X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam. Po prostu już raz przezylam stratę i więcej we mnie strachu niż radości teraz.. przeciwnie do poprzedniej ciąży gdzie w szpitalu jeszcze wszystkim mówiłam że będzie dobrze

NatkaZ lubi tę wiadomość

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię. Ja też mam wiele obaw. I tak pewnie będzie jeszcze wiele miesięcy.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Milano Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani we mnie niestety tez..

Ale koniec! Jak jeszcze raz będę się pytać o coś, mówić ze mam zle myśli możecie wywalić mnie z forum :D co ma być to będzie, tak na prawdę na tym etapie na nie wiele mamy wpływ :)

Ja właśnie zrobiłam moje danie specjał - leczo i najedzona gnije na kanapie :D

Kolorowapani, NatkaZ lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa rozumiem Cię bardzo bo u mnie jest to samo. Czesciej mam chyba zle myśli niż te lepsze,ale staram sie odganiać czarne myśli i sama do siebie przed lustrem gadam że bedzie dobrze ;)

Kolorowapani lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może napiszcie skad jestescie?;) ja Warszawa ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Nat129 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mam pytanie- czy któraś z Was ma bóle pleców/kręgosłupa? Ja od dwóch dni mam takie chwilowe bóle w dole kręgosłupa, wręcz paraliżujące... :(

3jgx43r8c44bfndq.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki drugiej bety. Równe 300,0 :) przyrost 155% <3

AlicjaJ, Bajka111, *SmoczycA*, Milano, NiecierpliwaKarolina, Minie Black, Kolorowapani, freya, Szimi, Mamma-mia lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani wrote:
    Przepraszam. Po prostu już raz przezylam stratę i więcej we mnie strachu niż radości teraz.. przeciwnie do poprzedniej ciąży gdzie w szpitalu jeszcze wszystkim mówiłam że będzie dobrze

Kochana ja doskonale wiem co czujesz... też jestem mama jednego aniołka ale nerwami nie pomożemy naszej fasolce. Tak jak Edka napisała wszystkie dotrwamy do pazdziernika i tego sie trzymajmy.

Kolorowapani, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* ja też jestem z Warszawy :) Prowadzisz ciążę na NFZ czy prywatnie? Czy tak i tak?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sochaczew ale lemarza mam z Warszawy no dokładnie z Piastowa.

• Miru Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę nie ma złotego środka.

Są przypadki, że straci się jedni a potem urodzi się kilka dzieci bez problemów. A czasami tak jak ja, stracić kilka ciąż aby się w końcu udało.

Ale obiecałam sobie, że nie będę się martwić na zapas, płakać będę jak się coś stanie, teraz chce się cieszyć każdym dniem jakie będzie mi dane. Oczywiście mam nadzieję że będzie to całe 9,miesiecy.

Zamartwianie nam się nic nie da, nie podtrzyma ciąży, nie uratuje jej. Ale dobre samopoczucie które na początku ciąży i tak jest kiepskie i pogaduchy o pozytywnych rzeczach na pewno dobrze wpłyną na nasz umysł i dzidziolka

Kolorowapani, Szimi lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem mamą 2 aniołków i mam nadzieję że to koniec u mnie.
    Ja póki co jestem w Novum na bocianiej ale jesli wszystko bedzie dobrze to muszę się rozejrzeć za jakimś lekarzem od "trudnych" ciąż. A nie mam pojęcia bo ja za mężem do Wawy przyjechałam i nie mam rozeznania;) liczę na jakieś podpowiedzi ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za czarne myśli dzisiaj?! Uśmiech na buzię, cycki do przodu i cieszyć się tak jak Miru mówi - każdym dniem! Każdej z nas życzę, abyśmy w październiku wyczekiwały na informację od każdej czy to już. :)

Karo_Wi ja od razu jak się dowiedziałam o ciąży dzwoniłam do endo. Jeszcze żadnych przyrostów bety nie miałam, tylko jedną potwierdzającą i siup do lekarza. Udało mi się nawet tego samego dnia dostać, bo ktoś odwołał. Także siup do lekarza! :)

Ja też jakoś objawowa jestem. Chociaż na szczęście już nie wymiotuję, to mdłości zostały bardzo silne. A piersi... no to jest jakaś masakra. Jakbym dwa wielkie spuchnięte kamulce w staniku nosiła. Do tego gigant zmęczenie, ledwo w pracy wyrabiam. I czasami pobolewa podbrzusze. Najbardziej boli jak zrobię jakąś dziwną pozycje, np. jak ładowarkę w pracy pod biurkiem podłączam zauważyłam, że kłuje. A raz miałam, że na każde schylenie to się zginałam po wyprostowaniu (krótkie mocne ukłucie), a że sprzątałam to schylałam się co chwila i wiedziałam, że tego dnia muszę troszkę wyluzować. I jeszcze uciążliwe jest na przemian uderzenie zimna i gorąca. A w pracy rano mamy strasznie zimno i nawet herbata i polar nie pomagają.

Dzisiaj miły wieczór z narzeczonym w kinie. :) I Wam również życzę miłych wieczorów. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, Kathrine dzięki kochane :* Leżę, leżę chociaż dostaję już na głowę :D Tzn przez większość czasu tak pół-leżę bo tak plackiem to w ogóle sobie nie wyobrażam.

Dziewczyny zazdroszczę Wam zachcianek, ja na nic nie mam ochoty poza ogórkami kiszonymi :D A słodkie to w ogóle feee. Według przesądów ogórki to chyba na chłopczyka prawda? :D

Sylwiaa992, piękny przyrost!! Gratuluję :)

Co do obaw o nasze Maleństwa to podobno prawdziwy strach kobiety zaczyna się po zobaczeniu dwóch kreseczek i nie kończy się już nigdy...i chyba rzeczywiście tak jest. Ale musimy spróbować się cieszyć naszym pięknym stanem, w końcu właśnie spełnia się nasze wielkie marzenie :)

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Milano, Kathrine dzięki kochane :* Leżę, leżę chociaż dostaję już na głowę :D Tzn przez większość czasu tak pół-leżę bo tak plackiem to w ogóle sobie nie wyobrażam.

Dziewczyny zazdroszczę Wam zachcianek, ja na nic nie mam ochoty poza ogórkami kiszonymi :D A słodkie to w ogóle feee. Według przesądów ogórki to chyba na chłopczyka prawda? :D

Sylwiaa992, piękny przyrost!! Gratuluję :)

Co do obaw o nasze Maleństwa to podobno prawdziwy strach kobiety zaczyna się po zobaczeniu dwóch kreseczek i nie kończy się już nigdy...i chyba rzeczywiście tak jest. Ale musimy spróbować się cieszyć naszym pięknym stanem, w końcu właśnie spełnia się nasze wielkie marzenie :)

ojeej ja też na wszystko słone i kwaśne. Tylko nie słodkie. :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Ja to w ogóle nie mam żadnych "dolegliwości" ze strony biustu.

Jest tu ktoś z niedoczynnością tarczycy? Już powinnam się umówić do lekarza na zmianę dawki? Czy czekać do pierwszej wizyty u ginekologa i dopiero się umawiać do endokrynologa?

Ja bez tarczycy ;-)

Umawiaj się koniecznie już i przed wizytą zrób tsh.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani wrote:
    A jak się nie ma tego bolu to źle? Czy niski poziom tych hormonów może zle wpływać na ciążę?

W pierwszej ciąży nie bolały mnie piersi. Wyszedł zdrowy chłopak. Teraz też nie bolą. Tylko czasem sutki są wrażliwe, ale nadal karmię, więc może to też ma wpływ.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Dziewczyny a może napiszcie skad jestescie?;) ja Warszawa ;)
    Niedaleko, Łódź ;-)

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi zaczely bolec tak 8 dpo i bolaly jak przed @ a teraz od wczoraj to jeeej :D duze i bolace :D ale niech bola :) mi tak na wieczór zaczyna troche brzuch bolec, może po całym dniu to wychodzi. Albo przez zaparcia, bo czuje ze cos tam w jelitach sie dzieje. U mnie wzdecia to był pierwszy objaw ciąży bo nigdy nie miałam :) ale oczywiście potwierdziło sie to po becie :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Ja to w ogóle nie mam żadnych "dolegliwości" ze strony biustu.

Jest tu ktoś z niedoczynnością tarczycy? Już powinnam się umówić do lekarza na zmianę dawki? Czy czekać do pierwszej wizyty u ginekologa i dopiero się umawiać do endokrynologa?

ja mam lekka niedoczynnosc,bralam letrox 50 pol tabletki,a lekarz powiedzial ze jak zobacze II kreski to cala.zrob badania najlepiej,moze trzeba a moze nie

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ