X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prywatnie, choc u mojej ginekolog, do ktorej chodzilam na kontrole na nfz, ale jesli potrzebowalam co pol roku termin, to nie bylo problemu, a teraz na juz to na 2 stycznia mam... poki co ide prywatnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:43

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na boję na NFZ, chodzę prywatnie. Do tego pójdę dziś 1. raz, zobaczymy, czy się do niego przekonam :)

Sabinkak lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co zapisana jestem na NFZ, ale zobaczę ogólnie jak to będzie. Jak narazie badania wole zrobić na NFZ, bo tak samo pobiorą krew czy tu czy tu a chociaż nie będę musiała płacić ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego może warto chodzić i tu i tu? Moja szwagierka tak robi :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie byłby wcale taki głupi pomysł :p bo z terminami na NFZ czasami można się przerazić.
    Ja próbując zapisać się do jednej pani doktor dostałam termin dopiero na 17 czerwca, co byłoby niecały miesiąc przed rozwiązaniem. :D wiec musiałam zapisać się do innego lekarza :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przeżyłam chwilę grozy, w zeszłym tyg wysłał na wizycie i dostałam zalecenie brania progesteronu zamiast 3×200mg , 2 razy i miałam się nie przeciażać. Dostałam to z powodu planie na początku. Trochę wczoraj poszalalam, najpierw dziecko do przedszkola ,potem obiad, wizyta koleżanki,cały dzień na nogach. Wieczorem musiałam się położyć bo mnie brzuch zaczął ciągnąć. Dziś rano plamienie wróciło(kawa z mlekiem, niedużo) pobiegłem do lekarza i uff...wszystko wygląda dobrze i nawet było widać małe pulsowanie(początek serduszka);) teraz progesteron 3x dziennie i odpoczywam

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • magdalena_92 Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Według kalendarza dziś mój 5t2d ciąży. Chciałam się Was zapytać jak to jest u Was z tymi objawami? Ja strasznie się martwię, jeszcze kilka dni temu miałam bóle w podbrzuszu i strasznie bolące piersi. Od wczoraj objawy ustały, nie czuję już nic. Jestem w Norwegii i nie mam nawet jak zrobić bety. Wizyta u lekarza w Polsce dopiero 16.11. Chyba zwariuję do tego czasu. Czy to może być normalne? Przez swoja głupotę naczytałam już się o zatrzymaniu ciąży i pustym jaju płodowym. Dajcie znać jak jest u Was na tym etapie ciąży...

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena_92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Według kalendarza dziś mój 5t2d ciąży. Chciałam się Was zapytać jak to jest u Was z tymi objawami? Ja strasznie się martwię, jeszcze kilka dni temu miałam bóle w podbrzuszu i strasznie bolące piersi. Od wczoraj objawy ustały, nie czuję już nic. Jestem w Norwegii i nie mam nawet jak zrobić bety. Wizyta u lekarza w Polsce dopiero 16.11. Chyba zwariuję do tego czasu. Czy to może być normalne? Przez swoja głupotę naczytałam już się o zatrzymaniu ciąży i pustym jaju płodowym. Dajcie znać jak jest u Was na tym etapie ciąży...
    Dokładnie jakbym czytała o sobie, wg kalendarza też 5+2, ten sam termin wizyty i brak wyraźnych objawów, wcześniej czułam się bardziej ciążowo. Zaraz jadę po odbiór wyników bety... Trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że to po prostu taka nasza uroda ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Margaretka tol Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według kalendarza 5+1 i z objawów mam tylko bolące piersi, też się zastanawiam czy wszystko jest w porządku, nie mam mdłości, a podobno mdłości świadczą o wzroście bety. N

• Sanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam już to samo na wątku lipcówek więc może skopiuje:

Dziewczyny, pomyślcie sobie w ten sposób, denerwowanie się nic wam nie da, niczego nie zmieni a możecie tylko nabawić się wrzodów. To że się nie będziecie denerwować nie spowoduje że wydarzy się coś złego i na odwrót. Poza tym nerwowa mama to nerwowe dziecko, wasz nastrój udziela się maluszkom. Trzeba być czujnym, obserwować siebie ale nie wyszukujcie problemów! Występowanie objawów ciążowych nie jest regułą, to że ich nie ma nie oznacza że ciąża źle się rozwija. Ja nie miałam w pierwszej ciąży objawów, nie wymiotowałam, nie bolał mnie brzuch. Objawy zależą od indywidualnej wrażliwości na hormony która u jednych jest większa a u innych mniejsza. Więc spokojnie, cieszcie się ciążą i nie róbcie już tych bet ;)

kkarolina89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamiast wydawać pieniądze na kolejną betę kupcie sobie lepiej jakiegoś uroczego bodziaka lub skarpeteczki ;)

kkarolina89, po_prostu_ja, Loonie, magdis lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    A zamiast wydawać pieniądze na kolejną betę kupcie sobie lepiej jakiegoś uroczego bodziaka lub skarpeteczki ;)

Dziekuje za kopniaka online ;) juz mialam leciec jutro na trzecia bete jednak, bo nerwy przed czwartkowa wizyta serduszkowa mnie ogarniaja, ale staram sie wyluzowac :) bo niby dlaczego w moim ladnym pecherzyku z pierwszego usg, nie mialoby byc serduszka? :) :) :)

Sanka lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tego nie rozumiem,tzn rozumiem stres jak już ktoś pogonił raz ,albo miał plamienie(jak ja) ale reszty nie rozumiem. Po co się nakręcać, czy są objawy czy nie i ta beta po raz 2000, mnie lekarz w pierwszej ciąży skierował na betę raz a teraz tylko dwa bo było za wcześnie na usg. Takie nakręcone się nic nie daje.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest ordynatorem w szpitalu i po zwolnienie albo skierowanie na badania każe mi przychodzić do przychodni. Już drugą ciążę będzie mi prowadził i jest ok. Badania zleci mi dopiero na kolejnej wizycie którą mam za 3 tygodnie.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Też tego nie rozumiem,tzn rozumiem stres jak już ktoś pogonił raz ,albo miał plamienie(jak ja) ale reszty nie rozumiem. Po co się nakręcać, czy są objawy czy nie i ta beta po raz 2000, mnie lekarz w pierwszej ciąży skierował na betę raz a teraz tylko dwa bo było za wcześnie na usg. Takie nakręcone się nic nie daje.
    To wszystko wynika z tego, że się przejmujemy, u mnie np. na 4 najbliższe koleżanki, które były w ciąży dziecko ma tylko jedna. Tu nie chodzi o to, że to ma coś dać lub nie dać, wiem, że i tak co ma być to będzie... Ale czasem naprawdę dobrze jest podzielić się swoimi obawami, zwłaszcza jak jeszcze nikt nic nie wie dookoła, taki chyba jest zamysł forum ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nienormalna :-D :-D :-D

Koniecznie chciałam zobaczyć II piękne i wyraźne krechy ;-) Widziałam wyniki bety, ale te kreski...

A ponieważ w rossmanie mieli tylko check&go w dwupaku, to je zrobiłam :-P I są, w sumie 4 kreski :-D Testowe jeszcze ciemniejsze, niż te kontrolne :-D Wariatka ;-)

Sońkaa lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Jestem nienormalna :-D :-D :-D

Koniecznie chciałam zobaczyć II piękne i wyraźne krechy ;-) Widziałam wyniki bety, ale te kreski...

A ponieważ w rossmanie mieli tylko check&go w dwupaku, to je zrobiłam :-P I są, w sumie 4 kreski :-D Testowe jeszcze ciemniejsze, niż te kontrolne :-D Wariatka ;-)

Hahaha tez myślałam czy nie kupic zobaczyc jak wygląda pozytywny test (wcześniej robiłam ale biel a w tym cyklu od razu beta :P ) :D mąż mnie po głowie postukał :P i racja- chyba wole wydać te 10-15 zł na jakieś bodziaki czy cus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 14:44

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Od wczoraj z rana męczą mnie mdłości ;( ledwo mogę się do pracy wyszykować. Na szczęście tylko rano :) Wy też macie już nudności i mdłości? Wizytę mam 16.11. i już nie mogę się doczekać :)
    Ineczka co słychać u Ciebie :)?

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po becie, mi to akurat pomogło i już mogę zawiesić histerię ;) A jechała dziś 2x30 km, więc możecie sobie wyobrazić, że naprawdę tego potrzebowałam :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja już po becie, mi to akurat pomogło i już mogę zawiesić histerię ;) A jechała dziś 2x30 km, więc możecie sobie wyobrazić, że naprawdę tego potrzebowałam :D

Super, że wszystko jest ok i już sie nie denerwujesz:)

Sońkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ