najwyżej dowiezie. Kombinezon na wyjście też przywiezie w dniu wyjścia, razem z fotelikiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:42
Buko lubi tę wiadomość
-
Łóżeczko też mamy to mniejsze, jakoś od początku przyjęliśmy, że będzie odpowiednie. Ma funkcje tapaczniku. Myślę, że tak szybko z niego nie wyrośnie
.
Ja prałam osobno jasne (różowe, pastelowe itp.), ciemne i białe bo akurat tak dobrze mi się złożyło. I prałam wszystkie w 40 st, nic się nie stało. Ja w ogóle zawsze do prania wrzucam chusteczki, które łapią kolory i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby coś zafarbowało, polecam.
-
nick nieaktualnymala_misia wrote:A my jesteśmy od dziś w szpitalu w związku z cukrzycą ciążowa. Trzymajcie kciuki, by szybko Nas puścili, choć Poli chyba się tu podoba, bo fika prawie cały czas
-
Flavia wrote:Dziewczyny, dopiero uświadomiłam sobie, że muszę kupić płyn do prania dla maluszka. Jakiego używanie płynu do płukania? Czy już nie dajecie?
My użuwamy albo Lenor Sensitive lub Eden hipoalergiczny z biedronkiFlavia lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
mala_misia wrote:A my jesteśmy od dziś w szpitalu w związku z cukrzycą ciążowa. Trzymajcie kciuki, by szybko Nas puścili, choć Poli chyba się tu podoba, bo fika prawie cały czas
-
Zuuziaaaa jestem już po badaniu i u prywatnego wyszło, że mały ma 2336 gr, czyli niewiele więcej niż tydzień temu u lekarki z nfz. Tak myślałam, że znów dojdzie do takiej sytuacji
I komu tu wierzyć? Raz już była taka rozbieżność w 23 - 24 tc i wtedy okazało się, że to babka z nfz się pomyliła. Ale czy teraz znowu tak jest, tego nie wiem. W każdym razie mały nadal jest 2 tygodnie do przodu i wychodzi poza siatkę centylową. Wpisz mi zatem ten dzisiejszy pomiar do tabeli: 32t+2 waga 2336 gram.
Flavia Ja używam jelpa (tak samo jak proszek), ale nie wiem, czy później nie przerzucę się na jakąś tańszą wersję hipoalergiczną.
Buko Ja wstępnie planowałam zabrać 2 kaftaniki, 3 - 5 body, 3 pajace, 3 śpiochy, kocyk, 3 pary skarpetek i 3 czapeczki oraz pieluchy tetrowe. Planuję nawet zrobić to podwójnie, tzn. zabrać rozmiar 56 i 62, ale już sama nie wiem, czy to nie przesada...Z drugiej jednak strony, to że więcej wezmę, nie znaczy, że mam to wyjmować z torby. Zestawy będą popakowane w worki strunowe, więc jeśli z czegoś nie skorzystam, to po prostu wróci to do domu i nawet nie będę tego ponownie prać, bo będzie przecież odpowiednio zabezpieczone.Flavia, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
-
Ja również piorę wszystko w płynie Lovela (nie lubię proszków do prania), ale nie używam już żadnego płynu do płukania. On tak intensywnie pachnie, że nic więcej nie jest potrzebne. Kupiłam też odplamiacz Bobbini, bo dostałam kilka używanych i poplamionych ciuszków. Jeszcze go nie wypróbowałam.
Do mnie koszula z Dolce Sonno doszła dziś i jest bardzo fajnaTe poprzednie musiały być z innej firmy. Zamówiłam rozmiar L i jest duża, luźna, odpowiednio cienka- bedzie super do porodu
Megsss lubi tę wiadomość