Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pikapik strasznie ci współczuję i nie wyobrażam sobie tyle leżeć w szpitalu.
I tak jesteś dzielna że zniosłas tyle jeszcze troszeczkę dasz radę.
A ja trzymam kciuki zeby poród się rozkręcić.
Trzymaj się kochana jeszcze naprawdę troszkę :-*katberry lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanie z innej beczki czy wasze dzieci bawią się też tak głośno czy mnie już wszystkie odgłosy przeszkadzają?
Masakra on nie potrafi cisza tylko wręcz krzyczy bawiąc się,jeździ sobie autami ale to bipi i ijoijo w głowie mi przeczy.. dziwię się że się tym nie zmeczyl bo ja po całym dniu mam dość tego słuchania czy ja już przeerazliwona..(?) -
Pikapik a może ten koktajl z olejku co dziewczyny pisały. Skoro nie chcesz cc to próbuj chyba że się boisz. To znany od wielu lat specyfik na poród.
Orchidea mój trzylatek też non stop na najwyższych tonach. Mam wrażenie że mam rozszczekanego yorka z skumanego z diabłem tasmańskim. Serio chyba taśma mu buzię zakleję. -
Gratuluje nowym maluszkom i mamom! Uzupełniłam tabele, poprawki wprowadzę pozniej jeśli coś pomyliłam, ale nie zadzrylam dzisiaj tego zrobić.
Mam już dosyć. Do terminu 13 dni, ale dobija mnie fakt ze się nic nie dzieje. Choc wiem ze to nie wyścigi, jak tak dalej pójdzie to będę ostatnia. Pojutrze wizyta. Niech się już dzieje bo mam ochotę się dzisiaj rozpłakać, a tak się trzymałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 17:47
-
Ja urodziłam 2 dni przed terminem i położna powiedziała że Adaś spokojnie mógł sobie siedziećbw brzuchu jeszcze 2 tygodnie bo wygląda jak wcześniak! Nie ma jeszcze dobrze wytworzonych lini papilarnych na stopach. Jest z nim wszystko ok bo wszelkie narządy są dopracowane, wiek plodowy jest ok, ale gdyby nie odplywajace wody plodowe to siedziałby w brzuchu sam przez 2 tygodnie. Lekarze na pewno by na to nie pozwolili bo w szpitalu gdzie urodziłam indukuje się porodu w nieprzekraczalnym terminie 41+1
-
Pikapi jesteś moim bohaterem naprawdę tyle w szpitalu i jeszcze nie zwariowałaś ! Jesteś wielka ! Na twoim miejscu spróbowała bym koktajlu położnych ale w tej wersji lajtowej czyli olej rycynowy i sok pomarańczowy wkoncu jesteś w szpitalu pod stała kontrola jeśli coś zacznie się dziać to odrazu zareagują.
-
O 7 rano odeszły mi pierwsze wody,urodziłam 15:55.Napusze szczegóły jutro,poród SN bez znieczulenia.ale kocham moje lapeczki
julita25, Flavia, katberry, Blu, monika30, NiecierpliwaKarolina, Cukierniczka, Karo_Wi, KateHawke, Katiuszaaaa, Milano, Buko, Bajka111, kamkam, *SmoczycA*, ChicChic, Asiaf, Szimi, Miru, akilegna♥, mala_misia, edka85, tym_janek lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Orchidea, moje dzieci kotłują się pół dnia ze sobą, ale jestem przyzwyczajona. Mała na razie się nie budzi, a później się przyzwyczai, że nie ma spania w ciszy.
Miru, gdybym miała rozszczekanego psa do tego, to by mnie chyba wywieźli do Choroszczy. -
Orchidea. Spokojnie to z nimi jest coś nie tak
Ja super. W życiu bym nie powiedziała że dw tyg temu miałam cc. Biegam do przedszkola, robię praktycznie wszystko oprócz dźwigania. Nawet lekarz dzisiaj był w szoku ze tak szybko doszłam do siebie no ale fakt nie miałam czasu.
Mała grzeczna, je śpi i tyle z niej e ciągu doby. W dwa dni przybrała 200 gram a jest na moim odciaganym pokarmie.
Starszy zakochany, chodzi poprawia jej czapkę albo rękawy bo wszystko za duże na nią.
Waga też zeszła chociaż ja w tej ciąży przybrała 3 kg teraz mam - 3kg.
Jedyna rzecz to że przez stres zatrzymał mi się połóg i musiałam jeździć na zastrzyki.
. Aa i rada dla tych po cc blizna długo jest odrętwiała. Miejsce do około też. Robi się nad blizną waleczek. I warto go jak najszybciej masować bo potem robią się zrosty.