X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka - i właśnie chodzi o takie pozytywne emocje :-)

Loonie - naprawdę gratuluję :-)

Ja mam usg za tydzień we środę :-) A właśnie rozmawiałam z koleżanką, która urodziła na początku lipca - i właśnie skompletowałam sobie całą wyprawkę :-D Razem z wózkiem i ubrankami :-D

Loonie, Sońkaa lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, ale ekstra wieści!! Ja dzis dzwoniłam do swojego gin. z pytaniem kiedy powinnam przyjść. Powiedział, żeby przyjść w przyszłym tygodniu. Jako że przyjmuje tylko w pon i śr to pójdę w środę. Będzie wtedy 6+6. Mam nadzieje, ze będzie serduszko, bo jak nie to będę się stresować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:42

Loonie lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wie Prezes (sytuacja mnie zmusiła, ale poprosiłam o dyskrecję). Po USG chyba powiem kierowniczce, żeby miała na uwadze układając grafik (ten tydzień jestem sama na zmianie i ledwo daje rade)... i znowu zaczęły mi sie plamienia, niby takie jasno brazowe,ale jednak się boję ze to od tej lataniny.

👩🏻89' 🧔🏻83'
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    💔 2024 8+1
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, PIĘKNA FOTA!! :D

Loonie lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Loonie, ale ekstra wieści!! Ja dzis dzwoniłam do swojego gin. z pytaniem kiedy powinnam przyjść. Powiedział, żeby przyjść w przyszłym tygodniu. Jako że przyjmuje tylko w pon i śr to pójdę w środę. Będzie wtedy 6+6. Mam nadzieje, ze będzie serduszko, bo jak nie to będę się stresować...

To powinno już być :) Ja mam dziś 7+0 :)
    po_prostu_ja wrote:
    Loonie, PIĘKNA FOTA!! :D
    Dzięki <3 Też się zachwycam!

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa praca i ciąża kompletnie mnie wykańczają. Nie plamię, ale od tego łażenia sztywnieje mi kręgosłup. Do lekarza mam w czwartek :). Liczę na to, że coś zobaczę, może nawet serduszko. Jeśli nie zobaczę to chyba zwariuję. Ta niepewność mnie wykańcza.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass, to idziemy w ten sam dzień

Glass lubi tę wiadomość

👩🏻89' 🧔🏻83'
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    💔 2024 8+1
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass - w kwestii pracy ciężko cokolwiek doradzić :-( Akurat tutaj musisz zdecydować razem z partnerem i lekarzem, co jest dla Ciebie i dziecka teraz najlepsze.

Ale w kwestii stresu - rozumiem Cię doskonale :-) I powiem Ci, że jak zobaczysz serduszko, to zawsze znajdziesz milion różnych powodów do zmartwień :-) I to się nie zmienia nawet po porodzie :-D Po blisko 12 latach u mnie się nie zmieniło ;-) Więc oddychaj głęboko, odpręż się, poczytaj, obejrzyj coś (może lepiej serial, żeby się wciągnąć ;-) Film obejrzysz raz i po ptakach ;-) )

I będzie dobrze :-) Wierzę w to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:54

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Glass - w kwestii pracy ciężko cokolwiek doradzić :-( Akurat tutaj musisz zdecydować razem z partnerem i lekarzem, co jest dla Ciebie i dziecka teraz najlepsze.

Ale w kwestii stresu - rozumiem Cię doskonale :-) I powiem Ci, że jak zobaczysz serduszko, to zawsze znajdziesz milion różnych powodów do zmartwień :-) I to się nie zmienia nawet po porodzie :-D Po blisko 12 latach u mnie się nie zmieniło ;-) Więc oddychaj głęboko, odpręż się, poczytaj, obejrzyj coś (może lepiej serial, żeby się wciągnąć ;-) Film obejrzysz raz i po ptakach ;-) )

I będzie dobrze :-) Wierzę w to :-)
    Teraz wszystkiego się boję :). Szybkiej jazdy samochodem, dźwigania pracy... No cóż jakoś trzeba przeżyć i nie zwariować.
    Też tak śpicie non stop? Wracam po pracy śpię, 10 wieczorem i już śpię xD. Nie do życia jestem.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass, ja zasnęłam wczoraj w pracy, z głową na grzejniku... To chyba norma :D

Glass lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię w dzień, za to bardzo wcześnie wstaje i dość wcześnie się kładę, koło 22 u nas już cisza ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nieprzytomna - wzięłam urlop, żeby zmierzyć mieszkanie, do którego się wprowadzamy w okolicach kwietnia. Ledwo zdążyłam. Ledwo wstałam, wróciłam do domu, szybko się umylam i juz leżę w łóżku :-D I niedługo idę spać :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitulka wrote:
    U mnie w pracy wie Prezes (sytuacja mnie zmusiła, ale poprosiłam o dyskrecję). Po USG chyba powiem kierowniczce, żeby miała na uwadze układając grafik (ten tydzień jestem sama na zmianie i ledwo daje rade)... i znowu zaczęły mi sie plamienia, niby takie jasno brazowe,ale jednak się boję ze to od tej lataniny.

U mnie też się pojawiły takie plamienia jak się nebiegalam ,Ale mnie panika ogarnęła...grunt że już dobrze ,Ale trzeba uważać

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie... piękne zdjęcie, obym też się takim za niedługo pochwaliła :D :) Gratuluje :*

Loonie lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Loonie... piękne zdjęcie, obym też się takim za niedługo pochwaliła :D :) Gratuluje :*
    Dzięki <3 Czekamy na zdjęcie od Ciebie :) Będzie super!

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko kiedy zabieracie swoich partnerów na USG? juz na pierwsza wizyte czy dopiero pozniej? ja mam termin wyliczony na 13 lipiec :) pierwsza wizyte u gin mam 16.11. To moja pierwsza ciąza. Mam 28l. i Udało nam sie wkoncu w 13cs. Chyba mnie lubi ta 13.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka - gdyby nie mój, to zabrałabym go na drugą wizytę ;-) Ale mojemu się w głowie nie mieści, że "w takiej sprawie" miałby mnie puścić samą ;-) Decyzja Twoja i partnera :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie, gratulacje piękny maluszek z pięknym serduchem :)
    Ja w piątek mam pierwszą wizytę, mam nadzieje że bedzie chociaż zarodeczek widać, a nie sam pęcherzyk :)

Loonie lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie super!!! :)

Tez chcialabym takie zdjecia w czwartek i bijace serduszko :) bedzie 6t+4d z usg lub 6t+1d z OM :)
    Nie potrafie sie nie stresowac, a juz jak na chwile przestaja piersi byc obolale, to ja w panike wpadam...
    Powiedzialam dzis szefowi w pracy, zeby nie byl zaskoczony, ze w piatek przyniose L4 na 1-2 tygodnie, zeby sie wreszcie wysac. Pogratulowal i powiedzial, zebym sie nie zastanawiala, tylko brala L4.

Loonie lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy lekarze nie patrzą dosyć dziwnie jeśli na pierwsza wizytę w 7 tygodniu przychodzi się z partnerem? Idę za dwa tygodnie, pierwszy ra do tego lekarza i nie wiem czy mam brać mojego tez :p

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ