X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu az 2 miesiace??
    Ja 7 dzien i dzis sie poryczalam :(

Duzo dziewczyn czeka tu na porod juz 2 czy 3 tydzien! Ten pobyt w szpitalu wiele mi uświadomił.. Nie nastawiac się ze ide rodzic i zaraz urodze.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamkam Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa, obserwuj się uważnie bo i mnie się zaczęło identycznie od szczelania w czwartek!!

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Z tego co wiem to ciążę donoszona uznaje się od 37t1d a nie 38t1d...

tez tak myślałam;)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaa nawet masz napisane w swoim podpisie ze donoszona to skończony 36 tc czyli od 37i1..

Mnie w szpitaly poiwedzieli ze za tydzien moge rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 14:28

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie widocznie może coś pozmieniali i musi być 37 skończony? nie mam pojęcia ja tylko powtarzam co wczoraj powiedzial mi doktorek.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, może faktycznie nie miałam kwasów lecz coś innego, bo nie przypominam sobie szczypania i neutralizowania potem. Na pewno miałam mezoterapię. Ważne, że pomogło, bo wyglądałam jak upiór ;)

Megsss lubi tę wiadomość

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pierwszym 37 + i to uznali za donoszona..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik strasznie ci współczuję i nie wyobrażam sobie tyle leżeć w szpitalu.
    I tak jesteś dzielna że zniosłas tyle jeszcze troszeczkę dasz radę.
    A ja trzymam kciuki zeby poród się rozkręcić.
    Trzymaj się kochana jeszcze naprawdę troszkę :-*

katberry lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik doskonale Cie rozumiem, mi bylo tak samo ciezko. Nie nastawiaj sie na nic a wtedy przyjdzie. To już ostatnie chwile, zaraz bedzie po wszystkim. Dostaniesz maleństwo i zapomnisz o wszystkim.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie z innej beczki czy wasze dzieci bawią się też tak głośno czy mnie już wszystkie odgłosy przeszkadzają?
    Masakra on nie potrafi cisza tylko wręcz krzyczy bawiąc się,jeździ sobie autami ale to bipi i ijoijo w głowie mi przeczy.. dziwię się że się tym nie zmeczyl bo ja po całym dniu mam dość tego słuchania czy ja już przeerazliwona..(?)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapik a może ten koktajl z olejku co dziewczyny pisały. Skoro nie chcesz cc to próbuj chyba że się boisz. To znany od wielu lat specyfik na poród.

Orchidea mój trzylatek też non stop na najwyższych tonach. Mam wrażenie że mam rozszczekanego yorka z skumanego z diabłem tasmańskim. Serio chyba taśma mu buzię zakleję.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru A już myślałam że coś że mną albo z nim nie tak..
    A jak wogole się czujecie?

Ja się zbieram na urodziny.mam nadzieję że nic mi się nie przytrafić bo nie chce w szpitalu straszyć makijażem i wylakierowana fryzura:-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym maluszkom i mamom! Uzupełniłam tabele, poprawki wprowadzę pozniej jeśli coś pomyliłam, ale nie zadzrylam dzisiaj tego zrobić.

Mam już dosyć. Do terminu 13 dni, ale dobija mnie fakt ze się nic nie dzieje. Choc wiem ze to nie wyścigi, jak tak dalej pójdzie to będę ostatnia. Pojutrze wizyta. Niech się już dzieje bo mam ochotę się dzisiaj rozpłakać, a tak się trzymałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 17:47

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• kamkam Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam 2 dni przed terminem i położna powiedziała że Adaś spokojnie mógł sobie siedziećbw brzuchu jeszcze 2 tygodnie bo wygląda jak wcześniak! Nie ma jeszcze dobrze wytworzonych lini papilarnych na stopach. Jest z nim wszystko ok bo wszelkie narządy są dopracowane, wiek plodowy jest ok, ale gdyby nie odplywajace wody plodowe to siedziałby w brzuchu sam przez 2 tygodnie. Lekarze na pewno by na to nie pozwolili bo w szpitalu gdzie urodziłam indukuje się porodu w nieprzekraczalnym terminie 41+1

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf dzielna mamusia z Ciebie,ważne że wszystko odbyło się bez większych komplikacji, jeszcze raz gratuluję i podziwiam!

Asiaf lubi tę wiadomość

km5si09kuaztknwb.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikapi jesteś moim bohaterem naprawdę tyle w szpitalu i jeszcze nie zwariowałaś ! Jesteś wielka ! Na twoim miejscu spróbowała bym koktajlu położnych ale w tej wersji lajtowej czyli olej rycynowy i sok pomarańczowy wkoncu jesteś w szpitalu pod stała kontrola jeśli coś zacznie się dziać to odrazu zareagują.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dość że nic się nie dzieje to jeszcze dostałam opryszczki. Masakra,teraz to wolę żeby mały siedział w brzuszku dopóki jej nie wylecze.

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 7 rano odeszły mi pierwsze wody,urodziłam 15:55.Napusze szczegóły jutro,poród SN bez znieczulenia.ale kocham moje lapeczki

julita25, Flavia, katberry, Blu, monika30, NiecierpliwaKarolina, Cukierniczka, Karo_Wi, KateHawke, Katiuszaaaa, Milano, Buko, Bajka111, kamkam, *SmoczycA*, ChicChic, Asiaf, Szimi, Miru, akilegna♥, mala_misia, edka85, tym_janek lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, moje dzieci kotłują się pół dnia ze sobą, ale jestem przyzwyczajona. Mała na razie się nie budzi, a później się przyzwyczai, że nie ma spania w ciszy.
    Miru, gdybym miała rozszczekanego psa do tego, to by mnie chyba wywieźli do Choroszczy.

• Miru Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea. Spokojnie to z nimi jest coś nie tak :)

Ja super. W życiu bym nie powiedziała że dw tyg temu miałam cc. Biegam do przedszkola, robię praktycznie wszystko oprócz dźwigania. Nawet lekarz dzisiaj był w szoku ze tak szybko doszłam do siebie no ale fakt nie miałam czasu.

Mała grzeczna, je śpi i tyle z niej e ciągu doby. W dwa dni przybrała 200 gram a jest na moim odciaganym pokarmie.
    Starszy zakochany, chodzi poprawia jej czapkę albo rękawy bo wszystko za duże na nią.
    Waga też zeszła chociaż ja w tej ciąży przybrała 3 kg teraz mam - 3kg.

Jedyna rzecz to że przez stres zatrzymał mi się połóg i musiałam jeździć na zastrzyki.
    . Aa i rada dla tych po cc blizna długo jest odrętwiała. Miejsce do około też. Robi się nad blizną waleczek. I warto go jak najszybciej masować bo potem robią się zrosty.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ