Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki.
Stosuje ktoras jakies kremy na przebarwienia i moze polecic? Ja mam szczegolnie na brodzie, od zawsze, ale mnie to juz wkurza.
Po ciazy chce jakies zabiegi mikrodermabrazji czy cos i wezme sie za to.promyczek86 lubi tę wiadomość
-
Asiaf gratulacje rzeczywiście duzy chłopczyk.wazne że już razem jesteście
Karo oby pomógł doradzać daj znać co zalecił.
Chic poczekaj aż urodxisz i hormony uspokaja się. W ciąży więcej wychodzi przebarwień A później znikajaAsiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratulacje !
Kamkam prawie idealnie w terminie !
Chic chic teraz w ciąży za dużo nie zadziałałasz .. hormony buzują wiec możesz tylko cierpliwe poczekać na porod i najlepiej zakończenie laktacji z jakas sensowna i działająca terapia - np kwasami .
Zuza w tabelce wkradł się mały błąd przy naszej wadzezamist 37+5 powinno być 37+2
Mnie od kilku dni bolą biodra po nocy ..nieprzyjemne to -
Asiaf, kamkam - gratulacje, wspaniałe wieści z rana!
Asiaf a czemu nie wyszło z zzo? Za duże rozwarcie już było?
Ja już sobie robiłam nadzieję wieczorem, bo jakieś takie dwa skurcze mnie naszły i brzuch pobolewał, ale mój organizm sobie robi chyba po prostu ze mnie jajaAsiaf lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Hej dziewczyny gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Zazdroszcze wam ze macie to juz za soba.
Ja leze od srody w szpitalu. Przyszlam na planowane cc ale nie chca mi go zrobic bo beda weryfikowac moje wskazania. gdyby mi w ogole przeszlo przez mysl ze cos takiego moze sie zdarzyc to bym sie upewnila ze na pewno te wskazania mam i nie przechodzilabym tej gehenny. Teraz zaczynam sie przyzwyczajac do faktu ze bede rodzic sn.. tylko ja sie do tego w ogole nie przygotowalam ani psychicznie ani fizycznie. Mala ma ponoc ok. 3900 wiec latwo nie bedzie. Na ktg jakies slabe skurcze. Rozwazam wypisanie sie stad na wlasne zadanie ale chyba nie mam tyle odwagi.Asiaf lubi tę wiadomość
-
katberry wrote:Hej dziewczyny gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Zazdroszcze wam ze macie to juz za soba.
Ja leze od srody w szpitalu. Przyszlam na planowane cc ale nie chca mi go zrobic bo beda weryfikowac moje wskazania. gdyby mi w ogole przeszlo przez mysl ze cos takiego moze sie zdarzyc to bym sie upewnila ze na pewno te wskazania mam i nie przechodzilabym tej gehenny. Teraz zaczynam sie przyzwyczajac do faktu ze bede rodzic sn.. tylko ja sie do tego w ogole nie przygotowalam ani psychicznie ani fizycznie. Mala ma ponoc ok. 3900 wiec latwo nie bedzie. Na ktg jakies slabe skurcze. Rozwazam wypisanie sie stad na wlasne zadanie ale chyba nie mam tyle odwagi.
A jeśli można zapytać to jakie masz wskazania? U mnie cała ciąże lekarz prowadzący mówił ze córka będzie duża bo tak wychodziło z usg, wiec nastawiałam się na cc. (Jestem już po jednym cc nie planowanym). Dwa tyg przed terminem okazało się ze córka ma 3800, w dzień terminu z OM 3750g. Wiec za mała do planowanego cc, ale już od 3 tygodni nastawiam się na poród SN. Tylko ze jest 5 dni po terminie a nic się nie dzieje wiec już świruje. Moj lekarz dał mi skierowanie na jutro do szpitala gdzie pracuje i mówił ze zakończymy ciąże, ale jakoś po tym co napisałaś i po tym co powiedzieli mi w szpitalu w moim mieście to boje się ze spędzę tam jeszcze kilka dni na oddziale i wywoływaniu. -
Chichic, wszystkie kremy z witaminą C. Podobno też te że śluzem ślimaka są dobre. Ja jestem piegowata i zawsze mam przebarwienia po słońcu. W tym roku były straszne, nie przesadzam. Wzięłam 4 zabiegi u kosmetyczki z kwasami, mezoterapią i ampułkami z Wit. C. Teraz nie ma już śladu po przebarwieniach, a skórę mam mega gładką.
ChicChic lubi tę wiadomość
-
Flavia - nie odbierz tego osobiście ale podziwiam Twoja kosmetyczkę , ze zrobiła Ci żabiegi z kwasami w ciąży . Ciąża to jedno z przeciwwskazań do takich zabiegów . Ja jestem kosmetologiem z 10 letnim doświadczenie w zadzwodzie - studia i wiele szkoleń za sobą - ogólnie jestem tzw kwasiara - uwielbiam zabiegi z ich użyciem również te medyczne wysoko stężone i w życiu nie wykonałabym kobiecie w ciąży takiego zabiegu - a już tym bardziej w okresie letnim ! Dobrze , ze u Ciebie nie było efektu odwrotnego ale wszyskie , które macie problemy z cera teraz czy to z trądzikiem czy z przebarwieniami przestrzegam żeby dać sobie czas w tym temacie - bo można tylko pogorszyć sytuacje .
Szimi lubi tę wiadomość
-
Asiaf Kamkam gratulacje!!
U mnie też coś zaczyna się dziać, całą noc nie spałam, nad ranem usłyszałam że coś mi "strzeliło" w brzuchu, ale mały się ruszał więc przysnęłam, potem poczułam jak coś ze mnie wypływa.. pobiegłam do łazienki i było tego więcej, podbarwione krwią, myślałam że to wody, zadzwoniłam do położnej, kazała czekać, że to pewnie rozwierająca się szyjka więc czekam
Biegunkę miałam, i odeszło ze mnie trochę galarety, więc czekamy dalejMoll, Cukierniczka, monika30, Asiaf, kamkam, Szimi lubią tę wiadomość
-
Mam wskazania kardiologiczne i okulistyczne od lekarzy specjalistów z przychodni na nfz. Niestety moj lekarz prowadzacy nie pracuje w zadnym szpitalu. Moze gdybym miala lekarza stad to nie przezywalabym tego stresu. Ale nie bylam w stanie tego przewidziec.
-
katberry wrote:Mam wskazania kardiologiczne i okulistyczne od lekarzy specjalistów z przychodni na nfz. Niestety moj lekarz prowadzacy nie pracuje w zadnym szpitalu. Moze gdybym miala lekarza stad to nie przezywalabym tego stresu. Ale nie bylam w stanie tego przewidziec.
Wiedziałam ze lekarze kwestionują skierowania na cc ale nie myślałam ze te ze wskazaniami medycznymi