Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oki, oki. Już milczę
Za dużo myślę o tej przyszłej wizycie. Nie wiem co się tam w środku dzieje. -
PAPAVER wrote:No u mnie już w tej wyszło, ze mam. I by moze IO tez (nie potrafię zinterpretować wyników) miałam robione dwie krzywe insulinową i glukozową.
Wysoki masz cukier ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 17:28
-
AlicjaJ to super że wszystko dobrze z maluszkiem Teraz leż i odpoczywaj ;p
Ja dokładnie za tydzień mam wizytę ,więc jeszcze sobie poczekam Właśnie zrobiłam ciasto na pizzę i czekam aż mi wyrośnie ,bo coś ochota mnie wzięła na pizzę Teraz mało kiedy mam na coś smak bo ciągle mi mdłości
dokuczają Dobrze że chociaż dziś są lżejsze to mogę coś zjeść
-
Kathrine ja wczoraj wsunęłam pizzę, dziś również bym nie pogardziła
Kathrine lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:omg co to za baba od kiedy to na przytycie daje się cukier... Przecież to tłuszcze nienasycone się zaleca, albo są specjalne preparaty na receptę.
Wiki dostawała te preparaty i one też nie pomagały. Je wtedy mniej. Ma swoje zapotrzebowanie na kalorie i koniec. Pogodziłam się z tym dawno. Tak samo miała niby przybierać lepiej na mm niż przy kp - testowaliśmy to miesiąc (ja odciągałam i mroziłam mleko). Nie było widać żadnej różnicy, mm zjadała mniejsze ilości niż mojego mleka (wtedy jeszcze odciągałam więc ilości jakie piła znałam).
Ja kolejny dzień z rzędu mam zachcianki na zakazane rzeczy: zupki chińskie, chipsy, batoniki -
Pikapik wrote:Wpisz sobie homa ir w google i wpisz wartości z badań, wyliczy ci wtedy wartość. Powyżej 1 trzeba zacząć już się pilnować powyżej 2 to już IO jeśli dobrze pamietam.
Wysoki masz cukier ?
NA czczo wcale nie jest wysoki, za pierwszym razem chyba 86. za drugim 95 (moja ginekolog mówi, ze dla kobiet w ciąży norma 92) i przy tym badaniu miałam tez krzywa cukrowa po 1h 181, po 2h 142.
13tego mam wizytę w poradni diabetologicznej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 17:47
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Pikapik wrote:Problem jest taki ze ja lubię ta prace i ludzi z którymi pracuje. Problem jeste teraz taki ze jedna dziewczyna jest właśnie na zwolnieniu bo jest w ciąży, ktoś tam się zwolnił i dołożyli nam obowiązków Wiec naprawdę ja czasami nie szlam na obiad w pracy. A teraz wiadomo trzeba zdrowo i często jeść.
Zobaczymy co się na wizycie okaże
W twoim przypadku to oczywiste ze powinnaś w domku już zostać -
edka85 wrote:Robiłam dziś badania na wizytę przyszłotygodniową (morfo, tsh itp.). Przy okazji strzeliłam sobie betę. Wyszło 33.920, wcześniej robiłam 6 dni temu i było 7689. Na pewno przyrost jest sporo mniejszy niż 100%. Czy tak jest ok?
edka85 lubi tę wiadomość
-
Kolorowapani wrote:Ja też mam taką sytuację. Identyko. Praca biurowa przy komputerze non stop. Odeszła jedna osoba i druga tydzień temu poszła na zwolnienie w ciąży... A ja mam teraz prace za 3 osoby .. I jeszcze coś mówią że mam jechać na budowę i na szkolenie jakieś jeszcze... też lubię ludzi z mojego dzialu i nie chce im zrzucac na głowę też swoich obowiązków:/ co zrobić
-
Milano wrote:Powiem Wam ze prawie całkiem przeszedł mi ból piersi.. wizyta dopiero we wtorek a boje się najgorszego.
-
*SmoczycA* wrote:Milano tylko spokój nas uratuje wiem ze to strasznie stresuje,ale ja wczoraj tez prawie go nie miałam a dzisiaj wrocił,wiec to moze takie wahania progesteronu. Wizytę też mam we wtorek;) bedziemy razem sie stresowaly;) ja o 14:20 w Warszawie,a Ty?
Ja dopiero o 17, po pracy - nie mam pojęcia jak wytrzymam do wizyty.
Myślicie żeby zbadać progesteron czy spokojnie czekać do wizyty? Czy takie wahania są dobre? Bo ja już nawet takich nabrzmiałych nie mam -
Milano Ja w zeszły poniedziałek pożegnałam moje bóle. I nic złego się nie stało.
Karo_Wi Ja mam. Umów się od razu do endo, wcześniej zrób tsh, żeby wiedział, o ile zwiększyć dawkę. Im wcześniej tym lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:36
-
Karo_Wi wrote:Ja to w ogóle nie mam żadnych "dolegliwości" ze strony biustu.
Jest tu ktoś z niedoczynnością tarczycy? Już powinnam się umówić do lekarza na zmianę dawki? Czy czekać do pierwszej wizyty u ginekologa i dopiero się umawiać do endokrynologa?
-
Milano wrote:Ja dopiero o 17, po pracy - nie mam pojęcia jak wytrzymam do wizyty.
Myślicie żeby zbadać progesteron czy spokojnie czekać do wizyty? Czy takie wahania są dobre? Bo ja już nawet takich nabrzmiałych nie mam -
A i jeszcze jedno - ból piersi nie wynika tylko z wysokiego proga. Mnie na przykład przy niemalże tej samej wielkości raz bolały, a innym razem nie bolały. Jak dla mnie, to tutaj znaczenie mają jeszcze estrogeny i prolaktyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:22
-
edka85 wrote:A i jeszcze jedno - ból piersi nie wynika tylko z wysokiego proga. Mnie na przykład przy niemalże tej samej wielkości raz bolały, a innym razem nie bolały. Jak dla mnie, to tutaj znaczenie mają jeszcze estrogeny i prolaktyna.
-
Kolorowapani wrote:A jak się nie ma tego bolu to źle? Czy niski poziom tych hormonów może zle wpływać na ciążę?
Kolorowapani, Milano, Bajka111 lubią tę wiadomość