X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam spakowana dla siebie. Jutro dopakuje synka.
    Niby jakiś plan jest. Ale chciałam rodzic prywatnie. A jak tak dalej pójdzie to pewnie skończy się w szpitalu u mnie w mieście. A tego się boje.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina trzymaj się. Juz nie dużo zostało, dasz radę!

adrenalina lubi tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina kochana urocza ma rację! Zobacz jaką ja miałam sytuację a jak się odpukać trzymam! :) skurcze wyciszysz, najgorsze te wody. Za dwa dni kończysz 37 tygodni i będzie dobrze :*

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje oby było tak jak piszecie. A wody oby się jakoś trzymały. W karcie napisał : wody w dolnej granicy normy.

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a nie zalecił Ci zwiększyć picie? Gdzieś na forum czytałam, że to wpływa na zwiększenie wód. To że są w dolnej granicy to jeszcze nie znaczy,że przeciekają.
    A mi nie udało się pójść do kina,na pocieszenie kupiłam na płycie Planetę singli. Polecam,super komedia!
    Mam nadzieję,że dotrzymam do następnego tygodnia i obejrzę Briget w kinie. Na razie pertraktuję z maluchem ;)

Sylwia91, milagro lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam planetę singli w niedziele z mężem :)
    Nic nie mówił. Ale będę pic na sile. Ostatnio właśnie prawie wogole nie piłam, nie czułam pragnienia.

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja już się nacieszylam ciążą... :( chce już mieć małą obok siebie ehhh. Wszystko mnie boli, płacze z bólu momentami i ze zmęczenia tym wszystkim...

• urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to pewnie przez samopoczucie, ja czuje się super więc spokojnie czekam na termin, nie mam zamiaru nic przyśpieszać. Oglądamy z mężem filmy, odwiedzamy znajomych i korzystamy z ostatnich chwil we dwoje. Ale rozumiem Cię, kiedy ciąża daje się we znaki to poród jest wybawieniem.
    Ja dziś byłam na ktg i wdepnęłam do swojej lekarki,zdzh.w

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiła się, że mnie jeszcze widzi, bo po ostatnim badaniu szyjki myślała, że raczej urodzę. Śmiała się, że jestem nie do zdarcia. Ktg wyszło dobrze, szyjka dalej rozwarta i główka w dole.
    Idę dziś do kina, mam nadzieję, że nie będę za często odwiedzać toalety ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci samopoczucia! Ja jak tylko wyjdę z domu to zaraz myślę o skurczach i panicznie się boję że coś się stanie. Chyba je ściągam wtedy myślami... Mam nadzieję że jak się mała urodzi to znajdziemy z mężem chwilę dla siebie bo nie powiem, bardzo mi tego brakuje. Przytulanki zakazane od kilku miesięcy już :(
    Urocza bawcie się dobrze! :) ja wczoraj zanim poszłam spać to chodziłam posikiwać (bo sikaniem nie można nazwać kilku kropelek) co 15 min. Mała tak mnie po pęcherzu okładała...

• urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam tak samo czasami jak mały napiera na pęcherz,ale co ciekawe tylko jak jestem w domu. Na mieście nie ma tego problemu, w nocy też wstaję tylko dwa razy, za to w dzień mogę co 10min.
    Sylwia nie myśl tyle, grunt to dobre nastawienie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pobudka! Chociaż pewnie i tak nie śpicie. Film o Bridget bardzo fajny, śmieszny i tematyczny - ciąża i poród :)
    Jedynie co nam przeszkadzało to wygląd głównej bohaterki, konkretnie twarz,stara i ponaciągana botoksiara. Nie przypomina Bridget z poprzednich części, raczej kobietę kota ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie śpimy :) przynajmniej my. Narazie buszuje w telefonie ale zaraz muszę wstać coś zjeść. Dziś trzy razy pobudka na siku. I pobiera mnie przeziębienie. Narazie tylko katar i co chwile kichanie. Dobrze ze mam miód i cytrynę. Czas zacząć się kurować.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja spać ostatnio nie mogę, cały czas jakieś głupie sny mam. Jak 3-go października okaże się na USG, że z naszą fasolką wszystko dobrze i zobaczymy serduszko to wyciągnę Męża na ten film, niech się wczuwa w temat. Chociaż ostatnio zauważyłam, że on ma więcej zachcianek i duużo większy apetyt niż ja, także chyba się już wczuł konkretnie:D

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina koniecznie herbatka z imbirem,cytryną i miodem. Ja już od tygodnia kuruję się w ten sposób,bo też mam katar,ale nie ma tragedii,wszyscy jacyś zasmarkani.
    Olis mężowíe zazwyczaj się wczuwają w ten sposób, tylko,że my urodzimy i brzuch tracimy a ich zostaje ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z katarem nie ma tragedii, czytałam że pod koniec ciąży się pojawia i wcale nie zwiastije choroby. Ja ciągle smarkam a w dodatku pełno w tym krwi ale nic więcej mnie nie bierze więc może coś w tym jest?

• milagro Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję z rana :)
    Na przeziębienie to jeszcze czosnek i syropem z cebuli ;)
    Ja jestem fanką Bridget i tak chciałam iść do kina na ten film. Mój mąż powiedział ze może iść ale pewnie i tak go przespi a jak będą napisy to już wogole nie będzie zainteresowany ;)
    Za to dziś jadę ze znajomymi do teatru na jakaś komedie oby była śmieszna ;)

Sylwia ja czasem też widzę krew przy smarkaniu, ale to chyba normalne u ciężarnych.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos syropu z cebuli kochane to póki was nie męczy suchy kaszel to nie radzę pić. Tak mi powiedziała internista - pediatra, bardzo dobry lekarz. Basię do niej zapiszę i sama do niej chodzę. Powiedziała że taki syrop działa wykrztusnie i nie ma co pobudzać kaszlu

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak syrop z cebuli na kaszel. A lepiej żeby przy kaszlu nic się nie odrywało.
    U mnie na szczęście tylko katar. W sumie był z nocy, bo teraz oddycham normalnie.
    Wycisnęłam sok z dwóch cytryn i połączyłam z miodem. Będę pic od czasu do czasu i dodawać do herbaty. Ogólnie nie należę do chorobździeli wiec może przejdzie.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno! Ja smarkam od tygodni już i nic więcej się nie rozkręca. Mniam, zrobiłaś mi smaka na sok z cytryny z miodem! Lubię bardzo!

adrenalina lubi tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ