X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka - i właśnie chodzi o takie pozytywne emocje :-)

Loonie - naprawdę gratuluję :-)

Ja mam usg za tydzień we środę :-) A właśnie rozmawiałam z koleżanką, która urodziła na początku lipca - i właśnie skompletowałam sobie całą wyprawkę :-D Razem z wózkiem i ubrankami :-D

Loonie, Sońkaa lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, ale ekstra wieści!! Ja dzis dzwoniłam do swojego gin. z pytaniem kiedy powinnam przyjść. Powiedział, żeby przyjść w przyszłym tygodniu. Jako że przyjmuje tylko w pon i śr to pójdę w środę. Będzie wtedy 6+6. Mam nadzieje, ze będzie serduszko, bo jak nie to będę się stresować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:42

Loonie lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wie Prezes (sytuacja mnie zmusiła, ale poprosiłam o dyskrecję). Po USG chyba powiem kierowniczce, żeby miała na uwadze układając grafik (ten tydzień jestem sama na zmianie i ledwo daje rade)... i znowu zaczęły mi sie plamienia, niby takie jasno brazowe,ale jednak się boję ze to od tej lataniny.

👩🏻89' 🧔🏻83'
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    💔 2024 8+1
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, PIĘKNA FOTA!! :D

Loonie lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Loonie, ale ekstra wieści!! Ja dzis dzwoniłam do swojego gin. z pytaniem kiedy powinnam przyjść. Powiedział, żeby przyjść w przyszłym tygodniu. Jako że przyjmuje tylko w pon i śr to pójdę w środę. Będzie wtedy 6+6. Mam nadzieje, ze będzie serduszko, bo jak nie to będę się stresować...

To powinno już być :) Ja mam dziś 7+0 :)
    po_prostu_ja wrote:
    Loonie, PIĘKNA FOTA!! :D
    Dzięki <3 Też się zachwycam!

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa praca i ciąża kompletnie mnie wykańczają. Nie plamię, ale od tego łażenia sztywnieje mi kręgosłup. Do lekarza mam w czwartek :). Liczę na to, że coś zobaczę, może nawet serduszko. Jeśli nie zobaczę to chyba zwariuję. Ta niepewność mnie wykańcza.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass, to idziemy w ten sam dzień

Glass lubi tę wiadomość

👩🏻89' 🧔🏻83'
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    💔 2024 8+1
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass - w kwestii pracy ciężko cokolwiek doradzić :-( Akurat tutaj musisz zdecydować razem z partnerem i lekarzem, co jest dla Ciebie i dziecka teraz najlepsze.

Ale w kwestii stresu - rozumiem Cię doskonale :-) I powiem Ci, że jak zobaczysz serduszko, to zawsze znajdziesz milion różnych powodów do zmartwień :-) I to się nie zmienia nawet po porodzie :-D Po blisko 12 latach u mnie się nie zmieniło ;-) Więc oddychaj głęboko, odpręż się, poczytaj, obejrzyj coś (może lepiej serial, żeby się wciągnąć ;-) Film obejrzysz raz i po ptakach ;-) )

I będzie dobrze :-) Wierzę w to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:54

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Glass - w kwestii pracy ciężko cokolwiek doradzić :-( Akurat tutaj musisz zdecydować razem z partnerem i lekarzem, co jest dla Ciebie i dziecka teraz najlepsze.

Ale w kwestii stresu - rozumiem Cię doskonale :-) I powiem Ci, że jak zobaczysz serduszko, to zawsze znajdziesz milion różnych powodów do zmartwień :-) I to się nie zmienia nawet po porodzie :-D Po blisko 12 latach u mnie się nie zmieniło ;-) Więc oddychaj głęboko, odpręż się, poczytaj, obejrzyj coś (może lepiej serial, żeby się wciągnąć ;-) Film obejrzysz raz i po ptakach ;-) )

I będzie dobrze :-) Wierzę w to :-)
    Teraz wszystkiego się boję :). Szybkiej jazdy samochodem, dźwigania pracy... No cóż jakoś trzeba przeżyć i nie zwariować.
    Też tak śpicie non stop? Wracam po pracy śpię, 10 wieczorem i już śpię xD. Nie do życia jestem.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass, ja zasnęłam wczoraj w pracy, z głową na grzejniku... To chyba norma :D

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię w dzień, za to bardzo wcześnie wstaje i dość wcześnie się kładę, koło 22 u nas już cisza ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nieprzytomna - wzięłam urlop, żeby zmierzyć mieszkanie, do którego się wprowadzamy w okolicach kwietnia. Ledwo zdążyłam. Ledwo wstałam, wróciłam do domu, szybko się umylam i juz leżę w łóżku :-D I niedługo idę spać :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitulka wrote:
    U mnie w pracy wie Prezes (sytuacja mnie zmusiła, ale poprosiłam o dyskrecję). Po USG chyba powiem kierowniczce, żeby miała na uwadze układając grafik (ten tydzień jestem sama na zmianie i ledwo daje rade)... i znowu zaczęły mi sie plamienia, niby takie jasno brazowe,ale jednak się boję ze to od tej lataniny.

U mnie też się pojawiły takie plamienia jak się nebiegalam ,Ale mnie panika ogarnęła...grunt że już dobrze ,Ale trzeba uważać

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie... piękne zdjęcie, obym też się takim za niedługo pochwaliła :D :) Gratuluje :*

Loonie lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Loonie... piękne zdjęcie, obym też się takim za niedługo pochwaliła :D :) Gratuluje :*
    Dzięki <3 Czekamy na zdjęcie od Ciebie :) Będzie super!

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko kiedy zabieracie swoich partnerów na USG? juz na pierwsza wizyte czy dopiero pozniej? ja mam termin wyliczony na 13 lipiec :) pierwsza wizyte u gin mam 16.11. To moja pierwsza ciąza. Mam 28l. i Udało nam sie wkoncu w 13cs. Chyba mnie lubi ta 13.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka - gdyby nie mój, to zabrałabym go na drugą wizytę ;-) Ale mojemu się w głowie nie mieści, że "w takiej sprawie" miałby mnie puścić samą ;-) Decyzja Twoja i partnera :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, gratulacje piękny maluszek z pięknym serduchem :)
    Ja w piątek mam pierwszą wizytę, mam nadzieje że bedzie chociaż zarodeczek widać, a nie sam pęcherzyk :)

Loonie lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie super!!! :)

Tez chcialabym takie zdjecia w czwartek i bijace serduszko :) bedzie 6t+4d z usg lub 6t+1d z OM :)
    Nie potrafie sie nie stresowac, a juz jak na chwile przestaja piersi byc obolale, to ja w panike wpadam...
    Powiedzialam dzis szefowi w pracy, zeby nie byl zaskoczony, ze w piatek przyniose L4 na 1-2 tygodnie, zeby sie wreszcie wysac. Pogratulowal i powiedzial, zebym sie nie zastanawiala, tylko brala L4.

Loonie lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy lekarze nie patrzą dosyć dziwnie jeśli na pierwsza wizytę w 7 tygodniu przychodzi się z partnerem? Idę za dwa tygodnie, pierwszy ra do tego lekarza i nie wiem czy mam brać mojego tez :p

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ