X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedną noga tutaj. Ale dopiero zapiszę się po USG i jeśli ciąża będzie w macicy to będę w siódmym niebie. Będę do Was zaglądała. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 12:55

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ja jestem jedną noga tutaj. Ale dopiero zapiszę się po USG i jeśli ciąża będzie w macicy to będę w siódmym niebie. Będę do Was zaglądała. ;-)
    Życzę Ci abyś spędziła tu nudne 8 miesięcy :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Teoretycznie 9 października ;-)
    oki zapisałam ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Monika, teraz już będzie dobrze. Zobaczysz :)

-Monika- lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie takie ciągnięcia w dole brzucha?

• monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch boli od czasu do czasu . Jest to ból podobny do tego przed @ ale jednak trochę inny

eikt9n73fxogpxgo.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo, co monikaa1990
    I wydaje mi się, że to dobry znak. Bo może to oznaczać, że doszło do implantacji w prawidłowym miejscu, tzn. macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:06

monikaa1990 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odczuwam chyba pierwsze mdłości, pierwsza ciąża mnie oszczędziła i ich nie miałam w ogóle) za to dzisiaj od rana absolutnie wszystko mi śmierdzi i przez większość dnia modlę się żeby nie zwymiotowac.... CHOLERA to dopiero 5+0!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:15

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej ja mam teoretycznie termin na 9 października- jak to brzmi !!!! Ja nadal nie wierze, 10 dpo Beta 7,73 w poniedziałek nie na powtórkę zobaczyć przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:03

NiecierpliwaKarolina, Du-Dulia lubią tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam z potwornym bólem piersi, taki sam ból jak nie zdążyłam odciągnąć pokarmu na czas przy pierwszym dziecku.
    Ból brzucha a raczej takie drapanie, lekkie ciągnięcie (w pierwszej było dużo mocnej).
    No i tak jak Minie Black w pierwszej nie było mdłości, teraz co zjem staje mi w gardle i się cofa...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1990 mam identyczne „ objawy” co Ty. Normalnie jak bym o sobie czytała ;)

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Umnie było tak że przy spadku dostałam plamienia, a raczej taki długi śluz brązowy z nitką krwi, a potem bóle miesiączkowe, przy których musiałam wziąć nospę. To było tylko jednego dnia. Następnego dnia kuło mnie w jednm miejscu jakby ktoś nakuwał, ale nie wiem czy to ma jakiś związek z zagnieżdzeniem, brzóch okresowo mnie nie boli, jajniki też wieć mam nadzieje że będzie wszystko dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:52

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaraz po zaplodnieniu bardzo bolal jajnik, czulam takie pulsowanie. W okresie kiedy miala przyjsc @ mialam bole takie jak na miesiaczke, ale duzo slabsze. Teraz czasami cos mnie zakluje w podbrzuszu. Do tego piersi mnie bola. Ale tylko jak ich dotkne, tak jakby szczypaly mnie sutki. I po bokach piersi takze. Mam nadzieje, ze to dobr znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:16

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszcie jak zareagowali Wasi mężczyźni ? Bo do mojego chyba nie dotarło. Rano mu powiedziałam, oczywiście były przutulaski, ze super itp po czym przy sobocie chciał wypić sobie piwo i sie mnie pyta „ to Ty serio nie możesz ? „ w sensie wypić piwa

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    A napiszcie jak zareagowali Wasi mężczyźni ? Bo do mojego chyba nie dotarło. Rano mu powiedziałam, oczywiście były przutulaski, ze super itp po czym przy sobocie chciał wypić sobie piwo i sie mnie pyta „ to Ty serio nie możesz ? „ w sensie wypić piwa

Powiedz mu, że jeszcze jakieś 8 miesięcy plus kolejne gdzie będziesz karmić piersią :D

U nas pierwsze planowane, drugie również, więc każdy test wyczekiwany. Ale teraz kiedy się udało to mi kupił jeszcze 6 testów żeby się upewnić, że mówię serio :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie juz przyzwyczail, ze pije tylko jedna kawe dziennie i do tago taka slabiutka mi robi. Ale nie rozmawiamy o ciazy duzo. Nie chcemy, caly czas sie boimy, mysle, ze zaczniemy w to wierzyc dopiero po pierwszym skanie.
    Choc zdarzylo raz nam sie pomarzyc, ja wyobrazam sobie za bedzie chlopiec, a maz z koleji mowi ze jak bedzie chlopiec to bedzie to jego kumpel, a jak dziewczynka to bedzie to jego ksiezniczka.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze tez planowane, ale cieżko uwierzyć ze po 4 miesiącach sie udało. Ja tez w głowie mam dużo myśli na ten temat ale boje sie na razie o nich mowić i wydaje mi sie ze mąż tez jeszcze nie ogarnia co sie dzieje

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze normalne jest takie niedowierzanie. Szczegolnie u facetow. Kobieta to przezywa od samego poczatku, bo czujemy zmiany w naszym ciele. Facet dopiero uwierzy jak zobaczy na monitorze.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabiorę go na usg jak juz bedzie cos widac :) wtedy uwierzy

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni od razu ogarniaja..ale to chyba rzadkość.. bo po prostu faceci nie nosza dzidziusia w sobie... nie czują kopniakow...czkawki.. my to mamy w praktyce..a oni wyniki badań na papierze...i coras grubsza kobite obok :)

Aaeemm lubi tę wiadomość

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ