X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A czy lekarze nie patrzą dosyć dziwnie jeśli na pierwsza wizytę w 7 tygodniu przychodzi się z partnerem? Idę za dwa tygodnie, pierwszy ra do tego lekarza i nie wiem czy mam brać mojego tez :p

Oni nie takie rzeczy widzieli :-D

A jak pisałam wcześniej - wiedzą, że kobieta jest w ciąży, zanim ta się odezwie, bo przychodzi z partnerem :-D

A jak to powiedział mój gin - bo co innego Pan mógłby ode mnie chcieć? :-D

Loonie lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Glass, ja zasnęłam wczoraj w pracy, z głową na grzejniku... To chyba norma :D
    Haha miszcz :D

Ja w pracy chciałabym powiedzieć dopiero po Nowym Roku, ale mam pod koniec listopada zaplanowaną podróż służbową (lot samolotem) i boję się lecieć. Niby krótkie loty nie są groźne, ale jakby coś się stało to bym się cały czas potem zastanawiała, czy to nie przez ten lot. Nie wiem jeszcze póki co jak się z tego wymigać, ale nie przychodzi mi do głowy nic innego jak powiedzenie prawdy, co nie do końca mi się uśmiecha.

Co do wizyt, to ja idę 15.11 (to będzie już 6+6) i szansa na serducho, wiec idę z mężem. Na początku wejdę sama pogadać z lekarzem, a męża zawołam na samo usg. Taki mam plan :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    U mnie też się pojawiły takie plamienia jak się nebiegalam ,Ale mnie panika ogarnęła...grunt że już dobrze ,Ale trzeba uważać
    Czy w skutek tej paniki pojawiłaś się u lekarza? Co Ci powiedział?

👩🏻35 🧔🏻40
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    ⏸ 02.02.2024
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Haha miszcz :D

Ja w pracy chciałabym powiedzieć dopiero po Nowym Roku, ale mam pod koniec listopada zaplanowaną podróż służbową (lot samolotem) i boję się lecieć. Niby krótkie loty nie są groźne, ale jakby coś się stało to bym się cały czas potem zastanawiała, czy to nie przez ten lot. Nie wiem jeszcze póki co jak się z tego wymigać, ale nie przychodzi mi do głowy nic innego jak powiedzenie prawdy, co nie do końca mi się uśmiecha.

Co do wizyt, to ja idę 15.11 (to będzie już 6+6) i szansa na serducho, wiec idę z mężem. Na początku wejdę sama pogadać z lekarzem, a męża zawołam na samo usg. Taki mam plan :)

Może faktycznie dla świetego spokoju wykręć się jakos z tej podróży, po co masz niepotrzebnie zamartwiać się i przezywać. ;) a pracodawca o ciąży wcześniej czy pózniej i tak sie dowie, chociaż doskonale Cię rozumiem, mi tez nie uśmiecha się informować o tym jak narazie :p

A co do wizyty, mam taki sam plan, wiec piateczka!! Hah :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża bio te na wizytę dopiero jak robimy ust przez brzuch ,myślę że wcześniej to nie ma sensu. Po pierwsze mój tam nic nie widzi ,po drugie myślę że to słaby widok dla faceta jak się siedzi okrakiem z ust między nogami...

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A czy lekarze nie patrzą dosyć dziwnie jeśli na pierwsza wizytę w 7 tygodniu przychodzi się z partnerem? Idę za dwa tygodnie, pierwszy ra do tego lekarza i nie wiem czy mam brać mojego tez :p
    Mój lekarz sam zaprosił mojego M., także nie mam problemu i powiem Wam, że on się tak cieszy :P W ogóle uważam, że facet potrzebuje konkretu, on nawet wydruki z labo studiuje, porównuje, ma cyferki, ma konkret :P Będziemy na wizycie 6+4 i mam nadzieję na serduszko <3 Dla niego to jest taki moment graniczny, zobaczy, że Małe naprawdę tam jest i będzie mógł się już chwalić, teraz jest zakaz :P

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nia miałam siły dzisiaj wstać do pracy. Umyłam zęby i napisałam sms, że będę o 10:30. A później zwaliłam M z łożka, kazałam iść z psem i nie wracać dopóki nie kupi mi bułeczek i dżemu!! :D

po_prostu_ja, Sońkaa, patuniek86 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, nia miałam siły dzisiaj wstać do pracy. Umyłam zęby i napisałam sms, że będę o 10:30. A później zwaliłam M z łożka, kazałam iść z psem i nie wracać dopóki nie kupi mi bułeczek i dżemu!! :D

Czyżby to już jedne z pierwszych ciążowych zachcianek? :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Lekarze wiedzą, czy pacjentka przychodzi z ciążą, bo wtedy przychodzi z facetem :D

Edit: o właśnie, tak jak Patuniek mówi :D

Ja poszłam z mężem, ale nie wszedł do gabinetu. Doktor wyszedł na korytarz, żeby mu pogratulować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 10:06

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Mój lekarz sam zaprosił mojego M., także nie mam problemu i powiem Wam, że on się tak cieszy :P W ogóle uważam, że facet potrzebuje konkretu, on nawet wydruki z labo studiuje, porównuje, ma cyferki, ma konkret :P Będziemy na wizycie 6+4 i mam nadzieję na serduszko <3 Dla niego to jest taki moment graniczny, zobaczy, że Małe naprawdę tam jest i będzie mógł się już chwalić, teraz jest zakaz :P

Mój tez już najchętniej wykrzyczał by to całemu światu hahah :D ja idę pierwszy raz do tego lekarza, zobaczę jaki będzie i albo swojego zawołam na usg, albo ta pierwsza odpuszczę :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Lekarze wiedzą, czy pacjentka przychodzi z ciążą, bo wtedy przychodzi z facetem :D

Edit: o właśnie, tak jak Patuniek mówi :D

Ja poszłam z mężem, ale nie wszedł do gabinetu. Doktor wyszedł na korytarz, żeby mu pogratulować :D
    To też fajnie ze strony lekarza ;) Miło i facet pewnie pękał z dumy :D

Loonie lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Mój tez już najchętniej wykrzyczał by to całemu światu hahah :D ja idę pierwszy raz do tego lekarza, zobaczę jaki będzie i albo swojego zawołam na usg, albo ta pierwsza odpuszczę :p
    Ja uważam, że warto, ale to jest tylko moje zdanie. Chcę, żeby on uczestniczył w tej ciąży jak najbardziej się da, a pierwsze usg to dla mnie jak pierwsze spotkanie ojca z maleństwem, taka trochę mistyczna chwila, chociaż może przesadzam, a to tylko hormony ;)

Glass lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po wizycie. Dzis dostalam wynikiz bety z piatku (4+4) i 900.
    Dzis na usg pecherzyk 9mm i zarodek 2mm.

kkarolina89, Sabinkak, Vanilka, anecz_kaa, KochamSłońce, patuniek86 lubią tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Witam ja po wizycie. Dzis dostalam wynikiz bety z piatku (4+4) i 900.
    Dzis na usg pecherzyk 9mm i zarodek 2mm.
    Gratulacje :) ja mam nadzieję, że w piątek też już zarodeczek zobaczę, albo nawet dwa, u mnie to będzie 5+2, a betę ostatnią robiłam w sobotę i było 862 :)

Zielona1911 lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Czyżby to już jedne z pierwszych ciążowych zachcianek? :D

Chyba tak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15 mam wizytę, trochę się boję i jednocześnie nie mogę się doczekać :-)

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    O 15 mam wizytę, trochę się boję i jednocześnie nie mogę się doczekać :-)
    To już niedługo, ja za tydzień będę się tak stresować ;)

Kurcze, coś zaczynam kichać!

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okazało się, że musze isc na l4 od razu ( u mnie w pracy ciezarne nie pracują) i tez ide na usg jutro, ale nie do swojego gina

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pierwszej wizycie dowiedziałam się, że ciąża jest młodsza o 5 dni (miałam dłuższe cykle) i zobaczyłam tylko tyle:
    https://zapodaj.net/ac5cd03ce92a4.jpg.html

było mikro tętno ale przy 2,5 mm ciężko cokolwiek zobaczyć :p
    następna wizyta 20.11 to już na pewno coś więcej będzie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 14:17

Loonie lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś :p
    20 już będzie pięknie widać :)

lotka1990 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ