X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam spakowana dla siebie. Jutro dopakuje synka.
    Niby jakiś plan jest. Ale chciałam rodzic prywatnie. A jak tak dalej pójdzie to pewnie skończy się w szpitalu u mnie w mieście. A tego się boje.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina trzymaj się. Juz nie dużo zostało, dasz radę!

adrenalina lubi tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina kochana urocza ma rację! Zobacz jaką ja miałam sytuację a jak się odpukać trzymam! :) skurcze wyciszysz, najgorsze te wody. Za dwa dni kończysz 37 tygodni i będzie dobrze :*

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje oby było tak jak piszecie. A wody oby się jakoś trzymały. W karcie napisał : wody w dolnej granicy normy.

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a nie zalecił Ci zwiększyć picie? Gdzieś na forum czytałam, że to wpływa na zwiększenie wód. To że są w dolnej granicy to jeszcze nie znaczy,że przeciekają.
    A mi nie udało się pójść do kina,na pocieszenie kupiłam na płycie Planetę singli. Polecam,super komedia!
    Mam nadzieję,że dotrzymam do następnego tygodnia i obejrzę Briget w kinie. Na razie pertraktuję z maluchem ;)

Sylwia91, milagro lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam planetę singli w niedziele z mężem :)
    Nic nie mówił. Ale będę pic na sile. Ostatnio właśnie prawie wogole nie piłam, nie czułam pragnienia.

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja już się nacieszylam ciążą... :( chce już mieć małą obok siebie ehhh. Wszystko mnie boli, płacze z bólu momentami i ze zmęczenia tym wszystkim...

• urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to pewnie przez samopoczucie, ja czuje się super więc spokojnie czekam na termin, nie mam zamiaru nic przyśpieszać. Oglądamy z mężem filmy, odwiedzamy znajomych i korzystamy z ostatnich chwil we dwoje. Ale rozumiem Cię, kiedy ciąża daje się we znaki to poród jest wybawieniem.
    Ja dziś byłam na ktg i wdepnęłam do swojej lekarki,zdzh.w

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiła się, że mnie jeszcze widzi, bo po ostatnim badaniu szyjki myślała, że raczej urodzę. Śmiała się, że jestem nie do zdarcia. Ktg wyszło dobrze, szyjka dalej rozwarta i główka w dole.
    Idę dziś do kina, mam nadzieję, że nie będę za często odwiedzać toalety ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci samopoczucia! Ja jak tylko wyjdę z domu to zaraz myślę o skurczach i panicznie się boję że coś się stanie. Chyba je ściągam wtedy myślami... Mam nadzieję że jak się mała urodzi to znajdziemy z mężem chwilę dla siebie bo nie powiem, bardzo mi tego brakuje. Przytulanki zakazane od kilku miesięcy już :(
    Urocza bawcie się dobrze! :) ja wczoraj zanim poszłam spać to chodziłam posikiwać (bo sikaniem nie można nazwać kilku kropelek) co 15 min. Mała tak mnie po pęcherzu okładała...

• urocza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam tak samo czasami jak mały napiera na pęcherz,ale co ciekawe tylko jak jestem w domu. Na mieście nie ma tego problemu, w nocy też wstaję tylko dwa razy, za to w dzień mogę co 10min.
    Sylwia nie myśl tyle, grunt to dobre nastawienie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pobudka! Chociaż pewnie i tak nie śpicie. Film o Bridget bardzo fajny, śmieszny i tematyczny - ciąża i poród :)
    Jedynie co nam przeszkadzało to wygląd głównej bohaterki, konkretnie twarz,stara i ponaciągana botoksiara. Nie przypomina Bridget z poprzednich części, raczej kobietę kota ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie śpimy :) przynajmniej my. Narazie buszuje w telefonie ale zaraz muszę wstać coś zjeść. Dziś trzy razy pobudka na siku. I pobiera mnie przeziębienie. Narazie tylko katar i co chwile kichanie. Dobrze ze mam miód i cytrynę. Czas zacząć się kurować.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja spać ostatnio nie mogę, cały czas jakieś głupie sny mam. Jak 3-go października okaże się na USG, że z naszą fasolką wszystko dobrze i zobaczymy serduszko to wyciągnę Męża na ten film, niech się wczuwa w temat. Chociaż ostatnio zauważyłam, że on ma więcej zachcianek i duużo większy apetyt niż ja, także chyba się już wczuł konkretnie:D

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • urocza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina koniecznie herbatka z imbirem,cytryną i miodem. Ja już od tygodnia kuruję się w ten sposób,bo też mam katar,ale nie ma tragedii,wszyscy jacyś zasmarkani.
    Olis mężowíe zazwyczaj się wczuwają w ten sposób, tylko,że my urodzimy i brzuch tracimy a ich zostaje ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z katarem nie ma tragedii, czytałam że pod koniec ciąży się pojawia i wcale nie zwiastije choroby. Ja ciągle smarkam a w dodatku pełno w tym krwi ale nic więcej mnie nie bierze więc może coś w tym jest?

• milagro Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję z rana :)
    Na przeziębienie to jeszcze czosnek i syropem z cebuli ;)
    Ja jestem fanką Bridget i tak chciałam iść do kina na ten film. Mój mąż powiedział ze może iść ale pewnie i tak go przespi a jak będą napisy to już wogole nie będzie zainteresowany ;)
    Za to dziś jadę ze znajomymi do teatru na jakaś komedie oby była śmieszna ;)

Sylwia ja czasem też widzę krew przy smarkaniu, ale to chyba normalne u ciężarnych.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos syropu z cebuli kochane to póki was nie męczy suchy kaszel to nie radzę pić. Tak mi powiedziała internista - pediatra, bardzo dobry lekarz. Basię do niej zapiszę i sama do niej chodzę. Powiedziała że taki syrop działa wykrztusnie i nie ma co pobudzać kaszlu

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak syrop z cebuli na kaszel. A lepiej żeby przy kaszlu nic się nie odrywało.
    U mnie na szczęście tylko katar. W sumie był z nocy, bo teraz oddycham normalnie.
    Wycisnęłam sok z dwóch cytryn i połączyłam z miodem. Będę pic od czasu do czasu i dodawać do herbaty. Ogólnie nie należę do chorobździeli wiec może przejdzie.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno! Ja smarkam od tygodni już i nic więcej się nie rozkręca. Mniam, zrobiłaś mi smaka na sok z cytryny z miodem! Lubię bardzo!

adrenalina lubi tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ