X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedną noga tutaj. Ale dopiero zapiszę się po USG i jeśli ciąża będzie w macicy to będę w siódmym niebie. Będę do Was zaglądała. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:55

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ja jestem jedną noga tutaj. Ale dopiero zapiszę się po USG i jeśli ciąża będzie w macicy to będę w siódmym niebie. Będę do Was zaglądała. ;-)
    Życzę Ci abyś spędziła tu nudne 8 miesięcy :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Teoretycznie 9 października ;-)
    oki zapisałam ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Monika, teraz już będzie dobrze. Zobaczysz :)

-Monika- lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie takie ciągnięcia w dole brzucha?

• monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch boli od czasu do czasu . Jest to ból podobny do tego przed @ ale jednak trochę inny

eikt9n73fxogpxgo.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo, co monikaa1990
    I wydaje mi się, że to dobry znak. Bo może to oznaczać, że doszło do implantacji w prawidłowym miejscu, tzn. macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:06

monikaa1990 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odczuwam chyba pierwsze mdłości, pierwsza ciąża mnie oszczędziła i ich nie miałam w ogóle) za to dzisiaj od rana absolutnie wszystko mi śmierdzi i przez większość dnia modlę się żeby nie zwymiotowac.... CHOLERA to dopiero 5+0!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:15

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej ja mam teoretycznie termin na 9 października- jak to brzmi !!!! Ja nadal nie wierze, 10 dpo Beta 7,73 w poniedziałek nie na powtórkę zobaczyć przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:03

NiecierpliwaKarolina, Du-Dulia lubią tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam z potwornym bólem piersi, taki sam ból jak nie zdążyłam odciągnąć pokarmu na czas przy pierwszym dziecku.
    Ból brzucha a raczej takie drapanie, lekkie ciągnięcie (w pierwszej było dużo mocnej).
    No i tak jak Minie Black w pierwszej nie było mdłości, teraz co zjem staje mi w gardle i się cofa...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1990 mam identyczne „ objawy” co Ty. Normalnie jak bym o sobie czytała ;)

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Umnie było tak że przy spadku dostałam plamienia, a raczej taki długi śluz brązowy z nitką krwi, a potem bóle miesiączkowe, przy których musiałam wziąć nospę. To było tylko jednego dnia. Następnego dnia kuło mnie w jednm miejscu jakby ktoś nakuwał, ale nie wiem czy to ma jakiś związek z zagnieżdzeniem, brzóch okresowo mnie nie boli, jajniki też wieć mam nadzieje że będzie wszystko dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:52

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaraz po zaplodnieniu bardzo bolal jajnik, czulam takie pulsowanie. W okresie kiedy miala przyjsc @ mialam bole takie jak na miesiaczke, ale duzo slabsze. Teraz czasami cos mnie zakluje w podbrzuszu. Do tego piersi mnie bola. Ale tylko jak ich dotkne, tak jakby szczypaly mnie sutki. I po bokach piersi takze. Mam nadzieje, ze to dobr znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:16

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszcie jak zareagowali Wasi mężczyźni ? Bo do mojego chyba nie dotarło. Rano mu powiedziałam, oczywiście były przutulaski, ze super itp po czym przy sobocie chciał wypić sobie piwo i sie mnie pyta „ to Ty serio nie możesz ? „ w sensie wypić piwa

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    A napiszcie jak zareagowali Wasi mężczyźni ? Bo do mojego chyba nie dotarło. Rano mu powiedziałam, oczywiście były przutulaski, ze super itp po czym przy sobocie chciał wypić sobie piwo i sie mnie pyta „ to Ty serio nie możesz ? „ w sensie wypić piwa

Powiedz mu, że jeszcze jakieś 8 miesięcy plus kolejne gdzie będziesz karmić piersią :D

U nas pierwsze planowane, drugie również, więc każdy test wyczekiwany. Ale teraz kiedy się udało to mi kupił jeszcze 6 testów żeby się upewnić, że mówię serio :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie juz przyzwyczail, ze pije tylko jedna kawe dziennie i do tago taka slabiutka mi robi. Ale nie rozmawiamy o ciazy duzo. Nie chcemy, caly czas sie boimy, mysle, ze zaczniemy w to wierzyc dopiero po pierwszym skanie.
    Choc zdarzylo raz nam sie pomarzyc, ja wyobrazam sobie za bedzie chlopiec, a maz z koleji mowi ze jak bedzie chlopiec to bedzie to jego kumpel, a jak dziewczynka to bedzie to jego ksiezniczka.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze tez planowane, ale cieżko uwierzyć ze po 4 miesiącach sie udało. Ja tez w głowie mam dużo myśli na ten temat ale boje sie na razie o nich mowić i wydaje mi sie ze mąż tez jeszcze nie ogarnia co sie dzieje

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze normalne jest takie niedowierzanie. Szczegolnie u facetow. Kobieta to przezywa od samego poczatku, bo czujemy zmiany w naszym ciele. Facet dopiero uwierzy jak zobaczy na monitorze.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabiorę go na usg jak juz bedzie cos widac :) wtedy uwierzy

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni od razu ogarniaja..ale to chyba rzadkość.. bo po prostu faceci nie nosza dzidziusia w sobie... nie czują kopniakow...czkawki.. my to mamy w praktyce..a oni wyniki badań na papierze...i coras grubsza kobite obok :)

Aaeemm lubi tę wiadomość

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ