X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Hej, od wczoraj mega mdlosci a jeszcze stroj kota na bal przebierancow na piatek szylam dla starszej. Wczoraj odebralam mlodsza ze zlobka i ma rozyczke, jestem zalamana, bo ja nie chorowalam na rozyczke a juz szukam w doktor google co z ciezarnymi :(
    Kochana to biegiem do lekarza się zapytać co w takiej sytuacji. Na pewno wiesz, że różyczka w ciąży jest bardzo niebezpieczna.

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jakoś tak dzisiaj mega dziwnie...jakis taki niepokój i motyle w brzuchu i później znowu niepokój. Mam nadzieję że nic się złego nie stało:(

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis sporo wizyt sie szykuje. Tez sie wybieram. Mialam miec dopiero 22 lutego ale to juz bedzie 8 tydzien... nie doczekam sie... dzis mam 6 t 3 d mam.nadzieje ze juz edzie serduszko.

• AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Ja mam, rano najbardziej ale brzuch boli i mam tylko wrażenie ze coś nie takjest ale podobno to normalne.

Poradzicie mi czy przed wizyta zrobić badania progesteronu aby lekarz od razu widział czy jest Ok?
    Mam wrażenie, że lekarzy nie bardzo interesuje progesteron, jedna wręcz mi powiedziała, że nie zaleca się go badać bo to bardzo chwiejny hormon i badania tylko powodują stres... Ale ja i tak badałam dla własnej wiadomości i na Twoim miejscu bym zbadała - żeby wiedzieć, czy domagać się dupka/luteiny :)

TinyYnka kciuki za wizytę, daj znać po :)

Faktycznie dzisiaj bardzo wizytowy dzień, chyba juz cztery się nazbierały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:02

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi bądź dobrej myśli! Ja wiem jak to jest, tez różne myśli krążą po głowie ale nie mamy wpływu na to co się teraz będzie działo.. czekajmy na wizytę u lekarza :)

AlicjaJ dzięki, pojadę w sobotę i zbadam :) pomyślałam nawet ze może zrobię betę ale nie nie kurczę chyba nie ma to sensu co? Zrobię od razu morfologię to na pewno :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Szimi bądź dobrej myśli! Ja wiem jak to jest, tez różne myśli krążą po głowie ale nie mamy wpływu na to co się teraz będzie działo.. czekajmy na wizytę u lekarza :)

AlicjaJ dzięki, pojadę w sobotę i zbadam :) pomyślałam nawet ze może zrobię betę ale nie nie kurczę chyba nie ma to sensu co? Zrobię od razu morfologię to na pewno :)
    Nieeee bety już nie badaj, wiesz jak to jest, przyrosty zwalniają i tylko niepotrzebny stres! :)

Milano lubi tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Alicja! To coś prócz tego progesteronu i morfologii zrobić coś jeszcze coś co jest oczywiste czy czekać co lekarz zaleci?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Kochana to biegiem do lekarza się zapytać co w takiej sytuacji. Na pewno wiesz, że różyczka w ciąży jest bardzo niebezpieczna.

Wiem, dzis mam lekarza umówionego, córka jak ma wysyp to juz nie zaraza

512ee1ecf0.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj aż lekarz zleci ja zrobiłam betę progesteron i tsh ale i tak zlecił po swojemu badania które mam przynieść po 4 tyg

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Dere Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznac sie ile pączków juz zjadlyscie? :D

512ee1ecf0.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Tak jest Alicja! To coś prócz tego progesteronu i morfologii zrobić coś jeszcze coś co jest oczywiste czy czekać co lekarz zaleci?
    No i prawidłowo :D Z oczywistości to warto jeszcze zbadać glukozę i TSH, to drugie ponoć lubi szaleć na początku ciąży.
    Moja gin kazała mi na następną wizytę zbadać właśnie glukozę, TSH i jeszcze toksoplazmozę.

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • aga94 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Męczą Was gazy i zaparcia? Ja już trzecia noc sie budzę bo brzuch przez to boli ... Brzuch wzdety i kaplica :( przez dzien jest ok a w nocy spac się nie da :(

Ja mam, ale 24h na dobę... Przez to wyglądam już jakbym była w 6 miesiącu i żadnych spodni nie dopinam.

p19uyx8dljo0zhvp.png

Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Wiem, dzis mam lekarza umówionego, córka jak ma wysyp to juz nie zaraza
    O widzisz, nie wiedziałam, że tak jest. Czyli nie jest tak źle :) Ale na pewno warto się upewnić u lekarza :)
    Co do pączków to już pisałam, że mi na samą myśl się robi niedobrze :D

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ ja juz zgladam trzy, a teraz zdycham w pracy, oby do 15tej :D w sumie juz obrobiona wiec teraz wegetacja w robocie ;)

512ee1ecf0.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze można pic na zaparcia koper wloski, kupilam i tadam! Na opakowaniu pisze ze nie dla kobiet w ciąży. Ale zaopatrzylam sie w sliwki suszone :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Alicja. Mega mdłości na sam zapach pączków :P W sklepie myślałam, że zejdę od ich zapachu :D

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • sald Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    ojeej ja też na wszystko słone i kwaśne. Tylko nie słodkie. :D

Ja dokładnie tak samo. A przecież bez czekolady sobie życia nie wyobrażałam :D :P

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pomyśle sobie o jakimkolwiek jedzeniu to mnie mdli ale po pączku akurat mnie nie mdli hehe :D Gorzej jest jak mam coś na obiad ugotować to nie wiem co bo na co popatrzę to ble :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:49

Szimi lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    AlicjaJ ja juz zgladam trzy, a teraz zdycham w pracy, oby do 15tej :D w sumie juz obrobiona wiec teraz wegetacja w robocie ;)
    Ło matko, szalejesz! To ciekawe ile zjesz do końca dnia, pochwal się wieczorem :D A wegetacja bywa bardziej męcząca niż robota...:)
    sald wrote:
    Ja dokładnie tak samo. A przecież bez czekolady sobie życia nie wyobrażałam :D :P
    Tak samo :D Codziennie wsuwałam jakieś batoniki i czekoladki a teraz to blee :P Sald, kilka dni temu chciałam Ci odpisać pod dziennikiem/wykresem czy jak to tam zwał, ale masz ukryty, może udostępnisz żeby można było podejrzeć :) Ta sama prośba też do reszty dziewczyn, które prowadzą dziennik i chciałyby się nim podzielić :)
    Kathrine wrote:
    Ja jak pomyśle sobie o jakimkolwiek jedzeniu to mnie mdli ale po pączku akurat mnie nie mdli hehe :D Gorzej jest jak mam coś na obiad ugotować to nie wiem co bo na co popatrzę to ble :/
    Zostaje Ci dieta pączkowa! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:58

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ no co Ty nie zamierzam szalec, na tym basta, no moze z mezem jeszcze jeden do kawy i tyle :)

512ee1ecf0.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ